Хранителните помощи ще се забавят

Раздаването на хранителни помощи в Силистренско по Оперативната програма за храни спира заради лошото време, съобщиха от Областната организация на Българския червен кръст в крайдунавския град. Трудно проходимите пътища затрудняват зареждането на общинските пунктове с хранителни продукти. При подобряване на времето и разчистване на пътищата раздаването на хранителните пакети ще бъде възобновено. От БЧК уверяват, че в склада имат достатъчно продукти. Право на тази помощ в Силистренско имат малко над 5 300 души.
В Шуменската област раздаването на помощите се отлага само в общините Никола Козлево, Нови пазар и Върбица, като новият график за раздаването на хранителните продукти ще бъде обявен по-късно. До този момент пакети са получили правоимащите от общините Хитрино и Каолиново. До нормализиране на пътната обстановка е отложено и раздаването на хранителните продукти в област Русе, а в Разградско раздаването ще започне след 16 януари.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Търсят спонсори за обучителния лагер на деца с диабет

Обучителен лагер за деца, болни от диабет ще се проведе и тази година. Това съобщи Ваня Стоянова - председател на Националното сдружение „За инсулиновите помпи”. "Лагерът е планиран за август на две смени и ще бъде в комплекс „Камчия”. За осъществяването му обаче ще се търсят спонсори, защото от тази година държавата не отпуска средства за..

публикувано на 27.06.17 в 09:33

Започва прехвърляне на собствеността на Мисионис

Стартира процедура за издаване на акт за собственост на ранновизантийския и средновековен град Мисионис. Тази седмица се очаква междуведомствена комисия да посети обекта, за да изготви предложение за промяна статута на археологическия обект и прехвърлянето му за стопанисване на Община Търговище. В комисията ще участват експерти от различни институции,..

публикувано на 26.06.17 в 11:41

Искания за обезщетения за безработица ще се подават онлайн

Заявлението за отпускане на парично обезщетение за безработица ще може вече да се подава и по електронен път от началото на юли. Това съобщиха от Националния осигурителен институт. Специално разработената административна услуга ще бъде достъпна на интернет страницата на институцията от същата дата. Онлайн услугата допълва списъка от над 65 програмни..

публикувано на 26.06.17 в 11:28

БНБ пуска в обращение монета "Хан Тервел"

Българската народна банка пуска от днес в обращение сребърна възпоменателна монета на „Хан Тервел” с частично позлатяване. Тя е от серията „Средновековни български владетели”. На лицевата и страна в позлатен медальон е изработен печатът на хан Тервел. Отдолу е посочена номиналната стойност "10 лева”. На обратната страна със зрънчест пръстен има изображение..

публикувано на 26.06.17 в 10:45

Седмицата започва с жълт код

Жълт код за високи температури и опасно топло време е обявен в 18 области в страната. Сред тях са Русе и Силистра, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Синоптиците предупреждават, че температурите в първия ден от новата седмица ще достигнат до 32-37 градуса. При тази степен на предупреждение са възможни здравни проблеми за..

публикувано на 26.06.17 в 09:28
Протест на полицаи

СФСМВР: Готвят се опити за провал на протеста на МВР

В полицейските синдикати са получени сигнали за това, че ръководството на МВР се готви да направи опити да провали организирания национален протест на 5 юли в София чрез различни мероприятия като специализирани полицейски операции и обявяване на тревога. Това съобщиха за Радио Шумен от Синдикалната федерация на служителите в МВР. От..

публикувано на 26.06.17 в 08:54

Владислав Григоров: Ще гласувам против увеличението на цената на водата

"От години като гражданин, а отскоро и като общински съветник, следя проблемите около „Водоснабдяване и канализация - Шумен“ ООД и като всеки шуменец се възмущавам от своеволията, на които сме подложени от страна на този монополист". Това пише в позиция изпратена до медиите общинският съветник от ГЕРБ Шумен Владислав Григоров. "Няма как да..

публикувано на 26.06.17 в 07:19