Възстановяват движението през гара Хитрино

Снимка: Радио Шумен
От днес е възстановено движението по втория и третия коловоз на гара Хитрино. След инцидента на 10 декември миналата година, преминаването на влаковете ставаше по една възстановена линия. Днес генералният директор на „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски инспектира на място ремонта на железния път. Репортаж на Ирина Павлова.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

За реформата в ТЕЛК-овете

Наредбата за медицинската експертиза, която беше атакувана и свалена в съда, е вече факт и е публикувана в Държавен вестник. 159 са прегледаните, но с отложено издаване на експертно решение пациенти от Териториалната експертна лекарска комисия в Шумен от 22 май до момента, поясни д-р Марияна Илиева - член на Териториалната експертна лекарска..

публикувано на 28.06.17 в 16:31

"Дон Кихот" на русенска сцена

Балетът „Дон Кихот” от Лудвиг Минкус ще може да види русенската публика тази вечер. Заглавието, създадено през сезон 2012 - 2013 година, се връща на сцената след близо две годишно отсъствие. Представлението е включено в програмата на международния фестивал “Сцена край реката”, организиран от Държавната опера в Русе. Хореографията на спектакъла е на Мариус..

публикувано на 28.06.17 в 15:14

Проверяват високите сгради в Шумен

Огнеборците следят за изправността на уредите и системите за пожарната безопасност, както и качеството на положената външна изолация. Според нормативните документи, за висока сграда се смята тази, която е поне 28 метра или приблизително десет етажа. Какви са впечатленията и мненията на проверяващите? Чуйте разговора на Георги Софронов с началника на..

публикувано на 28.06.17 в 14:28

„България се храни от билки, отпадъци и желязо …“

За билките - сезонния бизнес на стотици, а може би хиляди семейства у нас, разказват героите в рубриката ни „Лицата на живота“. Част от тези фамилии откриваме в Изворово - село между градовете Антоново и Омуртаг, населено с българи и роми. Хората споделят, че ако не е сезонната работа, единственото, на което разчитат, за да оцелеят, са вересиите в..

публикувано на 28.06.17 в 14:03

Деменцията - бич на нашето съвремие

Деменцията е разстройство на умствените процеси, което води до промени на личността, нарушени възможности за разсъждение и запаметяване. Заболяването се свързва само с напредналата възраст, когато пораженията са много видими и необратими, но то започва много по-рано. Когато започнем да забравяме различни дреболии в ежедневието, да объркваме дати, да губим..

публикувано на 28.06.17 в 13:28

Няма опашки при издаването на лични карти в Шумен

Спокойна е обстановката след образувалите се вчера опашки пред службата за издаване на документи за самоличност в Шумен. Всички гишета работят без прекъсване всеки делничен ден от 8:30 до 17:30 часа. Още от репортажа на Георги Софронов.

публикувано на 27.06.17 в 16:59
Любомир Дацов

Л. Дацов: „Свалянето на кешовото плащане едва ли ще изсветли икономиката”

След по-малко от 2 години всички плащания над 1 000 лв. задължително ще се извършват по банков път. Това предвиждат промени в данъчното законодателство, които бяха приети на първо четене от депутатите в Народното събрание. В момента единствено сумите над 10 хил. лв. трябва задължително да се превеждат по банков път. От 1 август ограничението вече ще бъде 5..

публикувано на 27.06.17 в 16:49