Шуменският университет празнува

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ днес чества своя патронен празник. Ректорът проф. Георги Колев ще удостои със знанието "Почетен професор на Шуменския университет" историка доц. д-р Стоян Танев за съществения му принос за издигане, утвърждаване и популяризиране името на университета. Ще бъдат връчени Наградите на ректора за 2016 г.  Ще бъде открито и 40-то издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”. Миглена Стефанова разговаря с професор Колев.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво да очакваме на историческия фестивал "Абритус"

Третото издание на историческия фестивал „Античният Абритус” се открива тази вечер сред руините на едноименния археологически резерват край Разград. Акцентите в двудневната фестивална програма представи Виолета Антонова - главен експерт в Дирекцията „Култура, спорт и туризъм” в Община Разград. Материал на Марина Бенова.

публикувано на 23.06.17 в 11:50

Красимира Коларова - диригентът на духовия оркестър в Търговище

Единствената жена дипломиран диригент на духов оркестър у нас живее и работи в Търговище. Това е Красимира Коларова. Тя дирижира духовия оркестър при Община Търговище. Всяка сряда оркестърът изпълнява музикални произведения пред Драматичния театър, а в петък пред църквата "Свети Иван Рилски". С Красимира Коларова разговаря Евтим Петков.

публикувано на 23.06.17 в 11:45

Какво да знаем преди да тръгнем в планината

Планината е едно от най-привлекателните места през лятото. С разговора, който ще чуете се надяваме да бъдем полезни на всички, които ще тръгнат да я покоряват. Мина Денева разговаря с планинския спасител Емил Нешев.

публикувано на 23.06.17 в 11:33

Финансират БДЖ с 224 млн. лв.

Европейската комисия одобри отпускането на държавна помощ за БДЖ в размер на 224 милиона лева. Това е първата европейска нотификация за държавна помощ от присъединяването на страната ни в Европейския съюз. Шестгодишното проучване на искането за държавна помощ е доказало жизнеспособността на дружеството, както и правилния подход на управлението му по време..

публикувано на 22.06.17 в 14:21

Влизат нови правила за рецептурните книжки

Нови правила за рецептурните книжки, с които пациентите вземат лекарства от Здравната каса влизат в сила от юли. Новото изискване е разпечатаните рецепти към книжката да не надвишават броя на страниците ѝ. Ще улеснят или пък ще затруднят допълнително пациентите промените и новите правила? Отговорите потърси Георги Софронов.

публикувано на 21.06.17 в 15:45

Добромир Драев за подписката за по-чиста вода в Шумен

Подписката под надслов „Чиста вода за Шумен” тече от събота в национален сайт за граждански инициативи. В нея се настоява - Общинският съвет в Шумен да НЕ съгласува бизнес плана за следващите 5 години на „ВиК - Шумен” ООД; Общинският съвет в Шумен да създаде нарочна комисия, която да анализира проблемите на „ВиК - Шумен” ООД и да търси отговорност от..

публикувано на 21.06.17 в 15:10

"Лицата на живота" - животновъдът Сахми от Венец

В „Лицата на живота“ ще ви срещнем с животновъд от Венец. 60-годишният Сахми Рафиев има малка овцевъдна ферма. От 30 години се занимава с отглеждането на животни. С него разговаря Айше Лятиф.

публикувано на 21.06.17 в 14:02