Негативите в управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти

Снимка: Георги Корнейков, БНР

"Като изключим доходите, пенсиите и санирането, управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти изглежда доста балансирана." Това коментира за Радио Шумен Явор Алексиев от Института за пазарна икономика. По думите му, планираното повишение на минималната пенсия ще доведе до увеличаване на дефицита в НОИ, който в момента е около 50%. Заложеният ръст на минималната работна заплата пък ще има негативен ефект върху пазара на труда, смята още икономистът. Според него е възможно в следващите четири години средното работно възнаграждение да достигне 1 500 лв., ако се осигури икономически ръст от порядъка на 4,5 - 5%.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха пиян шофьор в Шумен

Полицията в Шумен задържа 43-годишен мъж седнал зад волана след употребата на алкохол. Шофьорът на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация е бил спрян за проверка около 21 часа снощи на кръстовище между бул.“Симеон Велики“ и  ул. “Дедеагач“. При направеният му тест за алкохол дрегерът е отчел 2,18 промила в издишания въздух. Мъжът отказал да даде..

публикувано на 20.01.18 в 18:58

Близо 100 000 са болните от грип в България

Близо 100 000 души са към момента болните от грип в България, заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Той посочи, че е висока е заболеваемостта в областите Стара Загора, Габрово, Кърджали. В първите случаи на грип тази година се наблюдава засягане на централната нервна система. „Затова, когато..

публикувано на 20.01.18 в 18:52

Експерти на РИОСВ спасиха животни в беда

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе са участвали в акции по спасяването на животни в беда, съобщиха от инспекцията. Сигнал за млад екземпляр от вида бял щъркел е бил подаден от жител на силистренското село  Суходол. Птицата е била в добро видимо състояние и най-вероятно в началото на миграцията не е била укрепнала...

публикувано на 20.01.18 в 16:15

Тютюнопрозиводители от Зебил: Още си чакаме парите

Близо 13 семейства от село Зебил, Община Главиница не са получили парите си от плевенска фирма, която е изкупила тютюнът им от реколта 2018 година, сигнализираха в Радио Шумен тютюнопроизводители. “Предал съм 3,5 тона суровина от едролистния сорт “Бърлей” на 10 ноември 2017. Повече от два месеца си чакам парите”, заяви земеделският производител..

публикувано на 20.01.18 в 16:10

Задържаха ало измамник в Търговище

Служители на Главната дирекция национална полиция съвместно със своите колеги от Областните дирекции на МВР в Търговище и Велико Търново задържаха 16-годишен младеж, участник в телефонна измама за 76 хиляди лева. Вчера той се обадил на 66-годишна жена от Търговище като се представил за служител от системата на МВР. Обяснил на жената, че ако даде..

публикувано на 20.01.18 в 15:33

Неразрешена маневра е причинила излизането на цистерната в гара Бяла

Неразрешена маневра е причината за излизането на цистерната с газ от коловоза на гара Бяла, научи Радио Шумен от собствени източници в НКЖИ. Около 9:30 часа, в гара Бяла, маневрен състав на частният железопътен превозвач „Булмаркет“ е извършвал маневра, без да е получил разрешение такава. Вследствие на това, извън релсите с първата талига е излязъл..

публикувано на 20.01.18 в 14:17

54 лични асистенти ще работят в Кубратско

54 лични асистенти започнаха работа в Кубратско, съобщи кметът Алкин Неби. Той сподели, че въпреки трудностите общината е успяла да изготви програма, която е със срок до края на 2018 година. На среща с кмета част от личните асистенти изразиха недоумение защо след новото увеличение на минималната работна заплата техните възнаграждения не се..

публикувано на 20.01.18 в 13:40