Йорданка Димкова временно ще е кмет на Цани Гинчево

Снимка: БУЛФОТО

Йорданка Димкова ще изпълнява длъжността кмет на село Цани Гинчево от понеделник, 22 май. Това решиха на извънредна сесия днес общинските съветници в Никола Козлево. Йорданка Димитрова е била секретар на кметството в селото, уточни за Радио Шумен председателят на Общинския съвет Стефан Стефанов. Той коментира, че ЦИК вече е започнала процедура по преброяване на жителите на селото. Ако техният брой надхвърля 350 души, комисията ще излезе с решение кога в Цани Гинчево ще се проведат избори за кмет. Бившият кмет Красимир Георгиев, напусна поста по собствено желание, за да търси по-доходна работа в столицата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

50 сигнала за щъркелови ята

Над 50 сигнала за ята щъркели, накацали край ниви и водоеми в Шуменска област, са получени на зеления телефон на екоинспекцията в Шумен от началото на седмицата. И в момента специалистите са на терен, проверяват състоянието на птиците, кацнали в района на кв. "Мътница". Около 30 са птиците там. Те са близо до реката, но не са измръзнали. През..

публикувано на 22.03.18 в 17:41

Затруднено движение на автобуси

Автобусите от градския транспорт в Шумен се движат нормално. „Поддържаме постоянна връзка със снегопочистващите фирми и имаме уверението им че след 16 ч. колите им ще почистят отново улиците и ще обработят уличните платна, за да приберем хората по домовете им“ , каза за Радио Шумен Диян Банков от „Шумен пътнически автотранспорт“. Не такова е..

публикувано на 22.03.18 в 17:30

Частна клиника за хемодиализа в Шумен

В Шумен ще има частна клиника за хемодиализа. Очаква се новото лечебно заведение да сключи договор със Здравната каса. То   ще бъде сериозна конкуренция на отделението по хемодиализа в държавната болница, заяви директорът на МБАЛ - Шумен д-р Атанас Атанасов. "Това е едно печелившо звено. Едно от тези, които са с положителен икономически баланс. Сега..

публикувано на 22.03.18 в 16:43

Мартеници за деца от Лъфбъроу

Четвъртокласници от СУ „Панайот Волов“ в Шумен изработиха мартеници за своите връстници от Stonebow Primary School в град Лъфбъроу, Великобритания и им разказаха за традициите, свързани с празника Баба Марта. Това е само началото на съвместната дейност и приятелски отношения между българските и английските деца, членове на клуб „Изследователи на..

публикувано на 22.03.18 в 16:19

Жена пострада при катастрофа в Шумен

Жена е пострадала леко при катастрофа на шуменската улица „Съединение“. Инцидентът е станал между два леки автомобила. Пострадалата е откарана за преглед в шуменската болница. Движението не е спряно, но шофьорите трябва да преминават с повишено внимание в района, съобщиха от полицията.

публикувано на 22.03.18 в 15:57

Продължава делото за взрива в Хитрино

Продължава заседанието по делото за инцидента в Хитрино с излъчване на видеоклипове, аудиозаписи и снимки. Преди обед бяха изслушани разговори между диспечерите, постовите и дежурните на гара Хитрино и други гари. Записани са оперативни разговори на служители от Горна Оряховица, Каспичан и Самуил. В един от записите служител от Хитрино възкликва:..

публикувано на 22.03.18 в 15:39

Болницата в Шумен с нов асансьор

В хирургическия блок на шуменската болница вече работи нов асансьор. Той събира 17 души и носилка. Съоръжението струва 370 000 лв., от които 300 000 лв. са отпуснати от Министерство на здравеопазването, поясни изпълнителният директор на МБАЛ -  Шумен, д-р Атанас Атанасов. "Най-сетне една сериозна необходимост на болницата, с давност от години, вече е..

публикувано на 22.03.18 в 14:40