Ще се търси финансиране за изграждане на старчески дом в Шумен

Експертите на община Шумен ще подготвят нужната документация, за да се осигури финансиране за строежа на старчески дом в Шумен. Това съобщи кметът Любомир Христов. Днес той е провел телефонен разговор с министъра  на финансите Владислав Горанов. Бързата реакцията е след обаждане на премиера Бойко Борисов, който беше на посещение в Шумен днес. Градоначалникът съобщи още, че община Шумен иска да увеличи дяловия си капитал в МБАЛ – Шумен. По-рано днес, на заседание на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Общинския съвет, беше представена информация, според която от 2013 до 2016 година община Шумен е инвестирала 358 000 лв. в болницата. „Ще искаме другите общини, които са акционери, също да заделят средства за лечебното заведение", коментира Любомир Христов.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Нигяр Джафер

До седмица сериозни промени в МБАЛ Шумен

„Предстои да видим съвсем скоро мерките и решенията, свързани с финансовото състояние на Многопрофилната болница в Шумен, за които министърът на здравеопазването Кирил Ананиев говори“ – това заяви в Шумен заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер. Според нея, преструктуриране в лечебното заведение трябва да..

публикувано на 19.02.18 в 19:40

Болница за плюшени мечета в Шумен

За първи път в Шумен студенти от Медицинския университет във Варна и филиала му в Шумен организираха акция от кампанията „Болница за плюшени мечета“. Преди минути по-големите възпитаници на ДГ „Изворче“ преминаха през импровизирана клиника. В нея научиха чрез играчките си какво се случва в една болница, когато постъпиш там като пациент. Целта на..

публикувано на 19.02.18 в 17:25

Реформата на ТЕЛК внесена в парламента

„Реформата за ТЕЛК системата вече е внесена в Народното събрание, но все още няма конкретни законодателни стъпки в тази посока“, каза за Радио Шумен заместник-председателят на Народното събрание и депутат от Шуменския регион д-р Нигяр Джафер. "Сега направихме една козметична промяна, свързана със Закона за здравето, и разрешихме на лекарите, които..

публикувано на 19.02.18 в 17:07

Шумен не се е разминал с грипа

Спад на пациентите с дихателни инфекции отчитат от Регионалната здравна инспекция в Шумен. За миналата седмица заболеваемостта е била 200 на 10 хиляди души, при 213 на 10 хиляди в началото на февруари. За Радио Шумен д-р Марко Марков, ръководител на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ уточни, че отсъстващите по болест ученици са между 5 и 12..

публикувано на 19.02.18 в 16:45

Такситата в Шумен на същите цени

Да бъдат запазени минималните и максималните цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег на територията на община Шумен. Това реши на заседание днес комисията по бюджет и финанси към Общинския съвет в Шумен. Предложението ще се разгледа на сесията този четвъртък. За дневна тарифа минималната цена е 0,40 лв., а максималната 1,20 лв...

публикувано на 19.02.18 в 16:27

Конкурс за оригинални мартеници

Конкурс за изработване на мартеници обявяват от Община Смядово. Предвидени са две категории – за най-автентична и най-оригинална мартеница. Ще бъдат връчени и две специални награди – на най-младия и най-възрастния участници. Крайният срок за участие в конкурса е 23 февруари. Мартениците могат да бъдат изпратени по пощата или представени в..

публикувано на 19.02.18 в 15:14

Училище в Смядово грейва с цветни пана

„Науката е слънце“ се нарича цветната мозайка, която ще бъде монтирана на оградата на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смядово. Автор на паната е Петя Мод, която през миналата година приключи проект във Велики Преслав и постави седем тематични картини върху 52 стъпала на една от градските улици. Проектът в Смядово се реализира по инициатива и с..

публикувано на 19.02.18 в 14:54