Хранителните помощи ще се забавят

Раздаването на хранителни помощи в Силистренско по Оперативната програма за храни спира заради лошото време, съобщиха от Областната организация на Българския червен кръст в крайдунавския град. Трудно проходимите пътища затрудняват зареждането на общинските пунктове с хранителни продукти. При подобряване на времето и разчистване на пътищата раздаването на хранителните пакети ще бъде възобновено. От БЧК уверяват, че в склада имат достатъчно продукти. Право на тази помощ в Силистренско имат малко над 5 300 души.
В Шуменската област раздаването на помощите се отлага само в общините Никола Козлево, Нови пазар и Върбица, като новият график за раздаването на хранителните продукти ще бъде обявен по-късно. До този момент пакети са получили правоимащите от общините Хитрино и Каолиново. До нормализиране на пътната обстановка е отложено и раздаването на хранителните продукти в област Русе, а в Разградско раздаването ще започне след 16 януари.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Райони без ток на 28 февруари

Заради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването днес в района на: с. Стражец, склад "НАПС", "Птицекланица" - захранването от ВЕЛ "Киченица" и гарова промишлена зона. В Русе от 08:00 ч. до 17:00 ч., ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Сливо поле - улиците..

публикувано на 28.02.17 в 07:12

Топъл ще е последният ден на февруари

Между 2 и 8 са градуса са температурите в региона тази сутрин. През деня ще преобладава слънчево време. С мъгли по Черноморието преди обед. Вятърът ще е слаб от юг – югоизток. Максималните стойности ще са в интервала 14 – 19 градуса, за Шумен – 18. В сряда времето ще остане топло за сезона, с максимални температури на места до над 20 градуса...

публикувано на 28.02.17 в 06:55

Безработицата в Североизтока

Покачва се равнището на безработица в Разградска област. През януари то е било 13,3% при 12,8% за предходния месец. Това съобщават от Регионалната служба по заетостта“ в Русе. Най-високо е равнището на безработица в община Самуил малко над 30%, следвана от Лозница и Завет. Най-малко хора без работа има в община Разград - 6,9 на сто. 210 души са постъпили..

публикувано на 27.02.17 в 17:19

Райони без ток на 27 февруари

Без ток днес от 8 до 17 часа ще бъдат райони на Сливо поле. Ограничението е за улиците "Алеко Константинов", "Беласица", "Велико Търново", "Вихрен", "Воден", "Камчия", "Климент Охридски", "Константин Иречек", "Мальовица", "Мургаш", "Яворов", "Тимок", "Трапезица", "Христо Ботев", "Царевец" и Търговски център. В Русе се правят неотложни ремонти на..

публикувано на 27.02.17 в 07:22

Слънчев и топъл ще е 27 февруари

Ясно и тихо е тази сутрин над Североизточна България. Температурите са между 0 и 5 градуса, най-студено е утрото в Шумен. Днес ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб югозападен вятър и максималните температури ще достигнат между 12 и 15 градуса. За Шумен очакваният максимум е 13-14 градуса. През седмицата ще е..

публикувано на 27.02.17 в 06:47

Предизборната кампания започва официално

Предизборната кампания се открива днес и ще продължи до 24 март. Изборите за народни представители са насрочени за 26 март. Общо 13 партии, девет коалиции и 21 инициативни комитета, издигащи независими кандидати за народни представители, са регистрирани за участие в изборите. Предизборната кампания задължително се води на български език. 20 партии и..

публикувано на 24.02.17 в 08:17

Без ток - 24.02

От 08:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде спряно електрозахранването по някои улици в Сливо поле. Без ток ще са абонатите по "А. Константинов", "Беласица", "В. Търново", "Вихрен", "Воден", "Камчия", "Кл. Охридски", "К. Иречек", "Мальовица", "Мургаш", "П. Яворов", "Тимок", "Трапезица", "Хр. Ботев", "Царевец" и Търговски център. Без ток от 08:00 ч. до 17:00..

публикувано на 24.02.17 в 06:39