Детска библиотека откриват в Тутракан

Нова модерна Детска библиотека отваря врати в Тутракан днес. Детският отдел на градската библиотека се премести в сградата на Многофункционалния център, който се очаква скоро да бъде открит официално. Детската библиотека е разположена в зала, обзаведена в нови мебели и стелажи. Разполага с компютърна зала и кътове за игри. С около 7 хиляди тома детска литература разполага библиотеката, като целта е да се увеличи фонда с нови библиотечни единици. Затова стартира благотворителна дарителска кампания "Дари детска книжка!"


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Накити от Средновековието“ ще представят в Русе

„Накити от Средновековието” е темата на презентацията, която ще направи археологът Светлана Великова от 18 часа днес в Историческия музей в Русе. Проучването се фокусира върху публикувани и непубликувани материали, разкрити при археологически проучвания на обекти от периода на Средновековната българска държава (VІІ-ХІV век). Ще бъдат представени..

публикувано на 30.03.17 в 10:56

Красимир и Бранимир Арсови с изложба в Шумен

Изложба с живопис на шуменските художници Красимир Арсов и Бранимир Арсови, ще бъде открита на първия етаж на Художествена галерия „Елена Карамихайлова” в Шумен на 30.03.2017 г. от 17:30 часа . Първата им съвместна проява става факт след разработване на проект, финансиран от фонд "Култура" на Община Шумен. Как баща и син застават рамо до рамо в..

публикувано на 29.03.17 в 14:48

Първи национален конкурс за къс разказ под надслова „Русе – град на мостове“

Клуб „Мечтание“, Дамски писателски клуб „Фортуна“ и Фондация „Русе – град на свободния дух“ обявяват Първи национален конкурс за къс разказ на тема „Русе – град на мостове“. В него могат да участват всички автори, с изключение на членовете на журито и техни роднини. Текстове за участие ще се приемат до 31 юли 2017 година на имейл, посочен на сайта на..

публикувано на 29.03.17 в 13:31

Конкурс за къс разказ в Русе

Първия национален конкурс за къс разказ на тема „Русе - град на мостове“, обявиха клуб „Мечтание“, дамският писателски клуб „Фортуна“ и Фондацията „Русе - град на свободния дух“. В него могат да участват всички любители на творческото писане, а текстовете ще се приемат от 16 април до 31 юли 2017 година, на e-mail в сайта на инициативата. Разказите трябва..

публикувано на 29.03.17 в 09:09

Александър Сертев открива изложба с плакати в Разград

Във фоайето на Общинския културен център пред театралната зала в Разград в сряда от 17 часа ще бъде открита изложба с авторски плакати на Александър Сертев. Той е художник и фотограф. Роден е през 1937 г. в София. От 1961 г. работи в областта на графичния дизайн, изящната графика, художествената и приложната фотография. Участва в над 20..

публикувано на 28.03.17 в 15:38

Шумен очаква Международните хорови празници

24-то издание на Международните детско-юношески хорови празници „Добри Войников“ започва на 6 април в Шумен. Участие са завили девет формации от страната и състави от Украйна, Румъния и Унгария. Откриването на фестивала ще бъде предшествано от среща с поетесата Мария Донева. Тя е текстописецът на четири песни, специално композирани от Любомир Денев за..

публикувано на 28.03.17 в 13:52

Приключва проектът “Голи са без книги всички народи”

Заключителните инициативи по проекта „Голи са без книги всички народи” на средношколското общежитие „Младост” в Шумен ще се проведат днес. Сред проявите са включени състезания, презентации и фотоизложба от дейностите, реализирани до момента. "Целта беше младите хора да обогатят знанията си за българското книжовно наследство от 9 и 10 век, и да проучат..

публикувано на 28.03.17 в 09:30