Хранителните помощи ще се забавят

Раздаването на хранителни помощи в Силистренско по Оперативната програма за храни спира заради лошото време, съобщиха от Областната организация на Българския червен кръст в крайдунавския град. Трудно проходимите пътища затрудняват зареждането на общинските пунктове с хранителни продукти. При подобряване на времето и разчистване на пътищата раздаването на хранителните пакети ще бъде възобновено. От БЧК уверяват, че в склада имат достатъчно продукти. Право на тази помощ в Силистренско имат малко над 5 300 души.
В Шуменската област раздаването на помощите се отлага само в общините Никола Козлево, Нови пазар и Върбица, като новият график за раздаването на хранителните продукти ще бъде обявен по-късно. До този момент пакети са получили правоимащите от общините Хитрино и Каолиново. До нормализиране на пътната обстановка е отложено и раздаването на хранителните продукти в област Русе, а в Разградско раздаването ще започне след 16 януари.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

74-годишната баба Мария стана „Мисис Баба 2017“ в Кубрат

74-годишната пенсионерка  Мария Петкова от Кубрат, която е баба на трима внуци и се занимава с билкарство, завоюва първото място в конкурса "Мисис Баба 2017".  Нейни подгласнички станаха  Анушка Антонова и Станка Радойска.   Победителките в конкурса бяха излъчени от жури, съставено от журналистите Светломир Киров, Радослав Стойков и художествения..

публикувано на 20.01.17 в 22:15

Нормализира се движението през Котленския проход

Котленският проход вече е отворен за движение на всички видове автомобили. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Проходими са пътищата в областите Шумен и Търговище, съобщиха от пътните управления. В Разградска област все още има участъци, в които е забранено движението на автомобили с тегло над 12 тона. Ограничението е за отсечките..

публикувано на 20.01.17 в 18:22

Актуална пътна обстановка (обновена)

Няма ограничения по цялата републиканска мрежа в Шуменска област, съобщиха от Областното пътно управление в Шумен. Остава затворен общинският път между Живково и Велино. Работата ще продължи утре. Изтеглен е ТИР, останал в преспите между Салманово и Радко Димитриево. В Котленския проход е въведено ограничение за движение на автомобили до 12 тона, същото..

публикувано на 18.01.17 в 17:05

Предлагат разсрочване на сметките за ток

Абонатите на "Енерго-про" могат да разсрочат сметките си за електроенергия заради повишеното потребление през декември. От компанията информират, че искане за разсрочване може да се подаде във всеки клиентски център, където ще бъде предложена индивидуална схема за всеки. Средната сметка за декември 2016 г. на домакинствата в Североизточна България е 45 лв...

публикувано на 18.01.17 в 15:53
зима, пътища, сняг

Актуална пътна обстановка

Остават затворени отсечките в Силистренска област: Исперих – Стефан Караджа, Пожарево – Попина, Ситово – Добротица – Дулово, Окорш – Паисиево, Главиница – Зафирово – Малък Преславец и Грънчарово – Секулово - Нови пазар, съобщиха от Областното пътно управление. Ограничение за движение на автомобили до 12 тона има по пътя Силистра - Русе и между Тервел..

публикувано на 18.01.17 в 14:38

Радио Шумен достигна до сърцето на Швеция по въздух

Сигнал на Радио Шумен пропътува 2957 км и стигна до градчето Таби. Радиолюбителят Ларс Скоглунд е засякъл за кратко на честота 87,6 MHz отрязък от програмата ни. 71 годишният скандинавец обича да колекционира пощенски марки, да ходи на риболов, да пътува, обича спорта и е радиолюбител. В писмото си до директора на Радио Шумен пише, че с удоволстие се е..

публикувано на 17.01.17 в 14:46

Прогнозата за времето

Днес времето ще остане облачно, валежите ще продължат с прекъсвания, в Североизточна България – само от сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток и температурите ще останат почти без промяна. Максималните ще са между минус 3 и 2 градуса, за Шумен – около нулата. През следващите дни особена промяна на времето няма да настъпи, ще духа слаб..

публикувано на 17.01.17 в 06:35