Отблокираха двама мъже от снега

БГНЕС
Двама души са били блокирани от няколко дни в община Омуртаг заради тежката зимна обстановка. Те са получили помощ от екип на противопожарната служба в Търговище, който с помощта на специализирана техника вчера е оказал съдействие на служител на ВиК, обслужващ помпена станция в близост до антоновското село Свирчово. Вторият мъж е обслужвал ветрогенератора в местността „Калето“ край Омуртаг. Заради падналия сняг и непроходимите пътища от няколко дни двамата не са могли да напуснат работното си място, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. През цялото време мъжете са били на топло, допълни тя. И двамата са в добро здравословно състояние.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Две катастрофи за ден в Търговищко

Два леки автомобила са се ударили днес по обяд в близост до гробищния парк в Търговище. По предварителна информация е пострадало 12-годишно момче, което е с разкъсно-контузна рана и е настанено в МБАЛ - Търговище за наблюдение. В ранния следобед е постъпил сигнал за друг инцидент. На главния път София - Варна, в местността „Боаза“, лека кола е..

публикувано на 19.09.17 в 16:31

Населени места без ток в региона днес

Райони на Търговище ще са без ток днес заради неотложни ремонти, информират от „Енерго про“. От 9 ч. до 12 ч. захранване няма да има за част от абонатите по улиците „Любен Каравелов“ и „Поп Сава Катрафилов“. В Опака от 9 ч. до 16,30 ч. без ток ще останат жителите по улиците „Съединение“, „Драва“, „Цар Асен“ и „Бъкстон“. Също от 9 ч., но до 13,30 ч...

публикувано на 19.09.17 в 07:10

3 788 тона отпадъци събрани за ден в България

Над 78 тона отпадъци са събрани при кампанията за почистването на Търговище. Това са окончателните данни за всички населени места от общината, на база предадени количества в регионалното депо. 76 фирми, училища, пенсионерски клубове, детски градини, ведомства и граждани участваха в акцията. Регистрираните доброволци са близо 5 000. Днес 50 жители на..

публикувано на 18.09.17 в 12:38

"Борово око" в Търговище вече е по-чист

Десет чувала с боклук събра днес екипът на Областната администрация в Търговище. Областният управител и служителите почистиха парка „Борово око“. Тази година кампанията за почистване на България има спортна концепция, като чистенето е във вид на отборна игра и състезание между отделните български региони. Всяка област е отбор и трябва да мотивира..

публикувано на 16.09.17 в 11:30

4000 души от Търговище подкрепят кампанията „Да изчистим България заедно”

Близо 4000 жители на община Търговище се очаква да се включат в кампанията „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе утре, 16 септември, съобщиха от общинската администрация. Заявки за участие са подадени от пенсионерски клубове, училища, детски градини, читалища, кметства на населените места, Областната администрация, НАП, БЧК, Военното..

публикувано на 15.09.17 в 15:25

Раздават материали за голямото почистване

Започна раздаването на чували и ръкавици за кампанията по почистване на Търговище. От днес материалите могат да се получат в 18-та стая на първия етаж на местната администрация.. Заявки на граждани и организации, които желаят да се включат в кампанията, се приемат до края на работния ден в петък на телефони: 0601/6 86 58; 0601/6 86 86 и 0882/100 612...

публикувано на 13.09.17 в 13:27

Мъж е загинал при пожар в Здравец

80-годишен самотноживеещ мъж е изгорял в собствената си къща в с. Здравец, община Търговище при пожар тази нощ. При огледа на тялото не са открити видими следи от насилие. Предстои аутопсия в МБАЛ - Търговище. При инцидента са изгорели покрива на сградата, пристройка до нея и покъщнина. Огънят е погасен от два противопожарни автомобила. Вероятната причина..

публикувано на 13.09.17 в 13:02