Концерт на Симфоничния оркестър в Шумен

Маестро Станислав Ушев
Снимка: ДМТ
Концерт, озаглавен „Из Стария и Новия свят“ ще представи тази вечер Държавният симфоничен оркестър в Шумен. В програмата са включени две произведения, създадени на два континента. Първото е „Рапсодия върху тема от Паганини“ от Сергей Рахманинов, съчетаващо романтичния стил с елементите на джаза и естрадните жанрове. Второто произведение е Девета симфония „Из Новия свят“ на чешкия композитор Антонин Дворжак, който в края на XIX век е пленен от индианската музика и афроамериканските спиричуъли. Концертът започва в 19:05 часа. Солист е виенският възпитаник Димчо Величков, а диригент е Станислав Ушев.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече от 400 участници в конкурс за екслибрис

Рекорден брой участници в 13-тото издание на Международния конкурс за екслибрис „Еx Libris – Ex Libertas" в Русе има тази година. Срокът за приемане на творбите приключи. 424 художници от 35 държави са изпратили свои творби. Най-много са представителите от Турция, Русия и Украйна. Миналата година те са били 209. Тази година в конкурса участват творци от..

публикувано на 23.06.17 в 11:18

Прояви за Еньовден в Шумен

Фотоконкурс на тема „Магията на Еньовден“ организира Дирекция Природен парк „Шуменско плато“. Желаещите да участват могат да се включат като направят снимки от отбелязването на празника в природния парк днес и утре. Най-добрите фотографи ще бъдат наградени. Снимки и данни на участниците могат да се изпращат на е-mail адреса на дирекцията на шуменското..

публикувано на 23.06.17 в 11:10

Младежки танцов фестивал стартира в Русе

Вторият международен младежки фолклорен танцов фестивал „Северина“ ще се проведе днес и утре в Русе. Тази година участие са заявили десет състава, от които един състав от Румъния, един от Молдова, състави от Русенска област, Плевен и София, а домакин на събитието е Фолклорното танцово студио „Зора“ към Общинския младежки дом Русе с ръководител Мъгърдич..

публикувано на 23.06.17 в 11:03

Шуменски деца на фестивал в Поморие

Подготвителният състав на хор "Бодра песен" отпътува тази сутрин за участие в ІV Международен фестивал "Корабът на изкуствата", който ще се проведе в Поморие до 25 юни. Над 640 таланти от България, Сърбия, Молдова и Русия ще участват в певческия форум. „Корабът на изкуствата” е международен фестивал, който за четвърта поредна година ще се проведе в града..

публикувано на 23.06.17 в 09:23

Откриват фестивала "Античният Абритус"

Третото издание на историческия фестивал „Античният Абритус” се открива тази вечер сред руините на едноименния археологически резерват край Разград. "Ще бъдат представени древни занаяти и римски базар. Ще има дегустации на храни и вино от римската кухня. Зрителите ще могат да гледат демонстрации на гладиаторски битки, древни танци и ритуали, бойни..

публикувано на 23.06.17 в 09:00

За ангелите и клетниците в разказите на 15-годишния Джан Сали от Шумен

Намалява ли добротата в човек с нарастването на възрастта му, има ли надежда за спасение и какъв е светът на възрастните през очите на 15-годишния Джан Сали? Момчето е осмокласник в Средното училище „Йоан Екзарх Български” в Шумен. Неговият разказ "Ангел и Клетника" спечели първото място в Националния литературен конкурс „Тийнейджъри пишат за..

обновено на 22.06.17 в 19:18

Фестивалът "Звезден път" започва в Разград

Над 200 деца ще участват в Националния фестивал за популярни песни, танци и рисунки „Звезден път”, който ще се проведе на 23 и 24 юни в Разград. Това съобщи председателят на Сдружение „Бъдеще за Европа” Златка Пенчева. Освен неправителствената организация, съорганизатори са Община Разград, Областната дирекция на МВР и Общинският културен център...

публикувано на 22.06.17 в 15:49