Наградиха участниците в Областния конкурс "Опознай своя роден край" в Артсалона на Радио Шумен

Радио Шумен беше домакин на тържественото награждаване на участниците на 22 март 2017 г..  Най-добрите русинки са експонирани в Артсалона и могат да бъдат видяни до края на месец март, а отличените писмени творби ще бъдат записани и ще останат във фонда на медията. В конкурса тази година се включиха ученици от общините Шумен, Каспичан, Смядово и Никола Козлево, а наградените са  :

Възрастова група III -IV клас

 I награда - Ирена Радостинова от III ОУ "Димитър Благоев" - Шумен за "Моето родно село в разказ и картини";

II награда - Емануела Илиева и Светослава Колчева от СУ "Св.Св. Кирил и Методий" - Смядово, "Стари детски игри в Смядово"

Възрастова група V- VII клас

Раздел "Съчинение"

 I награда - Ивета Маринова Тодорова от СУ "Св.Св. Кирил и Методий" - Смядово, "Сватбен обичай от град Смядово"

II награда - Иванна Тошкова Георгиева от ОУ "Пенчо Славейков" - с. Марково, "Моето родно село Марково"

III награда - Иван Митков Димитров от СУ "Св.Св. Кирил и Методий" - Смядово, "Интервю с баба Йорданка Мирчева"

Раздел "Разказ в картини"

 I награда -Мелис Иксанова Мехмедова от СУ "Св.Св. Кирил и Методий" - Смядово, разказ в картини "Село Янково. Над основите на тракийско селище"

 I награда - Сияна Димова от СУ "Сава Доброплодни" - Шумен, рисунка Томбул джамия

II награда - Даяна Миленова Дочева от СУ "Сава Доброплодни" - Шумен, рисунка на НЧ "Архангел Михаил"

II награда - Едже Зияева от СУ "Сава Доброплодни" - Шумен, рисунка Томбул джамия

III награда - Гергана Георгиева Георгиева от  СУ "Сава Доброплодни" - Шумен, рисунка паметник "Създатели на българската държава".


Това е  второто издание на Областния конкурс „Опознай своя роден край“ за ученици от 3 до 7 клас. Надпреварата се организира от Областна администрация Шумен съвместно с общините, Регионалното управление на образованието, Регионален исторически музей-Шумен и с медийната подкрепа на Радио Шумен. Участието е индивидуално или екипно, като децата имаха възможност да участват в различни форми и направления-съчинение, разказ в картини, интервю, презентация и рисунка.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив на конкурса

Радио Шумен присъжда Специална награда в юбилейното издание на "Златно петле"

На 27 април(четвъртък) ще се проведе ХХV-тото издание на Регионалния конкурс за детска забавна песен „Златно петле-2017“. Девет вокални групи са заявили участие и ще покажат качествата си на  сцената в  Младежкия дом . Те ще бъдат разделени в две възрастови групи- І-ва  от 6 до 10 годишни и ІІ-ра   група от 11 до 18 годишни.   Изпълненията на..

публикувано на 26.04.17 в 13:19

Артсалонът на Радио Шумен събра диригенти от пет държави

Артсалонът на Радио Шумен беше домакин на творческата среща -лектория с водещ  проф. Теодора Павлович   на тема: "Методи за художествена интерпретация на хоровата партитура и значение на литературния текст за изграждане на интерпретационния модел“.    С много музикални примери и обсъждане на партитури, в жива дискусия се включиха майсторите на..

публикувано на 07.04.17 в 17:09

Хоровите празници гостуват в Радио Шумен

Творческа среща за диригентите, музикантите и гостите в рамките на Международните детско-юношески хорови празници "Добри Войников" ще се проведе днес от 14:30 часа в арт салона на Радио Шумен. Водещи лектор ще е проф. Теодора Павлович, а темата е за интерпретацията на литературния текст в хоровата композиция.

публикувано на 07.04.17 в 09:38

Награждаване на лауреатите от Областния конкурс „Опознай своя роден край“ на 22 март

Приключи второто издание на Областния конкурс „Опознай своя роден край“ за ученици от 3 до 7 клас. Надпреварата се организира от Областна администрация Шумен съвместно с общините, Регионалното управление на образованието, Регионален исторически музей-Шумен и с медийната подкрепа на Радио Шумен. В конкурса тази година се включиха..

публикувано на 20.03.17 в 11:29
Mirror и Forgot The Ten

Хард рок соаре - на живо в Радио Шумен за 8 март

Радио Шумен е домакин на музикалната среща с известните групи Forgot the ten и Mirror , които ще свирят специално за 8-ми март. Хард рок соаре е концерт за всички почитатели на на по-тежкия стил музика и входът за всички дами и техните кавалери е свободен.  Заповядайте на 8 март от 18.00 часа в Артсалон студио 3 на Радио Шумен! Вход свободен!

публикувано на 06.03.17 в 12:04

Удължиха срока за участие в конкурса „Опознай своя роден край"

Срокът за участие в Областния конкурс „Опознай своя роден край“ се удължава до 17 февруари . Организаторът - Областната администрация в Шумен, уточнява, че това се прави поради тежките зимни условия и извънредната ваканция на учениците през януари. Конкурсът се организира за втора поредна година за учениците от III до VII клас в училищата от област Шумен...

публикувано на 10.02.17 в 14:27
Играчки от срещата

Радиосрещата "Шумен в сърцето" ще събере младежи, които учат в чужбина

Радио Шумен е домакин на срещата "Шумен в сърцето", която ще се проведе на 23.12.2016 г. от 18.00 часа.   Млади хора от Шумен организират информационна среща за ученици и кандидат-студенти, които планират висшето си образование и кариера в страната и чужбина.  В радиосрещата  студентите ще споделят опит за това как са избрали какво и къде да учат,..

публикувано на 15.12.16 в 10:07