В Русе търсят образователни медиатори

Четирима образователни медиатори се търсят за проекти на Програма ЗОВ в Русе. Избраните ще бъдат наети на пълен работен ден и от тях се очаква да работят с деца от ромски произход и техните семейства. Идеята е подрастващите да бъдат мотивирани редовно да ходят на детска градина и училище. Образователните медиатори трябва да улеснят комуникацията между местната общност и служителите на институциите. Те ще съдействат и на преподавателите да задържат децата в училище. Желаещите да бъдат образователни медиатори могат да подават документи до 24 март в Община Русе.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерти на възглавници за малчуганите в Русе

С проява за най-малките почитатели на музиката продължава днес 58-ото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе. От 10 ч. до 12 ч. и от 16 ч. до 18 ч. в Регионалния исторически музей ще има Концерти на възглавници с духовия квинтет Windy. Ще има и образователни уроци за запознаване на малчуганите с духовите музикални..

публикувано на 18.03.18 в 09:16

Изложба "Щрайх"

Национална изложба – конкурс ще бъде открита днес от 17 часа в русенската художествена галерия. Тя по традиция съпътства Мартенските музикални дни в града. Тази година над 20 автори ще представят свои творби живопис, пластика и арт обекти на тема „Щрайх”. Освен от галерията, ще бъдат връчени награди и от музикалния фестивал, от общината и от Съюза на..

публикувано на 17.03.18 в 15:18

Втори ден на Мартенските музикални дни

В Русе продължава вторият ден на Международния фестивал Мартенски музикални дни . О т 11 ч. днес в зала „Европа “ на Доходното здание ще звучат бароковата цигулка на Зефира Вълова и архилютнята на ЯворГенов, които ще пренесат публиката в епохата на барока. В програмата са включени сонати от А. Корели, К. Лонати, А. Калдара, Д. Карбонели, Д...

публикувано на 17.03.18 в 09:00

Шахматен турнир в Русе

Турнир по ускорен шахмат организират в Русе Работническата федерация „Спорт и здраве“ в града и шахматният клуб „Дунав 1931”. Право на участие имат всички състезатели над 18 години от Русе и областта. Турнирът ще се състои в хотел „Европа“ и ще се проведе по швейцарската система в 6 кръга. Ще се играе по правилата на FIDE за ускорен шах, двойките ще..

публикувано на 17.03.18 в 08:19

Болницата в Русе отвръща на обвинението

Университетската болница „Канев“ в Русе е в добро финансово-икономическо състояние, лечебното заведение не е неплатежоспособно, нито пък има свръхзадлъжнялост. Това се казва в становище на здравното заведение след днешните изявления на прокуратурата, че започват дела за безстопанственост в 7 болници, включително русенската. „По повод твърдението,..

публикувано на 16.03.18 в 15:16

Русе с ниска заболеваемост от туберкулоза

Заболеваемостта от туберкулоза в Русенско е ниска, заяви за Радио Шумен директорът на белодробната болница в Русе д-р Светослав Дачев. В цялата страна специализираните белодробни болници са шест. Останалите 13 пневмофтизиатрични диспансери вече не работят. Финансовото състояние на съществуващите еднопрофилни лечебни заведения не е добро, защото..

публикувано на 16.03.18 в 11:18

Разбулват тайните на крепостта Червен

Резултатите от проучванията през 2017 г. на средновековната крепост Червен ще бъдат представени днес от 18 ч. в русенския музей. Археологът Светлана Великова ще покаже презентация на новооткритата църква №16. По думите й, храмът е сред най – представителните в укреплението, заради градежа, с който е направен. "Той е качествен, направен от добре..

публикувано на 15.03.18 в 16:57