Звънарци отбеляза селищния си празник

Кубратското село Звънарци отбеляза своя празник. Проведоха и традиционните кушии с коне в 4 гари. За състезанията пристигнаха над 50 коня, но поради влошените метеорорлогични условия в надпреварата се включиха 30.  Гости на събитието бяха председателят на партия ДОСТ Лютви Местан, областният председател на ДПС в Разград Севгин Шукри, лидерът на партия НПСД и бивш заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов, кметове на кметства, общински съветници и други.

В първа гара победител стана Добрин Ганчев, следван от Гроздан Атанасов и Мюждат Изет. Във втора гара победител стана Гроздан Атанасов, а на второ и трето място се класираха Драго Сашев и Джунеид Ахмед. В трета гара победители бяха Гюнай Мехмед, Джеки Енвер и Айдън Исмед. В последната четвърта гара най-бърз жокей стана Рейхан Аптула, следван от Себайдин Сейдов и Мюждат Изет. Парични награди и купи бяха връчени от кметовете на Звънарци и Кубрат, както и от представителите на политическите сили. Празникът в Звънарци продължи с футболен турнир за младежи. В двубоя надделяха гостите от Бисерци с резултат 10:6. Съборът завърши със заря.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Всеки четвърти работодател ще наема нов персонал

Регионалната програма за заетост в Разградска област предвижда разкриването на 85 нови работни места в периода 1 юни – 30 ноември. Това стана ясно от заседанието на Областния съвет за развитие. Безработните ще бъдат назначени в областната администрация и в местните управи като работници по поддръжка на пътища, зелени площи, почистване на обществени..

публикувано на 19.04.19 в 10:44

Младеж дарява козунаци на пенсионери

45 козунака бяха раздадени на възрастните хора от лознишкото село Трапище. Дарението е направено от 17-годишния Кирил Балдев от Пазарджик, който организира инициативата „Козунак за всеки пенсионер“. Първоначално целта е била да се съберат 360 козунака, които да стигнат до пенсионери от различни краища на страната. „Тази бройка отдавна е достигната..

публикувано на 18.04.19 в 15:35

Представят "Античният Абритус" на туристическа борса

Община Разград участва в 16-ото Международно изложение „Културен туризъм“, което се провежда от днес до 20 април във Велико Търново. Панорамният щанд „Абритус“ ще бъде разположен в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Акцент в представянето е фестивалът „Античният Абритус“. Тази година в него ще участват над 100 души от Италия, Румъния..

публикувано на 18.04.19 в 11:28

Куче нахапа мъж в Студенец

53-годишен мъж е нападнат и нахапан от куче в стопанския двор на лознишкото село Студенец, съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград. Вчера около 17 ч. мъжът минал през портала, а животното не спирало да лае. Синджирът, с който било вързано, се скъсал, кучето се нахвърлило върху посетителя и го нахапало многократно по крайниците и тялото...

публикувано на 18.04.19 в 11:19

Вдигат капанско село в училище

Интерактивно капанско село ще бъде изградено в двора на Основното училище „Иван Тургенев“ в Разград. То е част от идеен проект за възпитанието на децата в българските традиции и ценности, каза за Радио Шумен директорът на учебното заведение Милена Орешкова. "Това ще бъде място, където децата чрез игра ще се възпитават и обучават, ще спортуват и..

публикувано на 17.04.19 в 10:49

Крадецът на гоблени

38-годишен мъж откраднал 13 гоблена с различни размери от къща в Разград. Деянието било извършено за времето от 5 март до 6 април, съобщават от Областната дирекция на МВР - Разград. Крадецът проникнал в дома на 55-годишна жена през прозореца, докато тя била в чужбина. Нанесените щети са в процес на изясняване. В хода на образуваното..

публикувано на 17.04.19 в 10:12

Планови спирания на тока днес

Населени места в Североизточна България ще останат без ток днес заради ремонти, обслужване на съоръженията и профилактика. В Завет от 9 ч. до 16,30 ч. захранване няма да има по улиците „Китка“, „Латинка“, „Паисий“, „Стара планина“, „Цар Симеон“, „Мусала“, „Бузлуджа“, „Никола Пушкаров“, „Орловска“, „Вихрен“ и част от „Освобождение“. В останалата..

публикувано на 17.04.19 в 06:10