Затяга се контролът върху качеството на водата в страната

До месец Регионалните здравни инспекции ще трябва да проверят качеството на водата в цялата страна. Разпореждане за това даде Върховната административна прокуратура, след като във водата в Хасково бяха открити завишени количества уран. Съгласно указанията, здравните инспекции трябва да засилят мониторинга и да изнасят информация за качеството на питейната вода най-малко два пъти месечно. "До момента всички проби от води от региона са били в норма", съобщи д-р Радослава Маджарова - директор на радиологичната лаборатория в РЗИ - Русе. "Ние сме в непрекъсната връзка с ВиК - операторите, за да предприемем съвместни мерки и да не допуснем ползване на вода, която е негодна за питейни нужди", коментира директорът на Регионалната здравна инспекция в Търговище д-р Венка Стоянова.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състоянието на натровените деца от Босилковци е стабилно

Стабилно е състоянието на натровените деца от Босилковци, няма място за притеснение. Това съобщи за Радио Шумен говорителят на Многопрофилната болница в Русе Стела Кръстева. Към момента в лечебното заведение са настанени седем деца. Резултатите за причините, довели до състоянието им, ще станат ясни утре, като проби са изпратени в лицензирана лаборатория..

публикувано на 27.04.17 в 11:55

С хранително натравяне са деца от забавачницата в русенското село Босилковци

10 деца и двама души от персонала на детската градина в село Босилковци, са били приети днес в Университетската болница на Русе с хранително натравяне. Всички те са с еднакви симптоми, назначени са бързи тестове, които ще покажат причината за натравянето. Приетите са настанени в Инфекциозното отделение на болницата, подрастващите са на възраст от 3 до 5..

публикувано на 26.04.17 в 20:50

Ще ремонтират Комплекса за социални услуги в Русе

Предстои цялостното обновяване на сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Русе. Днес заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров подписа договор за започване на дейностите по Проекта за „Ремонт, и прилагане на мерки за енергийна ефективност. Средствата по него са почти милион и половина, а продължителността му ще е 30..

публикувано на 26.04.17 в 16:15

Главните архитекти на общините на среща в Русе

Русе е домакин на Шестата национална среща на главните архитекти и експертите по устройствено планиране от общините. В тридневния форум ще се дискутират въпроси от ежедневната работа на общинските експерти. Участват главни архитекти, ресорни заместник-кметове, главни инженери, председатели на комисии в общинските съвети и служители в тези направления...

публикувано на 26.04.17 в 09:24

Учениците от Ценово показаха знания за оцеляване при бедствия

Учениците от Ценово са с най-добри знания за оцеляване при бедствия и извънредни ситуации. В проведеното общинското състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се включиха отбори от четирите учебни заведения. Участниците трябваше да отговорят на 30 въпроса за срок от тридесет минути. Проявата е част от националното ученическо състезание...

публикувано на 25.04.17 в 16:57

Свободата ще обсъждат на конференция в Русе

Международна научна конференция на тема „Свободата вчера, свободата днес, свободата утре - на върха на копието ли е?“ ще се проведе в Русе днес и утре. Откриването е в 11 ч. в зала „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“. Свои доклади са изпратили 61 университетски преподаватели, научни работници, музейни и библиотечни специалисти от..

публикувано на 25.04.17 в 09:02

Момчил Неков - домакин на форум за деца

Евродепутатът Момчил Неков е официален домакин на събитието „Уверени родители за успешни деца“. Експерти от сдружение „Еквилибриум“ - Русе ще представят своите проекти и иновативните модели, по които работят. Сдружението управлява социални услуги в Русе и Бяла - къщи от семеен тип, включително и за бебета, деца и младежи с тежки увреждания, както и за..

публикувано на 24.04.17 в 09:42