Възстановяват движението през гара Хитрино

Снимка: Радио Шумен
От днес е възстановено движението по втория и третия коловоз на гара Хитрино. След инцидента на 10 декември миналата година, преминаването на влаковете ставаше по една възстановена линия. Днес генералният директор на „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски инспектира на място ремонта на железния път. Репортаж на Ирина Павлова.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

22 загинаха при взрив на концерт в Манчестър

22 загинали и 59 ранени - това е равносметката след терористичния акт на концерта на американската певица Ариана Гранде в Манчестър, Великобритания. Към момента няма данни за пострадали български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи. Какви са настроенията сред хората там - чуйте от интервюто на Георги Софронов с журналистът от БГ Радио..

публикувано на 23.05.17 в 15:40

Проф. Коева: Грамотността не е само правопис, но и уместен начин на изразяване

В навечерието на 24 май правим опит да се сприятелим с нашия прекрасен, богат и звучен български език. Защото опростяването и неграмотността, която срещаме навсякъде и все по-често не означава нищо друго, освен нашата сигурна културна смърт. Вече трета година Институтът за български език при БАН провежда инициативата „Написаното остава - пиши..

публикувано на 23.05.17 в 15:21

Защо ВиК - Шумен е със загуби за над 1 млн. лв. ?

За 2016 г. финансовите загуби на ВиК - Шумен са 1 милион и 215 хил. лева. Кои са основните причините за това? Отговорите на този и други въпроси, чуйте от управителя на дружеството инж. Красимир Марков. Интервю на Жулиета Герова.

публикувано на 22.05.17 в 14:24

Ден на кариерата в УМБАЛ - Русе

Нетрадиционен начин да набират кадри със собствени сили приложиха днес в Университетската многопрофилна болница в Русе. „Първият ден на кариерата бе насочен към набиране на специалисти по здравни грижи, но опитът ще бъде приложен и за привличане на млади лекари”, каза за Радио Шумен Стела Кръстева - специалист по връзки с обществеността в лечебното..

публикувано на 22.05.17 в 12:44

Пожарникарите готови за протест

Пожарникари от цялата страна са готови да излязат на протест, ако не бъдат поканени на среща с министъра на вътрешните работи. От Синдикат „Огнеборец” настояват срещата да бъде организирана час по-скоро. Българските огнеборци ползват стари облекла и предпазни работни средства, които са излезли от употреба преди години и по този начин всекидневно рискуват..

публикувано на 22.05.17 в 12:41

Що е то това Боуен терапия или как тялото ни може да е най-добрият лекар

В Боуен терапията акцентът се поставя върху потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие. Тя внася една от най-задълбочените терапевтични концепции в света. Основава се на теорията, че щом веднъж се постигне цялостна релаксация на тялото, започва процес на възстановяване на неговото равновесие и хармония, посредством..

публикувано на 21.05.17 в 10:43

Спортен празник на "АЛКОМЕТ"

Традиционният спортен празник на  дружество "АЛКОМЕТ" се проведе днес. В рамките  на инициативата, беше открита нова детска площадка. Мястото за игра е подарък от компанията за най-малките  жители на Шумен. Повече  за инициативата

публикувано на 19.05.17 в 17:19