Европейската нощ на музеите ще отбележат в Исперих

Снимка: Шевкие Чакър
Вратите на Историческия музей ще бъдат отворени от 18 ч. „Гостите могат да разгледат е експозиция, посветена на Древна Тракия“, уточни за Радио Шумен директорът на музея Боряна Матева. Ще се проведат игри за малчуганите, наречени „Млад археолог“. Децата ще търсят находки и ще сглобяват керамични съдове. Видеолектория и изложба ще представи едно от най-използваните оръжия на древността - прашката. Ще се представи и древнотракийската трапеза. Етнографската къща в Исперих също ще бъде отворена за посетители от 18 часа до след полунощ.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва „Средновековният фестивал Червен“

„Средновековният фестивал Червен“ ще се проведе за девети пореден път от днес до неделя между 10 и 18 часа. В него ще участват представители на сдружение „Чигот“, на клуб „Традиция“ и свободни реенактори от столицата, Варна, Велико Търново и Шумен. Край стените на крепостта ще бъде възстановен средновековен боен лагер, съобщи организаторът на фестивала..

публикувано на 26.05.17 в 11:25

Детска нощ в музея в Русе

Детска нощ в музея се открива от 16:00 ч. в Историческия музей и Лапидариума в Русе. За малките посетители са предвидени поредица от малко позабравени и съвременни игри, демонстрации и образователни модули. Децата ще имат възможност да се включат в няколко творчески работилници, арт ателиета и открити уроци по танци. Програмата ще продължи до 21 часа,..

публикувано на 26.05.17 в 11:18

Книга за баскетбола в Русе написа Александър Недков

Книга за историята на баскетбола в Русе написа дългогодишният журналист Александър Недков. В нея той се спира на първите прояви на този спорт в крайдунавския град, на първите организирани клубове, на най-изявените имена в този спорт през годините. Това е поредното заглавие, в което Недков анализира историческите успехи на русенските спортове, но не..

публикувано на 25.05.17 в 16:54

Фотоизложба откриват в Русе

Фотоизложбата „Крим. От другата страна“ ще бъде открита от 18 ч. днес в зала „Русе“ на Регионалния исторически музей в дунавския град. Автор на снимките е Емине Зиятдинова, фотограф документалист, журналист и социолог от кримско-татарски произход. На откриването на експозицията ще присъстват посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи, почетният..

публикувано на 25.05.17 в 10:54

„Моши моши, Япония“ представят в Шумен

Книгата на Юлияна Антонова - Мурата „Моши моши, Япония“ ще бъде представена в Шумен днес. Началото е от 18 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Авторката ще представи лично свои впечатления от Страната на изгряващото слънце.

публикувано на 25.05.17 в 10:44

Произведения на Моцарт ще слушат шуменци

Цигуларят Мичо Димитров и диригентът Диан Чобанов ще участват в концерта на симфоничния оркестър на Шумен тази вечер. Ще звучат произведения на Волфганг Амадеус Моцарт, сред които Четвъртият концерт за цигулка и оркестър, симфония №39 и увертюрата към операта „Така правят всички жени“. Концертът започва в 19:05 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“...

публикувано на 25.05.17 в 09:11

Националната изложба "Лудогорие" се открива в Разград

165 творби на 120 автори са избрани да участват в Националната изложба „Лудогорие 2017“ в Разград. Експозицията се открива от 11 часа днес в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Тогава ще бъдат наградени и победителите в отделните жанрове. Според директора на галерията Тодор Тодоров в тазгодишното трето издание на „Лудогорие“ се чувстват..

публикувано на 23.05.17 в 10:45