Звънарци отбеляза селищния си празник

Кубратското село Звънарци отбеляза своя празник. Проведоха и традиционните кушии с коне в 4 гари. За състезанията пристигнаха над 50 коня, но поради влошените метеорорлогични условия в надпреварата се включиха 30.  Гости на събитието бяха председателят на партия ДОСТ Лютви Местан, областният председател на ДПС в Разград Севгин Шукри, лидерът на партия НПСД и бивш заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов, кметове на кметства, общински съветници и други.

В първа гара победител стана Добрин Ганчев, следван от Гроздан Атанасов и Мюждат Изет. Във втора гара победител стана Гроздан Атанасов, а на второ и трето място се класираха Драго Сашев и Джунеид Ахмед. В трета гара победители бяха Гюнай Мехмед, Джеки Енвер и Айдън Исмед. В последната четвърта гара най-бърз жокей стана Рейхан Аптула, следван от Себайдин Сейдов и Мюждат Изет. Парични награди и купи бяха връчени от кметовете на Звънарци и Кубрат, както и от представителите на политическите сили. Празникът в Звънарци продължи с футболен турнир за младежи. В двубоя надделяха гостите от Бисерци с резултат 10:6. Съборът завърши със заря.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Засякоха нелегално такси в Исперих

Нелегално такси установиха при полицейска проверка в Исперих. Около 10 часа на 16 ноември е бил спрян лек автомобил „Ауди А4“, управляван от 41-годишен мъж от село Китанчево. При проверката е станало ясно, че шофьорът превозва трима пътници, без да има лиценз за извършване на таксиметров превоз. Служител на областния отдел на „Автомобилната..

публикувано на 18.11.18 в 11:22

С 2.24 промила зад волана

Водач, употребил алкохол, е засечен при полицейска проверка в Разград, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Около 23.50 часа на 17 ноември пред читалище „Напредък“ в Разград е спрян лек автомобил „Форд Мондео“. Пробата на 25-годишния шофьор от село Прелез с дрегер отчела 2,24 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан за срок..

публикувано на 18.11.18 в 11:08
Абритус - северната порта

Разград се бори за награди за туризъм

Община Разград е номинирана в две категории в класацията „Годишни награди в туризма 2018”. В категорията за туристическа атракция или обект се състезава Археологическия резерват "Абритус", а за туристическо събитие - Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Подробности за конкурса са публикувани в сайта..

публикувано на 15.11.18 в 16:06

Община Самуил с нова придобивка

Нов багер за 120 000 лева закупи Община Самуил за снегопочистването, каза кметът Бейтула Сали. Около десет машини ще разчистват пътищата през зимните месеци. При необходимост два камиона ще бъдат оборудвани с гребла, уточни той. „Техниката не е достатъчна при тежка зимна обстановка, но нямаме възможност да закупим машини“, коментира Сали. Ръководството..

публикувано на 15.11.18 в 14:14

В Самуил заплашват с протести

Жители на община Самуил са събрали подписка и заплашват с протести, ако на територията на общината бъде изградена лагуна за течна тор. "Такова намерение има ръководството на свинекомплекс в Исперих. Общинското ръководство не е издало разрешение за изграждане на съоръжението. Предстои дело в началото на декември в Разградския административен съд...

публикувано на 15.11.18 в 11:59

Задигнаха бутилки с уиски

Пари и алкохол са откраднати от апартамент в Разград. Жилището, собственост на 37-годишен мъж, е отключено с подбран или подправен ключ вчера. Задигнати са четири бутилки уиски и сумата от 300 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 14.11.18 в 10:32

Нова детска площадка в Йонково

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри детска площадка в детската градина в исперихското село Йонково. Площадката е изградена с негово лично дарение, което включва комбинирана пързалка, люлка, клатушка и кошче за смет. С доброволен труд жителите са монтирали съоръженията. В детската градина се обучават 18 деца. Гюнай Хюсмен предостави..

публикувано на 14.11.18 в 07:07