В Русе търсят образователни медиатори

Четирима образователни медиатори се търсят за проекти на Програма ЗОВ в Русе. Избраните ще бъдат наети на пълен работен ден и от тях се очаква да работят с деца от ромски произход и техните семейства. Идеята е подрастващите да бъдат мотивирани редовно да ходят на детска градина и училище. Образователните медиатори трябва да улеснят комуникацията между местната общност и служителите на институциите. Те ще съдействат и на преподавателите да задържат децата в училище. Желаещите да бъдат образователни медиатори могат да подават документи до 24 март в Община Русе.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Намалява безработицата в Русенско

68 600 са работещите в Русенска област към края на юни, отчитат от статистиката в дунавския град. Спрямо края на март заетите се увеличават с 0.3%. В региона наети на непълно работно време са 4 300 души, а други 15 900 работят на минимална работна заплата. Средното месечно трудово възнаграждение в Русенско е 852 лв. – със 188 лв. под средното за..

публикувано на 16.08.17 в 16:38

Ще ремонтират улици в Русе

Избрани са три фирми, които ще ремонтират уличната мрежа в Русе. Едното от дружествата е регистрирано в дунавския град, другото в Силистра, а третото е обединение от шуменска и софийска фирма. Очаква се ремонтите да започнат в края на август, ако няма обжалване на процедурата по избор на изпълнител. Припомням, че Община Русе изтегли банков кредит от..

публикувано на 16.08.17 в 14:13

„Дунарит“ ще работи

Ще направим всичко необходимо русенският завод „Дунарит“ да продължи да работи. Това заяви за Българското национално радио министърът на икономиката Емил Караниколов. „В предприятието работят 1 300 души. Дружеството е изключително важно за целия военно-промишлен комплекс и за българската икономика. Цялото правителство твърдо застава зад..

публикувано на 16.08.17 в 13:57

150 000 лева за ремонт на Сарайския мост в Русе

Обявена е обществената поръчка за ремонт на Сарайския мост в Русе. Съоръжението се намира на изхода на града в посока София и е ключова транспортна връзка. Поръчката е част от дейностите по програмата за трансгранично сътрудничество „V-A Интеррег България-Румъния“, която се изпълнява от общините Русе и Гюргево. Осигурените 150 000 лева без ДДС ще..

публикувано на 16.08.17 в 13:44

Две села в област Русе ще са без вода

Две села в област Русе ще са без вода днес. От „Водоснабдяване и канализация“ ООД информират, че поради изграждане на връзки на нов водопровод  в селата Борисово и  Сливица  ще бъде спряно нормалното водоподаване за потребителите до 17:00 ч.

публикувано на 16.08.17 в 09:10

Библиотека на открито в Русе

Информационният център „Европа директно – Русе”, съвместно с Регионалната библиотека в Русе, предоставят днес данни и материали за Европейския съюз в рамките на инициативата Лятна библиотека на открито. От 10.00 до 12.00 часа на площад „Александър Батенберг” посетителите на щандовете на читалнята на открито ще могат да се запознаят с различни..

публикувано на 15.08.17 в 09:54

Археологическите проучвания в Червен приключиха за тази година

Приключиха тазгодишните археологически проучвания на Средновековния град Червен, съобщиха от Регионалния исторически музей в Русе. Тази година работата беше концентрирана върху храмова структура в Същинския град. Сградата е с ширина от 6 метра и вероятна дължина 13 метра. От северната страна на църковната постройка, както и в нейната вътрешност се..

публикувано на 14.08.17 в 16:18