Първи юни в Кубрат

Празника на детето отбелязаха днес и в Кубрат. Проявите започнаха в двора на СУ„Христо Ботев“. За седма поред година децата рецитираха едновременно Вазовото стихотворение „Аз съм българче“. Най-малките ученици получиха своите удостоверения за успешното завършване на първи клас. За тях беше организирана празнична програма. Поздравления към децата от града и общината отправи заместник-кметът на Кубрат Орхан Мехмед. За настроението на малчуганите се погрижиха клоуните Здравколино и Болина. На забавата присъстваха и малчугани от детската градина в село Юпепер „Първи юни“, която днес празнува двоен празник. Празникът завърши с балонено шоу.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Конни надбягвания в русенското село Сандрово

Конни надпревари в Разградско

С конни състезания започнаха празничните прояви в Беловец, където днес има събор. Тази година наградния фонд за надпреварата беше 6000 лева. В първата гара, до 1200 м., спечели конят Меси с жокей Вальо Атанасов. Във втората гара се наложи кобилата Мини Лайт с жокей Мюждат Изет, а в третата, до 1800 метра, победи кобилата Оливия с жокей Ариф..

публикувано на 17.08.19 в 16:14

Конни състезания и концерт

С конни надбягвания и концерт ще бъде отбелязан днешният селищен събор в Кубратското село Беловец. Конните състезания започнаха в 10 ч. на хиподрума край селото. Празничната програма ще продължи на стадиона с DJ Венци от 18.30 часа, а за доброто настроение на жители и гости ще се погрижи певицата Весела от 20.30ч. Празничната програма ще завърши със заря..

публикувано на 17.08.19 в 10:16

МВР удари група сводници

Двама мъже са задържани за сводничество и пране на пари при специализирана полицейска операция, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Акцията е проведена под ръководството на Окръжната и Районната прокуратура в Разград във връзка с досъдебно производство за склоняване към проституция и следствено дело за пране на пари. На територията..

публикувано на 16.08.19 в 12:35

Джип с нарязани гуми

50-годишен мъж от село Гороцвет намерил автомобила си с две срязани гуми. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Разград. Джипът „Субару Форестър“ бил паркиран в гориста местност на 4 км от бившия военен лагер в землището на село Каменар. Между 8.00 и 10.00 ч. на 15 август освен гумите, с остър предмет са увредени две от вратите на автомобила...

публикувано на 16.08.19 в 10:33

Разследват баща побойник

Малолетно момиче, пребито от баща си, подало сигнал в кметството в село Синя вода, област Разград. Около 10 ч. на 15 август 10-годишното дете е съобщило, че вечерта на 14 август в дома им на него и по-малката му сестричка е нанесен побой. Децата са изведени със съдействието на социалните служби. Срещу бащата е образувано разследване за нанесена..

публикувано на 16.08.19 в 10:10

Женски бой в полицията

Четири жени се сбиха в полицията в Разград. Разправията между тях възникнала около 14.30 ч. на 15 август, докато чакали на гише в сектор „Български документи за самоличност“. Скандалът между две жени (на 58 и на 37 години) от село Китанчево и две от Лозница (на 47 и на 18 години) прераснал в сбиване. Заради грубото нарушаване на..

публикувано на 16.08.19 в 10:03

Взрив на газова бутилка

61-годишен мъж е с временна опасност за живота след пожар, съобщават от полицията в Разград. Огънят в кубратското село Тертер е пламнал около 14.50 ч. на 15 август. След потушаването му от дежурната смяна на пожарната в Кубрат е установено, че при приготвяне на зимнина се е възпламенила газова бутилка, която е била близо до запаления огън...

публикувано на 16.08.19 в 10:00