Временно затварят улица „Хаджи Димитър“ в Силистра

Заради ремонтни дейности от днес до 24 март се забранява движението по ул. „Хаджи Димитър“ в Силистра - от кръстовището с бул. „Македония“ до кръстовището с ул. „Изворите”. Заповедта е издадена от кмета на общината. Забранява се и паркирането на пътни превозни средства. ВиК - Силистра, изпълнител на дейностите по строително монтажни работи, трябва да осигури всички необходими обозначителни знаци и да създаде организация на движение. Дружеството носи пълната отговорност за опазването и безопасното преминаване на гражданите и пътните превозни средства.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт в Силистра

Концерт „Соул музика край реката” ще събере хората в Дунавския парк в Силистра тази вечер. Анна и Джаред – българка и американец, обединени от любов и музика, смесица от соул, фънк и джаз ще изпратят послание за обединение на различните култури под мотото „Два града, един свят“. Концертът се осъществява със съдействието на Община Силистра...

публикувано на 18.08.17 в 09:44

Заподозрян в убийство остава в ареста

Варненският апелативен съд не освободи от ареста Мюрсел Акиф, който е обвинен от Окръжната прокуратура в Силистра за смъртта на бившата си приятелка. Тялото на младата жена беше намерено захвърлено в дере в района на жп прелез в землището на село Руйно. 33-годишният обвиняем беше задържан през март. Той има богато съдебно минало, а по делото са..

публикувано на 16.08.17 в 15:33

Силистренски огнеборци спасиха 84-годишен мъж

Той изпаднал в безпомощно състояние след получен инсулт, съобщиха от полицията в дунавския град. Тази сутрин около 8 часа съседи чули виковете за помощ на възрастния човек, който живеел сам в апартамент в Силистра. След като не могли да отворят тежката метална врата, повикали ключар, но и той не се справил. Повиканите огнеборци проникнали в жилището на..

публикувано на 16.08.17 в 11:41

В Ситово чакат пари за асфалтиране

Три проекта по мярка 7.2 от програмата за развитие на селските райони чакат одобрение, информира кметът на Община Ситово Сезгин Алиибрям. Двете разработки са за асфалтиране на улици и пътища, има и проект за смяна на водопровод в две населени места. Със средства от Министерския съвет, в размер на 450 000 лева предстои да бъдат асфалтирани..

публикувано на 15.08.17 в 09:26

Затварят улици в Силистра

Поради строително ремонтни дейности със заповед на кмета на Общината до 17 часа временно е ограничен достъпа от кръстовището на улица „Плевен” с булевард „Македония”, до кръстовището на детска градина „Роза 1”, като се забранява движението, спирането и паркирането в този участък. От общинската администрация уточняват, че в района се събаря сграда,..

публикувано на 14.08.17 в 09:37

Национален пленер в село Ветрен

Двадесет и първият национален пленер "Човек и природа" започва днес на брега на Дунав край силистренското село Ветрен, съобщиха организаторите - силистренското дружество на Съюза на българските художници с подкрепата на Силистренската община и Общинския съвет. Според предварителната информация в пленера ще участват 12 живописци, скулптори и графици от..

публикувано на 11.08.17 в 09:56

Още за ремонтите в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Силистра

Символична първа копка, с която бе даден старт на основния ремонт и цялостното обновяване на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и Детска ясла „Здравец“, бе направена днес в Силистра. Строителните дейности ще продължат 5 месеца. Различното от реализираните досега подобни проекти е, че освен мерките за енергийна ефективност на сградите, ще има и..

публикувано на 07.08.17 в 15:17