Заловиха наркоразпространител в Силистра

Мъж, заподозрян в разпространение на наркотици, е задържан при операция на силистренски криминалисти на 18 май. Действайки по сигнал за пласиране на дрога, по бул. „Македония”, полицаите спрели лек автомобил „Сузуки” с четирима мъже. У единия – на 25 години, били намерени 0.7 г суха тревна маса, идентифицирана като канабис. В последвалите действия е установено, че дрогата била закупена от 29-годишен мъж. В гараж, ползван от него като автосервиз, при претърсване били открити 10.4 г канабис и електронна везна. Претърсена е и вилна постройка, собственост на мъжа там също е намерена електронна везна, както и четири машинки за разтрошаване на канабис. 29-годишният, който е известен на органите на полицията, и мъжът на 25 години са задържани за срок до 24 часа. Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Търси се подкрепа за Дунав мост 3 между Силистра и Кълъраш

Общ документ за изграждане на Дунав мост 3 между Силистра и Кълъраш подготвят кметовете на двата града - д-р Юлиян Найденов и Даниел Драгулин, съобщиха от общинската администрация в Силистра. Решение за това е взето на среща в Румъния. В документа трябва да бъдат представени данни за увеличения трафик между Силистра и Кълъраш, както и за очакванията на..

публикувано на 28.07.17 в 15:48

Започват ремонти на училище и детска градина в Силистра

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов подписа договорите за ремонтите на Основното училище „Свети Свети Кирил и Методий“ и Детската ясла „Здравец“. Дейностите ще бъдат финансирани с малко над 3 417 000 лева по оперативната програма „Региони в растеж“. Очаква се обновяването на учебните сгради да започне в началото на август, а срокът за..

публикувано на 28.07.17 в 10:07

Обсъждат развитието на туризма в Тутракан

Обществена дискусия "Чудесата на Тутракан. Нови възможности за развитие на културно-исторически туризъм в региона" ще се проведе в дунавския град. Изборът на домакинство за форума не е избран случайно - през 2014 г. Крепостта "Трансмариска", част, от която през последните години бе реставрирана, взе златния медал в категория "Атракции" на..

публикувано на 28.07.17 в 09:14

Удостояват митрополит Амвросий със званието "Почетен гражданин на Силистра"

Доростолският митрополит Амвросий ще стане „Почетен гражданин на Силистра“. Това решиха днес с тайно гласуване общинските съветници. Званието ще му бъде връчено на Кръстовден, когато е празникът на Силистра. Съветниците определиха и носителите на отличието „За граждански принос“. Това са хореографът Симеон Симеонов, дългогодишният автомобилен..

публикувано на 27.07.17 в 15:59

Изграждат отделение по кардиология в МБАЛ - Силистра

1,5 млн. лева от бюджета на Министерството на здравеопазването са отпуснати за изграждане на отделение по кардиология в МБАЛ - Силистра. „Средствата са за купуването на апаратура и за ремонт. Това е структура по инвазивна кардиология, която отдавна искаме да разкрием. Това е изключителна придобивка за хората от Силистренска област. Те заслужават..

публикувано на 27.07.17 в 15:15

Проблемите с речните легла обсъдиха в Силистра

Проблем със заблатяване в частни земи разгледаха институциите на среща в областната администрация в Силистра. Изяснено е, че при създаването на плановете за разпределение на земеделските земи, не са взети предвид отводнителните канали на язовирите и речните легла. В повечето случаи тези канали са заличени с цел увеличаване на обработваемите площи. Такъв е..

публикувано на 27.07.17 в 11:57

Дофинансират училища в община Главиница

Община Главиница ще дофинансира трите училища в общината с 45 000 лева. Това решиха общинските съветници на своето заседание днес. Отпускането на средствата се налага заради липсата на ученици, като не достигат общо 99 деца. Съветниците разрешиха също да има слети и маломерни паралелки. Основното училище „Ст. Караджа“ ще получи 22 000 лв. заради лисващи 50..

публикувано на 26.07.17 в 17:08