Спортен празник на "АЛКОМЕТ"

Традиционният спортен празник на  дружество "АЛКОМЕТ" се проведе днес. В рамките  на инициативата, беше открита нова детска площадка. Мястото за игра е подарък от компанията за най-малките  жители на Шумен. Повече  за инициативата


ВИЖТЕ ОЩЕ

АБВ се готви за предсрочни избори

Партия АБВ се готви усилено за очакваните предсрочни избори. Това заяви в Шумен Румен Петков от изпълнителното бюро на формацията. Към момента структурите в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Каспичан и Смядово са избрали делегати за участие в  третия конгрес на АБВ през май в София. Чуйте репортажа на Георги Софронов. 

публикувано на 24.04.18 в 17:37
Свобода

Изповеди от Ада

В днешното издание на предаването „Часът на репортера” ще си говорим за дрогата, хазарта, алкохолът и вярата. За завръщането към Живота. Какво събира хората, намерили спасение в зависимостите и какво ги разделя, ще научите, ако чуете звуковия файл. С вас е Георги Софронов.

публикувано на 24.04.18 в 14:28

Какво ни казват сирените?

Не само по този повод, а заради изправност на известителните съоръжения от днес до 23 май в област Шумен по график започва провеждането на годишна профилактика на сиренната система. Възможно през тези 30 дни да чуете кратък звук на сирени с продължителност от 5 до 10 секунди, но знайте, че това е част от пробите, които ще се правят в различни дни по..

публикувано на 24.04.18 в 09:52

Българската памет на д-р Милен Врабевски

Д-р Милен Врабевски участва в предаването „Истории за историята” по Радио Шумен. Той е основател и председател на Фондацията „Българска памет“, която се занимава с проблемите на демографската криза, европейската реинтеграция на историческата ни диаспора и кариерно развитие на младите хора в България. Д-р Врабевски завършва Медицински университет в..

публикувано на 23.04.18 в 14:05

Валерий Пърликов – режисьорът монах

Нарекохме театралния режисьор Валерий Пърликов – монах, а причините за определението са много. И не само защото външният му вид е аскетичен, и не само защото е един от малцината, които спазват най-строгия пост, но и защото е избрал да бъде извън света на комерсиалния и традиционен театър. През април на шуменска сцена представиха премиерния му..

публикувано на 23.04.18 в 13:47

Един път скаут - скаут завинаги

,,Шуменските скаути почистват Шуменското плато”, ,,Скаутите от Шумен садят фиданки”, ,,Шуменските скаути ще възстановяват местата за отдих до пещера ,,Сулумара””. Това са много малка част от заглавията в медиите, свързани с дейността на скаутите от Шумен. Винаги енергични и дейни. Всичко, с което се захващат, се прави с мисъл, труд и всеотдайност...

публикувано на 23.04.18 в 11:43

Астор – един маг почти на 75

През 1981 година той е отличен със „Златен Оскар“ за илюзионно изкуство от Международното братство на маговете, носител е на наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България в категорията „Вариететно изкуство“, има орден „Кирил и Методий” – I степен и златен медал „Златен век” на Министерството на културата, има своя звезда в българската Алея на..

публикувано на 21.04.18 в 18:17