Отблокираха двама мъже от снега

БГНЕС
Двама души са били блокирани от няколко дни в община Омуртаг заради тежката зимна обстановка. Те са получили помощ от екип на противопожарната служба в Търговище, който с помощта на специализирана техника вчера е оказал съдействие на служител на ВиК, обслужващ помпена станция в близост до антоновското село Свирчово. Вторият мъж е обслужвал ветрогенератора в местността „Калето“ край Омуртаг. Заради падналия сняг и непроходимите пътища от няколко дни двамата не са могли да напуснат работното си място, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. През цялото време мъжете са били на топло, допълни тя. И двамата са в добро здравословно състояние.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почистват общинските пътища в Търговище

Започна организирано почистване на отпадъци, подрязване на клони и храсти край общинските пътища в Търговище. Дейностите са възложени на Общинското предприятие БКС, кметовете и наместниците на населените места в общината. Подрязват се клони и храсти край общинските пътища и входно-изходните артерии на Търговище. Почистването се извършва в седем направления..

публикувано на 24.03.17 в 11:04

Раздадоха бюлетините в Търговищко

При строги мерки за сигурност, днес на общините от Търговищка област бяха раздадени бюлетини и изборни книжа, необходими за провеждането на изборите за Народно събрание на 26 март. Областна администрация Търговище разпредели и предаде по график всички книжа и материали. Областният управител Валери Симеонов следи стриктно за изпълнението на ангажиментите..

публикувано на 23.03.17 в 13:43

Премахват предизборни плакати от дървета

Партии премахнаха плакати от дървета след предупреждения от Община Търговище. Общинските контрольори съставиха констативни протоколи на всички партии, регистрирани в Районната избирателна комисия в Търговище, за недопускане нерегламентираното разлепяне на агитационни материали на територията на общината. Дадени са указания на политическа партия да..

публикувано на 23.03.17 в 13:38

Съветниците гласуват химна на Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров внесе в Общинския съвет трите текста за химн на Търговище, избрани от журито и преминали обществено обсъждане, съобщиха от местната администрация. По време на дискусията „Химнът на Търговище” получи 77 гласа, „Химн на Търговище” - 26 гласа, а „Песен за Търговище” - девет гласа. Седем души от деветчленното жури,..

публикувано на 22.03.17 в 14:51

Определиха секциите в област Търговище

Общо 259 избирателни секции ще бъдат разкрити на територията на 28-ми многомандатен избирателен район - Търговище за предстоящите парламентарни избори. Броят им може да се увеличи, ако бъдат разкрити секции в болниците в Омуртаг и Търговище, както и в ареста в областния град, уточни Гергана Цонева, председател на Районната избирателна комисия. Две са..

публикувано на 21.03.17 в 11:25

Ремонтират дефекти по площада в Търговище

Започна отстраняването на дефектите по съоръженията на централния градски площад „Свобода” в Търговище. През февруари до фирмата-изпълнител е изпратено писмо, в което са посочени проблемите. Сред тях са пропадания на настилките, счупени плочки, неприхванати дръвчета и храсти, нестабилни бордюри. Описани са и дефектите на осветлението на площада. В..

публикувано на 20.03.17 в 14:16

Заловиха телефонен измамник

82-годишен мъж от Търговище е бил измамен по телефона. Под предлог, че помага на полицията, той предал на непознат 4000 лв. Образувано е досъдебно производство. След проведени полицейски действия е установено, че 46-годишен мъж от Сливен е извършител на две престъпления в Търговище. През юли миналата година той е въвел в заблуждение по телефона двама..

публикувано на 20.03.17 в 12:11