Отмениха бедственото положение в община Венец

Снимка: Радио Шумен
Това съобщи след заседанието на кризисния щаб кметът Нехрибан Ахмедова. Има достъп до всички населени места. В момента техниката работи за уширяване на пътищата. Удължена е ваканцията на учениците до понеделник, защото автобуси все още не могат да достигнат до повечето села. Навсякъде има ток и вода.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Учат децата колко е полезен медът

"Пролетни празници с пчели и мед" организира Съюзът на българските пчелари в Шумен и НЧ "Тодор Петков 1963" в навечерието на Благовещение. От 10:30 часа днес в малкия салон на читалището ще се проведе среща на пчеларите с възпитаници на Детска градина "Космонавт". Идеята е да се запознаят децата с ролята на пчелите за живота на земята и на пчелния мед за..

публикувано на 24.03.17 в 08:33

Пречиствателна станция за питейна вода ще струва над 16 млн. лв.

16 милиона и 500 хиляди лева ще струва изграждането на пречиствателна станция за питейна вода на Шумен. Това стана ясно в рамките на днешното представяне на проекта, разработен от софийска фирма. Станцията ще бъде построена в непосредствена близост до квартал „Дивдядово“, ще бъде използвана съществуващата инфраструктура, което намалява разходите. Водата ще..

публикувано на 23.03.17 в 16:06

Нов национален рекорд за ловен трофей

Трофей от елен лопатар с оценка от 208,22 т. по системата на CIC и тегло 4,750 кг е новият национален рекорд за трофеи от този вид дивеч. Оценителната комисия, в която влизат проф. Нино Нинов и доц. д-р Христо Михайлов от ЛТУ, е дала висока оценка на уникалния трофей. Еленът беше отстрелян на 16 октомври 2016 година, от германския ловец Вернер Аустерман,..

публикувано на 23.03.17 в 15:35

Празник на метеоролозите

Днес е празникът на метеоролозите. На 23 март се чества деня на влизането в сила на Конвенцията, с която се създава Световната метеорологична организация през 1950 г. Темата на тазгодишния ден на метеорологията е „Да разберем облаците“. "В чест на празника днес стартира новата версия на Международния атлас на облаците. Той е обновен и ще го има в..

публикувано на 23.03.17 в 15:25

Основите на "Арена Шумен" - почти готови

"Основите на спортната зала „Арена Шумен“ са готови на 70%", каза за Радио Шумен техническият ръководител на обекта Емил Мартинов. До дни ще бъде внесен и проекта за ВиК връзките. "Работният проект се внася на етапи, като окончателният му вариант ще бъде предаден в края на април. Ключов момент в изграждането на залата е металната конструкция, която до края..

публикувано на 23.03.17 в 15:15

Няма нови обвиняеми за трагедията в Хитрино

"Няма нови обвиняеми по делото за тежкия транспортен инцидент на гара Хитрино, станал на 10 декември миналата година. Разследването се извършва от 12 следователи от Националната следствена служба в София. Към настоящия момент разследването продължава. Предстои изготвяне на технически експертизи и финализиране на разследването. Делото е взето на специален..

публикувано на 23.03.17 в 15:05

Определиха журито за Наградите на Шумен

Съставът на журито, което ще гласува Наградите на Община Шумен за изкуство и култура бе определен днес на заседание на Комисията по култура към Общинския съвет. В журито са 15 души, седем от членовете на комисията по култура, номиниран член от административния екип на общината и седем души, излъчени от творческите гилдии и гласувани от Комисията по..

публикувано на 23.03.17 в 13:54