Отблокираха двама мъже от снега

БГНЕС
Двама души са били блокирани от няколко дни в община Омуртаг заради тежката зимна обстановка. Те са получили помощ от екип на противопожарната служба в Търговище, който с помощта на специализирана техника вчера е оказал съдействие на служител на ВиК, обслужващ помпена станция в близост до антоновското село Свирчово. Вторият мъж е обслужвал ветрогенератора в местността „Калето“ край Омуртаг. Заради падналия сняг и непроходимите пътища от няколко дни двамата не са могли да напуснат работното си място, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. През цялото време мъжете са били на топло, допълни тя. И двамата са в добро здравословно състояние.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разпределят пари за читалищата в Търговище

418 000 лева е годишната субсидия от държавния бюджет за дейността и издръжката на 38-те читалища в община Търговище през 2018 г. Разпределението на средствата ще бъде съобщено днес на среща между ръководството на Общината и председателите на читалищата. Парите за всяко от тях се определя от комисия, назначена от кмета на общината. Разпределението е..

публикувано на 23.02.18 в 11:46

Министри на национална среща в Търговище

Национална работна среща на областните управители от цялата страна ще се проведе днес в Търговище. Очаква се в нейната работа да вземат участие трима министри – на енергетиката Теменужка Петкова, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на образованието и науката Красимир Вълчев. Срещата е инициирана от областния управител на..

публикувано на 23.02.18 в 10:06

Надзиратели в Търговище на протест

Служителите от синдикат „Охрана“ ще протестират днес пред Съдебната палата в Търговище. Искания са за 20% увеличение на трудовите възнаграждения и подобряване на условията на труд, заяви  председателят на профсъюза Ангел Дачев. "Ние в сектор "Сигурност" сме най-ниско заплатени. Работата ни е рискова, както е в целия сектор. Затова желаем да бъдем..

публикувано на 22.02.18 в 09:41

Най-търсените професии в Търговище

Бизнесът в Търговищка област търси фадромисти, заварчици, счетоводители, готвачи, стругари, фрезисти, машинни инженери, шлосери, тапицери, машинни оператори, експерти външна търговия, снабдители, мотокаристи, дърводелци, общи работници и механизатори. Това става ясно от анкета, разпространена през декември от областната управа. Повечето фирми са..

публикувано на 21.02.18 в 11:04

"Зебрите" в Търговище се нуждаят от боя

Голяма част от пешеходните пътеки в Търговищка област се нуждаят от освежаване. Това установиха проверките по общини, извършени между 22 и 30 януари. Сред другите проблеми, констатирани от експертите, са липсата на знаци, които да обозначават пешеходните пътеки, и нуждата край училищата и детските градини в някои населени места да бъдат изградени..

публикувано на 21.02.18 в 10:35

Сняг и мъгла в района на Омуртаг

От 80 до 100 метра е видимостта поради мъгла в района на Омуртаг тази сутрин, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Около 5 ч. в района е започнал и снеговалеж. На други места в Търговищка област превалява дъжд. Пътищата са мокри, девет машини опесъчават настилките. В прохода „Боаза“ остава опасността от падащи камъни. Температурите в региона..

публикувано на 21.02.18 в 06:10

Отново дрогиран водач зад волана

Двама мъже са заловени с наркотици, информират от Областната дирекция на МВР в Търговище. Вчера по обед на главния път София - Варна в близост до Омуртаг е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 20-годишен мъж от село Красноселци. Установено е, че младежът държи близо 4 грама канабис. У мъж на 22 години от Соколарци, който се возел в колата, са..

публикувано на 20.02.18 в 14:20