Кубратчани искат ремонт на републиканските пътища

Повече от 700 души вече подкрепиха подписката с искане да бъдат ремонтирани републиканските пътища в община Кубрат. Жителите на региона настояват да бъдат реновирани отсечките Кубрат - Русе, Кубрат - Разград и Кубрат - Тутракан. Те са в изключително лошо състояние и създават проблеми на пътуващите. Документът ще бъде изпратен до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“. Пунктове за събиране на подписи са разкрити в Кубрат и в близките села.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Незаконни боеприпаси иззеха в Севар

Оръжие и боеприпаси са намерени и иззети от частен дом в кубратското село Севар, съобщиха от полицията в Разград. Процесуално-следствените действия са предприети в хода на образувано досъдебно производство по чл.339, ал.1 от НК под ръководството на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“. На 28 юни при направено претърсване в къща и прилежаща..

публикувано на 28.06.17 в 17:09

Отмениха събранието на акционерите на МБАЛ - Разград

Заради напрежението сред разградските лекари, Министерството на здравеопазването отмени насроченото за днес Общото събрание на акционерите на лечебното заведение. Тази сутрин 40 медици депозираха оставките и спряха работа, заради опасението, че ръководството на Многопрофилната болницата ще бъде сменено по политически причини. Настоящият борд на директорите..

публикувано на 28.06.17 в 12:42

Лекари от болницата в Разград протестират

Лекари и медицински сестри от МБАЛ „Свети Иван Рилски” в Разград излязоха на протест срещу предстоящия избор на ново ръководство на лечебното заведение. Те издигнаха плакати в подкрепа на сегашния изпълнителен директор д-р Марин Керчев. "Общото събрание на акционерите в болницата е насрочено за този час и по предварителна информация се подготвя..

публикувано на 28.06.17 в 10:54

Финансирането на проекти в земеделието ще обсъдят в Разградско

Продължават изнесените приемни на Службата за съвети в земеделието в Разградска област. Срещите днес са две - от 10 ч. в кметството в Сушево и от 10:15 ч. в Общинската служба по земеделие в Завет. По време на срещите експертите ще представят възможностите за финансиране на проекти по две подмерки от Програмата за развитие на селските райони - „Инвестиции в..

публикувано на 28.06.17 в 09:10

Детски съоръжения дариха предприемачи в Разград

Община Разград ще получи две дарения на детски съоръжения от частни предприемачи, които имат заведения за обществено хранене в града. Докладните записки с предложенията бяха одобрени единодушно днес на заседание на Общинския съвет. Първото дарение е от собственик на механа и е на стойност 28 000 лева. Комбинираните детски съоръжения за игра са..

публикувано на 27.06.17 в 16:20

Шофьор се опита да подкупи катаджии с 20 лева

34-годишен жител на Самуил опитал да подкупи екип на „Пътна полиция“, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Разград. Шофираният от мъжа „Фолксваген“ бил спрян в района на мелницата в общинския център. При проверката е установено, че водачът шофира без поставен обезопасителен колан. Шофьорът пуснал в служебния автомобил 20 лева, за да не му бъде съставен..

публикувано на 27.06.17 в 13:28

Мобилна антибулинг класна стая представиха в Разград

Проектът „Опознай тъмната си страна“ бе представен в Профилираната Природо-математическа гимназия „Академик Никола Обрешков“ в Разград. Това е едно от 11-те училища, на които общинското ръководство по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни отпусна финансиране за реализация на разработки. По..

публикувано на 27.06.17 в 11:07