Концерт на Симфоничния оркестър в Шумен

Маестро Станислав Ушев
Снимка: ДМТ
Концерт, озаглавен „Из Стария и Новия свят“ ще представи тази вечер Държавният симфоничен оркестър в Шумен. В програмата са включени две произведения, създадени на два континента. Първото е „Рапсодия върху тема от Паганини“ от Сергей Рахманинов, съчетаващо романтичния стил с елементите на джаза и естрадните жанрове. Второто произведение е Девета симфония „Из Новия свят“ на чешкия композитор Антонин Дворжак, който в края на XIX век е пленен от индианската музика и афроамериканските спиричуъли. Концертът започва в 19:05 часа. Солист е виенският възпитаник Димчо Величков, а диригент е Станислав Ушев.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмица на детето в Шумен

’’Седмица на детето - Щастливо детство’’ започва по идея на Женското благотворително сдружение ’’Подай ръка - Шумен’’ .Тя е посветена на Международния Ден на детето 1 юни. До 27 юни деца от различни възрасти ще бъдат привлечени в Детския отдел на Регионалната библиотека в Шумен с разнообразни събития. Разказа за Радио Шумен Невена Пощарова от сдружението -..

публикувано на 22.05.17 в 09:53

„Крадецът на праскови” на силистренска сцена

Разградският театър гостува на силистренска сцена със спектакъла „Крадецът на праскови” от Емилиян Станев. Началото на представлението е от 19 часа в салона на Драматичния театър. Режисьор на постановката е Бойко Илиев. Участват Юлиан Вергов, Мариела Топалова и други.

публикувано на 22.05.17 в 09:25
доц. Пламен Дойнов и доц.д-р Юрий Проданов

Дискусия за литературата и паметта в Арт салона на Радио Шумен

С Дискусия по темата за литературата и паметта в Арт салона на Радио Шумен и награждаване на участниците приключва XL издание на Националния студентски литературен конкурс в Шумен. Доцент Пламен Дойнов, член на журито е модератор на дискусията, в която се включват десетки млади автори от различни университет в България. Още по темата за паметта..

публикувано на 21.05.17 в 10:45

Петър Чухов представя книгата си "Адdicted” в Шумен

Днес бе дадено началото на XL издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”, който се провежда в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Четения на участниците и приветствие на ректора на висшето учебно заведение бяха в началото на програмата. От 17 часа пред ректората ще се състои премиера на книгата „Възможности” от..

публикувано на 19.05.17 в 17:08

Студентският конкурс "Боян Пенев" започва

65 студенти от 15 университета участват в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”. Негов организатор и домакин е Шуменският университет „Епископ Константин Преславски”. Четиридесетото му издание ще бъде открито днес в 13:30 часа, пред Ректората. Творците ще се състезават в три категории - поезия, белетристика и критика. Най-много..

публикувано на 19.05.17 в 11:23

Европейската нощ на музеите ще отбележат в Исперих

Вратите на Историческия музей ще бъдат отворени от 18 ч. „Гостите могат да разгледат е експозиция, посветена на Древна Тракия“, уточни за Радио Шумен директорът на музея Боряна Матева. Ще се проведат игри за малчуганите, наречени „Млад археолог“. Децата ще търсят находки и ще сглобяват керамични съдове. Видеолектория и изложба ще представи едно от..

публикувано на 18.05.17 в 15:16

Разград се включва в Европейската нощ на музеите

„Европейска нощ на музеите“ се отбелязва в Разград. От 18:00 ч. в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, ще бъде открита Националната изложба „Лудогорие” и интерактивната изложба „Музейко”. В къщата музей „Станка и Никола Икономови” от 18:30 ч. предстои среща с писателката Здравка Евтимова. От 19:30 ч. в музея „Акад. Анание Явашов” младежката..

публикувано на 18.05.17 в 09:47