Б.Борисов:"Доволен съм от направеното в Хитрино. Държавата е тук, не на жълтите павета"

„Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България“-това каза премиерът Бойко Борисов в Хитрино, където официално бе направена първа копка за строителството на къщите, които ще се изградят на мястото на  разрушените от взрива на 10 декември миналата година. На церемонията присъстваха представители на Камарата на строителите, с тяхното съдействие ще бъдат построени безвъзмездно 10 къщи, а средствата за едното жилище ще бъдат дарени от политическа партия. Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил обеща, че населеното място ще бъде за пример за това, как едно селище се възстановява след бедствие. Молитва прочете районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан също отправи приветствие към присъстващите. Премиерът изрази задоволството си от свършеното в Хитрино. Той благодари на всички, които са помогнали строителството на домовете да започне бързо. „Не жълтите павета са държавата, тук е държавата и това са хората и местата, където владика и мюфтия застават заедно и призовават за мир, разум, за трудолюбие, разбирателство и толерантност“-подчерта Бойко Борисов. В Хитрино премиерът коментира, че е оптимист за реформата в съдебната система. „Хората искат бърз процес и справедливост. Когато има междуличностни конфликти с висши представители на съда и прокуратурата, нищо добро не може да се очаква“-допълни министър-председателят. Той беше категоричен, че на него може да се разчита за съдействие по всички проблеми на съдебната система, стига това по никакъв начин да не обслужва политически партии.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Условна присъда за причинена смърт на пътя

71-годишен мъж получи условна присъда за причинена смърт на пътя. Шуменският окръжен съд постанови за Янко Събев 2 години и 8 месеца условно с 4 годишен изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за 3 години. Подсъдимият призна изцяло вината си и делото се гледа по съкратена процедура. На 22 май миналата година Събев управлявал товарен автомобил..

публикувано на 18.10.17 в 14:42

Младежки фестивал готвят в Шумен

Младежки фестивал „Ние сме Шумен“ подготвят младежки организации от Шумен. Той ще се проведе на 21 октомври /събота/ пред паметника на Свободата. "Ще бъдат представени различни клубове и школи в града. Целта е младите хора в Шумен да се запознаят с възможностите за извънкласни дейности в града. Участие в инициативата ще вземат представители на около 15..

публикувано на 18.10.17 в 13:59

489 проверки при акция ТИСПОЛ

489 са проверените товарни автомобили на територията на Областната дирекция на МВР - Шумен по време на операцията по ТИСПОЛ миналата седмица. 208 от тях са били с българска регистрация, 117 с регистрация в Европейския съюз, а останалите 164 с регистрация извън Европейския съюз. Установени са 306 нарушения на скоростния режим. Санкционирани са осем водачи..

публикувано на 18.10.17 в 13:13

Къща горя във Върбак

Къща е горяла в шуменското село Върбак. Пламъците са предизвикани от късо съединение. Унищожени са около 10 кв. метра покривна конструкция, навес с ламаринен покрив, два тона зърно, ярмомелка, електрожен, 30 бали фураж, птици и зайци. Пожарът е загасен с 20 тона вода. Къщата е спасена от опожаряване.

публикувано на 18.10.17 в 11:18

Семинар, посветен на редките болести

Пациентите с редки заболявания ще бъдат във фокуса на семинар, който ще се проведе днес в Шумен от 13:30 часа в залата на ДКЦ1. Един от лекторите - психологът от Шумен Севджихан Еюбова коментира, че обществото не е достатъчно информирано за тези заболявания. "Оказва се, че редките заболявания не са толкова редки. По-скоро информацията за тях е ограничена...

публикувано на 18.10.17 в 10:52

Слънчев и топъл 18 октомври

Сутринта по крайбрежието и по поречието на Дунав са възможни мъгли, които бързо ще се разсеят. През деня ще е слънчево. Вятърът ще се обърне от изток – югоизток. Минимални температури сутринта между 6 и 13 градуса, максимални между 22-27, за Шумен - 25 градуса.

публикувано на 18.10.17 в 07:20

Без ток днес - 18.10

Без ток заради профилактика на съоръженията ще бъде шуменския квартал "Дивдядово". От 08:45 ч. до 09:45 ч. и от 16:00 ч. до 17:00 ч., ще бъде спряно електрозахранването към фирмите в местността Езероно и "ЖП гара Дивдядово", а от 09:00 ч. до 17:00 ч. ток няма да има по улиците в квартала: "Вела Благоева", "Тодор Минев", "Цанко Церковски" и "Тодор..

публикувано на 18.10.17 в 07:18