Обстановката в Силистра

Снимка: Диана Василева Личен архив
Автобуси от Силистра пътуват по всички главни направления. Това сочи информацията към 8:30 ч. тази сутрин на общинската администрация. Пътят Силистра - Русе е отворен за движение на всички превозни средства без ограничение. По пътищата за Шумен, Разград и Добрич е разрешение движението на автомобили с тегло до 12 тона. Пътищата на територията на община Силистра са почистени. Няма населени места без ток и вода. В общинския център започна поетапното сметоизвозване.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Цветя за 9 май

Вицеконсулът на Руската федерация в Русе Иван Пивоварчук заедно с представители на консулството и членове на Руския клуб в Силистра положи цветя пред паметници в Силистренско, свързани с 9 май - Деня на победата над хитлеризма. Силистренският край е пряко свързан със събитията от септември 1944 година в България. Силистра е първият български град, в..

публикувано на 26.04.18 в 11:17

Местната власт дискутира корупцията

Законът за противодействие на корупцията и отнемането на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ) е темата на семинар, който ще се проведе днес в Тутракан. За участие, освен администрацията на Община Тутракан и местните съветници, са поканени представители на местната власт и на общинските съвети от Дулово, Алфатар и Кайнарджа. Лекторите ще..

публикувано на 26.04.18 в 09:31
Рапица

Посевите са в добро състояние

В много добро състояние са 91 на сто от пшеницата и 93 % от засетия ечемик в Силистренско. Това показва справка от Областната дирекция "Земеделие". Посевите са наторени и третирани с хербициди. Няма измръзнали площи и нападения от гризачи. В Силистренска област е регистрирано измръзване на плодните пъпки на овощни видове. Подадени са 14 заявления за..

публикувано на 25.04.18 в 11:21

Откриват обновения площад "Албена"

Изцяло ремонтираният силистренски площад "Албена" ще бъде официално открит днес. Направената реконструкция е за над 2 260 000 лева по оперативна програма "Региони в растеж". Основните дейности в проекта са свързани с обновяване на алейната мрежа, тротоарни настилки, създаване на зони за отдих, въвеждане на видеонаблюдение и енергоспестяващо..

публикувано на 24.04.18 в 08:51
слънце

Температурен рекорд в Силистра

Температурен рекорд за датата 22 април е регистриран вчера в Силистра - 28.2 градуса, показва справка от метеорологичната обсерватория в града. Предишният температурен рекорд е от 22 април 1950 година - 27.3 градуса. Най-топло през месеца през последните около седем десетилетия е било на 6 април 1998 година - 33.2 градуса.

публикувано на 23.04.18 в 12:45

Видео уроци онлайн в Силистра

Нов образователен маршрут на знанието предлага на своите потребители Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра по случай днешния Световен ден на книгата и авторското право. Това е онлайн платформа „Уча.се”, съобщиха от библиотеката. От днес читателите на Регионалната библиотека могат да се възползват от възможността да учат на специално..

публикувано на 23.04.18 в 09:41
Снимка: Община Монтана

Тръгва кампания за саниране на жилища

В Силистра днес ще се проведе втората информационна кампания за внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на града. Кампанията има за цел да представи пред обществеността изискванията за подаване на Проектни фишове за актуализацията на Инвестиционната програма на Общината и начините за подаване на..

публикувано на 23.04.18 в 09:14