В Разград отбелязват Деня на социалния работник

Световният ден на социалния работник ще бъде отбелязан в Разград с различни прояви. От днес до 24 март общинската администрация обявява Ден на отворените врати. Всеки желаещ може да посети социалните услуги и да се запознае с материалната база. От 9 до 11 часа днес в Клуб на Съюза на инвалидите в областния град, хора с увреждания ще бъдат информирани и консултирани за правата и възможностите за подкрепа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отличиха най-красивите дворове в Разградско

27 са отличените в тазгодишния конкурс “Да на красотата”, организиран съвместно от Федерацията на жените и Община Разград. За първа година, освен в Разград, в конкурса бе включена и нова категория за най-красиви дворове по населени места на територията на общината. Резултатите бяха обявени днес, а наградите на отличените ще бъдат връчени на 17..

публикувано на 19.10.17 в 16:33

Автобусната линия Разград - Дряновец - Балкански е възстановена

Автобусната линия Разград - Дряновец - Балкански е възстановена от днес, съобщи кметът на община Разград д-р Валентин Василев. С възлагане на обществен превоз на пътници по автобусна линия от общинската транспортна схема на община Разград от тази сутрин автобус превозва пътниците на двете села в двете посоки от Разград и обратно.

публикувано на 19.10.17 в 14:31

Търсят решение на проблема с кучетата в Лудогорието

До 30 ноември общинските кметове в Разградско трябва да създадат организация чрез селските кметове за установяване на общия брой кучета по населени места. Обобщена справка те трябва да представят в Областна администрация до 5 декември. На база тези данни ще бъдат разпределени пропорционално 2400 чипа, които в момента са съхраняват в ОДБХ - Разград, но..

публикувано на 18.10.17 в 13:47

Катастрофа с жертва край Дряновец

24-годишна жена загина на място в тежка катастрофа тази сутрин, съобщиха от разградската полиция. Инцидентът е станал на изхода на село Дряновец в посока Разград. Жената пътувала в лек автомобил „Опел Астра“, шофиран от 25-годишния й брат. Между селото и Стопанския двор в района на крайпътна чешма камион „Мерцедес“ бил спрял за вода. Лекият автомобил..

публикувано на 18.10.17 в 11:23

Жители на Гецово споделиха проблемите си

От Гецово започнаха срещите с обществеността на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен. Той пое ангажимент да съдейства за разрешаването на поставените проблеми, по които институцията има правомощия. Един от въпросите е свързан с оптимизация на транспортната схема. Последният автобус от областния център към Гецово е в 18:30 ч., а има ученици,..

публикувано на 18.10.17 в 11:04

Нов стипендиант на проф. Радев

Дванайсетокласничката Мария Симеонова от разградската езикова гимназия тази година ще получава академична стипендия „Проф. Пламен Радев“. Стипендията се присъжда за трета поредна година по волята на дарителя проф. Радев от Разград, който е ръководител на катедра “Предучилищно възпитание” в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Стипендията е..

публикувано на 16.10.17 в 16:08

РУО - Разград с нов директор

Ангел Петков e новият началник на Регионалното управление на образованието в Разград. Той е на 55 години, има 31 години стаж в системата на просветата. Работил е като учител по трудово обучение в СОУ “Христо Ботев“ - Лозница, а от 1993 г. до края на миналата седмица бе директор на Междуучилищния център по трудово-политехническо обучение в Разград.

публикувано на 16.10.17 в 14:20