Преглеждат за туберкулоза в МБАЛ - Шумен

БГНЕС

Безплатни прегледи за туберкулоза се правят в Многопрофилната болница на Шумен. Това е поредното издание на кампанията „Отворени врати“, организирано от лечебното заведение по повод Световния ден за борба с туберкулозата. Ежегодно той се отбелязва на 24 март. Инициативата започва днес. Лекарите правят консултации от 9 до 13 часа, в Първо вътрешно отделение на адреса в Нови пазар. Специалистите ще направят анкети и прегледи на всички желаещи, които имат оплаквания като кашлица, болки в гръдния кош, температура. Прегледи ще се извършват независимо от здравноосигурителния статус на хората.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Селските кметове искат да управляват общинските земи

До 15 април кметовете на населени места от община Шумен трябва да заявят дали искат да управляват общинските земи на териториите на кметствата. Това реши Общинският съвет днес при обсъждане искането на кмета на Царев Брод Стефан Живков да управлява нивите в землището на селото. Според Закона за общинската собственост, кметовете на кметства могат да..

публикувано на 30.03.17 в 16:40

Запазват специалността "Теология" в Шуменския университет

Професор Румен Ваташки се обяви против закриването на катедра "Теология" в Шуменския университет. От висшето училище посочиха по-рано, че специалността ще бъде запазена, но преподавателският състав се прехвърля към катедра „История и археология”. Проф. Ваташки изрази несъгласие с ректорското и деканското ръководство и провеждането на конкурси за..

публикувано на 30.03.17 в 15:44

Л. Христов: Резултатът от изборите е много добър

"Спечелването на два депутатски мандата за ГЕРБ в Шуменско ни радва", така коментира изборните резултати областният лидер на партията и кмет на Шумен Любомир Христов. Партията е получила над 2 000 повече гласа на тези избори спрямо предходните. „Този резултат е много добър имайки предвид краткото време на изборната кампания. Убеден съм, че хората повярваха..

публикувано на 30.03.17 в 15:15

Х. Хамид: Търсим вината в нас

"Търсим вината в нас, вероятно имаме допуснати грешки през годините", така кандидатът за народен представител от ДПС в Шуменско Хамид Хамид коментира изборните резултати на партията. Радио Шумен припомня, че на предходни избори Движението е печелило по три депутатски места в региона. Според Хамид избирателите са разочаровани от атмосферата на предизборната..

публикувано на 30.03.17 в 14:08

Искат озвучаване на светофарните уредби

Да бъде извършен технически и финансов анализ относно възможността за възстановяване и изграждане на озвучаване на светофарните уредби в Шумен до края на месец май, прие на заседанието си днес Общинският съвет. Това стана при обсъждането на докладна записка от съветника Христофор Крумов, в която се предлага двата анализа и възстановяването на..

публикувано на 30.03.17 в 13:15

Непълнолетен пострада при катастрофа

Непълнолетно момче от Шумен е пострадало при пътен инцидент около 18 часа вчера на ул.”Ген. Драгомиров”. Водач на лек автомобил “Мерцедес” при завой на ляво не пропуснал движещия се по пътя с предимство водач на мотопед “Априлия” и се ударили. Пострадал е водачът на мотопеда. В шуменската болница е установена фрактура на дясната китка. 26-годишният водач..

публикувано на 30.03.17 в 12:44

Пиян пешеходец предизвика катастрофа

Удариха подпийнал 55-годишен пешеходец от Шумен. Полицаите са установили, че мъжът е имал 3, 01 промила алкохол в издишания въздух. Инцидентът е станал на ул.”Марица” в Шумен. 40-годишна жена, шофирала лек автомобил "Опел" по улица “Марица” в посока към ул.”Климент Охридски”. Мъжът излязъл внезапно от разделителното островче на пътното платно. Не са..

публикувано на 30.03.17 в 12:39