Гайдарски конкурс в Нови Пазар

БГНЕС

98 индивидуални изпълнители, 11 камерни гайдарски състава, четири гайдарски оркестъра и девет инструментални камерни състава ще се включат в Националния конкурс „Вълшебни ритми”, който започва днес в Нови пазар. Гайдари от цялата страна ще се състезават в различни категории с изпълнения на „джура” и „каба” гайда. Най-малкият участник тази година е Стоян Иванов от Силистра - на 8 години, а най-възрастният Борислава Симеонова от Плевен - на 74 години. Откриването е от 13:30 часа в Народното читалище "Христо Ботев" в Нови пазар.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца от шуменски градини гостуваха на областния управител Валентин Александров

Областният управител на Шумен Валентин Александров и неговите заместници днес четоха любими приказки на децата от детските градини "Латинка" и "Братя Грим". Инициативата е част от проекта "Дрехите на книгите", който цели да насърчи четенето. Партньори в него са още шуменските детски градини "Космонавт", "Светулка" и "Буратино". Популярни..

публикувано на 27.04.17 в 17:21

Конкурс за детска песен откриват в Шумен

25-тото издание на Регионалния конкурс за детска забавна песен „Златно петле - 2017“ ще се проведе днес в Шумен. Заявки за участие са подали девет вокални състава, които ще се представят в две възрастови групи - от 6 до 10 години и от 11 до 18. По традиция, освен от професионалното жури, участниците се оценяват и от детско жури, което присъжда свои..

публикувано на 27.04.17 в 10:41

240 деца ще участват в конкурса „Да съхраним традициите“ в Шумен

Конкурсът „Да съхраним традициите” започна в 9:00 часа в концертната зала на Младежкия дом в Шумен. Инициативата се организира за четвърта поредна година. Проявата е посветена на пролетните празници и помага на деца и учители да съхраняват, развиват и популяризират самобитните български обичаи и празници. В тазгодишното издание в категориите..

публикувано на 27.04.17 в 09:35

Друмевите театрални празници започват на 11 май

От 11 до 16 май в Шумен ще се проведе поредното издание на Международния фестивал „Друмеви театрални празници. Нова българска драма”. "Ще гостуват продукции на Народния, Плевенския, Пловдивския, Благоевдградския, Пазарджишкия театър и на други сценични институции. Акцентът ще бъде върху българската класическа драматургия. Връщаме се към класиката, която..

публикувано на 26.04.17 в 17:33

Кампанията "Живот без дрога" започна в Разград

63 тийнейджъри ще участват в конкурса "Живот без дрога", който ще се проведе тази вечер от 18 ч. в Общинския културен център в Разград. Инициатор на надпреварата, която се провежда за 18-та поредна година е Областната дирекция на МВР. Млади хора от общините Разград, Исперих и Кубрат ще представят своите послания чрез музика срещу употребата на..

публикувано на 26.04.17 в 15:46

Родственица на Левски гостува в Търговище

По покана на Регионалния исторически музей в Търговище ще гостува Христина Богданова - родственица на Васил Левски, праправнучка на неговата сестра Яна. От 15:30 ч. тя ще се срещне в Регионалната библиотека с участниците в клубовете „Млад възрожденец”, организирани от Обществения комитет „Васил Левски”. Срещата е от 18 ч. в Славейковото училище. Там ще..

публикувано на 26.04.17 в 11:29

Флашмоб и литературна инсталация в Шумен

В центъра на Шумен ученици от ППМГ „Нанчо Попович“ организираха флашмоб и арт инсталация „Топография на щастието“. Събитието на клуб „Риторични и творчески умения“, с ръководител доктор Надежда Цочева, стана възможно по проект „Твоят час“.  Във флашмоба се включиха ученици от VI до XI клас, които споделиха с публиката откъси от любими литературни..

публикувано на 26.04.17 в 00:11