Отблокираха двама мъже от снега

БГНЕС
Двама души са били блокирани от няколко дни в община Омуртаг заради тежката зимна обстановка. Те са получили помощ от екип на противопожарната служба в Търговище, който с помощта на специализирана техника вчера е оказал съдействие на служител на ВиК, обслужващ помпена станция в близост до антоновското село Свирчово. Вторият мъж е обслужвал ветрогенератора в местността „Калето“ край Омуртаг. Заради падналия сняг и непроходимите пътища от няколко дни двамата не са могли да напуснат работното си място, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. През цялото време мъжете са били на топло, допълни тя. И двамата са в добро здравословно състояние.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10 години приемна грижа в Търговище

92 са приемните семейства в общините Търговище, Попово и Антоново, като в 73 в момента има настанени 81 деца. Днес в Търговище ще бъдат отбелязани 10 години от развитието на приемната грижа в общината.   Валентина Александрова е началник на екипа по приемна грижа по проекта „Приеми ме 2015”. За Радио Шумен тя очерта някои от трудностите, които..

публикувано на 21.11.17 в 09:15

Приключи огледът на пожара в Търговище

При него тази нощ изгоря покривът на Първо основно училище „Христо Ботев” и част от кукления театър в града. Огънят е пламнал в 01.30 ч. след полунощ от страната на централния вход на учебното заведение, заяви за Радио Шумен техническият ръководител на обекта от фирмата изпълнител инж. Виктор Иванов. „100 процента не може да се използва и всичко..

публикувано на 20.11.17 в 13:39

4 700 лв. "подари" жена на измамници

87-годишна жителка на Попово даде 4 700 лева на телефонни измамници. За това съобщават от Областната дирекция на МВР – Търговище. Жената предала парите, след като вчера следобед била подведена, че помага на полицаи за залавянето на измамници. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 20.11.17 в 12:02

Част от Търговище е без вода

Районът около улица „Георги Сава Раковски“ в Търговище е без вода тази сутрин заради авария, съобщават от ВиК. Екипи работят на място, очаква се проблемът да бъде отстранен до 16 ч. До 12 ч. вода няма да има и в село Подгорица, където също има авария по мрежата.

публикувано на 20.11.17 в 11:45

Изследват безплатно за СПИН в Търговище

Безплатни анонимни изследвания за ХИВ / СПИН ще има днес в Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“ в Търговище. За това напомнят от Регионалната здравна инспекция. Изследвания ще се правят от 10:30 ч. Кампанията продължава през цялата седмица, като в сряда тестове могат да се правят в Професионалната гимназия..

публикувано на 20.11.17 в 11:37

Пожарът в Търговище изпепели и сцената на кукления театър

Пожарът, който тази нощ избухна в Първо основно училище „Христо Ботев” в Търговище тази нощ, се е прехвърлил и върху сградата на кукления театър в града. Според директора Ивайло Марков , е изгоряла цялата сцена с об орудването. П о думите му онова, което не е унищожено от пламъците , е наводнено при погасяването на пожара. Куклите и голяма част..

публикувано на 20.11.17 в 11:22

Покрив на училище в Търговище горя

Изгоря покривът на Основно училище „Христо Ботев“ в Търговище. От полицията уточняват, че сигналът е постъпил около 01:40 ч. тази нощ. Пожарът възникнал в покривната конструкция на сградата, която в момента се ремонтира основно. Огънят се прехвърлил и върху покрива на кукления театър, който се намира в съседство. На мястото на инцидента са..

публикувано на 20.11.17 в 09:45