Определиха секциите за трудноподвижни гласоподаватели в Русенско

Снимка: БГНЕС
Районната избирателна комисия в Русе определи секциите, в които избирателите с нарушено зрение или затруднения в придвижването ще могат да упражнят правото си на вот. В областния център тези секции са 22. В община Две могили е пригодена секцията на Автогарата, а в община Иваново - тази в Клуба на пенсионера в село Тръстеник. Три са секциите в община Бяла, където хората с увреждания ще могат да гласуват - в началното училище „Петко Рачов Славейков“, в Основното училище „Никола Вапцаров“ и в Средното училище „Панайот Волов“. На сайта на Районната избирателна комисия в Русе са посочени и телефоните, на които могат да се подават заявки за транспортиране до секциите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде спират тока днес

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия в Русенско, от 09:00 ч. до 16:00 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Мартен. По същото време ток няма да има и в с. Сандрово: ТП 3 и улиците: „Г. С. Раковски“, „Г. Бенкоски“ ,„Ясна поляна", „А.Кънчев“, „В. Левски“, „Дунав“, „Л...

публикувано на 19.05.18 в 07:28

Първокласници в Община Русе

Първокласници от ОУ „Иван Вазов“ посетиха община Русе.  23 ученици се запознаха с дейностите, които се изпълняват в администрацията. От своя страна децата споделиха за техните любими и предпочитани професии, както и за хобитата си. Посещенията на децата във фирмите и институциите са етап от проекта „Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“,..

публикувано на 18.05.18 в 16:13

Пътуващ фестивал за деца с увреждания

Осмият национален фестивал „Като звездите“ на деца в неравностойно положение ще се проведе от 13.00 ч. в пленарна зала на Община Русе. Очакванията са и тази година над 200 деца от социални домове и специализирани центрове да участват в единствения в Европа пътуващ детски фестивал-спектакъл, който през последните осем години посещава различни..

публикувано на 18.05.18 в 10:59

„Славейче“ обра овациите в Каварна

Певците от Детската вокална група „Славейче“ в Ценово се завърнаха с множество отличия от Петнадесетия младежки фолклорен събор „С България в сърцето“ в Каварна. Веднага след основното си изпълнение малките самодейци получиха покана и за участие в галаконцерта. Изпълнителите от „Славейче“ бяха удостоени и със статуетка за цялостно представяне, каза..

публикувано на 17.05.18 в 15:26

Църквата в Караманово - на 150 години

Храмов празник има днес църквата в русенското село Караманово. След дни храмът „Свето Възнесение Господне“ ще отпразнува тържествено своята 150-та годишнина. Това съобщи за Радио Шумен секретарят на читалището в селото Румяна Николаева. "Вече е организирана празнична Света литургия и курбан за здраве и берекет на всички жители. А кулминацията на празника..

публикувано на 17.05.18 в 13:49

План-приемът в Русе на съд

Административният съд в Русе днес ще разгледа жалбата на директора на русенската Математическа гимназия „Баба Тонка“ срещу заповед на началника на Регионално управление на образованието. Със заповедта е утвърден държавния план-прием за учебната 2018/2019 година в област Русе. В мотивите си жалбоподателят иска отмяна на административния акт, като..

публикувано на 17.05.18 в 09:03

Отбелязват Световния ден на хипертонията

С национална здравна кампания за 12-ти път в 11 града от страната, ще бъде отбелязан Световният ден на хипертонията. Кампанията е под надслов „Нормално кръвно налягане – нормален сърдечен ритъм – превенция от инсулт“ и за първи път е подпомогната с 9000 лв. от дарителска кампания, организирана от банка. Акция ще има и в Русе. От 11 до 18 ч. на площад..

публикувано на 17.05.18 в 08:32