Обстановката в Силистра

Снимка: Диана Василева Личен архив
Автобуси от Силистра пътуват по всички главни направления. Това сочи информацията към 8:30 ч. тази сутрин на общинската администрация. Пътят Силистра - Русе е отворен за движение на всички превозни средства без ограничение. По пътищата за Шумен, Разград и Добрич е разрешение движението на автомобили с тегло до 12 тона. Пътищата на територията на община Силистра са почистени. Няма населени места без ток и вода. В общинския център започна поетапното сметоизвозване.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Общински комисии проверяват "зебрите"

До края на февруари във всички общини на област Силистра трябва да бъдат сформирани Комисии за безопасност на движението в изпълнение на изискванията   на Агенция „Пътна инфраструктура“. Това стана ясно след проведена по инициатива на областния управител Ивелин Статев работна среща в Областната администрация. Такава комисия засега е изградена само в..

публикувано на 23.01.18 в 11:50

Спипаха фалшификатор на документи

58-годишен мъж е задържан по подозрение в изготвяне на фалшиви документи, съобщават от полицията в Силистра. При претърсване в дома на мъжа в областния град са намерени и иззети бланки за годишни технически прегледи, холограмни стикери, застрахователни полици, включително и чуждестранни. Установени са компютърна конфигурация, ламинатор, гилотина за..

публикувано на 23.01.18 в 11:42

Без грипна ваканция в Силистра

10,31 на сто е средният процент на отсъстващите по болест ученици в Силистренско, показва справка от Регионалното управление на образованието. В нито едно учебно заведение не е обявена грипна ваканция. Само в училищата в селата Добротица и Кайнарджа часовете са намалени.

публикувано на 23.01.18 в 11:31

Търсят пари за ремонт на разбит път

350 000 лева са необходими за асфалтирането на участък от пътя Паисиево – Китанчево. Това каза за Радио Шумен кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед по повод слушателски сигнал за лошото състояние на отсечката. В бюджета за тази година Община Дулово няма предвидени средства за ремонта на участъка. "Този участък е проблемен от близо 40 години, вероятно и..

публикувано на 22.01.18 в 17:10

Намалени часове в училищата в Главиница

Намалени са днес часовете в училищата от община Главиница, съобщиха от Регионалното управление на образованието и от местната администрация. Причина за това са снеговалежът и навяванията. В областта няма преустановени учебни занятия. Само в едно училище – в село Добротица, община Ситово, има висок процент отсъстващи ученици – 34 %. През изминалата..

публикувано на 22.01.18 в 16:17

Спипаха двама след незаконна сеч

Двама са заловени след незаконна сеч в района на село Айдемир, съобщават от силистренската полиция. При   полицейска проверка на пикап „Фиат”, натоварен с около 1.4 куб. м дървесина било установено, че тя е незаконно добита от землището на селото от водача на пикапа – мъж на 33 години, и неговия спътник на 54 години. При последвалата проверка в имота..

публикувано на 22.01.18 в 12:06

Десетки семейства още студуват без дърва

На близо 30 домакинства от дуловските села Боил и Паисиево все още не са доставени дърва за огрев, съобщи за Радио Шумен директорът на Държавното ловно стопанство в Дулово Октай Хюсеин. “През почивните дни по няколко курса бяха направени в населените места. Приключи раздаването в Орешене и Вълкан”, заяви той. По думите му около 5-6 фирми извършват..

публикувано на 22.01.18 в 11:41