Как се учи в "обърната" класна стая

Що е то „обърната” класна стая? При този модел учениците учат уроците у дома, а в клас се упражняват, дискутират и осмислят урока. Тази съвременна образователна технология се прилага в Основното училище „Отец Паисий” в Силистра. „По този начин се дава свобода на учениците да усвоят съдържанието в съответствие на техния личен стил на учене”, каза за Радио Шумен директорът на училището Камелия Рачева. С нея разговаря Людмила Борисова.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

22 загинаха при взрив на концерт в Манчестър

22 загинали и 59 ранени - това е равносметката след терористичния акт на концерта на американската певица Ариана Гранде в Манчестър, Великобритания. Към момента няма данни за пострадали български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи. Какви са настроенията сред хората там - чуйте от интервюто на Георги Софронов с журналистът от БГ Радио..

публикувано на 23.05.17 в 15:40

Проф. Коева: Грамотността не е само правопис, но и уместен начин на изразяване

В навечерието на 24 май правим опит да се сприятелим с нашия прекрасен, богат и звучен български език. Защото опростяването и неграмотността, която срещаме навсякъде и все по-често не означава нищо друго, освен нашата сигурна културна смърт. Вече трета година Институтът за български език при БАН провежда инициативата „Написаното остава - пиши..

публикувано на 23.05.17 в 15:21

Защо ВиК - Шумен е със загуби за над 1 млн. лв. ?

За 2016 г. финансовите загуби на ВиК - Шумен са 1 милион и 215 хил. лева. Кои са основните причините за това? Отговорите на този и други въпроси, чуйте от управителя на дружеството инж. Красимир Марков. Интервю на Жулиета Герова.

публикувано на 22.05.17 в 14:24

Ден на кариерата в УМБАЛ - Русе

Нетрадиционен начин да набират кадри със собствени сили приложиха днес в Университетската многопрофилна болница в Русе. „Първият ден на кариерата бе насочен към набиране на специалисти по здравни грижи, но опитът ще бъде приложен и за привличане на млади лекари”, каза за Радио Шумен Стела Кръстева - специалист по връзки с обществеността в лечебното..

публикувано на 22.05.17 в 12:44

Пожарникарите готови за протест

Пожарникари от цялата страна са готови да излязат на протест, ако не бъдат поканени на среща с министъра на вътрешните работи. От Синдикат „Огнеборец” настояват срещата да бъде организирана час по-скоро. Българските огнеборци ползват стари облекла и предпазни работни средства, които са излезли от употреба преди години и по този начин всекидневно рискуват..

публикувано на 22.05.17 в 12:41

Що е то това Боуен терапия или как тялото ни може да е най-добрият лекар

В Боуен терапията акцентът се поставя върху потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие. Тя внася една от най-задълбочените терапевтични концепции в света. Основава се на теорията, че щом веднъж се постигне цялостна релаксация на тялото, започва процес на възстановяване на неговото равновесие и хармония, посредством..

публикувано на 21.05.17 в 10:43

Спортен празник на "АЛКОМЕТ"

Традиционният спортен празник на  дружество "АЛКОМЕТ" се проведе днес. В рамките  на инициативата, беше открита нова детска площадка. Мястото за игра е подарък от компанията за най-малките  жители на Шумен. Повече  за инициативата

публикувано на 19.05.17 в 17:19