Обстановката в Силистра

Снимка: Диана Василева Личен архив
Автобуси от Силистра пътуват по всички главни направления. Това сочи информацията към 8:30 ч. тази сутрин на общинската администрация. Пътят Силистра - Русе е отворен за движение на всички превозни средства без ограничение. По пътищата за Шумен, Разград и Добрич е разрешение движението на автомобили с тегло до 12 тона. Пътищата на територията на община Силистра са почистени. Няма населени места без ток и вода. В общинския център започна поетапното сметоизвозване.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж е в болница след побой

66-годишен мъж е пострадал при сбиване в село Подлес, съобщиха от полицията в Силистра. Вчера, след като се почерпили, двама мъже се спречкали, а свадата преминала в бой. Пострадалият има счупени ребра, настанен е за лечение в Многопрофилната болница на Силистра. 48-годишният побойник е задържан. Има предишни криминални появи. Срещу него е образувано..

публикувано на 22.03.17 в 11:06

Спасиха къщи и гора от опожаряване

Смесена гора край Тутракан и пет къщи в Силистра са спасени от опожаряване вчера. В близост до тях са горели сухи треви, но противопожарните екипи са успели да ги погасят, преди да се стигне до загуби. Пожар в сухи треви край село Светослав са гасили и огнеборците от участъка в Кайнарджа.

публикувано на 22.03.17 в 11:00

Санират 103 апартамента за 120 дни

103 апартамента ще бъдат санирани в Силистренско в рамките на 120 работни дни. Това ще се случи по Националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от община Силистра. Днес започнаха строителните работи по две от одобрените 15 сгради. Това са сдружения на собственици в квартал „Деленките“ в Силистра и в село Айдемир. Одобрените дейности по..

публикувано на 21.03.17 в 17:15

350 бали фураж изгоряха при пожар

Четири броя животни, 400 квадратни метра покривна конструкция и 350 бали фураж са изгорели при пожар в стопанска постройка в село Кайнарджа. Огнеборците са спасили от изгаряне животни и сградата. На още четири пожара са реагирали те през почивните дни. При тях няма материални загуби.

публикувано на 20.03.17 в 11:25

Прегледи за туберкулоза и в Силистра

Безплатни консултации и прегледи за туберкулоза започват от днес и в Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра. Те ще са от 9 до 11 часа в отделението по пневмология и фтизиатрия. Справка в Регионалната здравна инспекция в Силистра показва, че за първите два месеца на тази година са регистрирани пет нови случаи на туберкулоза.

публикувано на 20.03.17 в 09:24

Временно затварят улица „Хаджи Димитър“ в Силистра

Заради ремонтни дейности от днес до 24 март се забранява движението по ул. „Хаджи Димитър“ в Силистра - от кръстовището с бул. „Македония“ до кръстовището с ул. „Изворите”. Заповедта е издадена от кмета на общината. Забранява се и паркирането на пътни превозни средства. ВиК - Силистра, изпълнител на дейностите по строително монтажни работи, трябва да..

публикувано на 20.03.17 в 07:40

Мръсни води заливат археологически резерват

Мръсни води разрушават част от зидовете в археологическия резерват „Дръстър“ в Силистра, алармира проф. Георги Атанасов, един от проучвателите на обекта. По думите му фекално-битовият поток е заличил вече ранната крепостна стена на Цитаделата на Дуросторум. Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов спешно е свикал комисия, заради заливането на..

публикувано на 17.03.17 в 08:59