Тирове създават тапа на Дунав мост

БГНЕС

Напрежение в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе създават шофьори на тирове. Образувана е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства, информира агенция БГНЕС. Тежкотоварните камиони са спрели безразборно по направлението Русе - Мартен и по бул.“България“, като по този начин са блокирали нормалното движение към Дунав мост и Силистра. Закъсалите камиони са вадени с техника на общината, обясни директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. Теглени са били два ТИР-а, закъсали на изхода за Разград, и един камион на изхода към бул. "България". Изпратена е техника в помощ на аварирал камион край Индустриалния парк. Самият Дунав мост работи нормално, с интензивен трафик. Движението в района се регулира от три екипа на „Гранична полиция“ и екип на „Пътна полиция“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Христо Белоев е ректор на Русенския университет

Проф. Христо Белоев отново е ректор на Русенския университет. Той беше избран от Общото събрание на висшето училище със 176 гласа. Проф. Белоев ще ръководи институцията до края на мандата през 2019 г. До избора се стигна, след като ректорът проф. Велизара Пенчева подаде оставка пред Академичния съвет на 24 януари. Единственият кандидат за поста проф...

публикувано на 20.02.18 в 16:54

Русе празнува 140 години Освобождение

140-ата годишнина от Освобождението на Русе беше отбелязана днес. В храма „Света Троица“ митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия отслужиха панихида, а членове на Националното дружество „Традиция“ направиха възстановка, организирана със съдействието на Клуба по конен спорт „Истър“. Шествие начело с Общинския духов оркестър стигна до..

публикувано на 20.02.18 в 15:46
Пощенска картичка от сдаването от турците на крепостта

Русе чества 140 години Освобождение

140 години от Освобождението на Русе ще бъде отбелязано днес. От 09:30 ч. Негово Високопреосвещенство русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия ще отслужат панихида в храм „Света Троица“. В 10:30 ч. на площада пред църквата ще се състои възстановка на посрещането на руските войски с участието на членове на Национално дружество..

публикувано на 20.02.18 в 08:56

Екоинспектори в Русе ще следят въздуха

Качеството на въздуха в Русе беше обсъдено при областния управител. Присъстваха общинският съветник Иво Пазарджиев и директорът на РИОСВ инж. Любомир Атанасов. Атанасов представи предложението за собствен мониторинг на завода за автомобилни части, внесено на 12 февруари. Екоинспекцията продължава текущите проверки в завода, реконструкцията на..

публикувано на 19.02.18 в 17:19

Отменят грипната епидемия в Русе

Грипната епидемия в Русе се отменя от утре. Това беше решено днес на заседание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Ще отпаднат и ограничителните мерки, които бяха в сила три седмици. Регистрираната заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания за последната седмица е 212 на 10 000 души,..

публикувано на 19.02.18 в 16:41

Наше момче с награди от международен фестивал

С множество награди се завърна русенецът Ники Радев от музикален фестивал в Румъния. Малкият изпълнител от вокално студио „Икономов“ участва в първото издание на фестивала „Зимна хармония“, който се проведе в румънската столица. Фестивалът дава възможност за изява на изпълнители в три категории - „Рок", „Румънски поп" и „Интернационал поп"...

публикувано на 19.02.18 в 16:34

Русе иска да диша

Протест под наслов „Русе иска да диша“ ще се проведе от 18 ч. днес пред сградата на общинската администрация в Русе.   Причината е бездействието на общинските и национални институции във връзка с осигуряването на чист въздух на русенци, изтъкват организаторите в писмо до медиите. Те са разпространили и онлайн петиция, която за 7 дни е подписана от..

публикувано на 19.02.18 в 09:07