Затяга се контролът върху качеството на водата в страната

До месец Регионалните здравни инспекции ще трябва да проверят качеството на водата в цялата страна. Разпореждане за това даде Върховната административна прокуратура, след като във водата в Хасково бяха открити завишени количества уран. Съгласно указанията, здравните инспекции трябва да засилят мониторинга и да изнасят информация за качеството на питейната вода най-малко два пъти месечно. "До момента всички проби от води от региона са били в норма", съобщи д-р Радослава Маджарова - директор на радиологичната лаборатория в РЗИ - Русе. "Ние сме в непрекъсната връзка с ВиК - операторите, за да предприемем съвместни мерки и да не допуснем ползване на вода, която е негодна за питейни нужди", коментира директорът на Регионалната здравна инспекция в Търговище д-р Венка Стоянова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

12 загинали при катастрофи в Русенско от началото на 2017

1065 пътнотранспортни произшествия, от които 248 тежки, с 12 загинали и 336 ранени – това е статистиката от началото на годината досега за Русенска област. Тя бе представена по повод Европейския ден без загинали на пътя, който у нас е под мотото „Спаси животи“. На фона на стряскащите цифри леко успокоение внася фактът, че в сравнение със същия..

публикувано на 21.09.17 в 15:17

870 бакалаври и магистри се дипломират в Русенския университет

Промоцията на Випуск 2017 година на Русенския университет се състоя днес. През тази година се дипломират 870 бакалаври и магистри, като от тях 75 са първенците на випуска и на различните специалности. 15-те пълни отличници получиха дипломите си от живеещия в Канада строителен предприемач Игнат Канев, който е сред най-големите дарители на висшето..

публикувано на 21.09.17 в 14:28

В Две могили отбелязват Независимостта на България

109-та годишнина от обявяването на Независимостта на България ще отбележат с шествие и поклонение в Две могили, каза за Радио Шумен Иваничка Янкова от общинската администрация. В 14 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на гарата в Две могили. На това място през 1908 година княз Фердинанд подписва манифеста, с който се обявява..

публикувано на 21.09.17 в 13:47

Ще ремонтират още 5 учебни заведения в Русе

Пет учебни заведения в Русе ще бъдат ремонтирани. Това стана факт, след като днес в министерския съвет кметът Пламен Стоилов подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по проект по оперативната програма „Региони в растеж“. Ще бъдат обновени и ремонтирани сградите и дворните пространства на три детски градини – „Пинокио - 1“, „Пинокио - 2“ и..

публикувано на 21.09.17 в 13:25

Откриха новото отделение по педиатрия в Русе

Изцяло обновеното отделение по педиатрия на Университетската болница в Русе бе открито официално днес. Всички строителни работи, на стойност половин милион лева, бяха осъществени с дарителството на Игнат Канев - канадски бизнесмен с български произход. "Имаме няколко проекта за в бъдеще. Град без болница не може. Трябва да лекуваме хора, които имат нужда...

публикувано на 20.09.17 в 15:57
Крум Зарков

К. Зарков: "Ще работя за икономическото развитие на Русе"

Икономическото развитие на Русе ща бъде основен акцент в работата на депутата от БСП Крум Зарков. Той приветства новите инвеститори, но заяви, че не иска да се съсипват създадените вече предприятия. Зарков изрази възмущението си, че съдия изпълнител е обявил земята и сградите на русенската корабостроителница за продажба за 32 милиона лева, а само исканата..

публикувано на 20.09.17 в 13:39

Ново отделение по педиатрия в Русе

Новото отделение по педиатрия в Университетската болница в Русе днес ще бъде официално открито. То е изградено изцяло със средства, дарени от фондация „Игнат Канев“, каза Стела Кръстева от ПР екипа на болницата. Отделението, което от месец приема пациенти, е с 45 легла в 19 стаи, две манипулационни, занималня и столова. Децата се настаняват с родителите..

публикувано на 20.09.17 в 10:20