Разград се включва в Европейската нощ на музеите

„Европейска нощ на музеите“ се отбелязва в Разград. От 18:00 ч. в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, ще бъде открита Националната изложба „Лудогорие” и интерактивната изложба „Музейко”. В къщата музей „Станка и Никола Икономови” от 18:30 ч. предстои среща с писателката Здравка Евтимова. От 19:30 ч. в музея „Акад. Анание Явашов” младежката театрална формация „Импулс” при НЧ „Развитие 1869” ще представи откъс от пиесата „Женско царство” от Ст. Л. Костов. Междувременно ще бъде открита изложбата „Старопечатни книги” от фонда на Регионалния исторически музей в Разград и Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев”. В Етнографския музей от 18:00 ч. ще бъдат организирани интерактивни занимания за възрастни и деца - керамика, тъкачество и изработване на капански китки - под надслов „Да станеш майстор в потайни доби”. В къща музей „Димитър Ненов” от 21:00 ч. ще се проведе "Нощ на класическата китара", която ще включва концерт на „Акустично трио 3000" - Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев. Нови непоказвани находки от проучването на Археологическия резерват "Абритус” ще могат да бъдат видени в експозиция в Регионалния исторически музей. Всички музейни обекти днес ще работят от 18:00 ч. до 01:00 ч.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмица на детето в Шумен

’’Седмица на детето - Щастливо детство’’ започва по идея на Женското благотворително сдружение ’’Подай ръка - Шумен’’ .Тя е посветена на Международния Ден на детето 1 юни. До 27 юни деца от различни възрасти ще бъдат привлечени в Детския отдел на Регионалната библиотека в Шумен с разнообразни събития. Разказа за Радио Шумен Невена Пощарова от сдружението -..

публикувано на 22.05.17 в 09:53

„Крадецът на праскови” на силистренска сцена

Разградският театър гостува на силистренска сцена със спектакъла „Крадецът на праскови” от Емилиян Станев. Началото на представлението е от 19 часа в салона на Драматичния театър. Режисьор на постановката е Бойко Илиев. Участват Юлиан Вергов, Мариела Топалова и други.

публикувано на 22.05.17 в 09:25
доц. Пламен Дойнов и доц.д-р Юрий Проданов

Дискусия за литературата и паметта в Арт салона на Радио Шумен

С Дискусия по темата за литературата и паметта в Арт салона на Радио Шумен и награждаване на участниците приключва XL издание на Националния студентски литературен конкурс в Шумен. Доцент Пламен Дойнов, член на журито е модератор на дискусията, в която се включват десетки млади автори от различни университет в България. Още по темата за паметта..

публикувано на 21.05.17 в 10:45

Петър Чухов представя книгата си "Адdicted” в Шумен

Днес бе дадено началото на XL издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”, който се провежда в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Четения на участниците и приветствие на ректора на висшето учебно заведение бяха в началото на програмата. От 17 часа пред ректората ще се състои премиера на книгата „Възможности” от..

публикувано на 19.05.17 в 17:08

Студентският конкурс "Боян Пенев" започва

65 студенти от 15 университета участват в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”. Негов организатор и домакин е Шуменският университет „Епископ Константин Преславски”. Четиридесетото му издание ще бъде открито днес в 13:30 часа, пред Ректората. Творците ще се състезават в три категории - поезия, белетристика и критика. Най-много..

публикувано на 19.05.17 в 11:23

Европейската нощ на музеите ще отбележат в Исперих

Вратите на Историческия музей ще бъдат отворени от 18 ч. „Гостите могат да разгледат е експозиция, посветена на Древна Тракия“, уточни за Радио Шумен директорът на музея Боряна Матева. Ще се проведат игри за малчуганите, наречени „Млад археолог“. Децата ще търсят находки и ще сглобяват керамични съдове. Видеолектория и изложба ще представи едно от..

публикувано на 18.05.17 в 15:16
Маестро Станислав Ушев

Концерт на Симфоничния оркестър в Шумен

Концерт, озаглавен „Из Стария и Новия свят“ ще представи тази вечер Държавният симфоничен оркестър в Шумен. В програмата са включени две произведения, създадени на два континента. Първото е „Рапсодия върху тема от Паганини“ от Сергей Рахманинов, съчетаващо романтичния стил с елементите на джаза и естрадните жанрове. Второто произведение е Девета симфония..

публикувано на 18.05.17 в 09:57