Отмениха бедственото положение в община Венец

Снимка: Радио Шумен
Това съобщи след заседанието на кризисния щаб кметът Нехрибан Ахмедова. Има достъп до всички населени места. В момента техниката работи за уширяване на пътищата. Удължена е ваканцията на учениците до понеделник, защото автобуси все още не могат да достигнат до повечето села. Навсякъде има ток и вода.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Почина актьорът Стефан Сотиров

Доайенът на шуменския театър Стефан Сотиров почина на 81 години, съобщиха от културният институт. „Стефан пое по пътеката към небесния театър, достоен човек, колега и приятел! Отдаде сърцето и таланта си на Шумен и шуменския театър! Остава в сърцата ни“, е написано в съобщението за кончината му. Стефан Сотиров е роден на 24 април 1936 година в..

публикувано на 21.11.17 в 10:16

Лекуват пострадалите от катастрофата край Венец

Продължава лечението на четиримата пострадали при тежката катастрофа вчера на главния път Шумен – Силистра. Това каза директорът на шуменската болница д-р Атанас Атанасов. Най-тежко е състоянието на 46-годишна жена. 14-годишното момче е със сътресение на мозъка, настанено е във Втора хирургия. Състоянието му е стабилно, допълни д-р Атанасов...

публикувано на 21.11.17 в 10:07

Кметът на Смядово с почетен знак на президента Радев

Държавният глава Румен Радев награди кмета на Община Смядово Иванка Петрова с „Почетен знак на Президента на Република България“. Отличието й се дава заради оказаното съдействие и подкрепа за поставяне на паметна плоча на родната къща на д-р Жельо Желев – първият демократично избран президент на страната. Ремонтът на къщата и паметната плоча са..

публикувано на 21.11.17 в 07:35

Безплатно измерване на кръвната захар в Шумен

Мобилна лаборатория от Австрия ще бъде разположена днес и утре - 21 и 22 ноември, на Руския паметник в Шумен, съобщи председателят на Националното сдружение „За инсулиновите помпи” Ваня Стоянова. Хората ще имат възможността да измерят кръвната си захар, кръвното налягане и холестерола. Безплатните изследвания ще се правят от 9.30 до 16.30ч. От..

публикувано на 21.11.17 в 06:49

Избират временен кмет на Кочово

Временно изпълняващ длъжността кмет на село Кочово трябва да изберат днес съветниците във Велики Преслав. Изборът се налага заради трагичния инцидент в началото на ноември, в който на пътя край Шумен загина досегашният кмет на селото Кенан Ибрямов. Новото предложение е мястото да заеме секретарят на кметството Дияна Янкова до насрочване на частичен..

публикувано на 21.11.17 в 06:38

Откриха паметната плоча във Върбяне

С военен ритуал днес бе открит Паметник на загиналите и участвалите във войните от село Върбяне. Кметът на селото Николай Найденов и директорът на дирекция Социална политика към Министерството на отбраната Иво Антонов прерязаха лентите и разкриха пред жителите и гостите двете паметни плочи. На едната са изписани имената на всичките 35 участници..

публикувано на 20.11.17 в 16:27

Обсъждат въвеждането на делегирани бюджети в шуменските градини

Въвеждането на делегирани бюджети в общинските детски градини от 1 януари 2018 г. ще обсъждат съветниците в Шумен на сесията си следващия четвъртък. „Новата система ще даде повече свобода на директорите на детските градини. Детските градини на територията на общината са доста. Ако се управляват централизирано се получава така, че се решат проблемите на..

публикувано на 20.11.17 в 16:20