Обстановката в Силистра

Снимка: Диана Василева Личен архив
Автобуси от Силистра пътуват по всички главни направления. Това сочи информацията към 8:30 ч. тази сутрин на общинската администрация. Пътят Силистра - Русе е отворен за движение на всички превозни средства без ограничение. По пътищата за Шумен, Разград и Добрич е разрешение движението на автомобили с тегло до 12 тона. Пътищата на територията на община Силистра са почистени. Няма населени места без ток и вода. В общинския център започна поетапното сметоизвозване.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес е Сирни заговезни

Сирни заговезни се чества седем седмици преди Великден, като през седмицата преди празника се изпълняваха различни обреди и обичаи. Това е и времето на кукерите. Денят се нарича Сирница, Заговялка или Прошка. На трапезата се слагат безмесни ясния. Вечерята започва след като се събере цялото семейство и преди да седнат на трапезата си прощават, като..

публикувано на 26.02.17 в 07:11

Започна пролетното миене на улиците в Силистра

Започва пролетното миене на улиците в Силистра. По нареждане на кмета на общината, д-р Юлиян Найденов, почистването на дунавския град тази година започва по-рано. Улиците ще бъдат измити за около 20 дни, ще бъдат обхванати всички централни отсечки. Почистването започна от улица "Никола Вапцаров", две са водоноските, които обикалят града. От..

публикувано на 24.02.17 в 14:25

Пешеходец загина при катастрофа

53-годишен пешеходец е загинал при катастрофа вчера около 18:30 ч. по булевард „Велико Търново” в Силистра. За това съобщават от полицията. Човекът пресичал пътното платно и бил ударен от лек автомобил „Пежо”, управляван от 46-годишен водач. Причините за инцидента се изясняват, образувано е досъдебно производство.

публикувано на 24.02.17 в 11:10

Съветниците в Тутракан заседават

Предложението на кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов за финансовото подпомагане на семейства за процедури „ин витро“ ще разгледат след минути общинските съветници. Предстои да бъдат взети решения по няколко разпоредителни сделки с общински имоти, както и по предложението за предоставяне на свободни „пасища и мери” - общинска собственост, за..

публикувано на 23.02.17 в 09:34

Мъж пострада при катастрофа край Ламбриново

Водач на бус е пострадал тази сутрин при инцидент по пътя Силистра - село Проф. Иширково, близо до разклона за Ламбриново. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Силистра. Малко след 9 ч., при навлизане в завой с висока скорост, бусът се преобърнал. Пострадалият водач е транспортиран до болницата в областния град. Движението се регулира от пътни..

публикувано на 21.02.17 в 11:27

Кукери прогониха злите сили от Община Тутракан

Кукери от селата Старо село и Варненци прогониха днес злите сили от Община Тутракан. Те танцуваха, за да пропъдят студа и удряха с гегите си служителите в администрацията и гражданите за здраве. По стара традиция в периода между Месни и Сирни заговезни се празнува Кукеровден. Обичаят Кукерство символизира заминаването на зимата и възвръщането на новия..

публикувано на 20.02.17 в 14:13

Стоян Мирчев оглави листата на БСП в Силистра

Водач на листата на БСП в Силистра за парламентарните избори е Стоян Мирчев. Кандидатите бяха утвърдени от Националния съвет на партията. Мирчев е на 34 години, маркетинг-икономист, в момента част от Изпълнителното бюро на Националния съвет, доскоро народен представител. Втора в листата е Вяра Емилова - доскорошен областен и общински лидер на БСП Силистра,..

публикувано на 20.02.17 в 09:41