Определиха секциите за трудноподвижни гласоподаватели в Русенско

БГНЕС
Районната избирателна комисия в Русе определи секциите, в които избирателите с нарушено зрение или затруднения в придвижването ще могат да упражнят правото си на вот. В областния център тези секции са 22. В община Две могили е пригодена секцията на Автогарата, а в община Иваново - тази в Клуба на пенсионера в село Тръстеник. Три са секциите в община Бяла, където хората с увреждания ще могат да гласуват - в началното училище „Петко Рачов Славейков“, в Основното училище „Никола Вапцаров“ и в Средното училище „Панайот Волов“. На сайта на Районната избирателна комисия в Русе са посочени и телефоните, на които могат да се подават заявки за транспортиране до секциите.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мръсни ръце са причинили епидемията в градините в Бяла

Замърсените ръце на персонала за причината за епидемичния взрив в две детски заведения на територията на община Бяла съобщават от РЗИ - Русе. При петима души от кухнята майка са е открит Стафилококус ауреус. Те са отстранени от работа и лекувани по антибиограма. Първите сигнали за епидемията бяха подадени на 26 април, когато седем деца от детската градина..

публикувано на 23.05.17 в 12:22

Шест оферти за разширяването на пътя Русе - Тутракан - Силистра

Шест са офертите на допуснатите участници в обществената поръчка за реконструкция и удвояване на пътното платно на пътя Русе - Тутракан - Силистра, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Бъдещият изпълнител ще трябва да реконструира отсечката от пътя, съвпадаща с бул. „Тутракан“ в Русе, която започва от кръговото кръстовище с бул. „България“ и..

публикувано на 23.05.17 в 07:12

Продължават да набират средства за талантите на Русе

5 450 лева постъпиха във фонда „Лицата на Русе“ в рамките на кампанията подпомагане на талантливи лица. Средствата са предоставени от петима корпоративни дарители. Фондът е създаден през 2014 г. През последните три години са подпомогнати 21 младежи с изявени дарби и 20 екипа. Подпомогнати са студентите и преподавателите от Русенския университет „Ангел..

публикувано на 22.05.17 в 16:57

600 млн. евро трябват за пътя Русе - Бяла

600 млн. евро ще са необходими за изграждането на четирилентовия път Русе - Бяла - Велико Търново. Това съобщи народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев. Все още не ясно от къде ще бъдат осигурени тези средства. По всяка вероятност ще се използват приходите от тол такси, електронни винетки и държавния бюджет. Към момента има осигурено финансиране от 1..

публикувано на 22.05.17 в 15:06

150 години от битката на четата на Филип Тотю край с.Върбовка честват днес

Самодейци и родолюбци от русенската община Две могили ще участват днес в честванията на 150 години от легендарната битка на четата на Филип Тотю край с.Върбовка, павликенско. Кръглата годишнина се отбелязва със срещи, посветени на легендарния войвода, концерти и изложби. Жителите на Две могили се чувстват свързани с живота и делото на стария..

публикувано на 20.05.17 в 09:51

Дефиле на деца и родители в Русе

Спектакъл „Prêt-à-porter - Готово за носене“ събира в дефиле предучилищните групи от шест детски градини, родители и учители. Дефилето е част от проект на Община Русе „Богатството на различията - приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“. От 17:30 часа на подиум на площада..

публикувано на 18.05.17 в 11:45

Откриха сектора по инвазивна кардиология в Русе

Днес в Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Русе беше официално открит сектор „Инвазивна кардиология“ към отделение „Кардиология“. Негово Високопреосвещенство митрополит Наум освети най-новия високотехнологичен ангиографски апарат, с помощта, на който се извършва инвазивна диагностика и интервенционално лечение в областта на..

публикувано на 17.05.17 в 15:47