Пожарите във вилната зона на Шумен зачестяват

БГНЕС
Зачестяват случаите на пожари във вилната зона на Шумен. От Държавното горско стопанство в Шумен напомнят, че хората, които имат имоти, граничещи с горска територия, трябва да ги обезопасят. В събота 75-годишен шуменец почистил имота си и запалил събраните отпадъци близо до насаждения от черен бор, успоредно на пътя Шумен - Пети километър. Огънят обхванал част от гората. Горските реагирали веднага и успели да загасят пожара, преди да обхване по-голяма територия. От стопанството припомнят, че при идентичен случай през 2015 година изгоря част от боровата гора над квартал "Дивдядово", а няколко години по-рано 80-годишна жена изпепели иглолистната гора над село Троица, след като запали отпадъци от градината си.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма да закриват катедра "Теология" в Шуменския университет

От 1 март 2017 г. катедра „Теология” в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” остава в намален числен състав, съобщиха от висшето училище. На сайта на университета поясняват, че това е в несъответствие с член 26 „д” от Закона за висшето образование. През последната година нееднократно ректорът е настоявал да бъде обявен конкурс за..

публикувано на 30.03.17 в 11:41

Над 10 600 са безработните в Шуменско

430 безработни в област Шумен са постъпили на работа през февруари, съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна. На първичния пазар на труда работа са започнали 394 безработни лица, със 72 повече от предходния месец и с 27 повече от същия период на 2016 година. С посредничеството на бюрата по труда от Шуменска област 242-ма са постъпили на..

публикувано на 30.03.17 в 10:52

95 години празнува шуменският квартал „Тракия”

Ден на Тракия и 95 години квартал „Тракия“ в Шумен организират днес от читалище „Боян Пенев“ и регионалното тракийско дружество. От 17:30 часа ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча в квартала, след което самодейците от читалището ще изнесат празнична програма. Посетителите на тържеството ще могат да разгледат и изложбата, подредена в една от залите..

публикувано на 30.03.17 в 09:45

Съветниците в Шумен заседават

Промени в Наредбата за условията и реда за приемане на децата в общинските детски градини и училища на територията на община Шумен ще обсъди на днешното редовно заседание Общинският съвет. Те се налагат поради п остъпил протест от Окръжна прокуратура в Шумен, според който някои разпоредби противоречат на Закона за местните данъци и такси и на Закона..

публикувано на 30.03.17 в 08:50

Изплащат по 40 лева на пенсионерите за Великден

Еднократна допълнителна сума от 40 лева ще бъде изплатена към пенсиите на възрастните за април, информират от Териториалното поделение на НОИ - Шумен. Това става възможно с Постановление на Министерския съвет от 8 март 2017 г. Право на еднократната сума имат всички възрастни, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и..

публикувано на 30.03.17 в 08:45

До 22 градуса ще достигнат температурите в региона

Между 3 и 11 градуса бяха температурите тази сутрин в Североизточна България. Предимно слънчево ще е времето преди обяд. По-късно през деня облачността ще се увеличи и в следобедните часове на места ще превали слаб дъжд. Вятърът постепенно ще се ориентира от североизток и ще се усили до умерен. Максималните температури на въздуха ще останат високи -..

публикувано на 30.03.17 в 07:01

Опашка от пенсионери за удостоверения за карти, обслужиха 1 200 души

Огромна опашка от пенсионери се изви тази сутрин през сградата на Община Шумен. Възрастните хора чакаха да им бъде издадено удостоверение, с което ще им бъде издадена абонаментна карта за градския транспорт. Издаването на документа започна от днес по предварително изготвен график според годината на раждане на пенсионерите. "Направихме графика, за да има..

обновено на 29.03.17 в 18:05