Отблокираха двама мъже от снега

БГНЕС
Двама души са били блокирани от няколко дни в община Омуртаг заради тежката зимна обстановка. Те са получили помощ от екип на противопожарната служба в Търговище, който с помощта на специализирана техника вчера е оказал съдействие на служител на ВиК, обслужващ помпена станция в близост до антоновското село Свирчово. Вторият мъж е обслужвал ветрогенератора в местността „Калето“ край Омуртаг. Заради падналия сняг и непроходимите пътища от няколко дни двамата не са могли да напуснат работното си място, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. През цялото време мъжете са били на топло, допълни тя. И двамата са в добро здравословно състояние.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицията проверява баба лихварка

72-годишна жена от Търговище, която се е занимавала с лихварство е обект на полицейска проверка в областния град. Тя е извършвала банкови и финансови сделки за времето от декември миналата година до сега. Резултатите от проверката ще бъдат докладвани в Окръжната прокуратура в Търговище, съобщиха от полицията.

публикувано на 19.01.17 в 13:43

Забраниха стъпването по замръзналите водоеми

Забранени са всички дейности върху ледената покривка по откритите водни обекти на територията на община Търговище. Не се разрешават риболов, ледени пързалки или отдих. Със специална заповед кметът д-р Дарин Димитров задължи собствениците и ползвателите на водни обекти до края на следващата седмица да поставят обозначителни знаци със забраните...

публикувано на 19.01.17 в 10:45

Не одобриха предложенията за химн на Търговище

Нито едно от селектираните 32 предложения за текст за химн на Търговище не беше одобрено от журито. Не бяха определени пет от текстовете, които да бъдат публикувани за обществено обсъждане и сега пред обществеността ще бъдат представени всички предложения за химн. Това реши ръководството на Общината след консултации с Обществените съвети и юристи...

публикувано на 19.01.17 в 09:45

Започна плащането на данъците в Търговище

От днес в Община Търговище стартира кампанията за заплащане на данъците за недвижими имоти и превозни средства, както и такса битови отпадъци. Заплатилите до 30 април, ще ползват 5% отстъпка и ще могат да участват в жребий с предметни награди. За целта е нужно да попълнят талон и да го пуснат в урната в Центъра за административно обслужване. Плащането може..

публикувано на 18.01.17 в 16:14

Обвиненият в убийство поповчанин остава в ареста

По искане на Окръжната прокуратура в Търговище съдът задържа под стража обвинения в убийство Никола Христов. На 12 януари в дома на Никола, който живеел заедно с майка си бил и 69 годишен техен приятел. След употребата на значително количество алкохол между Никола и гостът избухнал скандал, който прераснал във физическа разправа. Мъжът починал в дома на..

публикувано на 18.01.17 в 16:01

Мъж почина при пожар

Тази нощ при пожар в пристройка на къща в търговищкото село Подгорица е изгорял 57-годишен мъж. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище, които са изгасили пламъците. При извършения оглед по тялото на мъжа не са открити видими следи от насилие. При инцидента са изгорели..

публикувано на 18.01.17 в 12:03

Забрани и ограничения по пътищата в региона

Забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона има по всички третокласни пътища на територията на Търговищка област, съобщиха от Областното пътно управление. Котленският проход е отворен за превозни средства до 10 тона. Остава затворена отсечката между селата Буховци и Острец, където има големи преспи. Очакванията са утре участъкът вече..

публикувано на 17.01.17 в 18:04