Импровизирана библиотека в Онкоцентъра в Русе

Импровизирана библиотека, посветена на Международния ден на книгата - 23 април, беше организирана днес в Комплексния онкологичен център в Русе. В рамките на обявената кампания бяха събрани повече от 50 книги, сред които „Време разделно” от Антон Дончев, разкази на Елин Пелин и „По водата” на Йордан Радичков. Всички събрани книги ще останат на разположение на пациентите в Онкологичния център. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наркотици са открити в Цар Калоян

Те са намерени при проверка на автовоз, с прикачена платформа и натоварени на нея два леки автомобила без регистрационни номера. В тайник в едната кола са открити над 8 кг марихуана и 78 кг таблетки амфетамин. При последвало претърсване в жилище в Разград са иззети шест мобилни телефона и 3 компютърни конфигурации. 47-годишният водач на автовоза и..

публикувано на 17.08.17 в 11:26

Намалява безработицата в Русенско

68 600 са работещите в Русенска област към края на юни, отчитат от статистиката в дунавския град. Спрямо края на март заетите се увеличават с 0.3%. В региона наети на непълно работно време са 4 300 души, а други 15 900 работят на минимална работна заплата. Средното месечно трудово възнаграждение в Русенско е 852 лв. – със 188 лв. под средното за..

публикувано на 16.08.17 в 16:38

Ще ремонтират улици в Русе

Избрани са три фирми, които ще ремонтират уличната мрежа в Русе. Едното от дружествата е регистрирано в дунавския град, другото в Силистра, а третото е обединение от шуменска и софийска фирма. Очаква се ремонтите да започнат в края на август, ако няма обжалване на процедурата по избор на изпълнител. Припомням, че Община Русе изтегли банков кредит от..

публикувано на 16.08.17 в 14:13

„Дунарит“ ще работи

Ще направим всичко необходимо русенският завод „Дунарит“ да продължи да работи. Това заяви за Българското национално радио министърът на икономиката Емил Караниколов. „В предприятието работят 1 300 души. Дружеството е изключително важно за целия военно-промишлен комплекс и за българската икономика. Цялото правителство твърдо застава зад..

публикувано на 16.08.17 в 13:57

150 000 лева за ремонт на Сарайския мост в Русе

Обявена е обществената поръчка за ремонт на Сарайския мост в Русе. Съоръжението се намира на изхода на града в посока София и е ключова транспортна връзка. Поръчката е част от дейностите по програмата за трансгранично сътрудничество „V-A Интеррег България-Румъния“, която се изпълнява от общините Русе и Гюргево. Осигурените 150 000 лева без ДДС ще..

публикувано на 16.08.17 в 13:44

Две села в област Русе ще са без вода

Две села в област Русе ще са без вода днес. От „Водоснабдяване и канализация“ ООД информират, че поради изграждане на връзки на нов водопровод  в селата Борисово и  Сливица  ще бъде спряно нормалното водоподаване за потребителите до 17:00 ч.

публикувано на 16.08.17 в 09:10

Библиотека на открито в Русе

Информационният център „Европа директно – Русе”, съвместно с Регионалната библиотека в Русе, предоставят днес данни и материали за Европейския съюз в рамките на инициативата Лятна библиотека на открито. От 10.00 до 12.00 часа на площад „Александър Батенберг” посетителите на щандовете на читалнята на открито ще могат да се запознаят с различни..

публикувано на 15.08.17 в 09:54