Пожарите във вилната зона на Шумен зачестяват

БГНЕС
Зачестяват случаите на пожари във вилната зона на Шумен. От Държавното горско стопанство в Шумен напомнят, че хората, които имат имоти, граничещи с горска територия, трябва да ги обезопасят. В събота 75-годишен шуменец почистил имота си и запалил събраните отпадъци близо до насаждения от черен бор, успоредно на пътя Шумен - Пети километър. Огънят обхванал част от гората. Горските реагирали веднага и успели да загасят пожара, преди да обхване по-голяма територия. От стопанството припомнят, че при идентичен случай през 2015 година изгоря част от боровата гора над квартал "Дивдядово", а няколко години по-рано 80-годишна жена изпепели иглолистната гора над село Троица, след като запали отпадъци от градината си.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Част от Шумен без ток

В част от Шумен ще бъде спрян тока днес заради профилактика, съобщават от електроразпределителното дружество. От 9:00 до 12:00 часа без електричество ще са улиците "Пловдив", "Надежда", "Плевен" и "Черно море". За половин час, също от 9:00 часа спирания ще има в районите на зала "Плиска" и магазин "Кауфланд 1". В Търговище от 8:00 до 11:00 часа ток..

публикувано на 19.10.17 в 06:55

Времето остава топло за сезона до неделя

Между 7 и 14 градуса бяха температурите тази сутрин в региона. Днес ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, за района на Шумен около 25 градуса. До края на седмицата съществена промяна няма да настъпи. В неделя ще има по-значителни временни увеличения на облачността. Температурите ще са с градус-два по-ниски.

публикувано на 19.10.17 в 06:35

Обучават медицински персонал за болногледачи

Общо 25 санитари от Многопрофилната болница за активно лечение и от Онкологичния център в Шумен са включени в обучение по професията „болногледач“. То е организирано от регионалния център на КНСБ, а финансирането е от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ по схемата „Ваучери за заети лица“. Курсистите ще изучават основите на медицината -..

публикувано на 18.10.17 в 17:01

Редките болести дискутираха в Шумен

Семинар за редките болести „Знаем, за да можем“ се провежда днес в Шумен. Доклади четат водещи специалисти по диагностицирането и лечението на редките болести, които се срещат в региона. Според участниците в семинара много важно е често да се напомня за хората, страдащи от тези заболявания, за да се подготвят здравните специалисти, пациентите, а..

публикувано на 18.10.17 в 16:28

Мъж почина на Автогарата в Шумен

Мъж е починал на Автогарата в Шумен, съобщиха очевидци. По информация на Радио Шумен той е бил на лечение във Варненска болница. Днес е бил изписан от лечебното заведение и е пътувал за Омуртаг. В Шумен се е почувствал зле и е слязъл от автобуса, минути по-късно е починал.

публикувано на 18.10.17 в 16:11

Условна присъда за причинена смърт на пътя

71-годишен мъж получи условна присъда за причинена смърт на пътя. Шуменският окръжен съд постанови за Янко Събев 2 години и 8 месеца условно с 4 годишен изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за 3 години. Подсъдимият призна изцяло вината си и делото се гледа по съкратена процедура. На 22 май миналата година Събев управлявал товарен автомобил..

публикувано на 18.10.17 в 14:42

Младежки фестивал готвят в Шумен

Младежки фестивал „Ние сме Шумен“ подготвят младежки организации от Шумен. Той ще се проведе на 21 октомври /събота/ пред паметника на Свободата. "Ще бъдат представени различни клубове и школи в града. Целта е младите хора в Шумен да се запознаят с възможностите за извънкласни дейности в града. Участие в инициативата ще вземат представители на около 15..

публикувано на 18.10.17 в 13:59