Тирове създават тапа на Дунав мост

БГНЕС

Напрежение в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе създават шофьори на тирове. Образувана е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства, информира агенция БГНЕС. Тежкотоварните камиони са спрели безразборно по направлението Русе - Мартен и по бул.“България“, като по този начин са блокирали нормалното движение към Дунав мост и Силистра. Закъсалите камиони са вадени с техника на общината, обясни директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. Теглени са били два ТИР-а, закъсали на изхода за Разград, и един камион на изхода към бул. "България". Изпратена е техника в помощ на аварирал камион край Индустриалния парк. Самият Дунав мост работи нормално, с интензивен трафик. Движението в района се регулира от три екипа на „Гранична полиция“ и екип на „Пътна полиция“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Русенци четвърти по катастрофи

Русенска област е на четвърто място в страната по брой катастрофи след София (столица), Пловдив и Варна. За изминалата година в Русенско са регистрирани общо 403 тежки пътнотранспортни произшествия. 29 души са загинали,   511 са били ранени. Това сочат данните на Националния статистически институт. Анализ на произшествията показва, че за русенска..

публикувано на 23.08.17 в 15:07

Нарушено водоподаване в райони на Русе

Ремонт на водопровод се извършва на русенските улици „Гоце Делчев“ и „Генерал Скобелев“ днес. Водоподаването в района ще бъде нарушено, съобщават от ВиК. Ремонтни дейности по водопреносната мрежа има и в село Копривец и град Бяла. Профилактика на водопроводната мрежа се прави в село Долна студена и село Две могили, допълват от ВиК – Русе.

публикувано на 23.08.17 в 10:20

250 милиона евро би струвал Дунав мост 3 край Русе

Изграждането на Дунав мост 3 между Русе и Гюргево е единственият и правилен вариант за поемане на южноевропейския трафик. Около тази идея се обединиха представители на държавни и местни институции от България и Румъния. На работна среща днес в Русе, по инициатива на областния управител Галин Григоров, се обсъдиха спешни мерки за предотвратяване на..

публикувано на 22.08.17 в 14:56

Доброволните огнеборци в Ценово с нова водоноска

Нова водоноска получи Доброволното противопожарно формирование в Ценово. Капацитетът на машината е 1300 литра. Тя разполага със собствен двигател и при необходимост може да действа самостоятелно, независимо от противопожарния автомобил. Община Ценово е една от малкото в страната, в която е изградено доброволно противопожарно формирование. Преди няколко..

публикувано на 22.08.17 в 13:33

Работилници за деца в Русе

Летни занаятчийски работилници за деца и младежи започват от днес в Русе. Организатори са Русенската търговско-индустриална камара и Дунавската задруга на народните художествени занаяти. В продължение на четири дни 30 деца и младежи ще имат възможността да научат основите на дървостругарството, дърворезбата, грънчарството или бижутерството...

публикувано на 22.08.17 в 10:29

Ще свързва ли Дунав мост 3 Русе и Гюргево?

Необходимостта от изграждане на Дунав мост 3 на територията на трансграничния регион Русе – Гюргево ще бъде обсъдена на работна среща в българския град днес. Инициативата е на областния управител на Русе Галин Григоров. Разговорите ще започнат в 11 часа в зала 1 на Областната администрация. Поканени да участват в дискусиите са депутати от Русе и..

публикувано на 22.08.17 в 09:18

Незаети места в Русенския университет

Русенският университет обявява допълнителен прием на документи за заемане на единични свободни места за обучение в специалности по държавна поръчка в Русе и филиалите на университета в Разград, Силистра и Видин. Кандидатите могат да подават документи до запълване на местата, като за вход се признават както оценки от държавни зрелостни изпити, така и от..

публикувано на 21.08.17 в 10:18