Съветници подкрепят отпускане на помощ за Ники от Шумен

Снимка: Радио Шумен

Да се отпуснат 2 000 лв. от бюджет 2017 г. на Община Шумен за подпомагане на лечението на 17-годишния Николай Иванов от Шумен, реши на свое заседание днес здравната комисия към Общинския съвет. Решението средствата да са от бюджета, а не по Параграф 42 е с цел да се избегнат административни стъпки, които биха забавили получаването на паричната помощ от Николай. От 15 май момчето и родителите му са в клиника в Република Турция за изследвания. Все още няма точна информация за необходимата сума за лечението му, но по прогнозни сметки ще са нужни около 65 000 лв.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Смядово с почетен знак на Президента Радев

Държавният глава Румен Радев награди кмета на Община Смядово Иванка Петрова с „Почетен знак на Президента на Република България“. Отличието й се дава заради оказаното съдействие и подкрепа за поставяне на паметна плоча на родната къща на д-р Жельо Желев – първият демократично избран президент на страната. Ремонтът на къщата и паметната плоча са..

публикувано на 21.11.17 в 07:35

Безплатно измерване на кръвната захар в Шумен

Мобилна лаборатория от Австрия ще бъде разположена днес и утре - 21 и 22 ноември, на Руския паметник в Шумен, съобщи председателят на Националното сдружение „За инсулиновите помпи” Ваня Стоянова. Хората ще имат възможността да измерят кръвната си захар, кръвното налягане и холестерола. Безплатните изследвания ще се правят от 9.30 до 16.30ч. От..

публикувано на 21.11.17 в 06:49

Избират временен кмет на Кочово

Временно изпълняващ длъжността кмет на село Кочово трябва да изберат днес съветниците във Велики Преслав. Изборът се налага заради трагичния инцидент в началото на ноември, в който на пътя край Шумен загина досегашният кмет на селото Кенан Ибрямов. Новото предложение е мястото да заеме секретарят на кметството Дияна Янкова до насрочване на частичен..

публикувано на 21.11.17 в 06:38

Откриха паметната плоча във Върбяне

С военен ритуал днес бе открит Паметник на загиналите и участвалите във войните от село Върбяне. Кметът на селото Николай Найденов и директорът на дирекция Социална политика към Министерството на отбраната Иво Антонов прерязаха лентите и разкриха пред жителите и гостите двете паметни плочи. На едната са изписани имената на всичките 35 участници..

публикувано на 20.11.17 в 16:27

Обсъждат въвеждането на делегирани бюджети в шуменските градини

Въвеждането на делегирани бюджети в общинските детски градини от 1 януари 2018 г. ще обсъждат съветниците в Шумен на сесията си следващия четвъртък. „Новата система ще даде повече свобода на директорите на детските градини. Детските градини на територията на общината са доста. Ако се управляват централизирано се получава така, че се решат проблемите на..

публикувано на 20.11.17 в 16:20

Проверяват готовността на автомобилите за зимата

Готовността на автомобилите за зимата ще е във фокуса на засилените проверки, които започва полицията в Шуменско. "Ще следим най-вече за техническата изправност на моторните превозни средства. Ще проверяваме гумите, оборудването на автомобилите, състоянието на чистачките. Желателно е да има въже за издърпване и лопата. Продължава и контролът на товарните..

публикувано на 20.11.17 в 14:47

Обучават преподаватели в Шумен

Обучение на класни ръководители на дванадесетокласници от Шуменска област, организира днес Регионалният съвет на КНСБ. Семинарът е по проект „Моето първо работно място“ и е част от споразумение между Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители и КНСБ. "Конфедерацията се ангажира с провеждане на обучението и издаването на..

публикувано на 20.11.17 в 14:28