Отмениха бедственото положение в община Венец

Снимка: Радио Шумен
Това съобщи след заседанието на кризисния щаб кметът Нехрибан Ахмедова. Има достъп до всички населени места. В момента техниката работи за уширяване на пътищата. Удължена е ваканцията на учениците до понеделник, защото автобуси все още не могат да достигнат до повечето села. Навсякъде има ток и вода.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Част от Салманово без вода от четвъртък

От четвъртък - 19.01, част от шуменското село Салманово няма вода, алармират жители на селото. Според дежурните диспечери във ВиК, има голяма авария, но заради снежната покривка не може да се локализира мястото на повредата. "Продължаваме да търсим къде е аварията, надяваме се днес да я открием и отстраним", заявиха диспечерите.

публикувано на 21.01.17 в 10:31

Канят шуменци да се веселят на Кьошковете

„Зимата в Шумен е страхотна” е наречена инициативата на Общинското предприятие по туризъм в Шумен и една от фотографските къщи в града. Идеята е шуменци да се веселят в снега пред фонтана на Кьошковете, а фотографите да запечатат това в снимки. Предприятието по туризъм ще ползва фотосите за да представя Шумен. „Решили сме да направим и конкурс за..

публикувано на 21.01.17 в 09:16

Все още има ограничения по пътищата в Североизточна България

Видимостта в Североизточна България е намалена заради мъгла. На места в Силистренско видимостта е до 100 м, в Шуменско - до 200, а в Русенско до 400 м. От – 18 до – 11 градуса измериха термометрите тази сутрин в Разградско, в Търговищко е от - 17 до -9 градуса, съобщиха дежурните в Областните пътни управления. По АМ Хемус настилката е частично..

публикувано на 21.01.17 в 08:10

Слънчево, но студено остава днес

Днес ще е слънчево, но студено. Сутринта на места има мъгли - в някои райони на Шуменско видимостта е до 200 м., а в Русе - до 400 м. Минималните температури измерени тази сутрин са от -16 до - 9 градуса. През деня максималните също ще бъдат отрицателни: между -9 и -4 градуса. Ще духа слаб северозападен вятър. През следващите дни ще нахлува по-топла..

публикувано на 21.01.17 в 06:45

Специалисти коментираха свършената работа в Хитрино

Представители на всички сили и подразделения на службите, участвали в операцията в село Хитрино, се събраха днес в Шуменския университет, за да направят разбор за свършената работа. На срещата бяха служители Главната дирекция пожарна безопасност и защита на населението, пожарникари от региона, работили на терен в Хитрино. Те анализираха и коментираха..

публикувано на 20.01.17 в 17:33

Предвиждат 17 млн. лв. за капиталови разходи в Шумен

550 хил. лева са заложени в бюджета на община Шумен за цялостната рехабилитация на пътя между селата Друмево – Овчарово – Васил Друмев. Сред големите проекти, за които ще бъдат отпуснати пари тази година, са ремонтът на първия етаж на община Шумен, изграждането на подпорна стена до III ОУ. В бюджета са отделени средства и за изготвянето на инвестиционни..

публикувано на 20.01.17 в 17:17

100 хил. лв. за апаратура ще получи МБАЛ - Шумен

400 хиляди лева повече за здравеопазване за заложени в бюджета на община Шумен за тази година, в сравнение с 2016 г. Увеличението е от държавно делегирани дейности, така се компенсират по-високият размер на минималната работна заплата и осигуровките от тази година. Това стана ясно на заседанието на Постоянната комисия по здравеопазване в община Шумен...

публикувано на 20.01.17 в 16:23