Петър Чухов представя книгата си "Адdicted” в Шумен

Снимка: БГНЕС

Днес бе дадено началото на XL издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”, който се провежда в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Четения на участниците и приветствие на ректора на висшето учебно заведение бяха в началото на програмата. От 17 часа пред ректората ще се състои премиера на книгата „Възможности” от Валентин Славеев. От 20 часа в клуб в градската градина на Шумен Петър Чухов ще представи новата си стихосбирка „Адdicted”. Националният литературен конкурс продължава и утре — с писане от натура и поетически двубой между Ралица Красимирова и Георги Гаврилов. В неделя в Арт салона на Радио Шумен от 10 часа ще започне дискусия, посветена на литературата и паметта. След нея от 11:30 часа е награждаването на участниците в конкурса. За стихосбирката "Адdicted” с Петър Чухов разговаря Антоний Димов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Сърмата Хари готви книга и албум

Сърмата Хари е едно от разпознаваемите имена в българския музикален ъндърграунд. Вокал е на група Skoda, през април пя с Ревю на концерт в Шумен, а след това взе участие и в един култов за уейв, пънк и рок феновете концерт в столичната зала "Арена Армеец", заедно с Нова генерация, Ревю, Контрол и Хиподил. Какво е усещането да бъдеш на една сцена с икони..

публикувано на 26.04.18 в 10:57
Преславското златно съкровище

Показват бляскавото злато на Преслав

Археологическият музей във Велики Преслав показва днес за първи път реставрираното златно съкровище. То се завърна от Германия, където беше извършена реставрация на всичките златни, сребърни и позлатени елементи, а те са над 170. Посрещането на последните части от съкровището стана броени дни преди да се отбележат 40 години от неговото откриване. Тези..

публикувано на 26.04.18 в 09:09

Сесил Алпер с междунроден приз

Сесил Алпер от музикалната школа "New Voices" - Търговище спечели Гран при на 16-ия Международен конкурс "Златен микрофон" в Казахстан. В надпреварата участваха повече от 70 участници на възраст от 7 до 21 години. Освен представители на различни региони на Казахстан, на сцената   се представиха и млади вокалисти от Русия, България, Армения и Литва...

публикувано на 26.04.18 в 08:59

Вечерник по преславски

Фолклорен концерт-спектакъл под наслов "Вечерникъ по преславски" представя тази вечер от 18.30 ч., читалище "Развитие 1874" във Велики Преслав. В спектакъла участват самодейци от 7 певчески и танцови състави на възраст от 10 до 82 години. Сценарият е на читалищния секретар Диляна Георгиева и е направен по мотиви от сборника  "Фолклорен спектър" на..

публикувано на 25.04.18 в 17:30

Атанас Кръстев ще свири в Шумен

Виолончелист Атанас Кръстев гостува в Шумен с концерт, част от цикъла "Млади виртуози". В програмата на 26.04.2018 г. ще бъдат изпълнени Концерт за виолончело и оркестър и Мазурка от Елгар, Симфония №1 на Бизе. Диригент ще бъде Калина Василева. Атанас Кръстев е у достоен с Грамота и Награда на Министерството на културата, Звание на Академията за..

публикувано на 25.04.18 в 16:52

Изложба "Луксът на XIX век" в Търговище

Изложбата "Луксът на XIX век" гостува в Славейковото училище в Търговище до 20.09.2018 година. От 17:30 часа днес експозицията ще бъде открита. Р азработена е от  регионалните музеи в Бургас и Русе, разкрива облика и декорацията на европейските домове през XIX век. Това е периодът на „алафрангата”, когато българите започват да се увличат по..

публикувано на 25.04.18 в 16:42
Златно петле - 2018

Регионалният конкурс "ЗЛАТНО ПЕТЛЕ – 2018" ще се проведе на 27 април

На 27 април 2018 г. /петък/ от 17.00 часа в концертната зала на Младежки дом в Шумен ще се проведе  XXVI- то издание на Регионалния конкурс за детска забавна песен “Златното петле - 2018”.  Традиционен организатор на конкурса e Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс-Шумен, заедно с финансовата подкрепа на Община Шумен...

публикувано на 25.04.18 в 11:22