Преглеждат за туберкулоза в МБАЛ - Шумен

БГНЕС

Безплатни прегледи за туберкулоза се правят в Многопрофилната болница на Шумен. Това е поредното издание на кампанията „Отворени врати“, организирано от лечебното заведение по повод Световния ден за борба с туберкулозата. Ежегодно той се отбелязва на 24 март. Инициативата започва днес. Лекарите правят консултации от 9 до 13 часа, в Първо вътрешно отделение на адреса в Нови пазар. Специалистите ще направят анкети и прегледи на всички желаещи, които имат оплаквания като кашлица, болки в гръдния кош, температура. Прегледи ще се извършват независимо от здравноосигурителния статус на хората.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Аскеер" за Николай Гундеров

Текстът „Пробен срок“ на шуменеца Николай Гундеров бе отличен с наградата „Аскеер“ за 2017 година в категория „Съвременна българска драматургия“. Това се случи тази вечер на церемония в театър "Българска армия" в столицата. Представлението на Гундеров  се играе в Театър 199, под режисурата на Тея Сугарева. Шуменският драматург спечели приза, за който..

публикувано на 24.05.17 в 20:41

Голямата общинска награда „Златен век” връчиха във Велики Преслав днес

Церемонията се състоя по време на т ържествения концерт на площада във Велики Преслав . Както вече съобщихме, носителят на отличието тази година е учителят по физкултура в СУ „Черноризец Храбър” Румен Михайлов. Той получи от кмета на общината Александър Горчев плакет и диплом. Преподавателката по български език и литература от..

публикувано на 24.05.17 в 15:24

Връчиха индивидуалните и колективни награди на Шумен в системата на образованието и науката

Иван Ганев от 11 клас на ППМГ „Нанчо Попович” в Шумен получи награда в категорията „Ученик на годината“ в хуманитарната и природо-математическата област. Това стана днес на официална церемония в концертната зала на ДКТ “Васил Друмев”. Индивидуалните и колективни награди на Шумен в системата на образованието и науката бяха връчени от кмета на..

публикувано на 24.05.17 в 14:50

Наградиха отличените зрелостници на Община Шумен

Тринадесет младежи получиха награди от кмета Любомир Христов. ГЕОРГИ АТАНАСОВ АТАНАСОВ – завършва с отлични резултати СУ „С. Доброплодни“, профил „Изкуства» е отличен заради множеството спечелени награди от участия в национални и международни състезания и конкурси в областта на математиката и информационни технологии. СТЕФАНИ ИВАНОВА..

публикувано на 24.05.17 в 13:22

Във В.Преслав днес връчват наградата „Златен век“

Деня на българската писменост и култура – 24 май ще отбележат във Велики Преслав от 10.30 ч. на пощада пред читалище „Развитие“. Кметът Александър Горчев ще връчи грамота и статуетка на носителя на наградата „Златен век“ Румен Михайлов. Ще бъдат отличени трима отличници на випуск 2017 от ПГ „Симеон Велики“ и Гимназията по селско стопанство в..

публикувано на 24.05.17 в 08:37
С празнично шестие шуменци отбелязаха 24 май

С празнично шествие Шумен отбелязва 24 май.

С празнично шествие Шумен ще отбележи 24 май. Програмата за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост започва в 9.15 с концерт на ансамбъл “Мадара” на откритата сцена на площад “Кристал”. Половин час по-късно, кметът Любомир Христов ще награди с грамоти 13 първенци от випуск 2017. Зрелостниците ще бъдат отличени и с..

публикувано на 24.05.17 в 08:33

Променят движението в Шумен днес

До 12.00 часа днес временно се спира движението на моторни превозни средства по бул. “Славянски” от Руския паметник до Военния клуб, а също и по улиците “Карел Шкорпил” и “Адам Мицкевич”, в района на площад “Кристал” – по улиците “Панайот Волов” и “Климент Охридски”. Временното спиране на автомобилното движение се налага заради провеждане..

публикувано на 24.05.17 в 08:30