Кубратчани искат ремонт на републиканските пътища

Повече от 700 души вече подкрепиха подписката с искане да бъдат ремонтирани републиканските пътища в община Кубрат. Жителите на региона настояват да бъдат реновирани отсечките Кубрат - Русе, Кубрат - Разград и Кубрат - Тутракан. Те са в изключително лошо състояние и създават проблеми на пътуващите. Документът ще бъде изпратен до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“. Пунктове за събиране на подписи са разкрити в Кубрат и в близките села.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Заплатите в Разградско растат

Разградска област е на 11-о място в страната по размер на работните заплати. Това сочат данните на статистиката за второто тримесечие на годината. Средното месечно заплащане е 839 лева – с над 9 на сто по-високо от същия период на миналата година. Ръстът спрямо първите три месеца на 2017-а е с 3,5%. Наетите в обществения сектор в Разградско получават..

публикувано на 17.08.17 в 10:15

Загадките на Мисионис

Уникална архитектура от византийската епоха и следи от жестокото превземане на крепостта от османците през 14 век са сред най-значимите открития на археолозите по време на тазгодишните проучвания на Мисионис. „Стигнахме до извода, че Мисионис е един от малкото градове във Второто българско царство, оказали яростна съпротива на нашествието“, това каза..

публикувано на 15.08.17 в 14:23

Каруцари хванати в незаконна сеч

Сигнал за незаконен добив на дървесина е подаден вчера в Районното управление на полицията в Исперих. Съобщено е, че хора с каруци са влезли в горски масив близо до пречиствателната станция на града и започнали да секат. На място са установени трима жители на Исперих – на 32, 41 и 47 години. Мъжете заплашвали служителите на Държавното горско..

публикувано на 14.08.17 в 14:45

Мъж пострада при побой

40-годишен мъж от Завет бил пребит от неизвестен извършител в неделя през нощта пред бистро в общинския център. Пострадалият е със счупване на носа, хематом на двете очи, сътресение на мозъка, охлузни рани по лицето и контузия на гръдния кош. Опасност за живота му няма. Мъжът е изпратен за лечение в Многопрофилната болница в Разград. По случая е..

публикувано на 14.08.17 в 13:14

Лек автомобил блъсна каруца

52-годишен водач на каруца е пострадал при катастрофа по пътя от Кубрат за Медовене, съобщават от полицията. Вчера следобед, при опит за изпреварване, 23-годишен шофьор на лек автомобил „Опел“ блъснал движещата се пред него конска каруца. Водачът паднал на земята. Настанен е в Хирургичното отделение на болницата в Кубрат с хематом на главата и..

публикувано на 14.08.17 в 11:16

Пожар изпепели имот в село Градина

Два декара орехови дръвчета, селскостопанска постройка и 50 квадратни метра покривна конструкция на къща са изгорели при пожар в село Градина. За това съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград. Сигналът е получен вчера следобед. Имотът е собственост на 75-годишен жител на селото. Нанесените щети са за около 4 500 лева. Причините за възникване..

публикувано на 14.08.17 в 11:07

Фалшив сигнал за бомба в Исперих

Фалшив сигнал за бомба в гаражите на Районното управление на полицията в Исперих е подаден снощи, малко преди полунощ, информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Обаждането е получено на телефон 112. След проведеното издирване е установен и извършителят – 22-годишен мъж от Исперих. Той е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо..

публикувано на 14.08.17 в 10:52