Кубратчани искат ремонт на републиканските пътища

Повече от 700 души вече подкрепиха подписката с искане да бъдат ремонтирани републиканските пътища в община Кубрат. Жителите на региона настояват да бъдат реновирани отсечките Кубрат - Русе, Кубрат - Разград и Кубрат - Тутракан. Те са в изключително лошо състояние и създават проблеми на пътуващите. Документът ще бъде изпратен до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“. Пунктове за събиране на подписи са разкрити в Кубрат и в близките села.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови носители на наградата на името на Никола Икономов

Иван Димитров и Ганчо Йорданов ще бъдат удостоени с наградата на името на Никола Икономов. Това реши днес на свое заседание Общинският съвет в Разград. Номинациите за двамата са направени от инициативни комитети по повод предстоящия празник 24 май. Иван Димитров е юрист, дългогодишен председател на Регионалния съвет на КНСБ, автор на стихосбирки и..

публикувано на 23.05.17 в 14:22

Обновяват два храма в Разградско

Два църковни храма в Разградска област ще бъдат обновени със средства от Дирекция „Вероизповедания” към Министерския съвет. Това съобщават от областната администрация в Разград. За ремонта на църквата „Свети Свети Кирил и Методий” в село Мортагоново и църквата „Свети Димитър” в село Киченица са отпуснати по 8 000 лева. За реставрация е одобрена и църквата..

публикувано на 23.05.17 в 13:21

Пиян катастрофира - трима са в болница

Трима души са ранени, след като пиян водач катастрофира в крайпътно дърво. Сигналът за произшествието е получен в полицията вчера вечерта. По пътя между селата Свещари и Малък Поровец лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 22-годишен младеж от Свещари, излязъл от пътя на завой и се ударил в дърво. Пострадали са пътниците в колата. Возещият се на задната..

публикувано на 23.05.17 в 10:34

Отново обучават младежи за озеленители в Кубрат

Стартира вторият етап от проекта за обучение на безработни младежи в община Кубрат. В него са включени 20 курсисти. Те са подбрани сред млади хора до 29 години, които учат, не са наети на работа и не са регистрирани като безработни в Бюрото по труда. Те ще придобият умения по професиите "Работник в озеленяването" и специалност "Озеленяване и..

публикувано на 23.05.17 в 09:34

Удостоиха с отличия педагози от Разградско

Осем учители и директори от Разградска област са удостоени с почетни отличия „Неофит Рилски”. От Регионалното управление на образованието са номинирани Атанаска Стойчева от СУ "Хр. Ботев” в Разград, Севдалина Хинкова от НУ "Васил Левски” в Лозница и Елена Славова - педагогически съветник в ПГИ "Робер Шуман” в Разград. От Регионалния съвет на СБУ са..

публикувано на 23.05.17 в 09:13

Общинската организация на БСП в Разград е с нов лидер

Общинската организация на БСП в Разград си избра нов лидер, тъй като досегашният председател Денчо Бояджиев бе избран за народен представител на последните парламентарни избори и според Устава на партията, не може да съвместява двете функции. При проведеното тайно гласуване разградските социалисти определиха с мнозинство от 52 гласа новият..

публикувано на 21.05.17 в 13:50

60 возила и предложение за брак в тазгодишното издание на ретро парада в Кубрат

Христо Христов с автомобил „ГАЗ-21“ от 1970 година получи "Купата на кмета" в тазгодишното издание на ретро парада на автомобили в Кубрат. В атрактивната надпревара се включиха 60 участници, а за втора година се представят возила от цялата страна. Тричленно жури оценява старите автомобили.  Най-старото возило в състезанието бе „Мерцедес-Бенц“ от 1927..

публикувано на 20.05.17 в 20:18