Временно затварят улица „Хаджи Димитър“ в Силистра

Заради ремонтни дейности от днес до 24 март се забранява движението по ул. „Хаджи Димитър“ в Силистра - от кръстовището с бул. „Македония“ до кръстовището с ул. „Изворите”. Заповедта е издадена от кмета на общината. Забранява се и паркирането на пътни превозни средства. ВиК - Силистра, изпълнител на дейностите по строително монтажни работи, трябва да осигури всички необходими обозначителни знаци и да създаде организация на движение. Дружеството носи пълната отговорност за опазването и безопасното преминаване на гражданите и пътните превозни средства.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Силистренската болница съди Здравната каса

Силистренската болница заведе в Окръжния съд съдебни дела срещу НЗОК. „Очакваме в бюджета на лечебното заведение да бъдат върнати над 85 хиляди лева, изхарчени за медицински услуги през октомври 2015 г., март и декември 2016 г. и февруари 2017 г. Тези пари са изхарчени са лечението на нашите пациенти. Преобладаващите са спешни пациенти и по-малко с планов..

публикувано на 30.03.17 в 13:47

Осъден за блудство обжалва присъдата си

Осъден за блудство и разпространение на порнографски материали в интернет обжалва 8 годишна присъда пред Варненския апелативен съд. Старшият възпитател Илиян Василев от Силистра е признат за виновен за блудство с шест малолетни негови възпитанички, както и за разпространение на порнографски материали в социалната мрежа През ноември миналата година, при..

публикувано на 30.03.17 в 13:02

Общинският съвет в Тутракан заседава

20 точки са включени в дневния ред на заседанието на общинския съвет в Тутракан, което започва в този час. Предстои да бъдат разгледани и приети Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в общината, отчет за 2016 г. за изпълнението на Програмата за управление на отпадъците, актуализираната средносрочна бюджетна прогноза..

публикувано на 30.03.17 в 09:18

Ремонтират детските площадки в Силистра

Само четири от 30 детски площадки в Силистра са в съответствие с нормативните изисквания. Това е установено при проверките на комисия, назначена със заповед на кмета на общината. В добро състояние са кътовете за игра в междублоковите пространства на улиците „Петър Мутафчиев“ (срещу РЗИ - Силистра), „Христо Ботев“ №6,“Добрич“ №105, и между улиците „Серес“ и..

публикувано на 29.03.17 в 16:50

Забраниха къпането в Дунав

Забранява се къпането в река Дунав, както и в езера, язовири, напоителни канали и други водни площи на територията на община Силистра. За това съобщават от местната администрация. Заповедта е на кмета д-р Юлиян Найденов. Къпането е разрешено само на определени съоръжения и специално обезопасени за това места. Препис от заповедта е изпратен до кметове..

публикувано на 29.03.17 в 14:11

54 силистренци са се прегледали за туберкулоза

54-ма души са си направили прегледи в рамките на дните на отворените врати, организирани от Многопрофилната болница в Силистра. Повод за инициативата беше Световният ден за борба с туберкулозата. Доктор Даниела Костадинова, директор на лечебното заведение уточни, че е открит един случай на пациент с активна туберкулоза и човекът веднага е бил настанен за..

публикувано на 29.03.17 в 11:14

Съветниците в Главиница заседават

Годишния отчет за състоянието на общинския дълг на Община Главиница към 31 декември миналата година ще обсъдят на сесия днес съветниците. Заседанието на местния парламент започва в 14 часа. Ще бъде дискутирано отново решение от февруари, върнато като нецелесъобразно. То е свързано с приетите изменения в Правилника за организацията и дейността на..

публикувано на 29.03.17 в 08:26