Тирове създават тапа на Дунав мост

БГНЕС

Напрежение в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе създават шофьори на тирове. Образувана е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства, информира агенция БГНЕС. Тежкотоварните камиони са спрели безразборно по направлението Русе - Мартен и по бул.“България“, като по този начин са блокирали нормалното движение към Дунав мост и Силистра. Закъсалите камиони са вадени с техника на общината, обясни директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. Теглени са били два ТИР-а, закъсали на изхода за Разград, и един камион на изхода към бул. "България". Изпратена е техника в помощ на аварирал камион край Индустриалния парк. Самият Дунав мост работи нормално, с интензивен трафик. Движението в района се регулира от три екипа на „Гранична полиция“ и екип на „Пътна полиция“.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Руски студенти на обмен в Русенския университет

Съвместно обучение на студенти в Русенския университет и висши училища в Русия обсъждаха днес ректорското ръководство и Роберт Шестаков - първи секретар на Посолството на Руската федерация в България. Двете страни дискутираха включването на образователни институции от Русия в европейски проекти, изпълнявани от Русенския университет, провеждането на изложби..

публикувано на 23.02.17 в 16:24

Кметове с предписания за почистване на речните корита

Експертите на РИОСВ - Русе изпратиха писма до 22-ма общински кметове, с които са им дадени предписания за почистване на речните корита и общинските пътища. До 17 март кметовете трябва да почистят от наноси и отпадъци коритата, минаващи през населените места и прилежащите територии. До 31 март трябва да се премахнат отпадъците и от общинската пътна мрежа...

публикувано на 23.02.17 в 13:19

Русе остава без обществен посредник

Нито един от кандидатите за омбудсман не успя да събере нужните 2/3 от гласовете на общинските съветници. До изслушване в залата бяха допуснати четирима кандидати. Един от тях се отказа дни преди заседанието, друг от кандидатите не присъстваше на заседанието на Общинския съвет. Пред съветниците се представиха само двама души, чиито кандидатури бяха..

публикувано на 23.02.17 в 11:20

Детското отделение в УМБАЛ - Русе е почти готово

Изцяло завърши първият етап от строителството на новото отделение по Педиатрия в Русенската университетска болница, съобщиха от здравното заведение. Работата започна в средата на януари и се очаква да приключи в края на март. В голяма степен е приключен и вторият етап на ремонта и в началото на април предстои Отделението по Педиатрия да се премести на..

публикувано на 22.02.17 в 15:03

Още три партии регистрираха листите си в Русе

БСП, Реформаторският блок и ДПС регистрираха днес своите листи в Русе. И в трите партии водачите не са русенци. Крум Зарков ще води листата на БСП в Русе, първи в листата на Реформаторите е досегашният народен представител от Русе и заместник-председател на СДС - Румен Христов. Бюрхан Абазов ще води листата на ДПС. Той е бивш заместник-министър от..

публикувано на 21.02.17 в 17:20

В Русе събират дарения за паметник на Левски

От днес започва дарителска кампания, с набраните средства ще бъде изграден паметник на Васил Левски в Русе. Инициатор е Сдружение, създадено от представители на различни партии, организации и клубове. "Община Русе отпусна първите 20 хил. лв. за проект и още от следващата година може да стартира изграждането на паметника", съобщи арх. Орлин Неделчев, член..

публикувано на 21.02.17 в 14:56

Поредно замърсяване на въздуха в Русе

1.73 пъти над нормата на фини прахови частици са измерени вчера в русенския квартал „Възраждане“, показват данните за качеството на атмосферния въздух в страната на Националната агенция по околна среда. Радио Шумен припомня, че в неделя в Шумен също е имало превишение на нормите. През вчерашния ден стойностите са били нормални.

публикувано на 21.02.17 в 14:45