Обстановката в Силистра

Снимка: Диана Василева Личен архив
Автобуси от Силистра пътуват по всички главни направления. Това сочи информацията към 8:30 ч. тази сутрин на общинската администрация. Пътят Силистра - Русе е отворен за движение на всички превозни средства без ограничение. По пътищата за Шумен, Разград и Добрич е разрешение движението на автомобили с тегло до 12 тона. Пътищата на територията на община Силистра са почистени. Няма населени места без ток и вода. В общинския център започна поетапното сметоизвозване.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Постоянен арест за жените от Тутракан, издирвани за сводничество в Белгия

Окръжният съд в Силистра наложи най-тежката процесуална мярка - "задържане под стража", на две жени от Тутракан - на 76 и 49 години. Те са издирвани с европейски заповеди за арест от съд в Брюксел за участие в организирана престъпна група за трафик на хора, сводничество, пране на пари и предоставянето на помещение за извършване на развратни действия...

публикувано на 21.07.17 в 16:45

Мъж, отглеждал марихуана, остава за постоянно в ареста

Окръжният съд в Силистра уважи искането на Окръжната прокуратура за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняем за отглеждане на марихуана в оранжерия. 48-годишният мъж бе в ареста за 72 часа с постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра. Той беше привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на..

публикувано на 21.07.17 в 15:21

С водосвет започна ремонтът на участък от пътя Кубрат - Тутракан

Със символична първа копка и водосвет в село Старо село беше даден старт на рехабилитацията на близо 10-километров участък от пътя Кубрат - Тутракан. На церемонията присъства и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. Основният ремонт на второкласния път се финансира с 5 милиона лева от оперативната..

публикувано на 21.07.17 в 12:11

Задържаха мъж, предлагал подкуп

48-годишен мъж е задържан за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Днес двама служители на „Териториална полиция” спрели за проверка неправоспособния водач на лек автомобил в района на силистренското село Брадвари. Докато единият полицай извършвал справка в патрулния автомобил, шофьорът подхвърлил в скута му 130 лв., за да избегне налагането на..

публикувано на 20.07.17 в 15:22

Дадоха 25 хил. лв. на измамници

Поредни жертви на телефонни измами в Силистренско. Потърпевши са две жени на по 77 години, които попаднали в схемата на мними полицаи. Първоначално им телефонирал мъж, представящ се служител на реда, който ги предупредил, че в района действат измамници и е възможно да се свържат с тях. Действително впоследствие и двете получили обаждане от мъж, в..

публикувано на 20.07.17 в 14:36

Задържаха жени, издирвани за сводничество

Окръжната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа две жени. Те са издирвани за участие в организирана престъпна група за трафик на хора, сводничество и пране на пари. За жените бяха пуснати европейски заповеди за арест от Кралство Белгия. Задържаните са на 76 и 49 години. Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искания в Силистренския окръжен..

публикувано на 20.07.17 в 14:30

Спипаха дрогиран шофьор в Силистра

24-годишен мъж е управлявал лек автомобил под въздействието на наркотици, съобщават от силистренската полиция. Водачът е засечен по ул. „Кубрат” в областния град. Проверката с техническо средство показала, че мъжът шофира след употреба на амфетамин и канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 19.07.17 в 13:19