В Разград отбелязват Деня на социалния работник

Световният ден на социалния работник ще бъде отбелязан в Разград с различни прояви. От днес до 24 март общинската администрация обявява Ден на отворените врати. Всеки желаещ може да посети социалните услуги и да се запознае с материалната база. От 9 до 11 часа днес в Клуб на Съюза на инвалидите в областния град, хора с увреждания ще бъдат информирани и консултирани за правата и възможностите за подкрепа.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двоен е празникът в Кубрат днес

Днес в Кубрат празнуват Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и Деня на град Кубрат. Проявите започнаха рано сутринта в двора на най-голямото училище – СУ „Христо Ботев“. За заслуги към читалището, неговият председател Руси Русев връчи грамоти на учениците, участвали дейно в културния живот и традиции на града...

публикувано на 24.05.17 в 16:08

С ритуал по издигане на Националния флаг на Република България в Разград започнаха тържествата в Разград

Кметът на общината Валентин Василев благодари на учителите и на дейците на изкуството и културата за тяхната работа и призова учениците и зрелостниците да бъдат по-смели в делата си, да бъдат разумни, амбициозни и да не спират да мечтаят. Председателят на Общинския съвет Надежда Радославова обяви наградените с приза..

публикувано на 24.05.17 в 14:38

Присъдиха отличието „Почетен знак на град Исперих“

12 педагози и културни дейци от Исперих получиха отличието „Почетен знак на град Исперих“ за дългогодишния им принос в областта на образованието и културата. Това стана на тържествена сесия на Общинския съвет по случая 24 май снощи. От името на Министър-председателя Бойко Борисов Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен поздрави..

публикувано на 24.05.17 в 10:07

Годишните награди за образование, изкуство и култура връчват и в Разград днес

По повод 24 май честването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост кметът на Общината ще се срещне на „Празнично кафе“ с дейците на културата и образованието, приключили достойно професионалната си кариера. Градското тържество ще започне в 10.00 часа от площад „Възраждане“ с ритуал по издигане Националния флаг на..

публикувано на 24.05.17 в 09:08

Нови носители на наградата на името на Никола Икономов

Иван Димитров и Ганчо Йорданов ще бъдат удостоени с наградата на името на Никола Икономов. Това реши днес на свое заседание Общинският съвет в Разград. Номинациите за двамата са направени от инициативни комитети по повод предстоящия празник 24 май. Иван Димитров е юрист, дългогодишен председател на Регионалния съвет на КНСБ, автор на стихосбирки и..

публикувано на 23.05.17 в 14:22

Обновяват два храма в Разградско

Два църковни храма в Разградска област ще бъдат обновени със средства от Дирекция „Вероизповедания” към Министерския съвет. Това съобщават от областната администрация в Разград. За ремонта на църквата „Свети Свети Кирил и Методий” в село Мортагоново и църквата „Свети Димитър” в село Киченица са отпуснати по 8 000 лева. За реставрация е одобрена и църквата..

публикувано на 23.05.17 в 13:21

Пиян катастрофира - трима са в болница

Трима души са ранени, след като пиян водач катастрофира в крайпътно дърво. Сигналът за произшествието е получен в полицията вчера вечерта. По пътя между селата Свещари и Малък Поровец лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 22-годишен младеж от Свещари, излязъл от пътя на завой и се ударил в дърво. Пострадали са пътниците в колата. Возещият се на задната..

публикувано на 23.05.17 в 10:34