Б.Борисов:"Доволен съм от направеното в Хитрино. Държавата е тук, не на жълтите павета"

„Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България“-това каза премиерът Бойко Борисов в Хитрино, където официално бе направена първа копка за строителството на къщите, които ще се изградят на мястото на  разрушените от взрива на 10 декември миналата година. На церемонията присъстваха представители на Камарата на строителите, с тяхното съдействие ще бъдат построени безвъзмездно 10 къщи, а средствата за едното жилище ще бъдат дарени от политическа партия. Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил обеща, че населеното място ще бъде за пример за това, как едно селище се възстановява след бедствие. Молитва прочете районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан също отправи приветствие към присъстващите. Премиерът изрази задоволството си от свършеното в Хитрино. Той благодари на всички, които са помогнали строителството на домовете да започне бързо. „Не жълтите павета са държавата, тук е държавата и това са хората и местата, където владика и мюфтия застават заедно и призовават за мир, разум, за трудолюбие, разбирателство и толерантност“-подчерта Бойко Борисов. В Хитрино премиерът коментира, че е оптимист за реформата в съдебната система. „Хората искат бърз процес и справедливост. Когато има междуличностни конфликти с висши представители на съда и прокуратурата, нищо добро не може да се очаква“-допълни министър-председателят. Той беше категоричен, че на него може да се разчита за съдействие по всички проблеми на съдебната система, стига това по никакъв начин да не обслужва политически партии.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 7800 лева са набрани за лечението на 17-годишния Николай от Шумен

6413 бяха събрани тази вечер, на благотворителния концерт в Шумен, организиран в подкрепа на 17-годишния Николай. Момчето се нуждае от спешна операция, която могат да направят специалисти в Турция. Камелия Митева, леля на момчето, уточни за Радио Шумен, че в рамките на концерта, шуменци са купили билети и дарили за лечението на Ники малко над 6400 лева,..

публикувано на 22.05.17 в 21:45

Опрощават 72 хил. лв. на поликлиниката в Шумен

Дивидентът за 2016 г. в размер на 72 000 лв., който „Диагностично-консултативен център 1 - Шумен” трябва да внесе в общинския бюджет, да бъде опростен, това реши Постоянната комисия по „Бюджет и финанси“. Управителя на здравното заведение - д-р Димитър Костов, мотивира искането си като посочи, че сумата ще бъде използвана за обновяване на асансьорите в..

публикувано на 22.05.17 в 17:08

В Шуменско почетоха жертвите на "Възродителния процес"

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан и активисти на партията в Шуменска област почетоха жертвите от „Възродителния процес”. Днес бяха поднесени венци и цветя на паметниците на загиналите при майските събития през 1989 година, съобщи за Радио Шумен Нуртен Ремзи, която бе кандидат за депутат от листата на ДОСТ. Тя съобщи, че са поднесени цветя пред..

публикувано на 22.05.17 в 16:52

21 дела за домашно насилие са гледани в Шумен

69 заповеди по Закона за защита от домашно насилие за издадени през миналата година в Шуменска област. От началото на 2017 г. броят им е 27. От 2009 година досега в Окръжния съд в Шумен са разгледани 21 дела, свързани с домашно насилие. Данните бяха съобщени днес по време на семинар за помощ на пострадали от домашно насилие, проведен в Областната..

публикувано на 22.05.17 в 16:28

Общинският съвет в Шумен ще разгледа протести на Окръжната прокуратура

Протестът на Окръжната прокуратура в Шумен срещу текстове от Наредбата за управление на общинските пътища в община Шумен да бъде разгледан на заседанието на Общинския съвет през юни. Това реши Постоянната правна комисия, тъй като съветниците не бяха запознати със становището на общината. Ще бъде изпратена молба до Административния съд в Шумен за..

публикувано на 22.05.17 в 16:09

„Изкачване 1300 стъпала“ отново в Шумен

Изкачване на стъпалата към Паметник „Създатели на българската държава” в Шумен организират Велоклуб „Илчов Баир“, iRun.bg, Община Шумен, Общинското предприятие "Туризъм, публични прояви и аткракции " и верига спортни магазини. Надпреварата е насрочена за 4 юни, неделя. Стартът ще бъде даден от 10 ч. на Паметника на Свободата, а финалът ще е на..

публикувано на 22.05.17 в 15:24

Засилен контрол по време на баловете в Шумен

"По време на абитуриентските балове в Шуменска област ще има засилен полицейски контрол. Ще има полицейски екипи на възлови места в града за осигуряване на обществения ред. Полицията ще проверява както за наличие на алкохол, така и за употреба на наркотични вещества. На първо място за придвижване на зрелостниците осигурете водач, който не е употребил..

публикувано на 22.05.17 в 14:03