Европейската нощ на музеите ще отбележат в Исперих

Снимка: Шевкие Чакър
Вратите на Историческия музей ще бъдат отворени от 18 ч. „Гостите могат да разгледат е експозиция, посветена на Древна Тракия“, уточни за Радио Шумен директорът на музея Боряна Матева. Ще се проведат игри за малчуганите, наречени „Млад археолог“. Децата ще търсят находки и ще сглобяват керамични съдове. Видеолектория и изложба ще представи едно от най-използваните оръжия на древността - прашката. Ще се представи и древнотракийската трапеза. Етнографската къща в Исперих също ще бъде отворена за посетители от 18 часа до след полунощ.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обща изложба "Структури и цвят" събра известни художници

„Структури и цвят“ на това заглавие са се спрели двамата шуменски художници Александър Величков и Свилен Земеделски в общата им изложба. Експозицията е подредена в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. В нея са включени минималистични и абстрактни творби в голям формат от двамата автори. Александър Величков е председател на Дружеството на..

публикувано на 24.11.17 в 16:58
диригентска палка и партитура

Млади пианисти на шуменска сцена

Лауреати от конкурса за млади пианисти „Мила Михайлова“ във Варна ще свирят в концерта на Шуменската филхармония тази вечер. Музикантите Борис Биков, Емил Бояджиев и Йоана Райчева ще изпълнят произведения на Григ и Шопен. Диригент е маестро Славил Димитров . "Нямам право да отказвам покана от Шуменската филхармония . Програмата е много..

публикувано на 24.11.17 в 15:00

Представиха книгата за незрящи "Силуети в здрача"

Книгата с очерци за незрящи „Силуети в здрача” от Ангел Сотиров беше представена в силистренската библиотека "Партений Павлович". Самият автор е бил директор на Националния център за рехабилитация на слепите в Пловдив. Той също е с увредено зрение, но пише активно и дори поддържа собствен сайт. Работил е като психолог, писател и журналист на..

публикувано на 24.11.17 в 14:15
свилен симеонов

Свилен Симеонов гостува в Регионалната библиотека в Шумен

Диригентът Свилен Симеонов ще гостува днес в родния си град Шумен по покана на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” и Сдружение „Мисия Култура“. Свилен Симеонов работи като диригент на „Симфониета София”. Той е носител на наградата на Българското национално радио за музикант на годината за 1999 г., на „Кристална лира” за 2001 г. и на „Златна..

публикувано на 24.11.17 в 10:53

Наградиха най-успешните читалища в община Търговище

Читалище „Развитие“ в село Буховци бе отличено за цялостната си дейност на Годишните награди за най-успешни читалища в община Търговище. Победител в категория "Библиотечно-информационна дейност” е читалище „Йордан Миндов“ в село Алваново. Наградата за „Любителско художествено творчество и съхранение на автентичен фолклор“ е за читалище „Пробуда“ в..

публикувано на 24.11.17 в 08:34
Мариана Борисова Бянкова, 6 години, Арт-школа “Чифлигарови”

Избраха победителите в конкурса за коледни рисунки на Община Шумен

666 деца и ученици се включиха в обявения от Община Шумен конкурс за рисунка на тема „Коледа и Нова година”. Победител в първата възрастова група е шестгодишната Мариана Бянкова, възпитаничка на Арт-школа „Чифлигарови”. С първа награда във втората възрастова група е отличена рисунката на третокласничката Николия Петрова от Трето ОУ „Димитър Благоев“...

публикувано на 23.11.17 в 16:28

Силистренска гимназия отбелязва патронния си празник с театрален спектакъл по Вазов

Патронният празник на Природоматематическата гимназия „Св. Климент Охридски“ в Силистра ще бъде отбелязан със спектакъла „Двубой“,  с участието на ученици от групата по театрално изкуство, с ръководител Станислав Георгиев. Представлението ще се състои на 27.11, понеделник, в залата на Драматичния театър в Силистра. Т ържеството започва в 17:30..

публикувано на 23.11.17 в 13:48