Нормално премина външното оценяване на седмокласниците в региона

БГНЕС

Нормално протече изпитът от външното оценяване по български език и литература на седмокласниците. Общо 5 745 ученици от областите Шумен, Разград, Търговище, Силистра и Русе правиха теста, а 390 седмокласници от Североизтока са пропуснали изпита. Външното оценяване е в два модула. Първият е тест и е задължителен, а вторият е пожелателен-подрастващите пишат рансформиращ преразказ. От утре областните комисии започват проверка на изпитните работи. Тестовете с ключ за отговорите се очаква да бъдат публикувани след 15.30 часа на интернет страницата на Министерството на образованието.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Резултати от частичните избори за кмет към 17 часа

Спокойно протича изборният ден в трите селища, където днес се провеждат частични избори за кмет, съобщиха от Общинските избирателни комисии във В. Преслав, Омуртаг и Кайнарджа. В село Кочово, община В. Преслав до 17 ч. са гласували 285 души, което е 49.9% от избирателите. Имащите право на глас в селото са 571. В кайнарджанското с. Средище..

публикувано на 18.02.18 в 17:13
dagdovno_vreme.jpg

Седмична прогноза за времето

През делничните дни от седмицата времето ще е предимно облачно с умерен вятър от източна четвърт. С прекъсвания често ще превалява, предимно слаб дъжд. В понеделник, когато вятърът ще е временно силен от североизток, в северната част от района ще превали и слаб сняг. Температурите на въздуха няма да имат добре изразен денонощен ход и в началото..

публикувано на 18.02.18 в 14:45

Агропрогноза за периода 16.02. - 22.02.2018г.

И през следващата седмица не се очаква съществена промяна на атмосферните условия. Слаби превалявания от дъжд и сняг от началото на новата седмица и минимални температури, около -1 до -3 градуса, максимални до +6, +9 градуса. Житните посеви са в зимен покой, не се очаква възобновяване на вегетацията до края на месец февруари. На полето няма да..

публикувано на 18.02.18 в 10:45

Къде спират тока днес

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия в Разградско, от 09:00 ч. до 16:30 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Глоджево - ТП 3; улиците: "А. Константинов", "А. Стамболийски", "А. Гецов", "А. Иванов", "Генерал Заимов", "Г. Кирков", "Ильо войвода", "Й. Чобанов",..

публикувано на 18.02.18 в 09:02

Първо класиране по пчеларската програма

Държавният фонд „Земеделие“ публикува първото класиране по пчеларската програма за 2018. Приключиха административните проверки на приетите 1742 заявления по петте мерки. Най-голям е интересът за финансиране по мярката „Борба срещу агресорите и болестите в кошера, особено срещу вароатозата”, с 1259 подадени заявления. Най-малко заявления - 6, има по..

публикувано на 16.02.18 в 17:02

"Златен приз" за шуменския музей

Със „Златен приз” за съхранение и популяризиране на културното наследствое удостоен Регионалния исторически музей в Шумен. Традиционните награди на списание „Туризъм и отдих“ бяха връчени на официална церемония, по време на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА експо”. Призът в категория „Съхранение и популяризиране на културното..

публикувано на 16.02.18 в 08:12

Облачен 16 февруари

Температурите в Североизточна България тази сутрин са между минус 1 и плюс 2 градуса. Днес преди обяд облачността ще остане значителна, а след обяд ще има временни разкъсвания и намаления. Ще духа слаб, до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 4 и 9 градуса, за Шумен – около 7-8 градуса. Утре ще има променлива..

публикувано на 16.02.18 в 06:58