Наградиха отличниците на Кубрат

По повод 24 май - Деня на славянската писменост и култура в Кубрат наградиха изявени ученици и колективи от община Кубрат. Грамоти и парични награди получиха 53 ученици и 6 колектива от общината. Присъстваха кмета на общината Алкин Неби, неговите заместници Орхан Мехмед и Женифер Пойраз, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмер, ученици, учители, родители и близки, граждани.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Завет празнува

От днес започват проявите, организирани по повод Деня на Завет. "Датата на празника е 2 август, но тази година общинското ръководство измести проявите в събота 29 юли, когато е и кулминацията на честването. Започваме с колоездене, футбол и волейбол за мъже и жени в новата спортна зала", каза за Радио Шумен кметът на града Ахтер Велиев. Проявите продължават..

публикувано на 28.07.17 в 09:35

Фестивал на малината в Лозница

Фестивал на малинопроизводителите и ягодоплодните култури се открива от 11:30 ч. в Лозница днес. Освен производители от бранша, на форума ще присъстват и представители на земеделското министерство, на Държавен фонд „Земеделие“, на Областни и Общински служби „Земеделие“, на „Напоителни системи“ и депутати. "В програмата се предвижда посещение на нови..

публикувано на 28.07.17 в 09:23

Държавата отпусна средства за изграждане на детски и спортни площадки в Кубратско

3 867 000 лева допълнително финансиране за 2017 година ще получат общините от Разградска област. Това става с постановление на Министерския съвет. За населените места в община Кубрат са предвидени 450 000 лева. Средствата са за изграждане на спортни площадки в общинския център и селата Беловец, Севар и Бисерци, и на детски площадки в Медовене, Равно и..

публикувано на 27.07.17 в 18:16

Жена е с временна опасност за живота след катастрофа

Тежка катастрофа е станала днес по обед на третокласния път между селата Лудогорци и Голям Поровец, съобщават от Областната дирекция на МВР - Разград. При опит за изпреварване 27-годишен водач на лек автомобил "Субару" изгубил контрол над управлението, колата се завъртяла и се блъснала последователно в четири дървета. В резултат на пътния инцидент е..

публикувано на 27.07.17 в 17:50

Няма да закриват детските градини в Липник и Осенец

Общинският съвет в Разград не одобри днес предложението на кмета за закриване на детските градини в Липник и Осенец. Решението бе взето с 11 гласа „за”, 14 „против” и 1 „въздържал се”. Изслушани бяха кметовете на двете населени места, според които информацията в докладната записка за броя на децата в двете детски градини не е вярна. В Осенец имало и..

публикувано на 27.07.17 в 16:32

Дете от Дянково е в болница след игра на покрива

Дете пострада при игра на покрива на къща в село Дянково, съобщиха от полицията в Разград. Вчера по обед 13-годишно момиче паднало върху бетонна плоча поради невнимание по време на игра с нейна връстничка. Детето е откарано в Разградската болница с фрактури на двете ръце и охлузни рани, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 27.07.17 в 11:26

Не прехвърлиха Дома на армията на Община Разград

Министерството на отбраната отказа да прехвърли правото на собственост на сградата на ДНА на Община Разград. Като причина да не бъде удовлетворено искането, Министерството посочва в писмото, че имотът е с отпаднала необходимост и предстои да се реши бъдещето му Сградата е декларирана през 1984 г. в Националния институт за недвижимо културно наследство като..

публикувано на 26.07.17 в 17:01