Отблокираха двама мъже от снега

БГНЕС
Двама души са били блокирани от няколко дни в община Омуртаг заради тежката зимна обстановка. Те са получили помощ от екип на противопожарната служба в Търговище, който с помощта на специализирана техника вчера е оказал съдействие на служител на ВиК, обслужващ помпена станция в близост до антоновското село Свирчово. Вторият мъж е обслужвал ветрогенератора в местността „Калето“ край Омуртаг. Заради падналия сняг и непроходимите пътища от няколко дни двамата не са могли да напуснат работното си място, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. През цялото време мъжете са били на топло, допълни тя. И двамата са в добро здравословно състояние.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключва санирането на 13 жилищни блока в Попово

Приключва санирането на 13-те жилищни блока в Попово по Националната програма за енергийна ефективност, съобщават от местната администрация. Разрешителните на първите четири сгради бяха издадени в края на миналия месец. До дни това ще се случи и за четири блока на улица „Гагарин“ и в жилищния комплекс „Русаля“. През август се очаква да бъдат въведени..

публикувано на 19.07.17 в 17:09

Арестуваха жена за притежание на акцизни стоки

60-годишна жена от Попово е задържана за срок до 72 часа по обвинение в държане на акцизни стоки без бандерол на стойност 7 855 лева. При претърсване в къщата ѝ в края на май са открити и иззети почти 32 кг нарязан тютюн за пушене и 1800 цигари. Престъплението, в което е обвинена жената, е извършено повторно. Тя вече има осъдителна присъда от 6..

публикувано на 19.07.17 в 13:10

Обсъждат изграждането на предприятие в Търговище

Публично представяне и обсъждане на инвестиционно предложение за изграждане на предприятие за пране и багрене на облекла ще се проведе днес в Търговище. На срещата, която започва от 16:30 часа, в зала 74 в сградата на Общината са поканени всички заинтересовани граждани. Участие в нея ще вземат инвеститорът, екипът изготвил информацията за степента на..

публикувано на 19.07.17 в 09:05

Търговище почете рождението на Левски

Десетки хора се събраха пред барелефа на Васил Левски в Търговище, за да поднесат венци и цветя. "Апостолът е казал "Времето е в нас, и ние сме в него". Когато отиваме пред паметниците е хубаво да отчетем делата си, затова, което сме направили. Да поднесем венец от живи дела", каза Веселин Николов - председател на Общонародния комитет "Васил Левски" в..

публикувано на 18.07.17 в 11:01
Снимка: Румена Казакова

Търговищенци осиновяват бездомни кучета

Четири кучета от приюта за безстопанствени животни в Търговище са осиновени за последните две седмици. Това съобщи за Радио Шумен Йоана Драгнева, доброволец в приюта. Тя и нейните съмишленици се грижат за социализацията на кучетата без дом и за привличане на нови осиновители. Бездомните кучета в града са сериозен проблем, с който приют с капацитет 50..

публикувано на 18.07.17 в 09:38

Извънредно заседание на ВиК - Търговище

Планът за стопанисване на активите изготвен от ВиК-оператора ще бъде върнат за доработка и прегласуван на следващо събрание. Това съобщиха от Областната администрация в Търговище след извънредното общо събрание на ВиК асоциацията. То бе председателствано от Областния управител Митко Стайков. На срещата присъстваха кметовете на общините-членове на..

публикувано на 17.07.17 в 16:28

Райони без ток в региона днес

Антоновските села Мечево и Богомолско ще са без ток и днес заради неотложни ремонти на съоръженията. Спирането ще е от 9,30 ч. до 16,30 ч. Прекъсванията на захранването в двете села ще продължат до 20 юли.       В Разградска област днес и утре от 8,30 ч. до 16,30 ч. ще има смущения в подавания ток в селата Дянково и Черковна. В Русенска..

публикувано на 17.07.17 в 07:23