Шуменец мечтае да участва в Олимпиада за малки хора

Снимка: Радио Шумен

21-годишният Мирослав Пенчев от Шумен е единственият кандидат за участие в Седмата международна олимпиада за малки хора, която ще се проведе това лято в канадската провинция Онтарио. Младежът тренира и упорито преследва мечтите си - да завоюва успехи в спорта. Досега е завоювал Златна купа по тенис на маса в Шумен - за деца до 18 годишна възраст, три златни медала по борба, един бронз по плуване. На 13 години печели пето място в състезание по шах в Шумен. Мотото на Мирослав са думите на Васил Левски: "Дела трябват, а не думи"! "Всеки ден тренирам по три часа. Освен тенис на маса тренирам бодибилдинг и спазвам хранителен режим. Чувствам се достатъчно подготвен, за да се изправя срещу тях. Ще дам най-доброто от себе си", добави младежът. За да участва в Олимпиадата за малки хора в Онтарио, Канада, той трябва да внесе 5 000 долара до 30 април. Банковата сметка, по която се набират средствата е BG27STSA93000020919206 BIC: STSABGSF

ВИЖТЕ ОЩЕ

Водата скара политиците в Шумен

Общинският лидер на БСП в Шумен Веселин Пенчев е бил повикан в полицията да даде показания за протеста срещу високата цена на водата, който се проведе днес в града. Това обяви той на специална пресконференция в местната партийна централа, като поиска отговор на въпроса по чия поръчка е бил привикан. „Това е опит да бъде смазан гласът на гражданското..

публикувано на 15.12.17 в 18:02

Вдигат детските и социалните помощи догодина

Нови правила и условия при отпускането на социални помощи влизат в сила от 1 януари следващата година. Те са заложени в бюджета за 2018 г., който е обвързан с много социални промени. А Законът за държавния бюджет беше обнародван тази седмица. "Най-масовият пример касае отпускането на месечните помощи за деца или така наречените „детски надбавки“,..

публикувано на 15.12.17 в 15:51

Коледен базар на деца с увреждания

Коледен базар организират и днес в Дневния център за деца и възрастни хора с увреждания в Шумен. Сувенирите са изработени съвместно с доброволци към Българския младежки червен кръст. Празничните артикули са подредени на втория етаж на търговския център в бившия РУМ и могат да бъдат закупени между 15 и 19 часа днес. Със събраните средства ще бъдат..

публикувано на 15.12.17 в 14:45

Шуменският университет качва рейтинг

Министерството на образованието и науката обяви рейтинговата система на висшите училища за тази година. Според новото издание, продължава тенденцията за подобряване трудовата реализация на завършилите висшисти. В същото време остават различията в средните нива на доходи, безработица и приложение на полученото образование според специалността и..

публикувано на 15.12.17 в 14:11

Каолиново светна с ново улично осветление

Община Каолиново приключва годината без неразплатени средства. Това каза за Радио Шумен кметът Нида Ахмедов. „Нямаме нито един лев задължения към контрагенти“, уточни той и допълни, че общината приключва годината със изпълнение на амбициозната си капиталова програма. Над 1 млн. лв. са вложени в изграждане на детски и спортни площадки и рехабилитация..

публикувано на 15.12.17 в 13:22

Недоволни "щурмуваха" областната управа в Шумен

Близо 150 шуменци се събраха днес пред сградата на Областната администрация в Шумен, за да изразят недоволството си от високата цена на водата. Протестът бе организиран от местната структура на БСП. Част от хората влязоха в сградата и настояваха областният управител проф. Стефан Желев да им обясни какво налага скока в цената. С недоволните се срещна..

публикувано на 15.12.17 в 13:07

Поредна жертва на телефонни измамници

71-годишната жена от Шумен е измамена да даде 3945 евро, 60 лева, 2 броя златни накити и лични документи на непозната, която дошла пред дома й в града. Използвана е познатата схема за помощ на полицията за залавяне на измамници. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 15.12.17 в 11:56