"Енерго про" с мобилни офиси в малките населени места

Мобилни офиси за обслужване на клиентите в малките населени места в Североизточна България организираот от "Енерго про". През следващата седмица компанията ще отвори пунктове в Силистренска и Добричка област, в които клиентите ще могат да актуализират данните си за кореспонденция. Това става с документ за самоличност и документ за собственост на имота. В мобилните офиси посетителите ще могат да стартират процедура по смяна титуляра на партидата, да получат консултация по въпроси, свързани с потреблението на електроенергия, и да се информират за процеса по присъединяване на нов обект към електроразпределителната мрежа. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

230 000 лв. за нова медицинска апаратура

130 000 лв. да бъдат заложени в бюджета за 2018 на община Шумен за нов рентгенов апарат на ДКЦ 1 и  100 000 лв. за операционна маса и лампа на МБАЛ - Шумен. Това решиха членовете на постоянната здравна комисия при шуменския Общински съвет. Средствата са поискани от ръководствата  на лечебните заведения. За разглеждане при  актуализация на бюджета..

публикувано на 19.01.18 в 17:15

Първа копка на нов православен храм

В началото на февруари ще бъде направена първата копка за първия православен храм в шуменския квартал "Тракия". Това обеща днес кметът Любомир Христов на хората, дошли да видят старта на проекта за благоустрояване и рехабилитация на част от квартала. Датата е съгласувана с Варненско-Великопреславския митрополит Йоан, уточни Христов. Радио Шумен..

публикувано на 19.01.18 в 17:07

Обраха "Мерцедес" посред бял ден

8500 лева са били откраднати от незаключен автомобил на паркинг в Шумен. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че 53-годишният собственик е от Пловдив и по думите му, кражбата е станала за времето от 15:20 до 15:30 ч. вчера. Установил, че чантата с парите му липсва, когато се върнал до паркирания от него "Мерцедес" на паркинг пред хипермаркет на..

публикувано на 19.01.18 в 15:33

Атакуват присъда за жестоко убийство с трион

Протест на държавното обвинение в Шумен и жалба срещу 13-годишна присъда за убийство, извършено преди 2 години в Шумен, разгледа днес Варненският апелативен съд. Присъдата на Шуменския окръжен съд е за убийството на 49-годишна жена. В края на август миналата година първата съдебна инстанция е признала Стефан Стефанов за виновен в това, че умишлено е..

публикувано на 19.01.18 в 15:20

Първа копка по проект за обновяване на Шумен

Първа копка по проекта за благоустрояване и рехабилитация на част от инфраструктурата в Шумен   бе направена днес. С около 2.6 млн. лв. ще бъдат обновени част от пешеходните алеи и тротоари в кв. „Тракия“. Кметът Любомир Христов обясни, че ще бъде подновено уличното осветление, ще бъдат ремонтирани 23 000 м тротоари и 22 км бордюри, ще бъдат..

публикувано на 19.01.18 в 13:30

Горското училище отваря врати

Горското училище на Североизточното държавно предприятие отново отваря врати. Днес експерти ще гостуват на децата от Детска градина „Слънце“ в Шумен. В продължение на два учебни часа чрез забавни игри горските ще покажат на малчуганите растенията и дървесните видове, които се срещат в Природния парк „Шуменско плато“. Децата ще научат повече и за..

публикувано на 19.01.18 в 11:01

Дават старт на мащабен проект в Шумен

Първа копка по проекта за благоустрояване и рехабилитация на част от инфраструктурата в Шумен ще бъде направена днес. Общата стойност на дейностите по него е 26 млн. лв. Церемонията е от 12 ч. в кв. „Тракия" на улица „Тракия“ 14. Така официално ще стартира работата по няколко обекта – изграждане на пешеходни алеи и тротоар в квартала и по ул...

публикувано на 19.01.18 в 09:25