Заловиха наркоразпространител в Силистра

Мъж, заподозрян в разпространение на наркотици, е задържан при операция на силистренски криминалисти на 18 май. Действайки по сигнал за пласиране на дрога, по бул. „Македония”, полицаите спрели лек автомобил „Сузуки” с четирима мъже. У единия – на 25 години, били намерени 0.7 г суха тревна маса, идентифицирана като канабис. В последвалите действия е установено, че дрогата била закупена от 29-годишен мъж. В гараж, ползван от него като автосервиз, при претърсване били открити 10.4 г канабис и електронна везна. Претърсена е и вилна постройка, собственост на мъжа там също е намерена електронна везна, както и четири машинки за разтрошаване на канабис. 29-годишният, който е известен на органите на полицията, и мъжът на 25 години са задържани за срок до 24 часа. Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тутракан празнува

Тържествено заседание на Общинския съвет ще се проведе днес в Тутракан, по повод празника на града. От 14 часа ще бъдат връчени почетни отличия. Поканени са народни представители, областният управител на Силистра, бивши кметове и председатели на Общинския съвет и почетни граждани.

публикувано на 21.09.17 в 09:19
Иван Бъчваров

Три пожара гасиха дуловските огнеборци

Кравеферма в района на село Чернолик е спасена от опожаряване, съобщиха от силистренската полиция. Стопанската постройка била застрашена от пожар в сухи треви, възникнал в близост. След намесата на дуловските огнеборци до материални щети не се е стигнало. Причината за произшествието е небрежната работа с огън. Още два пожара са гасили огнеборците от Дулово..

публикувано на 20.09.17 в 14:59

Откриха годината в силистренския филиал на Русенския университет

С тържествена церемония днес беше открита Новата академична учебна година в силистренския филиал на Русенския университет. От името на първокурсниците поздрави поднесе Йордан Вели. Днес се състоя и промоцията на Випуск 2017 във филиала. Тази година дипломи получиха 77 бакалаври и магистри, като отличниците сред тях са деветима

публикувано на 20.09.17 в 14:09

Задържаха силистренец с канабис

29-годишен е задържан с наркотици в Силистра, съобщават от полицията. Снощи в централната част на града при полицейска проверка у него били намерени 2.8 г канабис, идентифициран с полеви наркотест. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, срещу него е образувано досъдебно производство.

публикувано на 20.09.17 в 11:40

Откриват годината в Русенския университет - филиал Силистра

Новата академична година ще бъде открита във филиала в Силистра на Русенския университет „Ангел Кънчев”, съобщиха от учебното заведение. Дипломи за висше образование ще получат 41 абсолвенти и 36 магистри - 25 магистри изнесено обучение по магистърска програма „Съвременни образователни технологии в детската градина и началното училище” и 11 магистри по..

публикувано на 20.09.17 в 09:59
Камерата на Димо Коларов, с която големият български оператор e заснел сериала „Капитан Петко Войвода“, както и оригинален реквизит от филма

Изложба представя реквизит от филма „Капитан Петко войвода“

„От киноцентъра до музейната витрина” се нарича представената в Силистра изложба от Историческия музей в Попово с реквизит от филма "Капитан Петко войвода" и вещи на големия кинооператор Димо Коларов. Според директора на музея в Попово Пламен Събев, филмът е сниман почти изцяло с автентични облекла и накити, събирани от населението на..

публикувано на 17.09.17 в 10:40

Председателката на Комисията по образование и наука посети силистренски училища

Обхващането на децата в задължителното предучилищно и училищно образование е основен акцент на изпълнителната и законодателната власт през новата учебна година. Това каза Милена Дамянова - председател на Комисията по образование и наука в парламента, която бе на откриването на учебната година в няколко силистренски училища. Друг акцент, който тя..

публикувано на 15.09.17 в 16:26