Нормално премина външното оценяване на седмокласниците в региона

БГНЕС

Нормално протече изпитът от външното оценяване по български език и литература на седмокласниците. Общо 5 745 ученици от областите Шумен, Разград, Търговище, Силистра и Русе правиха теста, а 390 седмокласници от Североизтока са пропуснали изпита. Външното оценяване е в два модула. Първият е тест и е задължителен, а вторият е пожелателен-подрастващите пишат рансформиращ преразказ. От утре областните комисии започват проверка на изпитните работи. Тестовете с ключ за отговорите се очаква да бъдат публикувани след 15.30 часа на интернет страницата на Министерството на образованието.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътят от Попово за Бяла е временно затворен

Временно е преустановено движението от Попово до Бяла, съобщиха отОД МВР-Търговище. Затварянето на пътя се налага поради необходимост да бъде изтеглен с помощта на специализирана техника товарен автомобил, обърнал се в крайпътна канавка при пътен инцидент, станал между с. Ковачевец и Попово . На пътуващите от Попово в посока Бяла леки и..

публикувано на 28.07.17 в 13:26

Облачно ще бъде днес - 28 юли

Днес времето ще е с променлива често значителна облачност. На места с краткотрайни валежи и гръмотевици, възможни са и градушки. Ще духа умерен до засилен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса. Температурата на морската вода е между 24-26 градуса. В Шумен максималната температура ще бъде около 25 градуса. Събота..

публикувано на 28.07.17 в 07:03

Населени места без ток - 27 юли

От 09:30 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в с. Стражец. От 09:00 ч. до 16:00 ч., заради ремонти ток няма да има в русенския кв. "Долапите". От 08:30 ч. до 17:00 ч. профилактика ще се прави и в селата Голямо Враново, Смирненски, Ново село и Ломци. От 08:30 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонти ще бъде прекъснато..

публикувано на 27.07.17 в 09:06

Община Шумен пострада сериозно от бурята

Най-тежко пострадала е Североизточната част на Община Шумен и особено село Царев брод,  където градушка с размери на яйце е нанесла поражения върху домовете, автомобилите и продукцията на хората. По информация на Красимир Косев – от Гражданска защита в община Шумен,  има скъсани проводници, паднали стълбове и десетки повалени от вятъра дървета...

публикувано на 26.07.17 в 22:40

Селища без ток, паднали дървета, гръмнал трафопост

Дежурните в Гражданска защита - Шумен получават десетки сигнали за паднали дървета в общината, включително върху автомобил след разразилата се гръмотевична буря преди минути. Токът е спрял в кв.Мътница и село Царев брод. Има данни за гръмнал трафопост. Не успяваме да приемем сигналите от 112 , каза дежурният за Радио Шумен и обеща повече информация за..

публикувано на 26.07.17 в 21:04

Избраха ръководители на Окръжната прокуратура в Силистра и Районната прокуратура в Кубрат

Теодор Желев отново е административен ръководите на Окръжната прокуратура в Силистра. Той получи днес пълно одобрение на членовете на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за втори мандат.  Желев поема ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра за първия си четиригодишен мандат през 2012 год. Като прокурор той е отличаван със служебна..

публикувано на 26.07.17 в 16:24

Отчетоха обилни валежи в Шумен и Силистра

Най много дъжд в Шуменска област - 16 литра и половина на квадратен метър е валял снощи в община Венец, съобщиха за Радио Шумен от хидрометеорологичната станция. Валежът в Шумен е бил 13 литра на кв. метър, придружен със слаба градушка. Във Велики Преслав и Върбица са паднали около 4-5 литра. Поривите на вятъра са достигали до 18-20 метра. За по-малко от..

публикувано на 26.07.17 в 09:26