Кубратчани искат ремонт на републиканските пътища

Повече от 700 души вече подкрепиха подписката с искане да бъдат ремонтирани републиканските пътища в община Кубрат. Жителите на региона настояват да бъдат реновирани отсечките Кубрат - Русе, Кубрат - Разград и Кубрат - Тутракан. Те са в изключително лошо състояние и създават проблеми на пътуващите. Документът ще бъде изпратен до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“. Пунктове за събиране на подписи са разкрити в Кубрат и в близките села.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца събраха пари за благотворителност

580 лева събраха деца от Кубрат за благотворителност. Второкласници от Средното училище „Христо Ботев“ с ръководител Цветомира Стоянова организираха благотворителен коледен базар със солени и сладки ястия. Средства ще бъдат дарени за Дома за възрастни хора край село Тертер.

публикувано на 18.12.17 в 12:24

Опитаха да подпалят гараж

Опит за палеж е извършен в лознишкото село Ловско, съобщиха от полицията в Разград. Около 04.00 часа на 17 декември пред врата на гараж са запалени две автомобилни гуми. В резултат са опушени две коли, намиращи се в гаражното помещение, собственост на 64-годишен мъж. Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 18.12.17 в 11:53

Разград и Одрин ще си сътрудничат

С подписване на Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между Областната администрация-Разград и Областната управа на Област Одрин, Република Турция завърши двудневното посещение на 11-членна делегация от Одрин, ръководена от Валията на Одрин Гюнай Йоздемир. Официалната церемония се проведе днес в Областна администрация-Разград в..

публикувано на 17.12.17 в 17:31

От фондация „Четири лапи” ще транспортират лъвовете от разградския зоокът в София

Очаква се екип на фондация „Четири лапи” да дойде в Разград във вторник, за да транспортира до София лъвовете Рая и Хектор. „Раждане в зоокъта в Разград е рисковано както за майката, така и за малкото”, коментира в социалната мрежа Явор Гечев от организацията. Очаква се 12-годишната лъвица да роди около Коледа. След спасителната акция за..

публикувано на 17.12.17 в 14:40

18-годишен шофьор причини ПТП в Разград

30-годишен мъж е ранен в резултат на произшествието, съобщиха от ОДМВР – Разград. Катастрофата е станала около полунощ на 16 декември. Младежът, управлявал лек автомобил „Ауди“ по улица „Жеравна“ не спрял на знак „Стоп“, отнел предимството на движещия се по улица „Бузлуджа“ автомобил „Дачия“ и го ударил. При сблъсъка пострадал водачът на..

публикувано на 17.12.17 в 10:45

Декларация за сътрудничество между Разград и Одрин ще бъде подписана днес

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и Областният управител на Одрин Гюнай Йоздемир ще подпишат днес Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете области. Очаква се срещата да започне в 10,30 ч. Припомням, че днес е вторият ден от официалното посещение на Делегация от Одрин в Разград. Визитата е по покана на Областния..

публикувано на 17.12.17 в 10:16

Лъвчета ще се родят по Коледа в Разград

Възрастната лъвица в разградския зоокът е бременна и се очаква да роди около Коледа, съобщи председателят на Сдружението за защита на животните в Лудогорието Ирена Райчева. Новината, че 12-годишната лъвица е забременяла преди вазектомията на мъжките животни, излиза в публичното пространство в момент, в който в социалните мрежи се надигна вълна..

публикувано на 16.12.17 в 13:15