Мобилна библиотека във Васил Друмев

Библиотеката - активен участник в обществения живот е целта на проекта, по който работят НЧ ”Добри Люцканов” в шуменското село Васил Друмев и Дневният център за деца с увреждания в селото. Проектът е към Фондация „Глобални библиотеки – България”. Създадена е мобилна библиотека, която осъществява връзката между децата в центъра, читалището и обществеността. В нея има нова компютърна техника, която се ползва от цялото население. Най-активна е работата с децата. Създадени са клубове към читалището - „Приятели на книгата“, „Млад краевед“, лятна работилница, в която децата се включват в различни дейности, пояснява читалищният секретар Мария Великова. Репортаж на Сълза Стаменова.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Силистренка с титли от Мис "Седем континета" 2017

Силистренка нареди България в челните позиции сред красавици от целия свят. Тюлин Салим  взе участие в конкурса Мис "Седем континента" 2017, провел се   в Бодрум -Турция. Българката стана трета подгласничка и спечели специална награда. В края на март в родния си град, Тюлин Салим спечели първата си титла  – Мис "Силистра" 2017. Като награда към..

публикувано на 27.05.17 в 17:15

Вицешампион в музиката

Със сребърен медал от Световната купа по фолклор се завърна в родния Разград 16-годишната Патриция Колева. Световната вицешампионска титла тя спечели в конкуренция с над 8 хиляди участници от цял свят, с изпълнение на песента „Брала мома ружа цвете“ - в модерен аранжимент.  Десетокласничката  извоюва и златния медал в Националния шампионат.  Патриция..

публикувано на 27.05.17 в 10:00

„Дни на моя град“ в Каспичан

Традиционните майски празници „Дни на моя град“ започват от днес в Каспичан. Общината е подготвила различни прояви, които ще са безплатни за жителите и гостите на града. Поканата оправя кметът на Каспичан Милена Недева. С нея разговаря Миглена Стоянова.

публикувано на 25.05.17 в 15:45

Продължава косенето на тревни площи в Шумен

През тази седмица се акцентира на премахването на излишната тревна растителност в кварталите на Шумен. Това съобщи Златин Кайряков, директор на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“. По думите му, кварталите "Херсон" и Добруджански" са почти окосени. Активно се работи в "Боян Българанов" и кв. "Тракия", а от понеделник ще започне..

публикувано на 25.05.17 в 15:33

Медиите са стража на българския език

Проф. д-р Надка Николова - носител на Награда на Шумен - 2 017 година за  "Принос в сферата на хуманитарните и педагогическите науки“ , преподавател в  Катедрата по български език" на Шуменски университет "Еп.Константин Преславски". Убедени, че ние - журналистите, по-често трябва да сверяваме часовниците си по съвременен български език с учени..

публикувано на 25.05.17 в 10:00

22 загинаха при взрив на концерт в Манчестър

22 загинали и 59 ранени - това е равносметката след терористичния акт на концерта на американската певица Ариана Гранде в Манчестър, Великобритания. Към момента няма данни за пострадали български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи. Какви са настроенията сред хората там - чуйте от интервюто на Георги Софронов с журналистът от БГ Радио..

публикувано на 23.05.17 в 15:40

Проф. Коева: Грамотността не е само правопис, но и уместен начин на изразяване

В навечерието на 24 май правим опит да се сприятелим с нашия прекрасен, богат и звучен български език. Защото опростяването и неграмотността, която срещаме навсякъде и все по-често не означава нищо друго, освен нашата сигурна културна смърт. Вече трета година Институтът за български език при БАН провежда инициативата „Написаното остава - пиши..

публикувано на 23.05.17 в 15:21