Хранителните помощи ще се забавят

Раздаването на хранителни помощи в Силистренско по Оперативната програма за храни спира заради лошото време, съобщиха от Областната организация на Българския червен кръст в крайдунавския град. Трудно проходимите пътища затрудняват зареждането на общинските пунктове с хранителни продукти. При подобряване на времето и разчистване на пътищата раздаването на хранителните пакети ще бъде възобновено. От БЧК уверяват, че в склада имат достатъчно продукти. Право на тази помощ в Силистренско имат малко над 5 300 души.
В Шуменската област раздаването на помощите се отлага само в общините Никола Козлево, Нови пазар и Върбица, като новият график за раздаването на хранителните продукти ще бъде обявен по-късно. До този момент пакети са получили правоимащите от общините Хитрино и Каолиново. До нормализиране на пътната обстановка е отложено и раздаването на хранителните продукти в област Русе, а в Разградско раздаването ще започне след 16 януари.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шумен без вода поне още 10 часа

Поради внезапно възникнала авария по главен водопровод от ПС „1300” за гр. Шумен днес 25.05.2018 год. ще бъде прекъснато водоподаването на следните населени места: гр. Шумен, кв. Дивдядово и селата Дибич, Белокопитово, П.Волов общ.Шумен. Започна работа по  отстраняване на аварията,съобщиха от ВиК-Шумен. Според дежурните диспечери..

публикувано на 25.05.18 в 19:59

Силистренци срещу тировете в града

Пореден протест срещу преминаването на тирове по улиците на Силистра и в подкрепа на строителството на трети мост над Дунав се състоя тази вечер в дунавския град. Около 50 души - жители на засегнати квартали, през които преминават тежките камиони, за да достигнат до българо-румънската граница, блокираха булевард в Силистра, който води към..

публикувано на 25.05.18 в 19:40

Пазят строго личните ни данни от днес

Новият европейски регламент за личните данни влиза в сила днес. Според него, всички компании трябва да осигурят служител, който да отговаря за сигурността на личните данни. Дали се спазва законът, ще следи   Комисията за защита на личните данни. А личните данни са - трите имена, ЕГН, адрес, имейл, IP адрес, както и cookies – следите от дейността в..

публикувано на 25.05.18 в 09:57

Следобедни дъждове

Между 14 и 18 са градусите тази сутрин в региона. През деня ще има променлива облачност, с условия за развитие на купесто - дъждовна в следобедните часове, когато на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб, по крайбрежието, до умерен вятър от североизток. Максималните стойности ще са в интервала от 24 до 28 градуса,..

публикувано на 25.05.18 в 06:37

Без ток на 25 май

Заради ремонт, без ток днес между 8.30 и 16.40 часа ще бъде село Пъдарино, община Омуртаг. Временни смущения в електрозахранването по същото време са възможни и в още две села на общината – Първан и Зелена Морава. От 8 до 8.30 ч. и от 16. 30 ч. до 17 ч. без ток ще бъдат районите на шуменските улици „Охрид“, „Вардар“, „Ильо войвода“, големите номера на..

публикувано на 25.05.18 в 06:22

В Шумен: 24 май ни обединява

С празнично шествие на деца от детските градини, ученици, студенти, преподаватели и граждани беше отбелязан Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост в Шумен.  В тържествения си поздрав кметът на община Шумен Любомир Христов припомни, че точно 24 май е символът на достойнството и самочувствието на българите. Знанието е това,..

публикувано на 24.05.18 в 13:18

Илияна Йотова се включи в празненствата за 24 май във Велики Преслав

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, бе на посещение във Велики Преслав за празника 24 май. Повод да уважи тържествата в старопрестолния град беше фактът, че тази година се навършват 1125 години от обявяването на Велики Преслав за столица на България. На тържество на площада пред общината бяха връчени награди за принос към културата,..

публикувано на 24.05.18 в 12:30