Б.Борисов:"Доволен съм от направеното в Хитрино. Държавата е тук, не на жълтите павета"

„Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България“-това каза премиерът Бойко Борисов в Хитрино, където официално бе направена първа копка за строителството на къщите, които ще се изградят на мястото на  разрушените от взрива на 10 декември миналата година. На церемонията присъстваха представители на Камарата на строителите, с тяхното съдействие ще бъдат построени безвъзмездно 10 къщи, а средствата за едното жилище ще бъдат дарени от политическа партия. Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил обеща, че населеното място ще бъде за пример за това, как едно селище се възстановява след бедствие. Молитва прочете районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан също отправи приветствие към присъстващите. Премиерът изрази задоволството си от свършеното в Хитрино. Той благодари на всички, които са помогнали строителството на домовете да започне бързо. „Не жълтите павета са държавата, тук е държавата и това са хората и местата, където владика и мюфтия застават заедно и призовават за мир, разум, за трудолюбие, разбирателство и толерантност“-подчерта Бойко Борисов. В Хитрино премиерът коментира, че е оптимист за реформата в съдебната система. „Хората искат бърз процес и справедливост. Когато има междуличностни конфликти с висши представители на съда и прокуратурата, нищо добро не може да се очаква“-допълни министър-председателят. Той беше категоричен, че на него може да се разчита за съдействие по всички проблеми на съдебната система, стига това по никакъв начин да не обслужва политически партии.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ловната организация се отчита

Резултатите от стопанисването на полезния дивеч в страната през изминалите четири години бяха отчетени по време на общото събрание на Националната ловно рибарска организация в столицата. От доклада става ясно, че със 17% са се увеличили запасите при благородните елени, при сърните с 11%, а при дивите прасета с 6 на сто. В събранието участват и..

публикувано на 24.06.17 в 11:54

Средновековен събор се провежда в Мадара

Вторият национален събор „Магическата Мадара“ ще се проведе днес и утре в едноименния резерват. Средновековният фестивал привлича участници от цялата страна, сред които клубовете „Традиция“ от Шумен, Велико Търново, Велики Преслав и Добрич, сдружението за съхранение на българските традиции „Авитохол“ – Варна, двата родолюбиви клуба „Крум страшний“ -..

публикувано на 24.06.17 в 09:06

Еньовден на Шуменското плато

Повече от 200 души посрещнаха изгрева на слънцето на Шуменското плато тази сутрин. По традиция Дирекцията на природния парк организирала тържество за Еньовден до Информационния център на паметника ,,Създатели на българската държава”. Присъстващите изплетоха венци от откъснати рано сутринта треви и лековити билки, играха се хора и игри - посветени на..

публикувано на 24.06.17 в 08:13

Между 28 и 33 градуса ще са максималните температури днес

Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът сутринта ще е до умерен от северозапад, по-късно ще отслабне до почти тихо, следобед ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са 1 - 2 градуса по-ниски от вчера, между 28 и 33 градуса.

публикувано на 24.06.17 в 07:49

Дело срещу "Енерго про" започна в Шуменския районен съд

В Шуменския районен съд днес беше даден ход на делото на Неделчо Неделчев срещу електроразпределителното дружество "Енерго про" за това, че повече от година и половина не е захранен негов имот, намиращ се на терена на бившето ТКЗС в село Мадара. Не беше прието искането делото да бъде спряно до произнасяне на Комисията за енергийно и водно регулиране, която..

публикувано на 23.06.17 в 16:26

Нови електронни услуги предоставя Община Шумен

Осем електронни услуги предоставя Община Шумен чрез официалния си сайт www.shumen.bg . Предлаганите услуги ще спестят време на потребителите.Чрез сайта на администрацията може да се направи справка по електронен път за дължимите данъци и такса битови отпадъци. За целта се получава клиентски идентификационен номер (КИН), който се издава еднократно и..

публикувано на 23.06.17 в 15:57

Шестима кандидати да строят новия участък от магистрала "Хемус"

Шест фирми са кандидатствали за изграждането на новия 16,3-километров участък от автомагистрала „Хемус“ - между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ в посока Търговище. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Отсечката ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети...

публикувано на 23.06.17 в 15:38