Звънарци отбеляза селищния си празник

Кубратското село Звънарци отбеляза своя празник. Проведоха и традиционните кушии с коне в 4 гари. За състезанията пристигнаха над 50 коня, но поради влошените метеорорлогични условия в надпреварата се включиха 30.  Гости на събитието бяха председателят на партия ДОСТ Лютви Местан, областният председател на ДПС в Разград Севгин Шукри, лидерът на партия НПСД и бивш заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов, кметове на кметства, общински съветници и други.

В първа гара победител стана Добрин Ганчев, следван от Гроздан Атанасов и Мюждат Изет. Във втора гара победител стана Гроздан Атанасов, а на второ и трето място се класираха Драго Сашев и Джунеид Ахмед. В трета гара победители бяха Гюнай Мехмед, Джеки Енвер и Айдън Исмед. В последната четвърта гара най-бърз жокей стана Рейхан Аптула, следван от Себайдин Сейдов и Мюждат Изет. Парични награди и купи бяха връчени от кметовете на Звънарци и Кубрат, както и от представителите на политическите сили. Празникът в Звънарци продължи с футболен турнир за младежи. В двубоя надделяха гостите от Бисерци с резултат 10:6. Съборът завърши със заря.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца с награди от полицията

За конкурса „Полицаят е мой приятел и учител“, организиран от Главна дирекция „Национална полиция”, от Областната дирекция на МВР-Разград бяха изпратени четири рисунки. Днес участниците в националната надпревара от Разградска област бяха наградени от директора на областната дирекция ст. комисар Ивайло Йовчев. Александра Димитрова и..

публикувано на 23.01.19 в 16:56

Ремонтират пътя Пристое-Лъвино

Движението по пътя „Пристое – Подайва – Къпиновци – Лъвино – Исперих“ се осъществява в едната лента за движение заради превантивен ремонт, съобщиха от Областното пътно управление в Разград. Водачите трябва да преминават с повишено внимание, участъкът е регулиран с временна сигнализация. Ремонтът ще продължи до 30 април.

публикувано на 23.01.19 в 06:20

Осигуряват топъл обяд за бедни

В Община Исперих и през тази година ще се предоставя топъл обяд за хора в затруднено материално положение. 140 души всеки делничен ден получават безплатно топла супа, основно ястие и хляб. Храната се приготвя в Домашния социален патронаж. Управителят на социалната кухня Айлян Халиибрям уточни, че при реализирани икономии се предлага и десерт, а..

публикувано на 22.01.19 в 15:22

По-ниска такса за апостил

Нова, по-ниска такса за издаване на апостили влиза в сила от днес. Новата такса е 5 лева вместо досегашните 15 лева. Радио Шумен припомня, че Областната администрация в Разград започна издаване на апостили на документи за чужбина на 3 януари. Заявленията се подават в стая 809 на 8 етаж на администрацията. Това е нова административна услуга, която от..

публикувано на 22.01.19 в 14:06

Три номинации за "Почетен гражданин на Разград"

Три са номинациите за наградата „Почетен гражданин на Разград“, съобщават от Общинската администрация. За своя принос е номиниран Пламен Радев - професор по Теория на възпитанието и дидактика и доктор на педагогическите науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. За удостояване с най-престижната награда са предложени спортният деятел..

публикувано на 22.01.19 в 12:52

412 нарушения на пътя за седмица

412 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в Разградско само за седмица - от 14 до 20 януари 2019 г. Съставени са 344 фиша и 52 акта. Шест от актовете са на неправоспособни водачи. Засечен е шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила. Три моторни превозни средства са спрени от движение –..

публикувано на 22.01.19 в 12:43

Жена тараши къщи в Разградско

Две домови кражби, извършени на 21 януари в Разград, са разкрити за часове от служители на Районното управление в Разград. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че от къща, собственост на 52-годишен мъж, са откраднати сребърни и златни накити, 200 турски лири, 21 щатски долара и 20 лв. Малко по-късно от избено помещение в друг квартал са откраднати..

публикувано на 22.01.19 в 10:41