Тирове създават тапа на Дунав мост

БГНЕС

Напрежение в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе създават шофьори на тирове. Образувана е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства, информира агенция БГНЕС. Тежкотоварните камиони са спрели безразборно по направлението Русе - Мартен и по бул.“България“, като по този начин са блокирали нормалното движение към Дунав мост и Силистра. Закъсалите камиони са вадени с техника на общината, обясни директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. Теглени са били два ТИР-а, закъсали на изхода за Разград, и един камион на изхода към бул. "България". Изпратена е техника в помощ на аварирал камион край Индустриалния парк. Самият Дунав мост работи нормално, с интензивен трафик. Движението в района се регулира от три екипа на „Гранична полиция“ и екип на „Пътна полиция“.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иновационен лагер се провежда в Русе

150 ученици се борят за призовите места в "Иновационен лагер", който се провежда днес в РУ „Ангел Кънчев“. Участниците от всички русенски училища са разделени в две категории – от 5-ти до 12-ти клас. Организатори на събитието са клуба по предприемачество "Успешните хора", Математическата гимназия "Баба Тонка" и Русенският университет. Темата на..

публикувано на 25.03.17 в 11:25

Монтират соларни пътни знаци в Ценово

Ръководството на община Ценово направи поредната стъпка за предотвратяване на нежелани инциденти с пешеходци на територията на населените места. Пред учебните заведения вече са монтирани соларни пътни знаци. Те предупреждават водачите на МПС за пресичащи деца през пътното платно. Превантивната мярка е изключително актуална особено за Ценово, през което..

публикувано на 24.03.17 в 11:50

Нов общински паркинг в Русе

Нов общински паркинг ще заработи от началото на следващата седмица до новата спортна зала в Русе. Той е с капацитет 150 места, от които осем са предвидени за хора с увреждания. Паркингът ще работи денонощно, а през първия месец ще се ползва безплатно. Таксуването ще бъде регламентирано на сесията през април, като цените ще бъдат идентични с тези на..

публикувано на 24.03.17 в 09:55

Обжалват избора на кмет на Глоджево

Обжалват избора на кмет на Глоджево, съобщиха от Административния съд в Русе. Постъпила е жалба от кандидата за кмет Мустафа Яхя, срещу Решението на Общинската избирателна комисия - Ветово за обявяване избора на Адем Хаджимемишев за кмет на частичните избори на 19 февруари. Жалбоподателят сочи, че протоколите на секционните избирателни комисии, въз основа..

публикувано на 24.03.17 в 08:37

Студенти и ученици засаждат дръвчета

В Русе започна "Университетска зелена инициатива". Студентите засадиха широколистни фиданки - червен дъб, липа и ясен, дарени от Държавно горско стопанство в Разград. Те поставиха началото на озеленяване, което е част от "Университетската зелена инициатива" 2017. Утре, 24 март петокласници от СУ „Васил Левски“, ще засадят дръвчета в района на училището. В..

публикувано на 23.03.17 в 11:34

Ден на отворените врати в Русенския университет

Русенският университет обявява Ден на отворените врати. Факултетите и филиалите на висшето училище ще се представят със свои информационни щандове, а кандидат-студенти, родители и учители ще могат да посетят учебните зали и лабораториите, и да се запознаят с възможностите за обучение в различните специалности. Предвидени са посещения на експозицията..

публикувано на 23.03.17 в 09:19

Пуснаха на вода първия хидрографски кораб

България прави значителни стъпки към подобряване на условията за корабоплаване. Това съобщи в Русе министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, който присъства на официалното пускане на първия специализиран хидрографски кораб „Дунав-1“. "Нашите усилия са насочени към по-сериозни дългосрочни мерки за подобряване на..

публикувано на 22.03.17 в 15:22