Нормално премина външното оценяване на седмокласниците в региона

БГНЕС

Нормално протече изпитът от външното оценяване по български език и литература на седмокласниците. Общо 5 745 ученици от областите Шумен, Разград, Търговище, Силистра и Русе правиха теста, а 390 седмокласници от Североизтока са пропуснали изпита. Външното оценяване е в два модула. Първият е тест и е задължителен, а вторият е пожелателен-подрастващите пишат рансформиращ преразказ. От утре областните комисии започват проверка на изпитните работи. Тестовете с ключ за отговорите се очаква да бъдат публикувани след 15.30 часа на интернет страницата на Министерството на образованието.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Международен турнир по спортни танци в Русе

Международният турнир по спортни танци ще се проведе днес и утре в „Булстрад Арена“ Русе. В състезанието ще се включат двойки от Топ 50 на Световната ранглиста. Иван Деспотов, организатор на мащабната проява подчерта, че без съмнение това е най-доброто състезание за спортни танци не само в България. „Съдиите са от 15 националности, с България – 16...

публикувано на 25.11.17 в 09:38

Мъгливо ще бъде времето днес

В голяма част от Североизточна България тази сутрин е мъгливо. 997 хектопаскала е атмосферното налягане в Шумен, през деня слабо ще се понижава. Влажността на въздуха е висока, в Шумен тя е 97%. Днес преди обяд на много места в Североизточна България ще остане мъгливо или с ниска облачност, ще е почти тихо. Около и след обяд ще се появи..

публикувано на 25.11.17 в 08:27

Спиране на тока в Североизточна България на 25 ноември

Независимо, че е събота, от енергоснабдителното дружество съобщават за спиране на тока в Североизточна България днес заради неотложни ремонти и обслужване на електросъоръженията. Най-много прекъсвания на тока ще има в Русе. От 8:30 до 16 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на трафопостовете "Трите гълъба" и "Екзарх Йосиф" -..

публикувано на 25.11.17 в 08:17

Мъгла в Североизточна България

На много места в Североизточна България видимостта е ограничена от мъгла, съобщиха дежурните в Областните пътни управления. Най-гъста е мъглата в Търговищка област – видимостта там е ограничена до 50 метра, мъгла има и в Шуменско, като в района на Хитрино видимостта е намалена до 60 метра. Ръми в Силистренска област и там пътищата са мокри, а..

публикувано на 25.11.17 в 07:38

Министър Ананиев разпоредил пълен финансов анализ на държавните болници

Детайлен финансов анализ на състоянието на лечебните заведения с над 50 % държавно участие и на техния мениджмънт ще бъде основата, на която здравният министър Кирил Ананиев ще представи конкретна програма за преструктуриране и оздравяване на болниците в затруднено финансово положение. Това стана ясно от отговор на министъра по време на днешния..

публикувано на 24.11.17 в 15:27

Какво време ни очаква днес - 24 ноември

Между 3 и 5 градуса са измерените тази сутрин температури в Североизточна България. В Шумен са отчетени 3 градуса, атмосферното налягане е 995 хектопаскала, а влажността е 100%. Мъгли има тази сутрин в региона, като на места те ще се задържат през целия ден. В тези райони максималните температури ще са между 6 и 8 градуса. Слънчево ще е в останалата част..

публикувано на 24.11.17 в 06:28

Пътната обстановка в Североизточна България

Мъгливо е на много места в Североизточна България, съобщиха дежурните в Областните пътни управления. Видимостта в Шуменска област е между 50 и 300 метра, в района на Исперих - около 40-50 метра, а в Кубратско - до 100 метра. До 100 метра е видимостта и в Силистренска и Русенска област, а в района на Търговище е между 50 и 150 метра. В региона валежи няма,..

публикувано на 24.11.17 в 06:18