Обстановката в Силистра

Снимка: Диана Василева Личен архив
Автобуси от Силистра пътуват по всички главни направления. Това сочи информацията към 8:30 ч. тази сутрин на общинската администрация. Пътят Силистра - Русе е отворен за движение на всички превозни средства без ограничение. По пътищата за Шумен, Разград и Добрич е разрешение движението на автомобили с тегло до 12 тона. Пътищата на територията на община Силистра са почистени. Няма населени места без ток и вода. В общинския център започна поетапното сметоизвозване.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Земеделската кооперация в Проф. Иширково подпомага младите семейства

По 1000 лв. за новородено дете и на новобрачни семейства дава земеделска кооперация на младите хора в силистренското село Проф. Иширково. Кооперацията е един от най-големите работодатели, както в региона, така и в областта, а за социална политика заделя годишно по 160 хиляди лева, каза за Радио Шумен председателят й Велика Славова. През миналата..

публикувано на 21.01.17 в 09:46

Половината от новородените в Силистренско са проплакали в Тутраканската болница

Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Тутракан е с най-високи резултати за 2016 г. в силистренска област, сочат статистическите данни. От общо родените в областта 1191 деца, в Тутраканската болница са проплакали 615 бебета от 587 раждания, което представлява повече от половината от родените деца в цялата Силистренска област. Има и 26 двойки..

публикувано на 21.01.17 в 07:23

Болниците в Североизтока прехвърлят лимитите си

Около 60 хиляди лева е над лимитната дейност на Многопрофилната болница в Силистра за миналата година. Управителният съвет на Националната здравна каса реши да изплати извършените болнични дейности над регламентираното. Общата им стойност в цялата страна, в периода април – ноември, за болнична медицинска помощ е близо 18 милиона лева и още 400 хиляди лева..

публикувано на 20.01.17 в 15:31

Заболеваемостта в Силистренско намалява

От понеделник се отменят мерките, въведени след обявената през седмицата в Силистренско епидемична обстановка заради увеличената заболеваемост от остри респираторни заболявания. Броят им намалява от 227 на 10 000 на 150 на 10 000, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Силистра д-р Теодора Начева. Възобновяват се свижданията в лечебните..

публикувано на 20.01.17 в 11:50

Обстановката в Силистренско се нормализира

Отворени са по-голямата част от третокласните пътища в Силистренско и обстановката започва да се нормализира, съобщиха от Областното пътно управление. Няма ограничения за пътуване по главните пътища от Силистра за съседните области Русе, Добрич и Шумен. Изключение е пътят за Добрич през село Алеково, където е въведено ограничение да пътуват автомобили до..

публикувано на 19.01.17 в 17:21

Утре ще е неучебен ден в Главиница

Отменено е частичното бедствено положение в три села в община Главиница на Силистренска област – Долно Ряхово, Косара и Бащино. Това съобщи кметът на общината Неждет Джевдет. До селата вече е осигурен достъп. "И утре ще бъде неучебен ден в общината, вече е направено искане за това до МОН чрез областния управител на Силистра", каза кметът на Главиница. В..

публикувано на 19.01.17 в 15:44

Детските градини в Силистра работят

С пълен капацитет работят всички детски градини в Силистра, с изключение само на една целодневна група към детска градина „Ян Бибиян“. Поради ниския брой деца присъстващите са пренасочени към централната сграда на ул. „Патриарх Евтимий“, съобщиха от общинската администрация в Силистра. Забавачниците в селата Айдемир и Калипетрово работят в нормален режим,..

публикувано на 19.01.17 в 14:24