Петър Чухов представя книгата си "Адdicted” в Шумен

БГНЕС

Днес бе дадено началото на XL издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”, който се провежда в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Четения на участниците и приветствие на ректора на висшето учебно заведение бяха в началото на програмата. От 17 часа пред ректората ще се състои премиера на книгата „Възможности” от Валентин Славеев. От 20 часа в клуб в градската градина на Шумен Петър Чухов ще представи новата си стихосбирка „Адdicted”. Националният литературен конкурс продължава и утре — с писане от натура и поетически двубой между Ралица Красимирова и Георги Гаврилов. В неделя в Арт салона на Радио Шумен от 10 часа ще започне дискусия, посветена на литературата и паметта. След нея от 11:30 часа е награждаването на участниците в конкурса. За стихосбирката "Адdicted” с Петър Чухов разговаря Антоний Димов.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва „Средновековният фестивал Червен“

„Средновековният фестивал Червен“ ще се проведе за девети пореден път от днес до неделя между 10 и 18 часа. В него ще участват представители на сдружение „Чигот“, на клуб „Традиция“ и свободни реенактори от столицата, Варна, Велико Търново и Шумен. Край стените на крепостта ще бъде възстановен средновековен боен лагер, съобщи организаторът на фестивала..

публикувано на 26.05.17 в 11:25

Детска нощ в музея в Русе

Детска нощ в музея се открива от 16:00 ч. в Историческия музей и Лапидариума в Русе. За малките посетители са предвидени поредица от малко позабравени и съвременни игри, демонстрации и образователни модули. Децата ще имат възможност да се включат в няколко творчески работилници, арт ателиета и открити уроци по танци. Програмата ще продължи до 21 часа,..

публикувано на 26.05.17 в 11:18

Книга за баскетбола в Русе написа Александър Недков

Книга за историята на баскетбола в Русе написа дългогодишният журналист Александър Недков. В нея той се спира на първите прояви на този спорт в крайдунавския град, на първите организирани клубове, на най-изявените имена в този спорт през годините. Това е поредното заглавие, в което Недков анализира историческите успехи на русенските спортове, но не..

публикувано на 25.05.17 в 16:54

Фотоизложба откриват в Русе

Фотоизложбата „Крим. От другата страна“ ще бъде открита от 18 ч. днес в зала „Русе“ на Регионалния исторически музей в дунавския град. Автор на снимките е Емине Зиятдинова, фотограф документалист, журналист и социолог от кримско-татарски произход. На откриването на експозицията ще присъстват посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи, почетният..

публикувано на 25.05.17 в 10:54

„Моши моши, Япония“ представят в Шумен

Книгата на Юлияна Антонова - Мурата „Моши моши, Япония“ ще бъде представена в Шумен днес. Началото е от 18 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Авторката ще представи лично свои впечатления от Страната на изгряващото слънце.

публикувано на 25.05.17 в 10:44

Произведения на Моцарт ще слушат шуменци

Цигуларят Мичо Димитров и диригентът Диан Чобанов ще участват в концерта на симфоничния оркестър на Шумен тази вечер. Ще звучат произведения на Волфганг Амадеус Моцарт, сред които Четвъртият концерт за цигулка и оркестър, симфония №39 и увертюрата към операта „Така правят всички жени“. Концертът започва в 19:05 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“...

публикувано на 25.05.17 в 09:11

Националната изложба "Лудогорие" се открива в Разград

165 творби на 120 автори са избрани да участват в Националната изложба „Лудогорие 2017“ в Разград. Експозицията се открива от 11 часа днес в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Тогава ще бъдат наградени и победителите в отделните жанрове. Според директора на галерията Тодор Тодоров в тазгодишното трето издание на „Лудогорие“ се чувстват..

публикувано на 23.05.17 в 10:45