Тирове създават тапа на Дунав мост

БГНЕС

Напрежение в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе създават шофьори на тирове. Образувана е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства, информира агенция БГНЕС. Тежкотоварните камиони са спрели безразборно по направлението Русе - Мартен и по бул.“България“, като по този начин са блокирали нормалното движение към Дунав мост и Силистра. Закъсалите камиони са вадени с техника на общината, обясни директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. Теглени са били два ТИР-а, закъсали на изхода за Разград, и един камион на изхода към бул. "България". Изпратена е техника в помощ на аварирал камион край Индустриалния парк. Самият Дунав мост работи нормално, с интензивен трафик. Движението в района се регулира от три екипа на „Гранична полиция“ и екип на „Пътна полиция“.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Опашка от камиони на Дунав мост

Повече от 10 км вече е опашката от камиони на граничния пункт "Дунав мост". Интензивният трафик продължава трети ден, заради лошото време и защото фериботните пунктове не работят заради ледохода по Дунав, съобщиха от Гранична полиция в Русе. Камионите изчакват в колони по пътя Русе - Мартен и обратно, както и по булевард "България". Екипи на полицията и на..

публикувано на 20.01.17 в 17:13

Демографската криза пречи на университетите

"Демографската криза е един от проблемите пред университетите в страната тази година", каза за Радио Шумен ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева. „Трябва да търсим решения за обхващане на потенциални кандидат-студенти от по-висока възрастова група. Работим активно с близо 100 бизнес организации, като всяка година те се увеличават. През..

публикувано на 19.01.17 в 16:39

БСП - Русе подкрепя тегленето на заем за градския транспорт

Общинските съветници от БСП - Русе ще подкрепят искането на администрацията за теглене на заем за изпълнение на втората част на проекта за интегриран градски транспорт. Изискването на съветниците е да има прозрачност и кои средства за какво ще бъдат вложени. Кметът на община Русе Пламен Стоилов гарантира, че такава информация ще има и това е практика в..

публикувано на 19.01.17 в 14:04

Преброиха водолюбивите птици в Русенско

28 къдроглави пеликани са преброени по време на 41-то среднозимно преброяване на водолюбивите птици, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. Птиците търсят храна по река Дунав, тъй като езерото „Сребърна“ е заледено. В „Сребърна“ са наблюдавани осем неми лебеди, които целогодишно обитават резервата. Влажните зони в..

публикувано на 19.01.17 в 10:56

Днес няма да пътуват влакове по направлението Шумен-Русе

Затворен остава жп участъкът между Самуил и Каспичан. Влакове по направлението Шумен – Русе засега няма да пътуват. Влакът от Шумен до Русе тази сутрин (5.47ч.) тръгна от жп-гара Шумен и пътува до Каспичан, съобщиха от жп гарата в Шумен. От жп гарта в Русе информираха, че влакът за Варна не е тръгнал в 6 часа. Влаковата композиция, която в 7.36 ч...

публикувано на 19.01.17 в 06:36

Отстраниха аварията в "Топлофикация' - Русе

Отстранена е аварията на магистралния топлопровод под пътното платно на ул. „Чипровци“ в Русе, довела до прекъснато топлоснабдяване в жилищни райони на града. По този повод кметът Пламен Стоилов отмени ограничителния режим за подаване на топлина в Русе. От утре, 19-и януари, се възстановява и учебният процес в основните училища "Олимпи Панов" и "Ангел..

публикувано на 18.01.17 в 16:53

ЖП участъкът Русе - Каспичан остава затворен

Все още не е възстановено движението на влакове по жп линията Русе – Каспичан, където има закъсали два товарни влака, научи Радио Шумен. Тази сутрин дерайлира товарен влак на русенската фирма “Булмаркет” в участъка Висока поляна – Самуил. “Работи се по изтегляне на влака с необходимата техника”, заяви собственикът Станко Станков. Вторият влак е закъсал..

публикувано на 18.01.17 в 13:25