Йорданка Димкова временно ще е кмет на Цани Гинчево

Снимка: БУЛФОТО

Йорданка Димкова ще изпълнява длъжността кмет на село Цани Гинчево от понеделник, 22 май. Това решиха на извънредна сесия днес общинските съветници в Никола Козлево. Йорданка Димитрова е била секретар на кметството в селото, уточни за Радио Шумен председателят на Общинския съвет Стефан Стефанов. Той коментира, че ЦИК вече е започнала процедура по преброяване на жителите на селото. Ако техният брой надхвърля 350 души, комисията ще излезе с решение кога в Цани Гинчево ще се проведат избори за кмет. Бившият кмет Красимир Георгиев, напусна поста по собствено желание, за да търси по-доходна работа в столицата.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ловната организация се отчита

Резултатите от стопанисването на полезния дивеч в страната през изминалите четири години бяха отчетени по време на общото събрание на Националната ловно рибарска организация в столицата. От доклада става ясно, че със 17% са се увеличили запасите при благородните елени, при сърните с 11%, а при дивите прасета с 6 на сто. В събранието участват и..

публикувано на 24.06.17 в 11:54

Средновековен събор се провежда в Мадара

Вторият национален събор „Магическата Мадара“ ще се проведе днес и утре в едноименния резерват. Средновековният фестивал привлича участници от цялата страна, сред които клубовете „Традиция“ от Шумен, Велико Търново, Велики Преслав и Добрич, сдружението за съхранение на българските традиции „Авитохол“ – Варна, двата родолюбиви клуба „Крум страшний“ -..

публикувано на 24.06.17 в 09:06

Еньовден на Шуменското плато

Повече от 200 души посрещнаха изгрева на слънцето на Шуменското плато тази сутрин. По традиция Дирекцията на природния парк организирала тържество за Еньовден до Информационния център на паметника ,,Създатели на българската държава”. Присъстващите изплетоха венци от откъснати рано сутринта треви и лековити билки, играха се хора и игри - посветени на..

публикувано на 24.06.17 в 08:13

Между 28 и 33 градуса ще са максималните температури днес

Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът сутринта ще е до умерен от северозапад, по-късно ще отслабне до почти тихо, следобед ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са 1 - 2 градуса по-ниски от вчера, между 28 и 33 градуса.

публикувано на 24.06.17 в 07:49

Дело срещу "Енерго про" започна в Шуменския районен съд

В Шуменския районен съд днес беше даден ход на делото на Неделчо Неделчев срещу електроразпределителното дружество "Енерго про" за това, че повече от година и половина не е захранен негов имот, намиращ се на терена на бившето ТКЗС в село Мадара. Не беше прието искането делото да бъде спряно до произнасяне на Комисията за енергийно и водно регулиране, която..

публикувано на 23.06.17 в 16:26

Нови електронни услуги предоставя Община Шумен

Осем електронни услуги предоставя Община Шумен чрез официалния си сайт www.shumen.bg . Предлаганите услуги ще спестят време на потребителите.Чрез сайта на администрацията може да се направи справка по електронен път за дължимите данъци и такса битови отпадъци. За целта се получава клиентски идентификационен номер (КИН), който се издава еднократно и..

публикувано на 23.06.17 в 15:57

Шестима кандидати да строят новия участък от магистрала "Хемус"

Шест фирми са кандидатствали за изграждането на новия 16,3-километров участък от автомагистрала „Хемус“ - между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ в посока Търговище. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Отсечката ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети...

публикувано на 23.06.17 в 15:38