Тирове създават тапа на Дунав мост

БГНЕС

Напрежение в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе създават шофьори на тирове. Образувана е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства, информира агенция БГНЕС. Тежкотоварните камиони са спрели безразборно по направлението Русе - Мартен и по бул.“България“, като по този начин са блокирали нормалното движение към Дунав мост и Силистра. Закъсалите камиони са вадени с техника на общината, обясни директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. Теглени са били два ТИР-а, закъсали на изхода за Разград, и един камион на изхода към бул. "България". Изпратена е техника в помощ на аварирал камион край Индустриалния парк. Самият Дунав мост работи нормално, с интензивен трафик. Движението в района се регулира от три екипа на „Гранична полиция“ и екип на „Пътна полиция“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 400 танцьори се включиха във фолклорната надпревара в Русе

София Симеонова и Георги Георгиев грабнаха титлата „Мис и Мистър Танц“ в Коледното надиграване в Русе. Два часа и половина продължи снощи програмата, която Община Русе организира традиционно за любителите на фолклора повече от 20 години насам. В нея участваха над 400 танцьори от русенските фолклорни състави и клубове за народни хора. Общо 11 награди..

публикувано на 10.12.17 в 14:14

Болницата в Русе с поздравителен адрес от президента

Поздравителен адрес за промяната на името на Университетската болница в Русе получи лечебното заведение от администрацията на президента на България. С решение на Общинския съвет лечебното заведение вече се казва „Канев“, на името на канадския дарител от български произход Игнат Канев. „Подкрепата, която получи това Ваше предложение от Общинския..

публикувано на 08.12.17 в 17:12

Акция "Кръвта не е за продан - тя е подарък"

24-ма младежи от Русе се включиха в кръводарителската акция на Българския червен кръст и Университетската болница в града. Инициативата е под мотото „Кръвта не е за продан – тя е подарък“. Кампанията бе насочена към учениците от 12 клас. Само за 5 дни доброволците на Червения кръст са влезли в 17 учебни заведения в Русе за разяснителна дейност, като са..

публикувано на 08.12.17 в 14:33

По-модерни общежития искат студенти в Русе

Студентите от Русенския университет „Ангел Кънчев“ настояват за по-добри условия в общежитията. Младите хора изразиха недоволството си от липсата на основен ремонт в четири от шестте сгради в навечерието на студентския празник 8 декември, предаде БГНЕС.   Студентският съвет бе подкрепен изцяло от ръководството на РУ в лицето на ректора проф. Велизара..

публикувано на 07.12.17 в 17:02

Санираха висок блок в Русе

В Русе приключи санирането на една от четирите високи жилищни сгради. Блок "Чипровци"  е висок над 28 метра и е обновен със средства от Националната програма за енергийна ефективност. До края на следващата година ще бъдат санирани още 39 жилищни сгради в Русе, съобщи заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански. "Ползите за града и..

публикувано на 07.12.17 в 16:32

Болницата в Русе с ново име

Русенската болница промени името си. С решение от днес на Общото събрание на акционерите наименованието става „Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ АД. За своята 152-годишна история голямата болница не е била кръщавана до сега.

публикувано на 07.12.17 в 15:14

Лекция за имунизациите в Русенския университет

Заплахите пред общественото здраве разяснява на лекция в Русенския университет епидемиологът д-р Ангел Кунчев. Акценти в презентацията ще бъдат реалните заплахи от големи по мащаб епидемии със сериозни здравни, икономически и социални последици, както и актуалните промени в имунизационния календар на Република България. Лекцията започва от 13:00 часа...

публикувано на 06.12.17 в 09:18