Отблокираха двама мъже от снега

БГНЕС
Двама души са били блокирани от няколко дни в община Омуртаг заради тежката зимна обстановка. Те са получили помощ от екип на противопожарната служба в Търговище, който с помощта на специализирана техника вчера е оказал съдействие на служител на ВиК, обслужващ помпена станция в близост до антоновското село Свирчово. Вторият мъж е обслужвал ветрогенератора в местността „Калето“ край Омуртаг. Заради падналия сняг и непроходимите пътища от няколко дни двамата не са могли да напуснат работното си място, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. През цялото време мъжете са били на топло, допълни тя. И двамата са в добро здравословно състояние.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обявиха кой ще ремонтира ул. „Поп Сава Катрафилов” в Търговище

„Пътинженерингстрой-Т” ЕАД е фирмата-изпълнител, която ще реконструира улица „Поп Сава Катрафилов” в Търговище, съобщиха от Общинската администрация. Дружеството спечели обявената от Общината обществена поръчка. В откритата процедура се включиха още две фирми, които бяха отстранени, поради противоречия и несъответствия. Решението не е обжалвано и следва..

публикувано на 20.04.17 в 12:34
yabalki;esen

Отдават под наем плодни дървета за прибиране на реколтата в Търговищко

Община Търговище обявява търг с тайно наддаване за отдаване под наем на плодни дървета за прибиране на реколтата от 1189 ореха, 140 череши и 15 ябълкови дървета. Търгът ще се проведе на 2 май от 9 часа, в общинската администрация. Предложенията за участие трябва да бъдат внесени до 16 часа на 28 април в Центъра за административно обслужване, в..

публикувано на 17.04.17 в 14:30

Ловно рибарското сдружение в град Търговище отстранява вредния дивеч

Ловците от дружинките в района прочистват ловищата от хищници, за да се запазват приплодите на полезния дивеч. През изминалия сезон те са отстреляли 193 чакала, 233 лисици и 203 скитащи кучета, както и 150 вранови птици. С най - голям отстрел са ловците от дружинките в търговищките села Бистра, Ралица, Пресиян, Буховци, Макариополско. Активно се..

публикувано на 17.04.17 в 08:57

Ще обучават 285 младежи от Търговище

Малко над 1 000 000 лева са отпуснати за схемата „Обучение и заетост на млади хора” по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ в Търговищка област. На днешното си заседание Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в Търговище одобри всички 48 заявки, подадени от работодатели, които са за общо 285 работни места. „Обучения не са..

публикувано на 12.04.17 в 15:40

Косят тревните площи в Търговище

Започна косенето на тревните площи в Търговище, съобщиха от местната администрация. Дейностите се извършват от служители на общинското предприятие „Флора“. През април ще бъдат обработени над 116 декара в централната градска част, около булевардите „Митрополит Андрей”, „Трайко Китанчев”, „Цар Освободител” и „29 януари”, и в квартал „Запад“ 3. За този..

публикувано на 12.04.17 в 11:06

Полицията иззе над 100 литра алкохол без бандерол

Десет чувала със ситно нарязан тютюн и 20 кутии цигари без бандерол са намерени при претърсване на лек автомобил, микробус и каравана собственост на двама жители от Омуртаг, съобщиха от търговищката полиция. В складово помещение в антоновското село Кьосевци, ползвано от единия от мъжете, са намерени и над 100 литра високоградусен наливен алкохол, без..

публикувано на 10.04.17 в 13:25

Търговищка организация част от мрежа срещу домашно насилие

"Асоциация НАЯ" - Търговище беше приета за член на Европейската мрежа за работа с извършители на домашно насилие. Международната организация даде своето положително становище за кандидатурата, след като проучи практиката на Асоциацията в борбата с домашното насилие и подкрепата на пострадалите. В заявката си за членство търговищката неправителствена..

публикувано на 10.04.17 в 11:09