Определиха секциите за трудноподвижни гласоподаватели в Русенско

БГНЕС
Районната избирателна комисия в Русе определи секциите, в които избирателите с нарушено зрение или затруднения в придвижването ще могат да упражнят правото си на вот. В областния център тези секции са 22. В община Две могили е пригодена секцията на Автогарата, а в община Иваново - тази в Клуба на пенсионера в село Тръстеник. Три са секциите в община Бяла, където хората с увреждания ще могат да гласуват - в началното училище „Петко Рачов Славейков“, в Основното училище „Никола Вапцаров“ и в Средното училище „Панайот Волов“. На сайта на Районната избирателна комисия в Русе са посочени и телефоните, на които могат да се подават заявки за транспортиране до секциите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха паметна плоча на герой в Русе

В Русе откриха паметна плоча на русенеца капитан Марин Маринов – герой от Сръбско-българската война. Плочата е изработена и монтирана по инициатива на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва на стената на ул. „Капитан Маринов“. Представители на Община Русе поднесоха цветя по време на церемонията.

публикувано на 18.12.17 в 12:12

С коледен концерт ще зарадват възрастните в Русе

Традиционният коледен концерт за възрастните хора, организиран от Българска асоциация на пенсионерите в Русе, ще се проведе днес в крайдунавския град. Събитието се осъществява с подкрепата на Общината и народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев. 120 участници ще се включат в програмата, сред които деца от Общинския културен център и индивидуални..

публикувано на 18.12.17 в 09:52

Представят книга за синия Дунав

Второто, актуализирано и разширено издание на книгата „Дунав – реката на Европа“ на проф. д-р Васил Дойков и инж. Николай Генчев, ще бъде представено днес в Русе. Изданието съдържа 536 страници авторски текстове и фотографии. Книгата описва географията и историята на Дунав, разказва за държавите, през които преминава, за градовете и столиците...

публикувано на 18.12.17 в 09:41

Събират дрешки и обувки за деца в риск

Двудневна кампания за даряване на нови или добре запазени зимни облекла, обувки и пособия за деца, играчки и коледна декорация се събират в Русе. Вещите са предназначени за 500 деца за семейства в нужда. По проекта са осигурени безплатни консултации от педагози, психолози, педиатри, гинеколог, логопеди, кинезитерапевт, социални работници и юрист...

публикувано на 15.12.17 в 17:45

Русе като модел на етническа толерантност

С ромите се работи трудно, но ефект и резултати има. В това бе категорична Мариела Личева, директор на дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе по време на кръглата маса „Област Русе - модел на етническа толерантност“. Форумът се провежда в рамките на проект "Интегриран подход на Община Русе за интеграция на ромите и други уязвими групи"...

публикувано на 15.12.17 в 16:55

В Русе ваят ледени фигури

Превърналият се в емблема на зимните атракции Международен фестивал на ледените фигури „Русе Айс Фест“ ще се проведе до 15 февруари в крайдунавския град. Участници от 6 държави, майстори на ледения карвинг, ще ваят скулптури пред русенци, а леден бар и атрактивна артистична програма ще радват посетителите. Церемонията по откриване и награждаване на..

публикувано на 15.12.17 в 14:31

Благотворителен базар за пострадали при ПТП деца

Благотворителен коледен базар, средствата от който ще бъдат дарени на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия, организира БЧК - Русе. Акцията се прави за трета поредна година. Щандовете с ръчно изработени сувенири и картички от доброволци ще бъдат изложени пред Съдебната палата. Кампанията започва в този час и ще продължи до Рождество..

публикувано на 15.12.17 в 11:43