Временно затварят улица „Хаджи Димитър“ в Силистра

Заради ремонтни дейности от днес до 24 март се забранява движението по ул. „Хаджи Димитър“ в Силистра - от кръстовището с бул. „Македония“ до кръстовището с ул. „Изворите”. Заповедта е издадена от кмета на общината. Забранява се и паркирането на пътни превозни средства. ВиК - Силистра, изпълнител на дейностите по строително монтажни работи, трябва да осигури всички необходими обозначителни знаци и да създаде организация на движение. Дружеството носи пълната отговорност за опазването и безопасното преминаване на гражданите и пътните превозни средства.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Евакуираха ученици в Силистра

Учениците и персоналът на средно училище в Силистра са били евакуирани от сградата тази сутрин заради сигнал за изтичане на газ. От Областната дирекция на МВР - Силистра съобщиха, че сигналът е подаден на тел. 112 в 09:53 часа днес. Към адреса незабавно са насочени два противопожарни автомобила на РС „Пожарна безопасност и защита на населението” и..

публикувано на 19.10.17 в 11:07

Тутракан с нов фитнес център

Фитнес център, оборудван с нови, съвременни спортни уреди, ще бъде открит днес в Тутракан. Той е част от Многофункционален център, в който е превърната бивша Детска ясла след ремонтни дейности. Под неговия покрив са Детската библиотека, зала за борба и зала за танци. Световният шампион по канадска борба Сашо Андреев е инструкторът, който ще посрещне..

публикувано на 19.10.17 в 10:13

Задържаха тутраканец за жестокост към животни

32-годишен от Тутракан е задържан заради разпространение чрез профила си в социална мрежа видеоклип с жестокост към животни. Полицейската проверка по случая е започнала веднага след публикуването на скандалното видео, което предизвика възмущението на голям брой граждани. Към момента е установено, че клипът е заснет от съпругата на тутраканеца в..

публикувано на 18.10.17 в 16:18

Повече комфорт за пеликаните в „Сребърна“

Нова платформа ще бъде изградена в гнездилището на къдроглавите пеликани в „Сребърна“, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. Решението е взето от комисия от представители на инспекцията и на фондация „Льо Балкан“, която работи по утвърдена програма за дейностите в колонията на защитения вид. Целта е дървените платформи..

публикувано на 18.10.17 в 16:14

В Тутракан приключи проектът „Аз не съм за продан"

В Тутракан приключи проектът „Аз не съм за продан". Събитие по награждаването на изявените ученици от Средното училище "Христо Ботев" се проведе днес. То е финалната част на съвместния проект-кампания за превенция трафика на хора „Аз не съм за продан“, който се осъществи от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и..

публикувано на 18.10.17 в 13:21

Финансират силистренска гимназия

Силистренската езикова гимназия „Пейо Яворов” спечели финансиране от 24 050 евро за проект „Да отглеждаме мира чрез универсалното братство” от Програма „ЕРАЗЪМ +”, съобщиха от учебното заведение. „Темата дава възможност да се формира активна гражданска позиция на ученика, на родителя и учителя, тъй като културата на мира в глобализирания свят е в нова..

публикувано на 18.10.17 в 13:15

Пожари без загуби в Силистренско

Небрежната работа с огън е причината и за двата пожара, възникнали вчера в Силистренска област. Горели са сухи треви и храсти в районите на селата Раздел и Старо село, но противопожарните екипи са потушили огъня, преди да се стигне до загуби. Край Старо село са спасени 150 пчелни кошера и широколистна гора.

публикувано на 18.10.17 в 11:16