Отблокираха двама мъже от снега

БГНЕС
Двама души са били блокирани от няколко дни в община Омуртаг заради тежката зимна обстановка. Те са получили помощ от екип на противопожарната служба в Търговище, който с помощта на специализирана техника вчера е оказал съдействие на служител на ВиК, обслужващ помпена станция в близост до антоновското село Свирчово. Вторият мъж е обслужвал ветрогенератора в местността „Калето“ край Омуртаг. Заради падналия сняг и непроходимите пътища от няколко дни двамата не са могли да напуснат работното си място, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. През цялото време мъжете са били на топло, допълни тя. И двамата са в добро здравословно състояние.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължават да чистят и мият улици в Търговище

Продължава цялостното измиване и почистване на отводнителните шахти по основните улици в Търговище, съобщават от местната администрация. През седмицата Общинското предприятие БКС ще обхване улиците „Трети март” и „Паисий” и бул. „Митрополит Андрей”. Паралелно с тези дейности тече и механизирано косене на тревните площи около общинската пътна мрежа...

публикувано на 29.05.17 в 14:26

Търговищенци масово чипират кучетата си

Над 1 150 са чипираните кучета от началото на годината в община Търговище. Това сочат данните на Областната дирекция по безопасност на храните. В резултат на започналата информационна кампания от Община Търговище, в населените места до момента новоиздадените паспорти на домашни любимци са 1 317. По данни от 46 села в Търговищко, броят на домашните и..

публикувано на 26.05.17 в 16:02

Качеството на образованието ще дебатират в Търговище

Публичен дебат за достъпа, качеството и политиките в предучилищното образование организира днес в Търговище Клубът на нестопанските организации. На форума ще бъдат представени резултатите представително изследването на родителските нагласи по този въпрос, проведено в общинския център Търговище и няколко от най-големите села. Своето мнение и предложения ще..

публикувано на 26.05.17 в 08:29

Младеж е с опасност за живота след катастрофа край Бистра

За пътнотранспортно произшествие, станало около обед, на пътя Търговище - Разград, в близост до с. Бистра, съобщиха от търговищката полиция. По първоначални данни 18-годишен правоспособен водач на лек автомобил “Ауди“ с търговищка регистрация, пътуващ в посока Търговище, е изгубил контрол над управлението на автомобила, който е излязъл извън пътното платно..

публикувано на 25.05.17 в 14:24

Четирима пострадаха при катастрофа в Търговищко

Четирима души пострадаха при пътнотранспортно произшествие вчера на пътя Попово - Дралфа - Лозница. На десен завой 71-годишният водач от с. Светлен изгубил контрол над управлението. Автомобилът „Форд Фиеста“, напуснал пътното платно вдясно, впоследствие отново се е върнал, завъртял се е и се е ударил със задната си част в правомерно движещ се лек автомобил..

публикувано на 25.05.17 в 13:32

Измамиха възрастни жени по телефона

Вчера са измамени две самотно живеещи жени в Търговище - на 88 и на 84 год. Те са били въведени в заблуждение след разговор по стационарните им телефони. Отново е използван претекстът за необходимост да окажат съдействие на полицейски служители, които провеждат операция по задържане на извършителите на телефонни измами. По този начин на 86-годишната жена е..

публикувано на 25.05.17 в 13:28

Годишните награди за образование, изкуство и култура връчиха в Търговище

На тържествена церемония в навечерието на 24 май тази вечер в Търговище бяха връчени годишните награди за образование, изкуство и култура на 23 учители, културни дейци и състави. За забележителни творчески постижения и принос в развитието на националната култура в категорията „Сценични изкуства“ годишната награда е за автора на..

публикувано на 24.05.17 в 08:26