Шуменец мечтае да участва в Олимпиада за малки хора

Снимка: Радио Шумен

21-годишният Мирослав Пенчев от Шумен е единственият кандидат за участие в Седмата международна олимпиада за малки хора, която ще се проведе това лято в канадската провинция Онтарио. Младежът тренира и упорито преследва мечтите си - да завоюва успехи в спорта. Досега е завоювал Златна купа по тенис на маса в Шумен - за деца до 18 годишна възраст, три златни медала по борба, един бронз по плуване. На 13 години печели пето място в състезание по шах в Шумен. Мотото на Мирослав са думите на Васил Левски: "Дела трябват, а не думи"! "Всеки ден тренирам по три часа. Освен тенис на маса тренирам бодибилдинг и спазвам хранителен режим. Чувствам се достатъчно подготвен, за да се изправя срещу тях. Ще дам най-доброто от себе си", добави младежът. За да участва в Олимпиадата за малки хора в Онтарио, Канада, той трябва да внесе 5 000 долара до 30 април. Банковата сметка, по която се набират средствата е BG27STSA93000020919206 BIC: STSABGSF

ВИЖТЕ ОЩЕ

Евродепутат на среща с ученици във Венец

Евродепутатът Асим Адемов посети днес Средното училище „Никола Вапцаров“ във Венец. Той представи пред учениците дейността на Европейския парламент, разказа за работата на евродепутатите и за предимствата, които има страната ни като член на ЕС. Адемов призова младите хора да отстояват гражданската си позиция и да се развиват като достойни, знаещи и..

публикувано на 16.03.18 в 17:17

Зъболекарите не достигат

125 са специалистите по дентална медицина в Шуменска област, а зъболекарските практики са 178. Това каза за Радио Шумен д-р Елка Баева - председател на Районната колегия към Българския зъболекарски съюз по повод данните за недостиг на зъболекари. Незаетите практики са 53. Повечето от зъболекарите освен в Шумен, работят и в кабинети в селата от..

публикувано на 16.03.18 в 16:49

Училището в Мировци зове за помощ

Помощ за своите ученици търси директорът на ОУ „Васил Левски“ в новопазарското село Мировци Мариела Жекова. Някои от децата са толкова бедни, че нямат дрехи и обувки, с които да отидат на училище. Училищната сграда, строена през 1908 г., също се нуждае от спешен ремонт, нужни са и строителни материали за училищна ограда, каквато липсва.  В..

публикувано на 16.03.18 в 16:25

Когато планетите дойдат при децата

В Международния ден на астрономическите обсерватории 16 март в шуменското училище „Панайот Волов“ гостува планетариум от Варна. Ученици от трети, четвърти, пети и седми клас в училището ще направят своето пътешествие в космоса. Децата ще разширят знанията, които получават в учебните часове по предмета „Човекът и природата“, каза за Радио Шумен..

публикувано на 16.03.18 в 13:46

Награди за най-добрите в конкурс на Радио Шумен

Победителите в Областния конкурс „Опознай своя роден край“ за ученици от 3 до 7 клас бяха наградени на церемония в Артсалона на Радио Шумен. В третото издание се включиха деца   от общините Шумен, Смядово и Нови пазар. Те участваха с творби в различни форми и направления - съчинение, разказ в картини, интервю, презентация и рисунка. Присъдени бяха..

публикувано на 16.03.18 в 13:12

Полицаи заловиха крадец на 10 000 лв.

Криминалисти от РУ- Шумен, установиха извършителят на кражбата на 10 000 лева от частен дом в Шумен. Това е 24-годишен мъж от Шумен, който възстановил част от сумата. Радио Шумен припомня, че потърпевшият е 26-годишен мъж, който установил липсата на парите от апартамента на ул. “Марица“, където живеел. По негови данни, кражбата е била извършена..

публикувано на 16.03.18 в 12:14

Апаши биха и ограбиха жена по тъмно

48-годишна жена от Шумен е подала сигнал в полицията, че двама мъже са откраднали дамската й чанта, след като използвали физическа сила. Около 19:45 ч. снощи жената вървяла по ул. “Македония“ в града. Близо до оградата на детска ясла била застигната от двама непознати, които й нанесли удар в областта на гърба и лицето и й отнели дамската чанта. В нея..

публикувано на 16.03.18 в 12:00