Йорданка Димкова временно ще е кмет на Цани Гинчево

Снимка: БУЛФОТО

Йорданка Димкова ще изпълнява длъжността кмет на село Цани Гинчево от понеделник, 22 май. Това решиха на извънредна сесия днес общинските съветници в Никола Козлево. Йорданка Димитрова е била секретар на кметството в селото, уточни за Радио Шумен председателят на Общинския съвет Стефан Стефанов. Той коментира, че ЦИК вече е започнала процедура по преброяване на жителите на селото. Ако техният брой надхвърля 350 души, комисията ще излезе с решение кога в Цани Гинчево ще се проведат избори за кмет. Бившият кмет Красимир Георгиев, напусна поста по собствено желание, за да търси по-доходна работа в столицата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Финансовият отчет на ВиК - Шумен закъснява

Все още в Общинския съвет не са внесени финансовият отчет и одиторският доклад на ВиК - Шумен, а според разпоредбите крайният срок е месец април. "Откакто съм общински съветник подобно закъснение не е имало, но хората трябва да знаят как работи ВиК. Дали това, което беше прието в бизнес плана, кореспондира по някакъв начин с отчета му. Вдигането на..

публикувано на 21.05.18 в 17:53

Инцидент край Нови пазар

Пътнотранспортно произшествие е станало по автомагистрала “Хемус” в района на Нови пазар, научи Радио Шумен. По непотвърдена информация водач на лек автомобил е изгубил управление над возилото и е изхвръкнал в нивата. Екип на противопожарната служба вече е на мястото на инцидента.

публикувано на 21.05.18 в 17:02

Промени в настаняването в общински жилища

Ново общо събрание е насрочено за акционерите на МБАЛ - Шумен. Това стана ясно на проведения консултативен съвет към Общинския съвет. 42 точки ще разгледат на сесията на 31 май съветниците. Общото събрание на болницата е насрочено за 8 юни. "Акцентът ще бъде върху мандата и задълженията на новоизбрания борд на управителите на болницата. Възлага им се..

публикувано на 21.05.18 в 15:53

Скандали в БСП

„Ще заведа дело срещу Красимир Костов за клевета и за уронване на престижа ми като народен представител.“ Това заяви на пресконференция днес шуменският депутат от БСП Иван Иванов. Повод за думите му стана вчерашното изявление на Красимир Костов, че е бил заплашван и манипулиран да не се кандидатира за трети кметски мандат в Шумен. По думите на Иван..

публикувано на 21.05.18 в 15:34

Шуменският университет празнува

За 26-ти път Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ отбеляза патронния си празник на 21 май. Тържеството започна с поднасяне на цветя пред паметника в двора на Ректората. „Трябва да запомните четири думи, с които да свързвате Константин Преславски: първоосновател, обединител, създател и водач. Те описват най-кратко влиянието и личността на..

публикувано на 21.05.18 в 15:25

Къде как гласуваха

Алдин Чолаков от ДПС е събрал най-много от гласовете на избирателите във върбишкото село Маломир. Това показват данните от предварителното преброяване на бюлетините за избор на кмет. До вота в населеното място се стигна, след като бившият кмет Даниел Перушински, започна работа в МВР. Кмет днес избираха и в село Миланово, община Велики Преслав. За..

публикувано на 20.05.18 в 22:00

Обявиха победителите в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“

Лилия Трифонова от Софийския университет „Свети Климент Охридски“ е носител на Голямата награда в тазгодишното издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Тя получи грамота от зам.-кмета на община Шумен д-р Найден Косев, пред паметника на Иван Пейчев в Шумен. Община Шумен ще финансира издаването на стихосбирка на..

публикувано на 20.05.18 в 15:15