Заловиха наркоразпространител в Силистра

Мъж, заподозрян в разпространение на наркотици, е задържан при операция на силистренски криминалисти на 18 май. Действайки по сигнал за пласиране на дрога, по бул. „Македония”, полицаите спрели лек автомобил „Сузуки” с четирима мъже. У единия – на 25 години, били намерени 0.7 г суха тревна маса, идентифицирана като канабис. В последвалите действия е установено, че дрогата била закупена от 29-годишен мъж. В гараж, ползван от него като автосервиз, при претърсване били открити 10.4 г канабис и електронна везна. Претърсена е и вилна постройка, собственост на мъжа там също е намерена електронна везна, както и четири машинки за разтрошаване на канабис. 29-годишният, който е известен на органите на полицията, и мъжът на 25 години са задържани за срок до 24 часа. Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Огнеборци спасиха коте в беда

Пожарникари свалили вчера котка от високо дърво в Силистра, откъдето животното не можело да слезе, съобщиха от Областната дирекция на МВР. От началото на годината това е трети случай, при който огнеборци правят спасителна операция за животно.

публикувано на 21.02.18 в 12:16

Нови специалности в силистренски училища

Проектът за държавен план-прием след седми клас в Силистренска област беше одобрен от Комисията по заетост. За първи път в приема ще участва преобразуваното Обединено училище „Иван Вазов“ в село Зафирово, община Главиница. В областта се предвижда разкриването на 9 нови специалности. В две училища се предлагат паралелки с дуална система на обучение. 22..

публикувано на 20.02.18 в 14:36

Ремонтират физкултурен салон на 44 години

Обявена е обществена поръчка за ремонт на физкултурния салон и обслужващите помещения в Основното училище „Христо Ботев“ в Алфатар. Това става ясно от сайта на местната администрация. Стойността е над 250 000 лева, а средствата са отпуснати с постановление на Министерския съвет от ноември 2017 г. Салонът е построен през 1974 г. и оттогава не е..

публикувано на 20.02.18 в 11:57

Засякоха шестима пияни зад волана

Двама неправоспособни и шестима, седнали зад волана след употреба на алкохол, са установени при проверки на пътна полиция през изминалата седмица в Силистренска област. В периода от 12 до 18 февруари са констатирани общо 407 нарушения. Съставени са 40 акта и са наложени 350 глоби по фиш. Междувременно в общините Дулово и Тутракан съвместно с..

публикувано на 20.02.18 в 10:55

Наши кукери гонят злото в Румъния

Кукери от Алфатар ще гонят зли духове днес в Румъния. Група „Каракуши“ е възстановена миналата година след 45-годишно прекъсване. Съставът ще участва днес в международен фестивал в румънския град Бранещи. Групата е единствена поканена от Силистренска област за участие. Това съобщи председателят на местното читалище Дамян Славов. "Каракуш на румънски..

публикувано на 20.02.18 в 09:37

Питат работодатели какви кадри търсят

Комисия по заетост към Областния съвет за развитие в Силистра проучва потребностите от работна сила сред работодателите. Ще се анализира обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените кадри. Такива проучвания ще се правят два пъти в годината. Информацията ще се обобщава от експертен екип от представители на държавната и местната..

публикувано на 19.02.18 в 16:21

Прибраха в класните стаи още 491 деца

491 деца от Силистренско са записани в училище в резултат на обходите, които бяха направени по Механизма за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна училищна възраст. От Регионалното управление на образованието в Силистра уточняват, че 2419 деца от 5 до 16-годишна възраст са в чужбина, а за 174 няма информация...

публикувано на 19.02.18 в 14:01