Обстановката в Силистра

Снимка: Диана Василева Личен архив
Автобуси от Силистра пътуват по всички главни направления. Това сочи информацията към 8:30 ч. тази сутрин на общинската администрация. Пътят Силистра - Русе е отворен за движение на всички превозни средства без ограничение. По пътищата за Шумен, Разград и Добрич е разрешение движението на автомобили с тегло до 12 тона. Пътищата на територията на община Силистра са почистени. Няма населени места без ток и вода. В общинския център започна поетапното сметоизвозване.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Деня на Св. Дасий Доростолски отбелязват в Силистра

Денят на Свети Дасий Доростолски ще бъде отбелязан утре с църковна служба в катедралния храм "Св. Св. Апостоли Петър и Павел" в Силистра. Свети Дасий е един от християнските мъченици от Доростол. Изповядвал християнството и отказал да участва в езическите празненства в града. Затова бил подложен на мъчения и обезглавен. Приживе при посещението си в..

публикувано на 20.11.17 в 09:24

До края на месеца ще приключи подмяната на уличното осветление в Силистра

До края на ноември ще приключат дейностите за подмяна на уличното осветление в Силистра, съобщиха от общината. С постановление на Министерски съвет бяха отпуснати целеви средства на Силистренската община в размер на 2 милиона лева за ремонт на уличното осветление в града. Над 3 000 лампи вече са подменени с енергоспестяващи. След приключване на..

публикувано на 18.11.17 в 11:47

Обявиха "Сребърна" за биосферен резерват

Природният резерват „Сребърна“ е сред четирите новообявени биосферни парка в страната. Сертификатите бяха връчени на представители на осем общини, сред които и Силистра. Това стана по време на днешното работно заседание на Националния комитет (НК) по Програмата „Човекът и биосферата“ на ЮНЕСКО, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Радио..

публикувано на 17.11.17 в 17:17

Продължава подмяната на уличното осветление в Силистра

До края на ноември ще завърши подмяната на уличното осветление в Силистра. Това стана по време на среща между изпълнителя на проекта инж. Наско Богданов, ръководителя инж. Валери Георгиев и инж. Тихомир Борачев, заместник-кмет по „Устройство на територията“. След подмяната на осветителните тела ще бъде настроена системата от цикли за светване според..

публикувано на 17.11.17 в 16:33

744 лв. е средната месечна заплата в Силистренско

Област Силистра заема 25 място в страната по показател средна брутна месечна заплата в края на третото тримесечие на тази година, съобщиха от регионалната статистическа служба. От предоставената информация става ясно, че средната брутна месечна работна заплата през юли тази година, в областта е била 730 лв., за август - 709 лв., и за септември - 744 лева...

публикувано на 17.11.17 в 11:24

Задържаха пиян, без книжка в Алфатар

В Алфатар е задържан за срок до 24 часа 48-годишен мъж за шофиране без книжка и след употреба на алкохол. Той е засечен вчера около 14:15 часа, а дрегерът отчел 2.42 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. По случая е образувано е досъдебно производство.

публикувано на 17.11.17 в 11:18

Пешеходец загина в Черник

В Дуловското село Черник загина пешеходец. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера около 17:00 часа. От силистренската полиция съобщиха, че мъжът - на видима възраст около 55 г., е с неустановена към момента самоличност. Той бил ударен от лек автомобил „Форд Транзит”, управляван от 47-годишен водач. Служители на Районното управление на Дулово..

публикувано на 17.11.17 в 11:14