В Разград отбелязват Деня на социалния работник

Световният ден на социалния работник ще бъде отбелязан в Разград с различни прояви. От днес до 24 март общинската администрация обявява Ден на отворените врати. Всеки желаещ може да посети социалните услуги и да се запознае с материалната база. От 9 до 11 часа днес в Клуб на Съюза на инвалидите в областния град, хора с увреждания ще бъдат информирани и консултирани за правата и възможностите за подкрепа.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разградски ученици получиха дипломите си

93 зрелостници от Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград получиха днес дипломите си. Това е единственото учебно заведение в областта, обявено от Министерството на образованието и науката за училище с национално значение. Директорът на гимназията Нешка Христова съобщи, че сред дипломираните са и осем футболисти от Детско-юношеската..

публикувано на 26.06.17 в 16:27

"Не на дрогата" казват в Разград

Младежки хепънинг под мотото „Не на дрогата! Има и друг път!“ ще се проведе от 17 часа пред Общинския културен център в Разград. В него ще вземат участие деца от Музикалната школа „Илия Бърнев“, Танцовата формация към Основното училище „Васил Левски“ и Айкидо-клуб Разград със свои демонстрации. На проявата ще бъдат проведени и демонстрации с алкоочила, за..

публикувано на 26.06.17 в 09:44

Изложба показва богатството на "Абритус"

Артефакти от всички културни пластове на територията на археологическия резерват "Абритус" могат да видят посетителите и гостите на историческия фестивал "Античният Абритус" в Разград. Експозицията, подредена в Интерактивния музей, представя последните находки от археологическите проучвания в комплекса. Ръководителят на проучванията, археологът..

публикувано на 24.06.17 в 15:20
Спортна зала

Една година от откриването на спортната зала в Кубрат

Една година от официалното откриване на многофункционалната спортната зала в Кубрат се навършва днес. Около 30 спортни състезания се проведоха в залата, сред които са държавния финал от ученическите игри по футбол за юноши от 11-и 12-и клас, финалният турнир по хандбал за купа „България“ за юноши до 16 години, както и областни първенства по тенис на..

публикувано на 24.06.17 в 12:38

Над 6 000 са регистрираните безработни в Разградско

470 души са започнали работа през май в област Разград. Броят им е с 49 повече в сравнение с април, съобщават от Агенцията по заетостта. Наетите без квалификация са 210, с работническа професия - 158, а специалистите със средно специално и висше образование - 102. Трудовите посредници са осигурили заетост на 241 безработни. Други 93 души са били наети на..

публикувано на 23.06.17 в 13:39

Среден успех 4,03 от матурите в Разградско

Добър 4,03 е средният успех от държавните зрелостни изпити в Разградско, съобщиха от Регионалното управление на образованието. 29 са пълните шестици, общо отличните оценки са 225, а двойките - 266. Най-много пълни шестици има в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици “Екзарх Йосиф“ в областния град - 13. Според статистиката училището е с..

публикувано на 23.06.17 в 10:56

Откриха жътвената кампания в Кубратско

За първа година край село Юпер тържествено бе открита жътвената кампания в община Кубрат. Благодарствен молебен за спорна работа, добра реколта и успешен добив отслужи отец Калоян Андреев. Самодейни състави пресъздадоха народния обичай с песни и стихотворения. Както повелява традицията първите натежали класове бяха дадени на собствениците, а стопаните..

публикувано на 22.06.17 в 15:35