Временно затварят улица „Хаджи Димитър“ в Силистра

Заради ремонтни дейности от днес до 24 март се забранява движението по ул. „Хаджи Димитър“ в Силистра - от кръстовището с бул. „Македония“ до кръстовището с ул. „Изворите”. Заповедта е издадена от кмета на общината. Забранява се и паркирането на пътни превозни средства. ВиК - Силистра, изпълнител на дейностите по строително монтажни работи, трябва да осигури всички необходими обозначителни знаци и да създаде организация на движение. Дружеството носи пълната отговорност за опазването и безопасното преминаване на гражданите и пътните превозни средства.

ВИЖТЕ ОЩЕ

200 семейства в Боил още без дърва

Близо една трета от домакинствата в Боил не са получили заявените количества дърва за огрев, сигнализираха жители на дуловското село. Кметът Митхат Юмер потвърди информацията. 77 домакинства са заявили по 8 кубика дървесина на Държавното стопанство „Каракуз“ в Дулово. „Още миналия месец събрахме между 26 000 и 27 000 лева и ги предохме на горското“,..

публикувано на 18.12.17 в 17:00

Работилница за вълшебни сурвачки в Силистра

В Силистра ще заработи работилница под наслов „Вълшебни сурвачки и коледарски венци”. В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, Община Силистра - Дирекция „Хуманитарни дейности”, и Общинският съвет по наркотични вещества канят децата да изработват традиционни сурвачки и коледарски венци.

публикувано на 18.12.17 в 09:30

Автомобил се преобърна в района на село Стрелково

Лек автомобил се е преобърнал тази сутрин на главния път Силистра   - Добрич, в района на село Стрелково, съобщиха от Областното пътно управление. Няма пострадали хора. Хлъзгав участък и несъобразена скорост са причините за произшествието. Пътят не е затворен, в момента на мястото на инцидента е екип на „Пътна полиция“. Сигналът е бил подаден в..

публикувано на 18.12.17 в 07:21

Откриха тялото на изчезнал старец от село Тертер

Труп на мъж с изядени долни крайници е открит от ловци в землището на село Тертер. Сигналът е подаден около 08.45 часа на 16 декември. Самоличността на мъжа е изяснена – той е на 78 години от град Тутракан. Бил е настанен в Дома за стари хора в Тертер, откъдето е обявен за издирване на 19.11. и до момента е бил в неизвестност. При първоначалния..

публикувано на 17.12.17 в 10:49

"Стани нине, господине" в Силистра

Девет коледарски групи, от които две детски, участват в 23-тото издание на традиционния коледен фестивал в Силистра „Стани нине, господине”. Фестивалът на коледарските групи се провежда всяка година. Участниците се представят в две категории – обредните групи изпълняват ритуала „Посрещане на коледари у дома“, а певческите състави изпълняват няколко..

публикувано на 16.12.17 в 12:13

Семейство "помогна" на полицията с пари

Възрастна семейна двойка от Алфатар е станала жертва на телефонна измама, информират от полицията. Преди три дни съпрузите се доверили на обаждане от мъж, представящ се за полицай, и приели да участват в операция за залавяне на телефонни измамници. Те сложили в торбичка наличните си 5700 лв. и според указанията на мнимия полицейски служител ги..

публикувано на 15.12.17 в 11:16

Жените в Силистра по-активни в интернет от мъжете

71.7 % от домакинствата в област Силистра имат достъп до интернет в домовете си, показват резултати от проведеното през 2017 година изследване за използване на информационно-комуникационни технологии. Това съобщиха от Териториалното статистическо бюро в областния град. От там поясниха, че през текущата година в цялата област Силистра 55.7 % от..

публикувано на 15.12.17 в 11:07