Звънарци отбеляза селищния си празник

Кубратското село Звънарци отбеляза своя празник. Проведоха и традиционните кушии с коне в 4 гари. За състезанията пристигнаха над 50 коня, но поради влошените метеорорлогични условия в надпреварата се включиха 30.  Гости на събитието бяха председателят на партия ДОСТ Лютви Местан, областният председател на ДПС в Разград Севгин Шукри, лидерът на партия НПСД и бивш заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов, кметове на кметства, общински съветници и други.

В първа гара победител стана Добрин Ганчев, следван от Гроздан Атанасов и Мюждат Изет. Във втора гара победител стана Гроздан Атанасов, а на второ и трето място се класираха Драго Сашев и Джунеид Ахмед. В трета гара победители бяха Гюнай Мехмед, Джеки Енвер и Айдън Исмед. В последната четвърта гара най-бърз жокей стана Рейхан Аптула, следван от Себайдин Сейдов и Мюждат Изет. Парични награди и купи бяха връчени от кметовете на Звънарци и Кубрат, както и от представителите на политическите сили. Празникът в Звънарци продължи с футболен турнир за младежи. В двубоя надделяха гостите от Бисерци с резултат 10:6. Съборът завърши със заря.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът - на училище

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова поздравиха днес учениците по повод началото на учебната година. Кметът посети ОУ „Никола Й. Вапцаров“ и СУ „Христо Ботев“ в Разград по покана на директорите им Галин Парашкевов и Стойчо Стойчев. Там градоначалникът се обърна към учителите,..

публикувано на 16.09.19 в 13:23

Пожар изпепели вятърна мелница

Вятърната мелница в село Белинци изгоря до основи при пожар. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Сигналът за случилото се с историческата ценност е подаден 13.45 ч. на 15 септември. Огънят унищожил до основи дървената мелница, собственост на Историческия музей в Исперих. Нанесените щети и причините за пожара са в процес на..

публикувано на 16.09.19 в 11:03

Чудотворна икона пристига от Украйна

Чудотворната икона "Покров на Пресвета Богородица" ще пристигне днес в Разград. Тя ще бъде изложена за поклонение в църквата "Свети Николай Чудотворец", каза архиерейският наместник на разградската епархия отец Георги Георгиев.  Светинята се съхранява в храма "Свети Николай Чудотворец" в украинското село Пасицели, близо до Одеса. Според специалисти..

публикувано на 14.09.19 в 11:05

Награди за победителите

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен връчи награди на победители в Областния етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата – 2019 г.“ Церемонията по награждаването се проведе днес в сградата на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. В 17-тото поред издание се включиха 97 рисунки, участвали в общинските..

публикувано на 13.09.19 в 14:55

Готови за първия звънец

В община Разград на първия учебен ден прага на класните стаи ще прекрачат 454 първокласници. В общинските училища през новата учебна година ще се учат общо 4537 ученици. На територията на община Разград има и пет професионални гимназии, в които ще се обучават 1423 ученици. В община Разград новата учебна година ще започнат общо 5650 ученици. В..

публикувано на 13.09.19 в 14:44

Хайде на панаир

Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в Разград на 13 и 14 септември. Събитието е с вход свободен и се реализира от Фондация "Изиарт" с подкрепата на Фондация "Америка за България", Фондация "Обществен дарителски фонд за Разград" и Община Разград. Работилниците ще се провеждат в двата дни..

публикувано на 13.09.19 в 10:48

И в Разград чистят

И тази година Областната администрация в Разград се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“. В събота, 14 септември, служителите от Областна администрация ще почистват край пътния участък на изхода за Шумен между магазин „Технополис“ и бензиностанция „Петрол“, включително в района на Регионалния исторически музей. Областната..

публикувано на 12.09.19 в 16:46