Отмениха бедственото положение в община Венец

Снимка: Радио Шумен
Това съобщи след заседанието на кризисния щаб кметът Нехрибан Ахмедова. Има достъп до всички населени места. В момента техниката работи за уширяване на пътищата. Удължена е ваканцията на учениците до понеделник, защото автобуси все още не могат да достигнат до повечето села. Навсякъде има ток и вода.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще дискутират проблемите на шуменската болница

Синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ алармират за проблеми, свързани с управлението на шуменската болница. На среща с областния управител на Шуменска област Валентин Александров днес ръководствата на двата синдиката са информирали за недоволство сред работещите в лечебното заведение и са поискали спешна проверка на финансовото състояние на..

публикувано на 27.02.17 в 14:39

Приеха бюджета на ВиК асоциацията в Шумен за 2017 г.

765 100 лева е стойността на инвестиционната програма на ВиК - Шумен за 2017 година. Тя беше представена по време на днешното заседание на ВиК асоциацията от управителя на водното дружество инж. Красимир Марков. "Основните направления, по който възнамеряваме да инвестираме през годината са във водоснабдяване - 405 хил. лв. За отвеждане на отпадъчни води -..

публикувано на 27.02.17 в 14:26

Чужденци с интерес към българския лов

Ловци от Дания, Словения, Хърватска и Полша са изявили желание да ловуват у нас по време на изложенията в Австрия и Германия. В тях участваха специалисти от Североизточното държавно предприятие, съобщиха от ведомството. Според експертът Тервел Стефанов първите чужденци се очаква да пристигнат през месец май, когато започва ловът на сръндаци. През 2016..

публикувано на 27.02.17 в 13:56

Мъж почина след падане от сипей

Мъж е починал след падане от стръмен склон в местност край с. Троица, съобщиха от полицията в Шумен. Тялото на 64-годишния жител на селото, който паднал по време на излет, било изтеглено от 30-метров сипей по алпийски способ от екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“.

публикувано на 27.02.17 в 13:20

Отровна царевица уби стадо от 30 кози

30 кози от различни породи, собственост на 34-годишен мъж от Нови пазар, са умрели в събота. Около 12:30 ч. стадото, оставено без надзор влязло в бивш стопански двор в с. Енево. Там животните погълнали царевично семе, обработено с пестициди. Към момента няма данни за умишлено престъпление. В Районното управление в Нови пазар е започнала проверка.

публикувано на 27.02.17 в 13:11

Автомобил изгоря в Шумен

Лек автомобил с шуменска регистрация е горял снощи след 23 часа на бул. „Ришки проход“ в Шумен. Това съобщиха от полицията. Няма пострадали при инцидента, предизвикан най-вероятно от техническа неизправност. По време на движение водачът усетил мирис на кабели от таблото, спрял и малко след това автомобилът бил обхванат от пламъци.

публикувано на 27.02.17 в 11:34

От кои чешми да не пием вода в Шумен

Годна за пиене е водата от обществената чешма по пътя за паметник „Създатели на българската държава”. Това показват данните от последните лабораторни анализи, направени в Регионалната здравна инспекция на Шумен. Отговаря на всички показатели и водата от чешмата по пътя за кв. „Дивдядово“. В самия квартал добра за пиене водата от чешмата на ул. „Изворна“...

публикувано на 27.02.17 в 10:12