Отблокираха двама мъже от снега

Снимка: БГНЕС
Двама души са били блокирани от няколко дни в община Омуртаг заради тежката зимна обстановка. Те са получили помощ от екип на противопожарната служба в Търговище, който с помощта на специализирана техника вчера е оказал съдействие на служител на ВиК, обслужващ помпена станция в близост до антоновското село Свирчово. Вторият мъж е обслужвал ветрогенератора в местността „Калето“ край Омуртаг. Заради падналия сняг и непроходимите пътища от няколко дни двамата не са могли да напуснат работното си място, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. През цялото време мъжете са били на топло, допълни тя. И двамата са в добро здравословно състояние.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Още няколко дни за данъци с отстъпка

На 30 април, понеделник, е крайният срок за плащане на местните данъци и такси с 5 %отстъпка, напомнят от община Търговище. Това са налозите върху превозните средства, недвижимите имоти, такса битови отпадъци, както и втората вноска на патентния данък. Всички, внесли пълния размер на задълженията си до тази дата, имат възможност да участват в..

публикувано на 24.04.18 в 11:13

Пак източиха банкова карта

За пореден случай на неправомерно теглене от банкова карта съобщиха от полицията в Търговище. Вчера е получен сигнал, че от сметката на 50-годишен мъж от Смолян са изтеглени 890 лв. без съгласието на титуляра. От Областната дирекция на МВР отново напомнят на гражданите да съхраняват грижливо банковите си карти и в никакъв случай да не прикрепят към тях..

публикувано на 20.04.18 в 11:34

Спипаха пореден водач без книжка

Полицията засече водач без книжка, който е управлявал товарен автомобил с прекратена регистрация. На общински път между селата Халваджийско и Малоградец, община Антоново, служителите установили неправоспособния 38-годишен водач от   Камбурово. Камионът ЗИЛ 51 бил със служебно прекратена регистрация  заради несключена задължителна застраховка..

публикувано на 20.04.18 в 11:27

Обновяват паркове и градинки в Търговище

6 са одобрените проекти на община Търговище от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Реализацията на дейностите е по Националната кампания „Чиста околна среда 2018 г.". Кметствата в селата Макариополско и Голямо Ново ще получат до 10 000 лв. за благоустрояване на паркове, озеленяване, ремонти на детски кътове и..

публикувано на 20.04.18 в 10:01

Ръсят срещу кърлежи в Попово

Започна дезакаризация на зелените площи в община Попово. Пръсканията се извършват вечер след 22 ч. с разрешени от закона препарати. С приоритет се обработват детските площадки. Общата площ на територията на зелените площи в града е 229 дка, а 27 дка са площите на дворовете на детските градини в цялата община. В местностите „Керчан баир” и „Коконката”..

публикувано на 18.04.18 в 09:04

Ремонтират училище в Търговище с европари

Близо 700 ученици от най-голямото основно училище в Търговище - „Христо Ботев”, ще посрещнат новата учебна година в изцяло ремонтирана сграда. 4-те милиона лева за ремонта и обзавеждането на училището са осигурени от оперативна програма "Региони в растеж". В средата на април повечето от строителните и ремонтните работи се изпълняват по график. Има и..

публикувано на 17.04.18 в 16:18

Ани вече се движи с проходилка

Състоянието на малката Ани от Търговище се подобрява, след като детето започна лечение в турска клиника в края на миналата година, благодарение на бързо събраните пари чрез благотворителен базар, организиран в социалната мрежа. Тогава за по-малко от две седмици бяха събрани 32 000 долара. Шестгодишната Ани е с диагноза детска церебрална парализа. Днес..

публикувано на 17.04.18 в 11:49