Обстановката в Силистра

Снимка: Диана Василева Личен архив
Автобуси от Силистра пътуват по всички главни направления. Това сочи информацията към 8:30 ч. тази сутрин на общинската администрация. Пътят Силистра - Русе е отворен за движение на всички превозни средства без ограничение. По пътищата за Шумен, Разград и Добрич е разрешение движението на автомобили с тегло до 12 тона. Пътищата на територията на община Силистра са почистени. Няма населени места без ток и вода. В общинския център започна поетапното сметоизвозване.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Панорама на средните училища в Силистра

Образователна панорама 2017 г., като част от политиката за кариерно информиране и ориентиране на учениците организира днес Центърът за кариерно ориентиране в партньорство с Община Силистра. Целта на панорамата е да се предостави актуална информация на ученици, родители и граждани за възможностите за продължаване на образованието в професионални и..

публикувано на 30.05.17 в 10:38

Започна беритбата на череши в Силистренска област

Със среден добив от 300 килограма от декар в Силистренско започна прибирането на черешите. Първи с беритбата започнаха стопаните от община Тутракан. През миналата година средният добив е бил 334 килограма. В Силистренско се отглеждат над 2 383 декара череши, сочи справка от Областната земеделска дирекция.

публикувано на 26.05.17 в 16:44

Дуловчани най-добри в областното състезание "Млад огнеборец"

Младежкият противопожарен отряд на Средното училище “Васил Левски” във Дулово е победителят в областното състезание “Млад огнеборец”, което се проведе на стадиона в Силистра. Отборът на Средното училище „Йордан Йовков” в Тутракан се нареди на второ място, а трети се класира тимът на силистренската Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров”...

публикувано на 26.05.17 в 13:16

С шествие на ученици и учители от трите градски училища започна празничният 24 май в Дулово

Под звуците на Химна на светите братя Кирил и Методий  „Върви народе, възродени…“ по централната улица преминаха учителите и възпитаниците на ОУ“Христо Смирненски“, ученици, зрелостници и преподаватели от празнуващото 65-та си годишнина СУ“В.Левски“, абитуриентите, ученици и учители от ПГООТ. По повод светлия празник 24 май -Деня на славянската..

публикувано на 24.05.17 в 14:09

Празничното шествие в Силистра започва в 10.00 часа

Празнично шествие на всички училища и културни институти в Силистра ще се проведе от 10.00 часа на площад "Свобода". Там ще бъде и официалната церемония по отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Кметът на Община Силистра Юлиян Найденов ще поздрави гражданите, а слово от името на силистренските абитуриенти..

публикувано на 24.05.17 в 09:37

Наградиха отличниците на община Силистра

Отличниците на випуск 2017 бяха отличени на тържествена церемония в Община Силистра днес. Грамоти за успехите си заслужиха 40 младежи. Деветте първенци на випуска получиха от кмета Юлиян Найденов сребърна монета с герба на Общината. Призът се връчва за особени заслуги и отличен успех по време на образователния път в училище, завоювани медали и доказан..

публикувано на 23.05.17 в 16:14

Два тежки камиона се удариха на изхода на Силистра

Катастрофа между два тира е станала тази сутрин около 04.40 часа на входа на Силистра от посока Добрич. Няма тежко пострадали. Тежкотоварен „Мерцедес”, натоварен с 18 т амониева тор, бил паркиран край пътя, когато в него се ударил друг тежкотоварен автомобил „Рено Магнум”, идващ от Добрич. При произшествието са настъпили значителни имуществени вреди,..

публикувано на 23.05.17 в 10:23