Детска библиотека откриват в Тутракан

Нова модерна Детска библиотека отваря врати в Тутракан днес. Детският отдел на градската библиотека се премести в сградата на Многофункционалния център, който се очаква скоро да бъде открит официално. Детската библиотека е разположена в зала, обзаведена в нови мебели и стелажи. Разполага с компютърна зала и кътове за игри. С около 7 хиляди тома детска литература разполага библиотеката, като целта е да се увеличи фонда с нови библиотечни единици. Затова стартира благотворителна дарителска кампания "Дари детска книжка!"


ВИЖТЕ ОЩЕ

Международна изложба в Силистра

Международна изложба бе открита в Силистра. Организатори на проявата са Общинската администрация в крайдунавския град и   културен център ЮНЕСКО "Йонел Перлея" в румънския град Слобозия. В експозицията са представени творби на 30 художници - 26 от Румъния и по един от Испания, Гърция, Австрия и Словакия. Изложбата ще бъде в Силистра до 28 март. След..

публикувано на 16.03.18 в 15:39
Марин Големинов

Първо изпълнение в Шумен на Концерта за цигулка и оркестър от Големинов

110 години от рождението на големия български композитор Марин Големинов ще отбележи с концерт днес Симфониета Шумен. Концертът за цигулка и оркестър от Големинов ще прозвучи за първи път в Шумен под диригентската палка на Станислав Ушев. Солист ще бъде  Марио Хосен. В програмата са включени и „Следобедът на един фавн” от Клод Дебюси и „ Танци от..

публикувано на 16.03.18 в 14:09

Изложба за Тибет в Шумен

Изложба „Изкуствата на Тибет” e експонирана в Мраморното фоайе на Регионалния исторически музей в Шумен. Тя включва предмети, свързани с религията, културата и бита на населението на азиатската област. Сред експонатите се открояват масивна култова пагода, „Колелото на Дхарма“, изработено от бронз, автентичен интериор на тибетски дом и традиционно..

публикувано на 16.03.18 в 11:25

Изложба „Една мечта“ в Радио Шумен

Изложбата „Една мечта“ на Павлина Георгиева ще представи Радио Шумен в събота – 17 март. Експозицията е от сувенирни изделия, изработени с техниката „декупаж“ , които по волята на автора ще бъдат разпродадени с благотворителна цел. Събитието се организира по идея на екипа на вечерното предаване „Денят на совите“ и е по повод 22-ия рожден ден на..

публикувано на 16.03.18 в 10:52
mmd_logo

Откриват "Мартенски музикални дни"

Тържественото откриване на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" е тази вечер в Русе. Това е 58-ото издание на фестивала, който се провежда под патронажа на Министерството на културата и се организира от Община Русе. Програмата включва над 40 събития, една оперна премиера и срещи с над 600 участници от 16 страни. Тържественото..

публикувано на 16.03.18 в 10:14

Пробни снимки на самоубийството на Ангел Кънчев

Пробни снимки за реконструкция на събитията около самоубийството на Ангел Кънчев започват днес в района на Речна гара в Русе членовете на местния Клуб за исторически реконструкции „Традиционеръ“. В ролята на Ангел Кънчев ще бъде художникът Николай Бебенов – НИК от софийския клон на Традиционерите. Заснетите кадри ще поставят началото на работата по..

публикувано на 16.03.18 в 10:01

Разкриват кода на тракийското писмо

Книгата „Тракийското писмо – декодирано” на акад. Цветан Гайдарски ще бъде представена тази вечер от 17,30 ч. в читалище „Добри Войников” в Шумен. Инициативата е на Историческото дружество „Приятели на музеите”, каза за Радио Шумен Ради Панайотов. Авторът на книгата е сред изследователите, които изследват тезата, че египетските цивилизация, писменост и..

публикувано на 16.03.18 в 09:54