Наградиха участниците в конкурса "Индустрията в моя регион"

Връчиха наградите на отличените ученици в конкурса "Индустрията в моя регион". Той се провежда за втори път в България. В него се включиха 76 деца от шуменските училища. Участниците в конкурса бяха разпределени в три възрастови групи - от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас, които писаха есе по темата, а малчуганите от първи до четвърти клас се включиха със свои рисунки. При най-малките първа награда за рисунка получи Георги Владимиров Пощаров на 7 г. от Началното училище „Илия Р. Блъсков“. При учениците от 5-8 клас – първа награда взе осмокласничката Есил Нади от ОУ „Петър Берон“, а при най-големите победител в конкурса е деветокласничката Александра Петкова от Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. Д-р Асен Златаров“. Журито присъди по три поощрителни награди във всяка възрастова група. Почетни грамоти бяха връчени и на директорите на училищата, чиито възпитаници се включиха в конкурса. Конкурсът е организиран от Химикотехнологичният и металургичен университет – София и Българската асоциация на металургичната индустрия. Инициативата се проведе под патронажа на кмета на общината Любомир Христов. Спонсор на проявата стана „Алкомет“ АД.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кастинги в шуменския театър

Драматично-кукленият театър „Васил Друмев” в Шумен организира два кастинга. Поводът е проектът на проф. Пламен Марков, наречен „Началото на криворазбирането”. Той е посветен на 185 години от рождението и 140 години от смъртта на Добри Войников. Кастингите ще се проведат на 24 февруари от 10 часа в Шумен и на 26 февруари от 11 часа в столичния Театър на..

публикувано на 22.02.18 в 17:10
Момент от официалната премиера на филма

Нокаут или всичко, което тя написа

Днес режисьорът Ники Илиев и актьорът Орлин Павлов пристигат в Шумен за безплатна прожекция на новия им съвместен филм „Нокаут“. Тя ще се състои от 18.30 ч. в Младежкия дом. След прожекцията е предвидена творческа среща с Ники Илиев и Орлин Павлов. „Контактът със зрителите е много важен, той осмисля нашата работа. Ако филмът им е харесал, искам да го видя..

публикувано на 22.02.18 в 16:35

Областна комисия обсъди проекта за паметник, посветен на VII Преславски пехотен полк

Днес се състоя заседание на Областната комисия за военните паметници в Шумен. Две точки бяха в дневния й ред – актуализиране на областния регистър, на картотеката на военните паметници и дискусия за промяната на предложената визия за паметника – портал на VII Преславски пехотен полк. Срещата бе водена от заместник областния управител на Шумен Петко..

публикувано на 22.02.18 в 15:57

Връчват наградите от поетичен конкурс

Наградите от Националния конкурс за поезия "Любовта е пи янство или пиянство от любов" ще бъдат връчени днес в Силистра. Конкурсът е под егидата на кмета на Общината Юлиян Найденов. Той се провежда за 17-та поредна година. 131 творби са получени от участници от всички краища на страната, като най-много писма са постъпили от София, Пловдив, Варна и..

публикувано на 22.02.18 в 11:22

Петър Чухов е носител на Националната награда за лирика "Иван Пейчев", от СБП не са съгласни с избора

Журито, което присъжда Националната награда за лирика „Иван Пейчев“, заседава днес в Шумен. Отново Петър Чухов бе избран за носител на приза, както и в първото заседание на журито през декември миналата година, което Община Шумен реши да преповтори, по настояване на Съюза на българските писатели. Членовете на журито от квотата на Съюза отказаха да..

публикувано на 21.02.18 в 15:00

Над 650 музиканти в „Мартенски музикални дни“

Над 650 музиканти ще се включат в тазгодишното 58-о издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе. Предвидени са над 40 събития, сред които 12 световни и български премиери. Форумът започва на 16 март с концерт на Софийската филхармония и ще приключи на 1 април с изява на Русенския фестивален оркестър. И тази година наред с..

публикувано на 21.02.18 в 09:25

Премиери на книги в Разград

Регионалната библиотека ”Проф. Боян Пенев” в Разград ще бъде домакин на четворна премиера. От 18:00 ч. по инициатива на писателската общност в града, Община Разград и библиотеката ще бъдат представени Иван Гранитски с книгата му „Стрелата на времето”, Боян Ангелов с творбата „В сянката на хоругвите”, Симеон Янев с „Проза за прозата” и Панко Анчев с..

публикувано на 20.02.18 в 09:29