Негативите в управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти

Снимка: Георги Корнейков, БНР

"Като изключим доходите, пенсиите и санирането, управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти изглежда доста балансирана." Това коментира за Радио Шумен Явор Алексиев от Института за пазарна икономика. По думите му, планираното повишение на минималната пенсия ще доведе до увеличаване на дефицита в НОИ, който в момента е около 50%. Заложеният ръст на минималната работна заплата пък ще има негативен ефект върху пазара на труда, смята още икономистът. Според него е възможно в следващите четири години средното работно възнаграждение да достигне 1 500 лв., ако се осигури икономически ръст от порядъка на 4,5 - 5%.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва прехвърляне на собствеността на Мисионис

Стартира процедура за издаване на акт за собственост на ранновизантийския и средновековен град Мисионис. Тази седмица се очаква междуведомствена комисия да посети обекта, за да изготви предложение за промяна статута на археологическия обект и прехвърлянето му за стопанисване на Община Търговище. В комисията ще участват експерти от различни институции,..

публикувано на 26.06.17 в 11:41

Искания за обезщетения за безработица ще се подават онлайн

Заявлението за отпускане на парично обезщетение за безработица ще може вече да се подава и по електронен път от началото на юли. Това съобщиха от Националния осигурителен институт. Специално разработената административна услуга ще бъде достъпна на интернет страницата на институцията от същата дата. Онлайн услугата допълва списъка от над 65 програмни..

публикувано на 26.06.17 в 11:28

БНБ пуска в обращение монета "Хан Тервел"

Българската народна банка пуска от днес в обращение сребърна възпоменателна монета на „Хан Тервел” с частично позлатяване. Тя е от серията „Средновековни български владетели”. На лицевата и страна в позлатен медальон е изработен печатът на хан Тервел. Отдолу е посочена номиналната стойност "10 лева”. На обратната страна със зрънчест пръстен има изображение..

публикувано на 26.06.17 в 10:45

Седмицата започва с жълт код

Жълт код за високи температури и опасно топло време е обявен в 18 области в страната. Сред тях са Русе и Силистра, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Синоптиците предупреждават, че температурите в първия ден от новата седмица ще достигнат до 32-37 градуса. При тази степен на предупреждение са възможни здравни проблеми за..

публикувано на 26.06.17 в 09:28
Протест на полицаи

СФСМВР: Готвят се опити за провал на протеста на МВР

В полицейските синдикати са получени сигнали за това, че ръководството на МВР се готви да направи опити да провали организирания национален протест на 5 юли в София чрез различни мероприятия като специализирани полицейски операции и обявяване на тревога. Това съобщиха за Радио Шумен от Синдикалната федерация на служителите в МВР. От..

публикувано на 26.06.17 в 08:54

Владислав Григоров: Ще гласувам против увеличението на цената на водата

"От години като гражданин, а отскоро и като общински съветник, следя проблемите около „Водоснабдяване и канализация - Шумен“ ООД и като всеки шуменец се възмущавам от своеволията, на които сме подложени от страна на този монополист". Това пише в позиция изпратена до медиите общинският съветник от ГЕРБ Шумен Владислав Григоров. "Няма как да..

публикувано на 26.06.17 в 07:19

Без ток на 26 юни

За периода от 09:00 до 16:00 часа поради ремонт на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на град Мартен - обектите, захранвани от Трафопост 2 и улиците “Юрий Гагарин“, „Витоша“, „Кирил и Методий“, „Генерал Радецки“, „Сърнена гора“, „Рига“, „Средна гора“ и „Христо Ботев“. От 09:00 до..

публикувано на 26.06.17 в 06:18