Импровизирана библиотека в Онкоцентъра в Русе

Импровизирана библиотека, посветена на Международния ден на книгата - 23 април, беше организирана днес в Комплексния онкологичен център в Русе. В рамките на обявената кампания бяха събрани повече от 50 книги, сред които „Време разделно” от Антон Дончев, разкази на Елин Пелин и „По водата” на Йордан Радичков. Всички събрани книги ще останат на разположение на пациентите в Онкологичния център. 
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж с 2,47 промила катастрофира край Екзарх Йосиф

Шофьор с 2,47 промила алкохол в кръвта катастрофира на пътя Русе - София, съобщават от пътна полиция. Инцидентът е станал до разклона за с. Екзарх Йосиф. На място е установено, че водачът на лек автомобил БМВ е изгубил контрол над управляваната от него кола, напуснал е пътното платно и е навлязъл в крайпътната растителност. При извършената проверка на..

публикувано на 26.06.17 в 14:43

Класическа музика ще звучи в Комплексния онкологичен център на Русе

Музиканти от Държавната опера в Русе ще изнесат от 11 часа  концерт за пациентите и посетителите на Комплексния  онкологичен център в дунавския град. Инициатор е сдружение „Сирио“, които  искат да подарят час класическа музика на хората, които се лекуват, да ги зарадват, да разнообразят ежедневието им и да им дадат кураж и сили да се справят с..

публикувано на 26.06.17 в 10:59

Представят резултатите от проекта „За равен старт в професията“

Проектът „За равен старт в професията“, по който работи екип от Русенския университет ще завърши със семинар днес, в Зала 2 на Канев център на Русенския университет. На него ще бъдат представени резултатите от двугодишната дейност на екипите, които създадоха Ръководство и електронна платформа за обучение на кариерни консултанти, както и онлайн библиотека и..

публикувано на 26.06.17 в 09:56

Остава седмица до кандидатстудентските изпити в Русенския университет

Приемът на документи за обучение в Русенския университет приключва на 28 юни. За това напомнят от висшето училище. Всеки ден, включително събота и неделя, от 8,30 ч. до 17 часа служители обработват формулярите и отговарят на въпросите на кандидат-студентите. На информационно табло до входа на Ректората има указания за стъпките, които трябва да направят..

публикувано на 25.06.17 в 13:45

Жътвата на ечемика в Русенско и Разградско вече е в ход

С 600 кг/дка започна жътвата в Русенско. Първите 200 дка бяха прибрани от землището на община Бяла. Миналата година средният добив в региона беше 492 кг/дка. Тази година засетите с ечемик площи са над 55 000 декара, с близо 25 000 по-малко от 2016-а. До дни в Русенско се очаква да започне и прибирането на пшеницата.  В Разградско жътвата на ечемика..

публикувано на 25.06.17 в 10:10

Спират тока в част от Мартен

И днес част от Мартен ще бъде без ток заради обслужване на съоръженията, съобщават от „Енерго про“. Прекъсването ще е от 9 ч. до 16 ч. и ще засегне абонатите по улиците „Юрий Гагарин“, „Витоша“, „Кирил и Методий“, „Генерал Радецки“, „Сърнена гора“, „Рига“, „Средна гора“ и „Христо Ботев“. Захранването в тези райони ще се спира до края на месеца,..

публикувано на 25.06.17 в 08:07

93 участници в Парада на ретро автомобили в Русе

93 автомобила и мотоциклета от страната и чужбина участваха в третото издание на Парада на ретро автомобили в Русе. Стартът беше даден от изпълнителния директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова. Автомобилите, които са изложени са от почти всички по-известни марки и са създадени в периода между 1920 -1987 година. Любителите на..

публикувано на 24.06.17 в 16:22