Отблокираха двама мъже от снега

БГНЕС
Двама души са били блокирани от няколко дни в община Омуртаг заради тежката зимна обстановка. Те са получили помощ от екип на противопожарната служба в Търговище, който с помощта на специализирана техника вчера е оказал съдействие на служител на ВиК, обслужващ помпена станция в близост до антоновското село Свирчово. Вторият мъж е обслужвал ветрогенератора в местността „Калето“ край Омуртаг. Заради падналия сняг и непроходимите пътища от няколко дни двамата не са могли да напуснат работното си място, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. През цялото време мъжете са били на топло, допълни тя. И двамата са в добро здравословно състояние.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почистват речните корита в община Търговище

Да бъдат почистени замърсяванията на речните корита в община Търговище е регламентирано със заповед на градоначалника д-р Дарин Димитров. Кметовете на населените места трябва да създадат организация до 31 март. До края на март Общинското предприятие БКС трябва да почисти речните легла на Врана и Сива в чертите на град Търговище. В същия срок трябва да..

публикувано на 27.02.17 в 11:45

Търговищенци 17-ти по заплати в страната

Средната брутна месечна работна заплата в Търговищка област за периода октомври - декември 2016 г. е 774 лв., сочат данните на статистиката. Средното възнаграждение в областта остава по-ниско от това за страната, което за декември е 1012 лева. Областта заема 17 място сред 28-те области на страната. През четвъртото тримесечие на 2016 г. заплащането се..

публикувано на 24.02.17 в 11:17

Недко Иванов стана заместник областен управител на Търговище

Търговище има нов заместник областен управител. Недко Иванов поема поста от днес със заповед на служебния министър-председател Огнян Герджиков. Недко Иванов е роден през 1969 година в град Търговище. Завършил е Висшето военноморско училище във Варна. Владее руски и английски езици. Предстои областният управител Валери Симеонов да уточни ресорите, за които..

публикувано на 24.02.17 в 11:08

Община Търговище разработва електронен прием на учениците

Система за електронен прием в първи клас за предстоящата 2017/2018 учебна година разработва Община Търговище. Всеки родител ще трябва да подаде писмено заявление в избраното училище или да направи онлайн регистрация за прием на детето си. В заявлението ще се посочват до три предпочитани училища, подредени според желанието за прием. Основен критерий за..

публикувано на 22.02.17 в 16:44

Дядо даде 5 400 лв. на измамници

80-годишен мъж от Омуртаг е бил измамен, съобщиха от полицията в Търговище. Възрастният мъж получил обаждане по телефона, непознат му обяснил, че трябва да помогне на органите на реда да заловят измамници. Така пенсионерът предал малко над 5 400 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 22.02.17 в 10:12

Нови предложения за химн на Търговище

35 нови предложения за текст на химн на Търговище са разгледани днес. Три от текстовете ще бъдат публикувани в сайта на Общината за обществено обсъждане, което започва от утре. Гласуването за най-добър текст ще продължи до 13 март. Активно е участието на автори от други градове в конкурса. Предложения за текст на химн са изпратени от канадския град..

публикувано на 21.02.17 в 17:24

Доставят хляб в села без магазини

Започват организирани доставки на хляб за четири малки села без магазини, информират от община Търговище. Доставки ще има в селата Горна Кабда, Кошничари, Мировец и Цветница. Договорът за организирана доставка на хляб и основни хранителни продукти е сключен до края на 2017 г. между Община Търговище и Потребителна кооперация „Зора” на стойност 11 372 лв...

публикувано на 20.02.17 в 15:51