Временно затварят улица „Хаджи Димитър“ в Силистра

Заради ремонтни дейности от днес до 24 март се забранява движението по ул. „Хаджи Димитър“ в Силистра - от кръстовището с бул. „Македония“ до кръстовището с ул. „Изворите”. Заповедта е издадена от кмета на общината. Забранява се и паркирането на пътни превозни средства. ВиК - Силистра, изпълнител на дейностите по строително монтажни работи, трябва да осигури всички необходими обозначителни знаци и да създаде организация на движение. Дружеството носи пълната отговорност за опазването и безопасното преминаване на гражданите и пътните превозни средства.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна жътвата на ечемика в Силистренско

Започна жътвата на ечемика в Силистренско, показва справка от Областната земеделска дирекция. По 544 килограма от пшеницата и 515 килограма от ечемика са очакваните средни добиви през тази година. През 2016 г. са получени по 568 килограма от пшеницата и по 516 килограма от ечемика средно от декар. В Силистренска област се отглеждат 480 870 декара пшеница и..

публикувано на 26.06.17 в 14:35

Двама в ареста след побой в Босна

Двама мъже са задържани за нанесен побой, съобщават от силистренската полиция. През почивните дни в ситовското село Босна възникнала свада, при която двама млади мъже нанесли побой на 33-годишен, причинявайки му черепно-мозъчна травма. Пострадалият е приет за лечение в болницата, а извършителите са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 26.06.17 в 13:39

В Силистра пръскат срещу комари

В Силистра днес започва наземна обработка срещу комари, съобщават от администрацията в града. Пръскането на територията на селата Ветрен и Сребърна ще бъде от 19 часа, а в общинския център - от 22 ч. От местната управа напомнят, че притежателите на пчелини и пчелни семейства следва да не допускат достъп на пчели в посочения часови диапазон и на..

публикувано на 26.06.17 в 11:23

Застрашена ли е "Сребърна" от екологична катастрофа?

Популацията на птиците в резервата "Сребърна" е намаляла значително, са показали резултатите от експедицията на Федерацията на природозащитните сдружения „Зелени Балкани”, направена този месец по Дунав от Видин до Силистра. Тези данни потвърди за Радио Шумен и орнитологът от Силистра д-р Росен Илиев, който от години сигнализира за обезпокояващата..

публикувано на 26.06.17 в 10:59

Събор на Светите Доростолски мъченици честват в Силистра

Събор на Светите Доростолски мъченици се чества днес в Силистра. В катедралния храм „Свети Свети Апостоли Петър и Павел” бяха отслужени съборна служба, оглавена от Доростолския митрополит Амвросий, и молебен за Доростолските мъченици. Направено бе и литийно шествие с мощи на Свети Дасий Доростолски. Гостуваха духовници от страната и чужбина. Празникът,..

публикувано на 25.06.17 в 13:15
Мурсалски чай

Билков чай за Еньовден в Силистра

По чаша билков чай могат да опитат днес силистренци на празника „С билки и песни на Еньовден”. Той е организиран от Община Силистра и започва в 10.00 часа в Дунавския парк. Подготвени са щандове с билки, кътове на читалища, в които ще бъдат показани позабравени занаяти от региона и автентични добруджански носии. Любителски художествени колективи ще..

публикувано на 24.06.17 в 08:19

Инспекцията по труда в Силистренско със засилени проверки

8 124 еднодневни трудови договори са регистрирани в Силистренско от общо 77 земеделски стопани. Това показва справка в Инспекцията по труда в крайдунавския град. След информационната кампания през февруари за възможностите за възникване на трудови правоотношения, регламентирани в Кодекса на труда при сезонни дейности в растениевъдството - сключване на..

публикувано на 23.06.17 в 11:24