Импровизирана библиотека в Онкоцентъра в Русе

Импровизирана библиотека, посветена на Международния ден на книгата - 23 април, беше организирана днес в Комплексния онкологичен център в Русе. В рамките на обявената кампания бяха събрани повече от 50 книги, сред които „Време разделно” от Антон Дончев, разкази на Елин Пелин и „По водата” на Йордан Радичков. Всички събрани книги ще останат на разположение на пациентите в Онкологичния център. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Музей на открито показва над 100 оръжия

Експозиция от над 100 оръжия от българската история беше представена в Две могили в „Музей на открито“. Областният управител на Русе Галин Григоров отбеляза, че мястото не е избрано случайно, защото именно добре организираните чети са предвестник на Априлската епопея. Освен към изложбата, интерес имаше и към организираните заниманията по стрелба с..

публикувано на 22.04.18 в 08:24

Теглят заем за общинския транспорт в Русе

200 000 лева нов заем за „Общински транспорт Русе“ АД разрешиха общинските съветници в Русе. Заемът ще бъде на три транша и предоставен чрез допълнително споразумение към сключения вече договор. По този начин ще се запази както уговорената първоначално лихва, така и срока за връщане. През октомври 2017 година Общинският съвет реши да отпусне временна..

публикувано на 19.04.18 в 16:17

200 000 лв. заем иска общинският транспорт в Русе

Да бъде отпуснат допълнителен паричен заем от 200 000 лева на „Общински транспорт Русе“ АД ще предложи по време на днешното заседание на Общинския съвет кметът Пламен Стоилов. Той ще трябва да отговаря и на въпроси на общински съветници за лошото състоянието на Лесопарк „Липник“. Към русенската администрация има отправено и питане за секта, която се..

публикувано на 19.04.18 в 07:03

Стара панелка придоби европейски вид

Русенският блок 83 в кв. "Здравец" вече е саниран, съобщиха от местната администрация. Сградата е на шест етажа с четири входа и с над 140 живущи. Подменени са всички стари дограми, освежени са стълбищните клетки, положена е топлоизолация,  боядисани са всички фасади на блока, монтирана е нова мълниезащита. Направен е цялостен ремонт на покрива и е..

публикувано на 18.04.18 в 16:01
Община Ценово

Компютри и айфони с европари

Община Ценово започва работа по нов трансграничен проект с Румъния. Целта му е изработването на стратегия за използването на възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност. Споразумението обединява региона Русе – Гюргево. Общият бюджет на проекта е близо 880 000 лева. За община Ценово са предвидени 425 000 лева. В проекта е заложена..

публикувано на 18.04.18 в 15:07

Секта се подвизава в пенсионерски клуб

Секта се подвизава в общинско помещение в Русе, отдадено за пенсионерски клуб. За това алармираха общинските съветници д-р Росица Георгиева, която е експерт по религия и началник на Регионалното управление на образованието, и Иво Пазарджиев. Граждани подали сигнал, че отскоро в пенсионерския клуб, намиращ се в бившето кино „Виктор Юго“ в ж. к...

публикувано на 18.04.18 в 11:17

Трима президенти в Русе

На 4 май в Русе ще се проведе неформална среща на президентите на България, Австрия и Румъния. По покана на държавния глава Румен Радев на посещение в крайдунавския град ще бъдат Александър Ван дер Белен и Клаус Йоханис. По време на срещата ще бъдат обсъдени основни теми от европейския дневния ред, които са и сред българските приоритети на..

публикувано на 17.04.18 в 15:05