Наградиха отличниците на Кубрат

По повод 24 май - Деня на славянската писменост и култура в Кубрат наградиха изявени ученици и колективи от община Кубрат. Грамоти и парични награди получиха 53 ученици и 6 колектива от общината. Присъстваха кмета на общината Алкин Неби, неговите заместници Орхан Мехмед и Женифер Пойраз, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмер, ученици, учители, родители и близки, граждани.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Събор в кубратското село Юпер

Традиционният си селищен събор празнува днес кубратското село Юпер. Празникът започва от 10.00 часа с увеселителна програма за децата и колоездене. За доброто настроение на малчуганите ще се погрижи аниматорска формация „Веселяците“ от Русе. Народното веселие ще стартира от 16.00 часа на централния площад в селото. От 17.00 часа празникът ще..

публикувано на 23.09.17 в 09:21

Ритуал за Независимостта в Разград

Кметът д-р Валентин Василев произнесе слово по повод 109 години от провъзгласяването на Независимостта на България. Факти около историческата дата поднесе Иво Стоянов от Регионален исторически музей. Венци и цветя пред Войнишкия паметник в знак на признателност поднесоха общинското ръководство, народният представител Денчо Бояджиев, венец поднесоха и..

публикувано на 22.09.17 в 15:53

Мъж загина при катастрофа в село Тръбач

64-годишен мъж от Разград загина при катастрофа в лознишкото село Тръбач, съобщават от полицията. Вчера по обед, на прав участък, водачът на БМВ изгубил контрол над управлението, колата излязла от пътното платно и се ударила в електрически стълб. По случая се води досъдебно производство.

публикувано на 21.09.17 в 10:16

Обувки ще предостави БЧК на деца от Студенец

Съвместна инициатива в село Студенец организираха Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и директорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова. Двамата посетиха населеното място от община Лозница, за да се запознаят с проблемите на местните хора и да обсъдят възможности за решаването им. Жителите на Студенец споделиха..

публикувано на 21.09.17 в 06:59

Санират три блока в Разград

Стартират дейности по саниране на три жилищни блока в Разград - „Бели Лом“ бл. 60, „Бели Лом“ 62 и „Абритус“ 19. Кметът на общината Валентин Василев откри строителните площадки. Ремонтните работи ще започнат в началото на октомври. Три са фирмите - две софийски и една варненска, които ще санират блоковете. Общата стойност на строително монтажните работи на..

публикувано на 20.09.17 в 16:47

Административният съд в Разград с нов председател

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет e избрала днес единодушно с 12 гласа „за“ Светла Робева за председател на Административния съд в Разград. Тя има над 26 години юридически стаж в органите на съдебната власт като младши прокурор и съдия. Досега беше съдия в Окръжен съд - Разград.   На новия пост Робева си поставя за цел запазване на отличната..

публикувано на 20.09.17 в 15:48

Ще има ли в Разград система за мониторинг на качеството на въздуха

До края на септември представители на четири големи фирми в Разград ще отговорят дали ще финансират изграждане на система за мониторинг на качеството на въздуха. Това стана ясно днес на среща, организирана от областния управител Гюнай Хюсмен. Той призова инвеститорите да съдействат за осигуряване на система за мониторинг, за да се разреши проблемът с..

публикувано на 20.09.17 в 15:06