Спортен празник на "АЛКОМЕТ"

Традиционният спортен празник на  дружество "АЛКОМЕТ" се проведе днес. В рамките  на инициативата, беше открита нова детска площадка. Мястото за игра е подарък от компанията за най-малките  жители на Шумен. Повече  за инициативата


ВИЖТЕ ОЩЕ

Промени в образованието ще ограничат войната по пътищата

За да има резултат от спешните мерки, които разпореди премиерът Бойко Борисов за ограничаване на войната по пътищата на страната, трябва да бъдат направени радикални промени в образователната система. Това заяви в интервю за Радио Шумен юристът Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

публикувано на 24.11.17 в 11:09

Преглеждат лъвовете в разградския зоокът

Голяма част от зоопарковете в страната не отговарят на нормативните изисквания. Това каза Явор Гечев от Фондация „Четири лапи” в Разград, където днес международен екип на организацията започна преглед на петте възрастни лъва в местния зоокът по договор за сътрудничество с общината.

публикувано на 23.11.17 в 16:35

Архитект с проект за облагородяване на градска среда

Николай Николаев е ландшафтен архитект от Шумен, който две десетилетия работи в Италия, след като завършва висшето си образование там. Един от обектите, за които отговаря фирмата му, е поддържането на градината на Българското посолство в Рим. При всяко прибиране в родния си град Николаев наблюдава запустялото пространство зад Трето Основно училище, в..

публикувано на 23.11.17 в 13:33

Ефектът на ритъм терапията

Пионерът на ритъм терапията у нас Мартин Иванов гостува в Дневния център за деца с умствени увреждания в село Васил Друмево. Въпросната терапия има лекуващ ефект върху болните от Алцхаймер, деца с аутизъм, емоционално неуравновесените тийнейджъри, зависими от наркотици и алкохола хора, пациенти с травма, затворници и бездомни. "Свиренето на барабан..

публикувано на 22.11.17 в 16:05

Платформата "Уча.се" е номинирана за световна награда

Образователната платформа "Уча.се" е номинирана от Министерството на образованието и науката и Националната комисия на ЮНЕСКО в България за Световната награда на ЮНЕСКО на името на крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа за ефективно използване на информационните и комуникационни технологии в сферата на образованието. Наградата е учредена през 2005 година. с цел..

публикувано на 22.11.17 в 15:31

Участниците в турнира по информатика в Шумен пристигнаха

Днес Шумен посреща участниците в Деветия международен есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“. Всички те ще се впуснат в състезанието в петък и събота. Турнирът не е само решаване на сложни задачи, а и забавления, и създаване на приятелства. За да ги има хубавите емоции, е ангажиран цял един екип от младежи, които ще се грижат състезателите да се..

публикувано на 22.11.17 в 12:48

Спасителите от Хитрино - година след трагедията

Спасителите при влаковата катастрофа в Хитрино - година след инцидента. След влаковата катастрофа първи в Хитрино се оказва дежурният екип във филиала на Центъра за Спешна медицинска помощ във Венец - фелдшерът Назифе Раим и медицинската сестра Мюлкерям Бейтиева. Трагедията в Хитрино държа дни и нощи будна д-р Йорданка Маринова - заместник-директор на..

публикувано на 21.11.17 в 16:47