Тирове създават тапа на Дунав мост

БГНЕС

Напрежение в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе създават шофьори на тирове. Образувана е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства, информира агенция БГНЕС. Тежкотоварните камиони са спрели безразборно по направлението Русе - Мартен и по бул.“България“, като по този начин са блокирали нормалното движение към Дунав мост и Силистра. Закъсалите камиони са вадени с техника на общината, обясни директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. Теглени са били два ТИР-а, закъсали на изхода за Разград, и един камион на изхода към бул. "България". Изпратена е техника в помощ на аварирал камион край Индустриалния парк. Самият Дунав мост работи нормално, с интензивен трафик. Движението в района се регулира от три екипа на „Гранична полиция“ и екип на „Пътна полиция“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

30 деца от Русе получиха светото си кръщение

30 деца участваха в масово кръщене в русенския храм „Св. Троица“ като част от кампанията в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“. Кръстник на бебетата стана актьорът Александър Сано. Организаторите на събитието удостоиха Община Русе със сертификат за особен принос в реализирането на общинската програма „Асистирана репродукция“...

публикувано на 22.10.17 в 14:03

Кръгово на пътя Русе – Варна?

Необходима е реконструкция на Дъговия мост в Русе, както и изграждането на Кръгово кръстовище на пътя Русе – Варна при кръстовището на магазин „Джъмбо“. Това заяви днес кметът на Русе Пламен Стоилов по време на работна среща с председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. Срещата в Русе се..

публикувано на 21.10.17 в 15:45

Важно е България да се присъедини към Шенген

Най-важната цел за България и Румъния сега е двете държави да станат едновременно част от Шенгенското пространство. Това стана акцент на дискусията по време на Българо-румънския трансграничен форум, посветен на 10-годишнината от присъединяването на двете страни към Европейския съюз. Подробностите разказва Ася Пенчева.

публикувано на 20.10.17 в 17:16

„Ден на отворените врати" в Окръжен съд - Русе

„Ден на отворените врати" организира днес Окръжният съд - Русе. Ще се проведе „симулативен процес“, в който студенти от Русенския университет ще влязат в ролята на съдии и ще представят изготвени от тях проекторешения по предварително зададен реален граждански казус от практиката на съда. Следват публично разпределение на съдебни дела в присъствието на..

публикувано на 20.10.17 в 11:06

"Арнаудови четения" събират учени в Русе

Десетото издание на международния научен форум „Арнаудови четения“ ще събере в Русенския университет близо 80 български и чуждестранни учени от над 20 висши училища и научноизследователски центъра, изследователи от музеи, от Държавен архив, учители, докторанти, студенти. Международното участие ще бъде от университета в Нови Сад (Сърбия), Югозападния..

публикувано на 20.10.17 в 09:51

Трансграничен форум се провежда в Русе

Българо-румънски трансграничен форум „10 години членство в Европейския съюз: бъдещи перспективи“ ще се проведе днес в Русе. На дискусионния форум ще бъде направена равносметка на членството на България и Румъния в Европейския съюз и ще се съпоставят постиженията на двете страни. Участие в трансграничната среща ще вземат българските евродепутати Андрей..

публикувано на 20.10.17 в 09:42

Избраха "Лекар на годината" в УМБАЛ - Русе

"Лекар на годината" на УМБАЛ - Русе за 2017 г. e д-р Венцислав Георгиев - Началникът на отделението по урология. Това съобщиха от лечебното заведение. За първа година в болницата се проведе инициативата „Златни ръце, добро сърце“. 3 720 пациенти и техните близки дадоха своя глас за лекари, които са ги впечатлили с грижата, отдадеността и професионализма..

публикувано на 19.10.17 в 13:46