В Разград отбелязват Деня на социалния работник

Световният ден на социалния работник ще бъде отбелязан в Разград с различни прояви. От днес до 24 март общинската администрация обявява Ден на отворените врати. Всеки желаещ може да посети социалните услуги и да се запознае с материалната база. От 9 до 11 часа днес в Клуб на Съюза на инвалидите в областния град, хора с увреждания ще бъдат информирани и консултирани за правата и възможностите за подкрепа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Измъкнаха портфейл с 4500 лв. от старец

84-годишен мъж от град Лозница е бил обран от непознат в дома си. Между 10 и 12 часа вчера дошъл мъж и поискал да закупи пчелен мед и домашна ракия. При плащането под предлог да удребни банкнота от 100 лева непознатият чрез ловкост откраднал портфейл с 4500 лева. По случая се води разследване.

публикувано на 21.03.18 в 12:20

Опасна липа застрашава къща и хора

15-метрова липа застрашава къща в село Севар. Дървото е започнало да гние в стволовата си част, а при по-силен вятър заплашва да се свлече върху намиращата се на сантиметри къща. Това разказа за Радио Шумен кметът на Севар Сузана Солакова. "Въпреки издадените предписания, мерки не са взети, а многократно призовавам отговорните органи да си влязат в..

публикувано на 21.03.18 в 09:16

Турска фирма ще строи завод за 35 млн. евро

Най-големият производител в Турция на биоетанол заяви инвестиционни намерения в Разград за 35 милиона евро. Бизнес делегация от турската фирма „Тарким“, водена от генералния мениджър Ахмет Тюзюн, се срещна с областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и екипа му. Те обсъдиха намеренията на фирмата да изгради в Североизточна България предприятие, което..

публикувано на 21.03.18 в 08:46

Ден на щастието в Разград

Международния ден на щастието отбелязаха днес децата от Основно училище “Васил Левски“ в Разград. Преди учебните часове сутринта членове на Ученическия превантивен клуб посрещаха ученици, родители и учители с бонбони и поздравления за празника с призив да се включат във флашмоб „Be Happy!“. По обяд се проведе хепънинг   в централната част на Разград...

публикувано на 20.03.18 в 16:38

Дискутираха услуги за деца в риск

Зам.-кметът на Разград Ердинч Хасанов откри днес кръгла маса на тема „Добри практики и актуални въпроси в социалните услуги за деца в община Разград“. Форумът се проведе в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“ по повод Световния ден на социалната работа и социалния работник. „Освен работещите в сферата, включваме и общността,..

публикувано на 20.03.18 в 14:31

Кастрят надвиснали по пътищата клони

Оперативният щаб за бедствия и аварии в Разград взе решение да се прочистят крайпътните дървета, които пречат на движението, съобщиха от областната администрация. Това създава пречки и на снегопочистващата техника, обясниха от Областното пътно управление. Преди обяд 8 населени места са били без електричество в общините Самуил, Лозница и Исперих...

публикувано на 20.03.18 в 14:23

Части от Разградско без ток и вода

Без електричество са 7 населени места в Разградска област. Това са селата Синя вода, Тръбач, Градина и Манастирско в община Лозница, село Сеслав в община Кубрат, една втора от Исперих, както и помпената станция край Малък Поровец и самото село. Вода няма в селата Китанчево и Конево в община Исперих, както и в части от Кубрат.   38 машини почистват..

публикувано на 20.03.18 в 09:23