Шуменец мечтае да участва в Олимпиада за малки хора

Снимка: Радио Шумен

21-годишният Мирослав Пенчев от Шумен е единственият кандидат за участие в Седмата международна олимпиада за малки хора, която ще се проведе това лято в канадската провинция Онтарио. Младежът тренира и упорито преследва мечтите си - да завоюва успехи в спорта. Досега е завоювал Златна купа по тенис на маса в Шумен - за деца до 18 годишна възраст, три златни медала по борба, един бронз по плуване. На 13 години печели пето място в състезание по шах в Шумен. Мотото на Мирослав са думите на Васил Левски: "Дела трябват, а не думи"! "Всеки ден тренирам по три часа. Освен тенис на маса тренирам бодибилдинг и спазвам хранителен режим. Чувствам се достатъчно подготвен, за да се изправя срещу тях. Ще дам най-доброто от себе си", добави младежът. За да участва в Олимпиадата за малки хора в Онтарио, Канада, той трябва да внесе 5 000 долара до 30 април. Банковата сметка, по която се набират средствата е BG27STSA93000020919206 BIC: STSABGSF

ВИЖТЕ ОЩЕ

Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в тържествата във Велики Преслав

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчи във Велики Преслав голямата общинска награда „Златен век” за принос към образованието, културата, спорта и обществения живот. Носител на престижното отличие е Валя Янкова - ръководител на групи за фолклорно пеене към читалище „Развитие” в града. Учителката Ралица Андреева от средно училище „Черноризец..

публикувано на 24.05.18 в 07:49

24 май - шествия, награди и концерти

Шумен отбелязва 24 май с празнично шествие, което тръгва от 10 ч. от пл. „Кристал“. Ще се включат деца, ученици, учители и дейци на просветата и културата, След преминаването по бул. „Славянски“ на откритата сцена на пл. „Освобождение“ ще започне концерт под мотото „Младите хора на Шумен“. От 11 ч. ще бъдат връчени наградите на Шумен в системата на..

публикувано на 24.05.18 в 07:41

„Алкомет" с участие в конференцията „Шумът на парите“

На 22 май стартира деветото издание на двудневната специализирана финансова конференция „Шумът на парите“. Форумът се проведе в София. Изпълнителният директор на „Алкомет“ АД Хюсеин Йорюджю все участие във втория панел на форума „Двигатели на растежа“. „Решението на президента на САЩ Доналд Тръмп за налагане на мита за вноса на стомана и алуминий създаде..

публикувано на 23.05.18 в 17:32

Издирва се!

МВР - Шумен издирва по молба на близките му Осман Хикмет Осман на 28 години от Шумен. Тази сутрин мъжът е напуснал дома на дядо си в село Хитрино и оттогава е в неизвестност. Бил е облечен с тениска с къс ръкав в жълто-бял цвят, тънко синьо яке, обут с черно долнище на анцуг, носил е сиви обувки. Мъжът е среден на ръст, с кафяви очи, продълговато лице,..

публикувано на 23.05.18 в 16:58

Наградиха шуменските отличници

Тринайсет изявени зрелостници от Шумен получиха днес отличия от кмета на града на тържествена церемония в Комплекс „Създатели на българската държава“. Точно под композиция със светите братя Кирил и Методий им бяха връчени медал с лента в цветовете на знамето на Шумен и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на..

публикувано на 23.05.18 в 16:45

Засилени мерки заради баловете

Областната дирекция на МВР в Шумен въвежда засилени мерки за сигурност и опазване на обществения ред по време на предстоящите абитуриентски тържества и масови прояви, свързани с 24 май. От утре в града започва специализирана полицейска операция. Ще бъде засилен контролът на пътното движение при организирано придвижване на абитуриенти. Полицейски служители..

публикувано на 23.05.18 в 16:40

Чиста вода до 2 години в Шумен?

Около 23 милиона лева е прогнозната стойност на Пречиствателната станция за питейни води, която ще бъде изградена в Шумен. Това каза за Радио Шумен управителят на ВиК - Шумен инж. Красимир Марков. Първите обществени поръчки ще бъдат обявени веднага след сключване на договора за финансиране. "След изграждането на пречиствателната станция, показателят..

публикувано на 23.05.18 в 15:34