Спортен празник на "АЛКОМЕТ"

Традиционният спортен празник на  дружество "АЛКОМЕТ" се проведе днес. В рамките  на инициативата, беше открита нова детска площадка. Мястото за игра е подарък от компанията за най-малките  жители на Шумен. Повече  за инициативата


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Добромир Драев атакува дяловото разпределение на питейната вода

Общинският съветник Добромир Драев атакува Наредба № 4 от 2004 г. на МРРБ (Министерство-то на регионалното развитие и благоустройството) за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи. Той е поискал становища от КЕВР (Комисия-та за енергийно и водно регулиране) и КЗП (Комисията..

публикувано на 28.07.17 в 12:01

Резултатите от инициативата на силистренския театър

Преди месец директорът на силистренския драматично-куклен театър призова зрителите, които гледат спектаклите през юли, да платят билета си, след като излязат от представлението. Публиката високо оцени пиесите ни, но залата не беше достатъчно пълна, така накратко обобщи резултатите от този експеримент Златина Станева. Тази вечер от 19 часа ще се..

публикувано на 28.07.17 в 11:03

Проф. Веселин Панайотов за следите, оставени от учениците на Кирил и Методий

Учениците на светите Братя Кирил и Методий също имат своя ден в религиозния и историческия календар на България. Част от изследователите на старобългарската книжнина се съмняват, че някои от тях едва ли са реални личности, тъй като писмените сведения или са твърде оскъдни, или изобщо ги няма. Така или иначе имената на Климент, Наум, Ангеларий, Горазд и..

публикувано на 27.07.17 в 15:39

Пораженията след снощната буря

Почти на 100% е унищожена реколтата след падналата снощи градушка в шуменските села Царев брод и Кочово. Вероятността хората да получат обезщетение обаче е минимална, защото нямат застраховки. Репортаж на Георги Софронов.

публикувано на 27.07.17 в 15:31

Силистренската болница ще има отделение по кардиология

1,5 млн. лева са отпуснати по бюджета на Министерството на здравеопазването за изграждане на отделение по кардиология в МБАЛ - Силистра. „Това е от огромно значение за хората от цялата област”, каза за Радио Шумен медицинският управител на лечебното заведение д-р Даниела Костадинова. С нея разговаря Сълза Стаменова.

публикувано на 27.07.17 в 15:01

За трудностите в „най-тежката професия”

Млад животновъд предпочита да остане в България и да работи „най-тежката професия”. Още от малък Ерхан Ахмедов от каолиновското село Пристое е научен как да се грижи за животните. Въпреки трудностите в сектора, той мечтае някой ден да има модерна ферма, която да отговаря на всички европейски изисквания. За нерешените от години проблеми в сектора, Ерхан и..

публикувано на 27.07.17 в 14:56

Необходима е нова стратегия за повишаване на доходите

„Необходима е нова национална стратегия за повишаване на доходите”, това каза в интервю за Радио Шумен вицепрезидентът Маргарита Попова. От позицията на заместник-председател на Българската стопанска камара, тя защити желанието на работодателите да бъде премахнато допълнителното възнаграждение за натрупан трудов стаж. Чуйте какво каза тя за целта на своето..

публикувано на 26.07.17 в 16:13