Пожарите във вилната зона на Шумен зачестяват

БГНЕС
Зачестяват случаите на пожари във вилната зона на Шумен. От Държавното горско стопанство в Шумен напомнят, че хората, които имат имоти, граничещи с горска територия, трябва да ги обезопасят. В събота 75-годишен шуменец почистил имота си и запалил събраните отпадъци близо до насаждения от черен бор, успоредно на пътя Шумен - Пети километър. Огънят обхванал част от гората. Горските реагирали веднага и успели да загасят пожара, преди да обхване по-голяма територия. От стопанството припомнят, че при идентичен случай през 2015 година изгоря част от боровата гора над квартал "Дивдядово", а няколко години по-рано 80-годишна жена изпепели иглолистната гора над село Троица, след като запали отпадъци от градината си.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Изрисуваха втори саниран блок в Смядово

„Продължаваме легендата за Смеда, като на снимката е най-големият ѝ син Борил, заедно с когото създават днешното Смядово“. Това пише в профила си в социална мрежа кметът на общината Иванка Петрова. Радио Шумен припомня, че през септември миналата година графити артистите Димитър Механджийски и Васко Лалов украсиха първия саниран блок в града. Върху..

публикувано на 17.08.17 в 10:26

Изложба в Регионалния исторически музей – Шумен

„От ръката тревненска” е новата временна изложба в Регионалния исторически музей – Шумен. Акцент в експозицията на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна, са художествените занаяти дърворезба, иконопис и архитектура, които изграждат най-старата художествена школа у нас, възникнала през втората половина на ХVII в. Представени..

публикувано на 17.08.17 в 09:17

Между 28° и 33° ще са максималните температури днес

Между 15 и 21 градуса бяха измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България, като най-топло беше в Шумен, а най-хладно – в Търговище. Днес ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, за Шумен – около 31 градуса...

публикувано на 17.08.17 в 07:26

Искат кръгово кръстовище до Дибич

Да бъде изградено кръстовище с кръгово движение при разклона за село Дибич по второкласния път Шумен – Карнобат. За това настояват от ВМРО. Патриотите организират и подписка, която ще бъде внесена в канцеларията на кмета на Дибич с искане за изграждането на пътното съоръжение. Предложението идва дни след поредната тежка катастрофа на разклона за селото..

публикувано на 16.08.17 в 17:24

Във Веселиново вече има вода

Отстранена е ВиК - аварията в смядовското село Веселиново и започна пълненето на системата. Това съобщи за Радио Шумен началникът на експлоатационен район Велики Преслав Иван Иванов. Ако хората започнат масово да поливат, отново може да се стигне до липса на вода, допълни той. Радио Шумен припомня, че заради авария по мрежата, от седмица във високите..

публикувано на 16.08.17 в 17:17

Земеделски производители протестират

Производители на малини от село Миланово протестираха днес срещу ниските изкупни цени на продукцията. Понижението спрямо миналата година е почти двойно, съобщи Ерол Ахмед. Сега цената на ранните малини е 2 лв. за килограм спрямо 3,80 лв. миналото лято. „Така не можем да покрием разходите си“, допълни Ерол Ахмед. За тежкото си положение хората..

публикувано на 16.08.17 в 16:28

Забранено за велосипедисти

Велосипедисти нарушават забраната за каране на колело по пешеходната зона в центъра на Шумен, установиха проверки на инспекторите от дирекцията по устройство на територията към общинската администрация. Най-често това са децата на възраст между 10 и 14 години, които управляват велосипедите си от площад „Освобождение“ до площад „България“ вечер между..

публикувано на 16.08.17 в 15:40