В Разград отбелязват Деня на социалния работник

Световният ден на социалния работник ще бъде отбелязан в Разград с различни прояви. От днес до 24 март общинската администрация обявява Ден на отворените врати. Всеки желаещ може да посети социалните услуги и да се запознае с материалната база. От 9 до 11 часа днес в Клуб на Съюза на инвалидите в областния град, хора с увреждания ще бъдат информирани и консултирани за правата и възможностите за подкрепа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Холандски спасителен център поиска разградските лъвчета

След Община Пазарджик, и Холандският спасителен център официално поиска да даде дом на разградските лъвчета Масуд и Терез, както и на тригодишния лъв Асен. Писмото, преведено на български език, бе депозирано следобед от екип на българския клон на организацията за защита на животните „Четири лапи”. Припомням, че фондацията има споразумение с..

публикувано на 18.12.17 в 17:49

Деца събраха пари за благотворителност

580 лева събраха деца от Кубрат за благотворителност. Второкласници от Средното училище „Христо Ботев“ с ръководител Цветомира Стоянова организираха благотворителен коледен базар със солени и сладки ястия. Средства ще бъдат дарени за Дома за възрастни хора край село Тертер.

публикувано на 18.12.17 в 12:24

Опитаха да подпалят гараж

Опит за палеж е извършен в лознишкото село Ловско, съобщиха от полицията в Разград. Около 04.00 часа на 17 декември пред врата на гараж са запалени две автомобилни гуми. В резултат са опушени две коли, намиращи се в гаражното помещение, собственост на 64-годишен мъж. Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 18.12.17 в 11:53

Разград и Одрин ще си сътрудничат

С подписване на Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между Областната администрация-Разград и Областната управа на Област Одрин, Република Турция завърши двудневното посещение на 11-членна делегация от Одрин, ръководена от Валията на Одрин Гюнай Йоздемир. Официалната церемония се проведе днес в Областна администрация-Разград в..

публикувано на 17.12.17 в 17:31

От фондация „Четири лапи” ще транспортират лъвовете от разградския зоокът в София

Очаква се екип на фондация „Четири лапи” да дойде в Разград във вторник, за да транспортира до София лъвовете Рая и Хектор. „Раждане в зоокъта в Разград е рисковано както за майката, така и за малкото”, коментира в социалната мрежа Явор Гечев от организацията. Очаква се 12-годишната лъвица да роди около Коледа. След спасителната акция за..

публикувано на 17.12.17 в 14:40

18-годишен шофьор причини ПТП в Разград

30-годишен мъж е ранен в резултат на произшествието, съобщиха от ОДМВР – Разград. Катастрофата е станала около полунощ на 16 декември. Младежът, управлявал лек автомобил „Ауди“ по улица „Жеравна“ не спрял на знак „Стоп“, отнел предимството на движещия се по улица „Бузлуджа“ автомобил „Дачия“ и го ударил. При сблъсъка пострадал водачът на..

публикувано на 17.12.17 в 10:45

Декларация за сътрудничество между Разград и Одрин ще бъде подписана днес

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и Областният управител на Одрин Гюнай Йоздемир ще подпишат днес Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете области. Очаква се срещата да започне в 10,30 ч. Припомням, че днес е вторият ден от официалното посещение на Делегация от Одрин в Разград. Визитата е по покана на Областния..

публикувано на 17.12.17 в 10:16