Заловиха наркоразпространител в Силистра

Мъж, заподозрян в разпространение на наркотици, е задържан при операция на силистренски криминалисти на 18 май. Действайки по сигнал за пласиране на дрога, по бул. „Македония”, полицаите спрели лек автомобил „Сузуки” с четирима мъже. У единия – на 25 години, били намерени 0.7 г суха тревна маса, идентифицирана като канабис. В последвалите действия е установено, че дрогата била закупена от 29-годишен мъж. В гараж, ползван от него като автосервиз, при претърсване били открити 10.4 г канабис и електронна везна. Претърсена е и вилна постройка, собственост на мъжа там също е намерена електронна везна, както и четири машинки за разтрошаване на канабис. 29-годишният, който е известен на органите на полицията, и мъжът на 25 години са задържани за срок до 24 часа. Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят за движение улица в Силистра

Улица „Драгоман“ в Силистра ще е затворена за движение днес, напомнят от местната администрация. Причина за това са строително-монтажни работи по изграждането на газоразпределителната мрежа в града. Ограничения на движението в града ще има и през следващата седмица.

публикувано на 24.11.17 в 08:20

Община Тутракан с номинации за Наградите в туризма

Община Тутракан участва с три номинации в онлайн гласуването за годишните награди на Министерството на туризма. В раздел „Туристическо събитие“ е включен фестивалът „Огненият Дунав“. Общината участва и с две предложения в раздел „Туристическа атракция“ - Мемориалният комплекс в село Шуменци и Рибарската махала в Тутракан. В категорията..

публикувано на 23.11.17 в 15:44

В Дулово ще строят завод за каолин

Първата копка на завода за преработка на каолин в община Дулово ще бъде направена в края на 2018 година, ако всички процедури се движат безпроблемно. Това съобщи за Радио Шумен кметът Юксел Ахмед. Инвестицията ще бъде в размер на 30 млн. лева. Първоначално ще бъдат наети на работа 140 души. Строителството на завода за преработка на каолин се очаква да..

публикувано на 23.11.17 в 15:34

Мотивират учениците от малцинствата да останат в училище

Започна изпълнението на проект „Мога и успявам“, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. В проекта са обхванати ученици от Обединеното училище „Св. Климент Охридски” в село Професор Иширково и Професионалната гимназия по производствени технологии „Евлогий Георгиев“ в Силистра. Целта е да бъдат..

публикувано на 22.11.17 в 17:18

Ловци от Силистра осигуряват храна на дивите животни

58 300 килограма концентриран фураж и десет тона листници за подхранването на полезния дивеч осигури за зимния сезон Ловно рибарското сдружение "Сокол едно" в Силистра. Изградени са 60 хранилища за дивите прасета, 45 хранилки за благородните елени и сърните и 185 броя за фазаните, яребиците и дивите зайци. Два пъти седмично се изнася храната от дежурните..

публикувано на 22.11.17 в 17:12

В Силистра обучаваха полицаи за "насилието на честта"

Обучение по проблеми, свързани с „насилието на честта”, е проведено с близо 40 служители на Областната дирекция на МВР в Силистра. Представители на фондация „Джендър-проект в България” са работили със служители на криминалната и охранителната полиция, инспектори от детските педагогически стаи и разследващи полицаи от районните управления в..

публикувано на 22.11.17 в 13:33

Стягат коледната елха в Силистра

Коледното дръвче в Силистра ще светне на 1 декември по време на традиционното тържество "Около елхата", съобщават от местното кметство. В програмата ще участват актьори от Драматично-кукления театър, вокалната студия „Мегатон”, балет „Б2“ и фолклорния ансамбъл „Ритъм”. Елхата вече е монтирана в центъра на Силистра и до дни ще бъде украсена с..

публикувано на 22.11.17 в 09:54