Затяга се контролът върху качеството на водата в страната

До месец Регионалните здравни инспекции ще трябва да проверят качеството на водата в цялата страна. Разпореждане за това даде Върховната административна прокуратура, след като във водата в Хасково бяха открити завишени количества уран. Съгласно указанията, здравните инспекции трябва да засилят мониторинга и да изнасят информация за качеството на питейната вода най-малко два пъти месечно. "До момента всички проби от води от региона са били в норма", съобщи д-р Радослава Маджарова - директор на радиологичната лаборатория в РЗИ - Русе. "Ние сме в непрекъсната връзка с ВиК - операторите, за да предприемем съвместни мерки и да не допуснем ползване на вода, която е негодна за питейни нужди", коментира директорът на Регионалната здравна инспекция в Търговище д-р Венка Стоянова.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха дилър в Русе

Полицията в Русе задържа мъж, докато продава наркотици пред супермаркет в града. Дилърът е на 21 години и е заловен по време на полицейска акция на паркинга на един от големите хипермаркети на бул. „Липник“. В него са открити около 15 грама амфетамин и около 3 грама марихуана. На място са установени и двама клиенти, на които задържаният продал..

публикувано на 24.07.17 в 13:36

Планови спирания на тока в Русе днес

И днес част от русенския квартал „Долапите“ ще бъде без ток заради неотложни ремонти на съоръженията, съобщават от „Енерго про“. Спирането ще е между 9 ч. и 16 ч. Прекъсванията в квартала ще продължат до 30 юли. Временни смущения в захранването са възможни между 8,30 ч. и 16,30 ч. в много райони на Русе, където също се извършват ремонти. Спирания се..

публикувано на 23.07.17 в 07:41
Красимир Вълчев

Красимир Вълчев: Кандидат-cтyдентите да ползват рейтинтговата система при избора на университет

Предстои промяна в системата за финансиране на висшите училища и държавната субсидия да се определя не толкова от броя на студентите, а от качеството на обучение и оценката за него от пазара на труда. Това коментира министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който направи първото си посещение във висше училище - Русенският университет...

обновено на 22.07.17 в 17:09

Популяризират римското наследство в трансграничния регион

В Русе се открива кръгла маса за представяне на римското наследство по съвместен българо-румънски туристически маршрут. Форумът, който започва от 11 часа, ще бъде открит от министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на общината Пламен Стоилов. В кръглата маса ще участват градоначалници, представители на музеи, туристически агенции, хотелиери и..

публикувано на 21.07.17 в 08:53

Ремонтираха пешеходната зона на бул. "Цар Фердинанд" в Русе

Пешеходната зона до велоалеята по бул. „Цар Фердинанд“ в Русе вече е обновена, съобщават от местната администрация. Изградени са бордюри, положен е асфалт и е поставено осветление. На пешеходната алея вече има и 28 нови пейки. В началото на следващата седмица Община Русе ще постави и нови кошчета за отпадъци.

публикувано на 20.07.17 в 16:37

Моторист катастрофира по пътя Русе - Бяла

С опасност за живота е моторист, пострадал при катастрофа на главния път Русе - Бяла, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента е постъпил в 10 часа тази сутрин. Катастрофата е станал в участъка от гр. Бяла в посока Гара Бяла. 17-годишният моторист се е блъснал в задната част на камион. Откаран е в русенската болница. Според първоначалната информация е..

публикувано на 20.07.17 в 13:15

Русенски ученици с отличия от международна олимпиада

Пет отличия от международната олимпиада по математика в Сингапур спечелиха отборът на Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе. С два златни медала и Голямата купа на трибоя в надпреварата е шестокласникът Константин Георгиев. Неговите връстници Йордан Петков и Станислав Григоров завоюваха съответно злато и бронз. Младежите се подготвят при доц...

публикувано на 19.07.17 в 17:14