Заловиха наркоразпространител в Силистра

Мъж, заподозрян в разпространение на наркотици, е задържан при операция на силистренски криминалисти на 18 май. Действайки по сигнал за пласиране на дрога, по бул. „Македония”, полицаите спрели лек автомобил „Сузуки” с четирима мъже. У единия – на 25 години, били намерени 0.7 г суха тревна маса, идентифицирана като канабис. В последвалите действия е установено, че дрогата била закупена от 29-годишен мъж. В гараж, ползван от него като автосервиз, при претърсване били открити 10.4 г канабис и електронна везна. Претърсена е и вилна постройка, собственост на мъжа там също е намерена електронна везна, както и четири машинки за разтрошаване на канабис. 29-годишният, който е известен на органите на полицията, и мъжът на 25 години са задържани за срок до 24 часа. Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Рапица

Посевите са в добро състояние

В много добро състояние са 91 на сто от пшеницата и 93 % от засетия ечемик в Силистренско. Това показва справка от Областната дирекция "Земеделие". Посевите са наторени и третирани с хербициди. Няма измръзнали площи и нападения от гризачи. В Силистренска област е регистрирано измръзване на плодните пъпки на овощни видове. Подадени са 14 заявления за..

публикувано на 25.04.18 в 11:21

Откриват обновения площад "Албена"

Изцяло ремонтираният силистренски площад "Албена" ще бъде официално открит днес. Направената реконструкция е за над 2 260 000 лева по оперативна програма "Региони в растеж". Основните дейности в проекта са свързани с обновяване на алейната мрежа, тротоарни настилки, създаване на зони за отдих, въвеждане на видеонаблюдение и енергоспестяващо..

публикувано на 24.04.18 в 08:51
слънце

Температурен рекорд в Силистра

Температурен рекорд за датата 22 април е регистриран вчера в Силистра - 28.2 градуса, показва справка от метеорологичната обсерватория в града. Предишният температурен рекорд е от 22 април 1950 година - 27.3 градуса. Най-топло през месеца през последните около седем десетилетия е било на 6 април 1998 година - 33.2 градуса.

публикувано на 23.04.18 в 12:45

Видео уроци онлайн в Силистра

Нов образователен маршрут на знанието предлага на своите потребители Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра по случай днешния Световен ден на книгата и авторското право. Това е онлайн платформа „Уча.се”, съобщиха от библиотеката. От днес читателите на Регионалната библиотека могат да се възползват от възможността да учат на специално..

публикувано на 23.04.18 в 09:41
Снимка: Община Монтана

Тръгва кампания за саниране на жилища

В Силистра днес ще се проведе втората информационна кампания за внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на града. Кампанията има за цел да представи пред обществеността изискванията за подаване на Проектни фишове за актуализацията на Инвестиционната програма на Общината и начините за подаване на..

публикувано на 23.04.18 в 09:14

Благотворителна еко-акция в Силистра

Благотворителна еко-акция ще се проведе днес в Силистра по повод Деня на Земята - 22 април. От 11 часа срещу входа на Дунавския парк ще бъде поставена метална сфера, изобразяваща планетата Земя. Това ще бъде пункт за събиране на пластмасови капачки, обясни за Радио Шумен Пепа Русева от инициативния комитет. Прастмасовите капачки ще бъдат предадени за..

публикувано на 22.04.18 в 08:15

Спипаха иманяри на разкопки посреднощ

Трима иманяри са задържани в Силистра, съобщават от Областната дирекция на МВР. Специализираната полицейска операция е проведена тази нощ под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Районното полицейско управление в Силистра и Граничното полицейско..

публикувано на 20.04.18 в 15:44