Наградиха отличниците на Кубрат

По повод 24 май - Деня на славянската писменост и култура в Кубрат наградиха изявени ученици и колективи от община Кубрат. Грамоти и парични награди получиха 53 ученици и 6 колектива от общината. Присъстваха кмета на общината Алкин Неби, неговите заместници Орхан Мехмед и Женифер Пойраз, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмер, ученици, учители, родители и близки, граждани.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Посланик и зам.-министър в Разград

Зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов пристига днес в Разград. Той ще участва в годишното заседание на Областния съвет за превенция на домашното насилие , което започва от 11 ч. в залата на Общинския съвет. Ще бъдат представени добри практики в превенцията на домашното насилие, прилагането на Закона за защита от домашното насилие (ЗЗДН) в..

публикувано на 26.04.18 в 09:24

200 на бунт заради разбити улици

Над 200 души се събраха в Исперих на протест заради лошото състояние на улиците в града. Гражданите настояват фирмата изпълнител на проекта по водния цикъл да ремонтира компрометираните участъци. Един от инициаторите на протеста Сезгин Яшар заяви, че улиците са в много лошо състояние. "Решихме да протестираме, за да се самосезират компетентните органи...

обновено на 24.04.18 в 17:32

В Исперих кастрират женските кучета

По-рано от обявената дата стартира кампанията за безплатна кастрация на женски кучета в община Исперих. Това заяви за Радио Шумен д-р Стоян Стоянов, един от тримата ветеринарни лекари, ангажирани с тази дейност. Целта на кампанията е овладяване популацията на безстопанствените животни, а мерките са предприети след работна среща в края на март,..

публикувано на 24.04.18 в 17:21

Ръсят срещу кърлежи в Разград

Община Разград започна пролетната кампания по дезакаризация /борба с кърлежите/ на тревните площи на територията на населените места. Фирмата изпълнител на дейностите   по предварително изготвен  график ще обезпаразити  273,700 дка площи за 11 000 лева. От администрацията напомнят, че за спазване на графика за дезакаризация ръководителите на..

публикувано на 24.04.18 в 11:06

Плащаме онлайн глоби към КАТ

Плащането на глобите към КАТ става по електронен път, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. С пускането на електронни услуги на МВР вече може дистанционно да се проверява дали водачите имат неплатени глоби по фишове, актове за установяване на административно нарушение и наказателни постановления. За проверката е достатъчно да се попълни..

публикувано на 23.04.18 в 17:17

Разград с приз за културен туризъм

Община Разград бе удостоена с почетен диплом от международния форум по време на Международното изложение "Културен туризъм", което се проведе във Велико Търново. В него участваха над 50 изложители от страната и чужбина. Ежегодно то се посещава от 30 000 души. Заместник-министърът на туризма Любен Кънчев препоръча като добра практика модела на..

публикувано на 23.04.18 в 11:14

Деца с награда от Географски фестивал

Деца от Основното училище "Христо Смирненски" в Кубрат достигнаха до финалите в четвъртия Географски фестивал в Русе. Децата се представиха в два отбора – ,,Моряците" и ,,Акулите", съвместно с IV-та Езикова гимназия - Варна. На фестивала присъстваха известният изследовател на Антарктида проф. Христо Пимпирев и журналистът и пътешественик Симеон..

публикувано на 23.04.18 в 08:18