Б.Борисов:"Доволен съм от направеното в Хитрино. Държавата е тук, не на жълтите павета"

„Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България“-това каза премиерът Бойко Борисов в Хитрино, където официално бе направена първа копка за строителството на къщите, които ще се изградят на мястото на  разрушените от взрива на 10 декември миналата година. На церемонията присъстваха представители на Камарата на строителите, с тяхното съдействие ще бъдат построени безвъзмездно 10 къщи, а средствата за едното жилище ще бъдат дарени от политическа партия. Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил обеща, че населеното място ще бъде за пример за това, как едно селище се възстановява след бедствие. Молитва прочете районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан също отправи приветствие към присъстващите. Премиерът изрази задоволството си от свършеното в Хитрино. Той благодари на всички, които са помогнали строителството на домовете да започне бързо. „Не жълтите павета са държавата, тук е държавата и това са хората и местата, където владика и мюфтия застават заедно и призовават за мир, разум, за трудолюбие, разбирателство и толерантност“-подчерта Бойко Борисов. В Хитрино премиерът коментира, че е оптимист за реформата в съдебната система. „Хората искат бърз процес и справедливост. Когато има междуличностни конфликти с висши представители на съда и прокуратурата, нищо добро не може да се очаква“-допълни министър-председателят. Той беше категоричен, че на него може да се разчита за съдействие по всички проблеми на съдебната система, стига това по никакъв начин да не обслужва политически партии.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Оръдие ще напомня за славните времена

57-милиметрово автоматично зенитно оръдие C-60 от въоръжението на Българската армия ще напомня за славните воински времена на Пети полк в Шумен. Експонатът ще бъде поставен близо до новостроящата се зала “Арена Шумен”. Строители вече подготвят площадката за зенитното оръдие, която ще бъде зад паметника-чешма на загиналите войници. С-60 е съветски зенитно..

публикувано на 22.05.18 в 17:32

Провериха 119 автомобила при операция

79 тежкотоварни автомобила и 40 автобуса са проверени в Шуменска област при проведената операция по ТISPOL за контрол над товарните автомобили миналата седмица. Установени са 21 нарушения на скоростните режими, петима водачи са били санкционирани за неизползване на обезопасителен колан. По време на проверките са констатирани десет нарушения по отношение..

публикувано на 22.05.18 в 17:05

Деца четат приказки на властта

Балкански приказки четоха днес заместник-областните управители на Шумен, на възпитаници на детската градина "Братя Грим". Инициативата е част от eTwinning проекта за насърчаване на четенето „Очите на книгите". Него участват градините "Латинка", "Буратино","Светулка" и "Космонавт". В рамките на два месеца в пътуваща книга малчуганите отговарят на въпроса..

публикувано на 22.05.18 в 14:38

Надежда за социално слабите

Жилищен блок за социално слаби ще бъде построен в Шумен с около 3 млн. лв. от Оперативната програма „Региони в растеж“. В сградата ще има 50 апартамента, а настаняването в тях ще става по наредба, която е публикувана в сайта на общината за обществено обсъждане. Това каза за Радио Шумен заместник-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Светлана..

публикувано на 22.05.18 в 14:22

Пак обещаха чиста вода

Пречиствателна станция за питейни води в Шумен ще бъде изградена през програмния период 2014-2020 г. Общо 1,59 млрд. лв. от Оперативна програма „Околна среда“ ще бъдат вложени в изграждане или реконструкция на водопроводи, канализация, пречиствателни станции и други съоръжения в 51 населени места. Това обяви днес министърът на регионалното развитие и..

публикувано на 22.05.18 в 13:50

909 лв. средна заплата в Шуменско?

Средната брутна месечна работна заплата за Шуменска област за март е 909 лева, съобщават от статистиката. Така област Шумен заема девето място сред 28-те области на страната. Средното възнаграждение в областта остава значително по-ниско от това за страната, което за месец март 2018 г. е 1 107 лева. С най-високо средно възнаграждение през последния..

публикувано на 22.05.18 в 12:56

Задържаха дрогиран шофьор

29-годишен мъж от Търговище е шофирал след употреба на наркотици, съобщават от шуменската полиция. Мъжът бил зад волана на лек автомобил "БМВ", когато е бил спрян за проверка на бул. „Симеон Велики“ в Шумен. Тестът с дръг тест е отчел положителна проба на канабис. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а по случая е..

публикувано на 22.05.18 в 12:48