Ще се търси финансиране за изграждане на старчески дом в Шумен

Експертите на община Шумен ще подготвят нужната документация, за да се осигури финансиране за строежа на старчески дом в Шумен. Това съобщи кметът Любомир Христов. Днес той е провел телефонен разговор с министъра  на финансите Владислав Горанов. Бързата реакцията е след обаждане на премиера Бойко Борисов, който беше на посещение в Шумен днес. Градоначалникът съобщи още, че община Шумен иска да увеличи дяловия си капитал в МБАЛ – Шумен. По-рано днес, на заседание на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Общинския съвет, беше представена информация, според която от 2013 до 2016 година община Шумен е инвестирала 358 000 лв. в болницата. „Ще искаме другите общини, които са акционери, също да заделят средства за лечебното заведение", коментира Любомир Христов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Смядово с почетен знак на Президента Радев

Държавният глава Румен Радев награди кмета на Община Смядово Иванка Петрова с „Почетен знак на Президента на Република България“. Отличието й се дава заради оказаното съдействие и подкрепа за поставяне на паметна плоча на родната къща на д-р Жельо Желев – първият демократично избран президент на страната. Ремонтът на къщата и паметната плоча са..

публикувано на 21.11.17 в 07:35

Безплатно измерване на кръвната захар в Шумен

Мобилна лаборатория от Австрия ще бъде разположена днес и утре - 21 и 22 ноември, на Руския паметник в Шумен, съобщи председателят на Националното сдружение „За инсулиновите помпи” Ваня Стоянова. Хората ще имат възможността да измерят кръвната си захар, кръвното налягане и холестерола. Безплатните изследвания ще се правят от 9.30 до 16.30ч. От..

публикувано на 21.11.17 в 06:49

Избират временен кмет на Кочово

Временно изпълняващ длъжността кмет на село Кочово трябва да изберат днес съветниците във Велики Преслав. Изборът се налага заради трагичния инцидент в началото на ноември, в който на пътя край Шумен загина досегашният кмет на селото Кенан Ибрямов. Новото предложение е мястото да заеме секретарят на кметството Дияна Янкова до насрочване на частичен..

публикувано на 21.11.17 в 06:38

Откриха паметната плоча във Върбяне

С военен ритуал днес бе открит Паметник на загиналите и участвалите във войните от село Върбяне. Кметът на селото Николай Найденов и директорът на дирекция Социална политика към Министерството на отбраната Иво Антонов прерязаха лентите и разкриха пред жителите и гостите двете паметни плочи. На едната са изписани имената на всичките 35 участници..

публикувано на 20.11.17 в 16:27

Обсъждат въвеждането на делегирани бюджети в шуменските градини

Въвеждането на делегирани бюджети в общинските детски градини от 1 януари 2018 г. ще обсъждат съветниците в Шумен на сесията си следващия четвъртък. „Новата система ще даде повече свобода на директорите на детските градини. Детските градини на територията на общината са доста. Ако се управляват централизирано се получава така, че се решат проблемите на..

публикувано на 20.11.17 в 16:20

Проверяват готовността на автомобилите за зимата

Готовността на автомобилите за зимата ще е във фокуса на засилените проверки, които започва полицията в Шуменско. "Ще следим най-вече за техническата изправност на моторните превозни средства. Ще проверяваме гумите, оборудването на автомобилите, състоянието на чистачките. Желателно е да има въже за издърпване и лопата. Продължава и контролът на товарните..

публикувано на 20.11.17 в 14:47

Обучават преподаватели в Шумен

Обучение на класни ръководители на дванадесетокласници от Шуменска област, организира днес Регионалният съвет на КНСБ. Семинарът е по проект „Моето първо работно място“ и е част от споразумение между Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители и КНСБ. "Конфедерацията се ангажира с провеждане на обучението и издаването на..

публикувано на 20.11.17 в 14:28