Определиха секциите за трудноподвижни гласоподаватели в Русенско

БГНЕС
Районната избирателна комисия в Русе определи секциите, в които избирателите с нарушено зрение или затруднения в придвижването ще могат да упражнят правото си на вот. В областния център тези секции са 22. В община Две могили е пригодена секцията на Автогарата, а в община Иваново - тази в Клуба на пенсионера в село Тръстеник. Три са секциите в община Бяла, където хората с увреждания ще могат да гласуват - в началното училище „Петко Рачов Славейков“, в Основното училище „Никола Вапцаров“ и в Средното училище „Панайот Волов“. На сайта на Районната избирателна комисия в Русе са посочени и телефоните, на които могат да се подават заявки за транспортиране до секциите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъждат контрола в детските градини в Русе

Контролът в детските градини и предприетите мерки след поредния случай на агресия над дете от страна на възпитателка в детско заведение ще бъде обсъден на заседание на общинския съвет в Русе. Съветниците ще разгледат и докладна за запазване на „Вития мост“ в района на Крайбрежния парк и построяването на асансьор към него, за осигуряване на достъпна..

публикувано на 19.10.17 в 08:10

Изготвят план на автомагистрала „Русе - Велико Търново“

Изготвят план за строителството на автомагистрала „Русе - Велико Търново“ в участъка Русе - Бяла, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Изработването на проекта за 76-километровата отсечка е възложено на Агенция „Пътна инфраструктура“ със заповед на министър Николай Нанков. Съгласно разработката ще бъдат засегнати..

публикувано на 18.10.17 в 17:03

Недостиг на медици в Русе

За недостиг на кадри в центровете за спешна помощ в Русенска област, алармираха на днешното заседание на Областната комисия по здравеопазване. "Липса на медицински персонал има и в лечебните заведения. Вакантните длъжности в центъра са 35. От тях 14 за лекари, 12 за специалисти по здравни грижи и девет шофьори на линейки", съобщи Иванка Славкова, главен..

публикувано на 18.10.17 в 16:26

Трафикът на хора ще разясняват в Русе

Кампания, озаглавена „Отвори очи… Подай ръка”, стартира днес с публично събитие в двора на СУ „Васил Левски“ в Русе. От 12:30 до 13:30 ч. доброволци и експерти на Сдружение „Българо-румънски трансграничен център по медиация“ ще разясняват на учениците и гражданите какви са рисковете от попадане в трафик на хора и как да се предпазим. Инициативата е..

публикувано на 18.10.17 в 11:28

Продължава обгрижването на нуждаещи се в Русе

117 лични асистенти и 60 домашни помощници от Русе ще продължат да обгрижват 251 нуждаещи се, след като на 15 октомври приключи проекта „Независим живот в звено за услуги в домашна среда“. Той беше успешно реализиран от Община Русе и беше насочен към хора, които са в частична или пълна невъзможност да се обслужват сами. Обхванати бяха 420 потребители, от..

публикувано на 18.10.17 в 10:03
Георги Стоилов

Георги Стоилов остава в БСП - Русе

Силно се надявам, че тази акция не е политическа поръчка, заяви русенският депутат от БСП Георги Стоилов във връзка с проверките на ГДБОП в Русе и задържането на брат му Илия. Ареста е по обвинение, че е ръководил престъпна група за рекет и изнудване. „Не се срамувам от нито едно свое действие“, допълни депутатът Стоилов. Днес той беше изслушан от..

публикувано на 17.10.17 в 16:59
Държавна опера Русе

Държавната опера в Русе с нов директор

Иван Кюркчиев е новият директор на Държавната опера в Русе, съобщават от министерството на културата. Конкурсът се проведе миналата седмица. Радио Шумен припомня, че на 16 октомври се състоя и конкурсът за директор на Драматичния театър „Сава Огнянов“. Явиха се досегашният директор Орлин Дяков, актрисата Дина Шошева и Петър Савчов. Записът на конкурса..

публикувано на 17.10.17 в 14:23