Европейската нощ на музеите ще отбележат в Исперих

Снимка: Шевкие Чакър
Вратите на Историческия музей ще бъдат отворени от 18 ч. „Гостите могат да разгледат е експозиция, посветена на Древна Тракия“, уточни за Радио Шумен директорът на музея Боряна Матева. Ще се проведат игри за малчуганите, наречени „Млад археолог“. Децата ще търсят находки и ще сглобяват керамични съдове. Видеолектория и изложба ще представи едно от най-използваните оръжия на древността - прашката. Ще се представи и древнотракийската трапеза. Етнографската къща в Исперих също ще бъде отворена за посетители от 18 часа до след полунощ.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Режисьорката Ана Батева за добросъседството и сътрудничеството между Македония и България

Договор за добросъседството и сътрудничество предстои да бъде подписан между България и Македония. Срещу него естествено скептични позиции и изказвания има и у нас, и в Македония. Дали той ще бъде основа за сближаване на културите и четенията на историята на двете страни, Антоний Димов потърси в диалог с театралната режисьорка Ана Батева, която е родена в..

публикувано на 28.07.17 в 14:33

Център "STEAM" откри конкурс за снимка на природен обект или природно явление

Научно-образователният център „STEAM” откри конкурс за най-добра снимка на природен обект или природно явление и негово най-точно научно описание, под надслова „Красива природа, красива наука”. Конкурсът е насочен към ученици и възрастни от Шумен. Какво провокира образователната институция да подхване тази инициатива, може да чуете от разговора на..

публикувано на 25.07.17 в 15:35

Празнична седмица в Тутракан

Звезди от всички жанрове ще се изсипят на брега на река Дунав в Тутракан по време на празничната седмица "Огненият Дунав", която ще се проведе от днес до 29 юли. "Звезден прах над Дунав" се нарича първата вечер - на 25 юли, когато софийският театър "Искри и сезони" ще представи комедията на Димитрис Псатас "Депутатите не лъжат...?!", а след нея на..

публикувано на 25.07.17 в 12:52

Продължава Панаирът на киселото мляко в Разград

Продължава „Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествени занаяти“ в Разград, открит снощи. От 10:00 ч. днес в Етнографския музей ще се проведе детска работилница „Първи стъпки в занаята“. От 11:00 часа на същото място ще започне конкурсът за домашно приготвено кисело мляко, традиционни ястия и десерти с мляко. Гостите..

публикувано на 25.07.17 в 08:36

В Разград започва Панаирът на киселото мляко

Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествени занаяти в Разград се провеждат от днес до 26 юли. Официалното откриване ще бъде на площад „Момина чешма“ с концерт „Вечер на Индия“. По традиция ще се проведат детска работилница „Първи стъпки в занаята“, конкурс за домашно приготвено кисело мляко и за традиционни ястия и десерти..

публикувано на 24.07.17 в 10:10

Стена с барелефи откриват в Двора на Кирилицата

Презентация по повод откриването на крепостта „Кирилица”, част от културно-историческия комплекс "Двор на Кирилицата" в Плиска ще се проведе от 10:00 часа днес. На презентацията ще бъдат представени забележителните над 500 кв. метра експонатни зали - "Създаване школа на Кирилицата в Плиска" с уникални дърворезби и "Българска слава" - представяща великите..

публикувано на 24.07.17 в 09:32
Регионалния исторически музей в Шумен

"Летен музей" започва в Шумен

Инициативата „Летен музей” започва в Регионалния исторически музей - Шумен. Тя ще се проведе в две части - първата от 24 до 28 юли, а втората ще бъде през август. Занятията ще бъдат всеки делничен ден от 10:00 до 12:00 часа. Те имат за цел да запознаят децата с далечното и по-близкото минало под формата на игри и забави. Предвиждат се разнообразни..

публикувано на 24.07.17 в 09:23