Затяга се контролът върху качеството на водата в страната

До месец Регионалните здравни инспекции ще трябва да проверят качеството на водата в цялата страна. Разпореждане за това даде Върховната административна прокуратура, след като във водата в Хасково бяха открити завишени количества уран. Съгласно указанията, здравните инспекции трябва да засилят мониторинга и да изнасят информация за качеството на питейната вода най-малко два пъти месечно. "До момента всички проби от води от региона са били в норма", съобщи д-р Радослава Маджарова - директор на радиологичната лаборатория в РЗИ - Русе. "Ние сме в непрекъсната връзка с ВиК - операторите, за да предприемем съвместни мерки и да не допуснем ползване на вода, която е негодна за питейни нужди", коментира директорът на Регионалната здравна инспекция в Търговище д-р Венка Стоянова.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
монтана първокласничка приемно семейство ученик първокласник първолак дете

Училищата в Русе готови да приемат първокласниците

Училищата в Русе имат готовност за 100-процентов обхват на първокласниците за целодневна форма на обучение. Това съобщи днес заместник-кметът на Русе Иван Григоров по време на сесията на Общинския съвет в отговор на въпрос за приема на деца в първи клас. Според съветниците от групата на Патриотите, родители умишлено сменят адресната си регистрация, за да..

публикувано на 22.06.17 в 15:21

Задържаха телефонни измамници от Русенско

Трима телефонни измамници са задържани при спецакция, реализирана под ръководството на Главната дирекция национална полиция в Русе и Ветово. Те са познати на полицията и са осъждани. При претърсвания в техни имоти на територията на Русе и Ветово са иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, златни накити и близо 20 хиляди лева. За времето от 12 май до..

публикувано на 22.06.17 в 15:11

Обсъждат приема на първокласниците в Русе

Приемът на първокласниците в русенските училища е сред акцентите в днешното заседание на Общинския съвет в дунавския град. В програмата на сесията са включени 27 точки, сред които и питания на общински съветници. На заседанието ще бъдат обсъдени и условията за настаняване в „социални“ жилища, както и корекция в бюджета, свързана с отпускането на..

публикувано на 22.06.17 в 07:22

Защитени птици пуснаха в язовира в Нова Попина

Десет млади птици от защитения вид червен ангъч , размножени изкуствено, са пуснати в язовира на ситовското село Нова Попина. Това съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. Птиците са се излюпили в Биологичната експериментална база „Калимок“ на Института за биологично разнообразие и екосистемни изследвания към БАН в..

публикувано на 21.06.17 в 16:34

Ресурсните учители намаляват

„Преобразуването на ресурсните центрове в такива за междуличностно развитие не е добро решение, защото създава проблеми при обучението на деца със специални потребности. Това обърка много неща в подпомагането на децата. Ресурсните учители драстично намаляха. Децата не получават необходимото внимание“, заяви Наталия Атанасова - член на управителния съвет на..

публикувано на 21.06.17 в 09:50

Част от Русе ще е без вода утре

Спират водата в центъра на Русе утре. Причината е реконструкция на водопровод. От 9 до 18 часа ще бъде нарушено водоснабдяването по улиците “Тома Кърджиев“ и „Отец Паисий“, в отсечката от улица „Добруджа“ до улица „Славянска“. Вода няма да има и по улица “Славянска“ - от площад „Свети Никола“ до ул. „Отец Паисий“ и по ул. „Епископ Босилков“ - от ул...

публикувано на 20.06.17 в 17:04

Русе и Гюргево с общ проект за близо 7 млн. евро

Русе и Гюргево ще изградят малки пристанища на брега на река Дунав и ще подобрят безопасността на речните пътища в трансграничния регион с общ проект на стойност близо 7 милиона и 400 хиляди евро. Разработките ще се финансират основно с европейски средства, обясниха кметовете на двата града Пламен Стоилов и Николае Барбу. „Това е един от стратегическите..

публикувано на 20.06.17 в 14:39