Шуменец мечтае да участва в Олимпиада за малки хора

Снимка: Радио Шумен

21-годишният Мирослав Пенчев от Шумен е единственият кандидат за участие в Седмата международна олимпиада за малки хора, която ще се проведе това лято в канадската провинция Онтарио. Младежът тренира и упорито преследва мечтите си - да завоюва успехи в спорта. Досега е завоювал Златна купа по тенис на маса в Шумен - за деца до 18 годишна възраст, три златни медала по борба, един бронз по плуване. На 13 години печели пето място в състезание по шах в Шумен. Мотото на Мирослав са думите на Васил Левски: "Дела трябват, а не думи"! "Всеки ден тренирам по три часа. Освен тенис на маса тренирам бодибилдинг и спазвам хранителен режим. Чувствам се достатъчно подготвен, за да се изправя срещу тях. Ще дам най-доброто от себе си", добави младежът. За да участва в Олимпиадата за малки хора в Онтарио, Канада, той трябва да внесе 5 000 долара до 30 април. Банковата сметка, по която се набират средствата е BG27STSA93000020919206 BIC: STSABGSF

ВИЖТЕ ОЩЕ

Авария остави без вода част от кв.Тракия в Шумен

Без вода заради авария са жителите на част от кв. Тракия в Шумен. Преди обед е имало повреда на бул. „Симеон Велики 7“, но след отстраняването й е възникнала друга авария на ул. „Дедеагач“ в квартала. Според дежурните диспечери на ВиК Шумен, тази повреда е сериозна и те не се ангажираха със срок за отстраняването й. В момента екипи на дружеството..

публикувано на 20.08.17 в 15:48

Няма сериозни щети от пожари в горите това лято

"Няма сериозни щети от пожари, нанесени по горите през това лято", съобщи директорът на Регионалната дирекция по горите в Шумен инж. Емил Гелов. Запалване имаше единствено в боровата гора над скалния феномен „Мечката“ на Шуменското плато, унищожени бяха 8 дка иглолистни насаждения. Според Гелов, няколко са причините на територията на Шуменска и..

публикувано на 20.08.17 в 12:50

Турнир в чест на бореца Коджа Юсуф

Турнир по мазни борби в памет на легендарния борец Коджа Юсуф започва днес от 12.00 часа в село Черна, община Хитрино. Състезанието се провежда за пети път и се организира от спортно-културното сдружение ”Коджа Юсуф” съвместно с Община Хитрино, в памет на легендата в този вид борба. Ще се включат борци от България и Турция. Надпреварата е подкрепена..

публикувано на 20.08.17 в 08:12

Катастрофа до бившия "Пени маркет" в Шумен

Катастрофа е станала този следобед на кръговото кръстовище пред бившия "Пени маркет" в Шумен, съобщиха за Радио Шумен очевидци. Полицейски екип е на мястото на инцидента. Движението по булевард "Симеон Велики" е нормално, но автомобил, участвал в сблъсъка, все още е на улица "Преспа", която води към жп прелеза до Шуменския университет. По колата са..

публикувано на 19.08.17 в 15:36

Ентусиасти ще изминат пеша пътя от Велики Преслав до Ахелой

Пешеходен маратон от Велики Преслав до Ахелой стартира днес по инициатива на Коста Янков от Бургас. Той и неговият съгражданин Венцислав Станчев тръгнаха по обед от Златната църква в старопрестолния град. Към тях вече се присъединиха Снежана Димитрова и Мария Джурова от Велико Търново, очаква се да се включат и други ентусиасти. Крайната им точка е..

публикувано на 19.08.17 в 14:39

РЗИ: Водата само от пет чешми в Шумен става за пиене

От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Шумен информират, че годна за пиене е водата от 5 чешми в Шумен. Те се намират до комплекса „Кьошковете”, по пътя за Паметника „Създатели на българската държава”, по пътя за кв. Дивдядово, в кв. Дивдядово на ул. „Изворна“ и втората чешма по пътя за с. Лозево. Здравните инспектори предупреждават, че в..

публикувано на 19.08.17 в 12:11

Затварят за движение района около Ученическия стадион в Шумен

Част от шуменската улица „Съединение” ще бъде затворена за движение на превозни средства днес, напомнят от Община Шумен. Ограничението ще важи от 8,30 ч. до 16 ч. от кръстовището с улица „Преслав“ до кръстовището с булевард „Ришки проход“. В района на Ученическия стадион ще бъдат премахнати седем опасни дървета, някои от които са високи около 40 метра...

публикувано на 19.08.17 в 07:47