Наградиха отличниците на Кубрат

По повод 24 май - Деня на славянската писменост и култура в Кубрат наградиха изявени ученици и колективи от община Кубрат. Грамоти и парични награди получиха 53 ученици и 6 колектива от общината. Присъстваха кмета на общината Алкин Неби, неговите заместници Орхан Мехмед и Женифер Пойраз, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмер, ученици, учители, родители и близки, граждани.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Безработицата в област Разград е 11 на сто

11 % e равнището на безработица за област Разград през октомври. Най-високо е нивото в община Самуил – 25,9 %, следват общините Лозница, Завет, Кубрат, Исперих, Цар Калоян – 13,7 %. Най-ниско е нивото на безработицата в община Разград - 5,7 % . Продължително безработните с престой на борсата над една година към края на септември са 2966 души или..

публикувано на 24.11.17 в 16:34

Областният управител на Разград с приз "Приятел на децата"

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен е първият носител на плакета „Приятел на децата“. Призът се връчва от репортерите от клуб „Емпатия“ и учениците от Детския местен парламент към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Кубрат. Според репортерите областният управител често проявява..

публикувано на 24.11.17 в 14:22

2 333 деца от Разградско са в чужбина

Близо 4 000 посещения на място са извършени в Разградска област по Механизма за обхващане и задържане на децата и учениците от образователната система. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образованието Ангел Петков. За 2 333 деца е установено, че са в чужбина, а 229 са с неизвестен адрес. Над 1 100 са навършили 16 години и не..

публикувано на 24.11.17 в 06:22

Специалисти ще прегледат лъвовете в Разград

Екип от ветеринарни лекари на Фондация „Четири лапи“ от 09:00 ч започва прегледа на лъвовете в зоопарка в Разград, за да се установи дали животните страдат от заболявания, които налагат лечение или друга лекарска намеса. Днес и утре специалисти от България, Германия и Нидерландия ще направят акция за животните, която е част от сключено споразумение..

публикувано на 23.11.17 в 08:49
град Разград

Извънредно заседават съветниците в Разград

В Разград ще има извънредна сесия днес. Местните парламентаристи ще разгледат докладна, внесена от съветника Иво Димитров. Тя е за даване на разрешение на дружеството „Общински пазари-Разград” за сключване на договор с банкова институция за предоставяне на дългосрочен инвестиционен кредит за изграждане на нова търговско-административна сграда и..

публикувано на 23.11.17 в 08:35

Още две улици с нов асфалт в Разград

Днес приключи асфалтирането на улиците „Надежда“ - в участъка от улица “Проф. Димитър Ненов“ до улица „Урал“, и улица „Рила“ в участъка от „Южен булевард“ до тупика. Започна и подготовката за асфалтирането на междублоковото пространство на булевард „Априлско въстание“ с номера 62 и 58.

публикувано на 22.11.17 в 16:54

Тренировъчно занятие се проведе в Антоново

Тренировъчно занятие за спасителни действия при пожар се проведе в Антоново. Целта му бе да бъде тествано как се осъществява на практика взаимодействието между институциите, включени в единната спасителна система, и да бъде установена степента на готовност на съответните екипи за навременни и адекватни действия в кризисни ситуации. В занятието участваха..

публикувано на 22.11.17 в 16:30