В Русе търсят образователни медиатори

Четирима образователни медиатори се търсят за проекти на Програма ЗОВ в Русе. Избраните ще бъдат наети на пълен работен ден и от тях се очаква да работят с деца от ромски произход и техните семейства. Идеята е подрастващите да бъдат мотивирани редовно да ходят на детска градина и училище. Образователните медиатори трябва да улеснят комуникацията между местната общност и служителите на институциите. Те ще съдействат и на преподавателите да задържат децата в училище. Желаещите да бъдат образователни медиатори могат да подават документи до 24 март в Община Русе.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще заседава Областният съвет за развитие в Русе

Изпълнението на Общинските планове за развитие през 2016 г. ще обсъди Областният съвет за развитие в Русе. Ще бъде одобрен доклад за междинната оценка за изпълнението на Областната стратегия за развитие на област Русе 2014-2020 г., която ще се актуализира. Ще се съгласува и Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците..

публикувано на 29.06.17 в 08:23

Издирват 17-годишно момиче от Две могили

17-годишната Надежда Иванова се издирва по молба на нейните близки, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Русе. Момичето е в неизвестност от 21 юни, когато е напуснало дома си. Тя е висока около 165 см, с нормално телосложение, тъмно кестенява средно дълга коса и кафяви очи. Гражданите, които разполагат с информация за нея и нейното местонахождение,..

публикувано на 28.06.17 в 16:46

Част от Русе остава без вода утре

С нарушено водоподаване ще е централната част на Русе утре - 28 юни, съобщават от водоснабдителното дружество в града. Причината е реконструкция на водопровод по ул. „Славянска“. Заради ремонтните дейности от 09:00 до 17:00 часа без вода ще са част от абонатите по улица „Княжеска“ и от улица „Славянска“ до ул.“ Велико Търново“.

публикувано на 27.06.17 в 11:18

Мъж с 2,47 промила катастрофира край Екзарх Йосиф

Шофьор с 2,47 промила алкохол в кръвта катастрофира на пътя Русе - София, съобщават от пътна полиция. Инцидентът е станал до разклона за с. Екзарх Йосиф. На място е установено, че водачът на лек автомобил БМВ е изгубил контрол над управляваната от него кола, напуснал е пътното платно и е навлязъл в крайпътната растителност. При извършената проверка на..

публикувано на 26.06.17 в 14:43

Класическа музика ще звучи в Комплексния онкологичен център на Русе

Музиканти от Държавната опера в Русе ще изнесат от 11 часа  концерт за пациентите и посетителите на Комплексния  онкологичен център в дунавския град. Инициатор е сдружение „Сирио“, които  искат да подарят час класическа музика на хората, които се лекуват, да ги зарадват, да разнообразят ежедневието им и да им дадат кураж и сили да се справят с..

публикувано на 26.06.17 в 10:59

Представят резултатите от проекта „За равен старт в професията“

Проектът „За равен старт в професията“, по който работи екип от Русенския университет ще завърши със семинар днес, в Зала 2 на Канев център на Русенския университет. На него ще бъдат представени резултатите от двугодишната дейност на екипите, които създадоха Ръководство и електронна платформа за обучение на кариерни консултанти, както и онлайн библиотека и..

публикувано на 26.06.17 в 09:56

Остава седмица до кандидатстудентските изпити в Русенския университет

Приемът на документи за обучение в Русенския университет приключва на 28 юни. За това напомнят от висшето училище. Всеки ден, включително събота и неделя, от 8,30 ч. до 17 часа служители обработват формулярите и отговарят на въпросите на кандидат-студентите. На информационно табло до входа на Ректората има указания за стъпките, които трябва да направят..

публикувано на 25.06.17 в 13:45