Възстановиха движението по пътя Русе - Разград

| обновено на 21.04.17 в 11:33
БГНЕС

Възстановиха движението по пътя Русе - Разград, в участъка до кръстовището с пътя Разград - Исперих. То бе временно ограничено в едната лента поради пътнотранспортно произшествие между автобус и лек автомобил. Автобусът, пътуващ по линията Силистра - София е управляван от 63-годишен шофьор от София. Той не осигурил предимство на движещия се по главния път „Фолксваген Голф“, управляван от 28-годишен мъж. При сблъсъка е пострадал 33-годишен разградчанин, пътник в колата. С фрактура на лявата ръка, мъжът е настанен в МБАЛ - Разград. По случая е образувано досъдебно производство.

.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дрогиран шофьор задържаха в Исперих

26-годишен мъж от Исперих е задържан за шофиране след употреба на наркотици. Управляваното от него "БМВ" било спряно за проверка снощи, малко преди полунощ, на кръстовището между улиците „Хан Аспарух“ и „Васил Левски“. Мъжът дал положителна проба за кокаин. Задържан е за 24 часа, по случая е образувано бързо производство.

публикувано на 27.04.17 в 13:09

Общинският съвет в Разград с нов съветник

Нов общински съветник ще положи клетва на днешната сесия в Разград. Общинската избирателна комисия взе решение за предсрочно прекратяване пълномощията на общинската съветничка от БСП Петя Петкова, която загина при катастрофа. Комисията обявява за избран за общински съветник следващия в листата кандидат на БСП - Диана Добромирова Мирчева-Рахнева...

публикувано на 27.04.17 в 09:23

Семинар срещу наркотиците в Разград

Употребата на наркотици сред младите хора и ролята на училището и семейството ще бъдат обсъждани на обучителен двудневен семинар в Разград. В срещата ще участват директори на учебни заведения, председатели на превантивни клубове, представители на различни институции и родители. Семинарът се провежда днес и утре в хотел "Лес".

обновено на 26.04.17 в 15:25

Хранителни пакети ще получат нуждаещите се в Разградско

От 2 до 19 май ще бъдат раздавани хранителните пакети от първия допълнителен транш по Оперативната програма за храни за подпомагане на най-нуждаещите се лица. В допълнителните списъци, предоставени на БЧК от дирекциите „Социално подпомагане“ за Разградска област са включени 1031 души от две целеви групи. Това са хора с установени 90% трайни..

публикувано на 26.04.17 в 11:39

Недостиг на пари за безплатен превоз на ученици в Разград

100 000 лева недостиг при 73 000 лева отпуснати от държавата очаква Община Разград за осигуряване на безплатен превоз на ученици за първото шестмесечие на годината. Причините са свързани с прилагането на новия закон за предучилищното и училищното образование. Сред тях кметът Валентин Василев посочи недостатъчното финансиране, увеличаването на броя на..

публикувано на 26.04.17 в 10:14

Подписката срещу лошите пътища в Кубрат продължава

Продължава подписката в община Кубрат за лошото състояние на републиканските пътища. 4500 души са се подписали с искане за ремонти по направленията за Русе, Разград и Тутракан. „В началото на април в участъка Русе - Разград бяха извършени частични кърпежи на асфалтовата настилка, но това не е достатъчно и не е ефективно. Възнамеряваме да представим..

публикувано на 26.04.17 в 10:05

Тровят уличните кучета в Кубрат

Сигнал за натровени кучета подадоха жители на Кубрат. Четири улични животни загинаха за минути в центъра на града, разказват очевидци. Кметът на Кубрат Алкин Неби заяви, че Общината осъжда подобни действия, въпреки, че проблемът с уличните кучета е сериозен. "За случая са осведомени и местните органи на реда. Готови сме да съдействаме за откриването на..

публикувано на 25.04.17 в 14:26