Кубратчани искат ремонт на републиканските пътища

Повече от 700 души вече подкрепиха подписката с искане да бъдат ремонтирани републиканските пътища в община Кубрат. Жителите на региона настояват да бъдат реновирани отсечките Кубрат - Русе, Кубрат - Разград и Кубрат - Тутракан. Те са в изключително лошо състояние и създават проблеми на пътуващите. Документът ще бъде изпратен до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“. Пунктове за събиране на подписи са разкрити в Кубрат и в близките села.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Търсят решение на проблема с кучетата в Лудогорието

До 30 ноември общинските кметове в Разградско трябва да създадат организация чрез селските кметове за установяване на общия брой кучета по населени места. Обобщена справка те трябва да представят в Областна администрация до 5 декември. На база тези данни ще бъдат разпределени пропорционално 2400 чипа, които в момента са съхраняват в ОДБХ - Разград, но..

публикувано на 18.10.17 в 13:47

Катастрофа с жертва край Дряновец

24-годишна жена загина на място в тежка катастрофа тази сутрин, съобщиха от разградската полиция. Инцидентът е станал на изхода на село Дряновец в посока Разград. Жената пътувала в лек автомобил „Опел Астра“, шофиран от 25-годишния й брат. Между селото и Стопанския двор в района на крайпътна чешма камион „Мерцедес“ бил спрял за вода. Лекият автомобил..

публикувано на 18.10.17 в 11:23

Жители на Гецово споделиха проблемите си

От Гецово започнаха срещите с обществеността на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен. Той пое ангажимент да съдейства за разрешаването на поставените проблеми, по които институцията има правомощия. Един от въпросите е свързан с оптимизация на транспортната схема. Последният автобус от областния център към Гецово е в 18:30 ч., а има ученици,..

публикувано на 18.10.17 в 11:04

Нов стипендиант на проф. Радев

Дванайсетокласничката Мария Симеонова от разградската езикова гимназия тази година ще получава академична стипендия „Проф. Пламен Радев“. Стипендията се присъжда за трета поредна година по волята на дарителя проф. Радев от Разград, който е ръководител на катедра “Предучилищно възпитание” в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Стипендията е..

публикувано на 16.10.17 в 16:08

РУО - Разград с нов директор

Ангел Петков e новият началник на Регионалното управление на образованието в Разград. Той е на 55 години, има 31 години стаж в системата на просветата. Работил е като учител по трудово обучение в СОУ “Христо Ботев“ - Лозница, а от 1993 г. до края на миналата седмица бе директор на Междуучилищния център по трудово-политехническо обучение в Разград.

публикувано на 16.10.17 в 14:20

Нови прегледи за рак на гърдата в Разград

Всички места за предстоящите профилактични прегледи за рак на млечната жлеза са запълнени, съобщават от Федерацията на жените в Разград. Тъй като интересът е много голям от днес започва записването за втория етап на същия преглед за рак на млечната жлеза, който ще се проведе на 9 и 10 ноември. Той ще бъде в сградата на ДКЦ -1 /градската поликлиника/, в..

публикувано на 16.10.17 в 11:20

Благотворителен турнир по футбол

90 деца от социални заведения и SOS-Детски селища участваха в 21-вия благотворителен турнир по футбол на малки врати „Да помогнем на децата да спортуват и общуват помежду си - Разград 2017” . Извън класирането участваха и отбори на Училищен спортен клуб Основно училище "Васил Левски“, на Футболен клуб „Лудогорец“ и сборен отбор Разград. Към всеки отбор..

публикувано на 16.10.17 в 11:08