Румен Стоичков представя книгите си в Шумен

Днес в Шумен гостува Румен Стоичков, автор на книгите „Преди забравата”, „Из стръмнините на България”, „Някъде там”. Стоичков е журналист в Българското национално радио и дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт”. Главен редактор е на детското списание „Аз съм българче”, член е на Съюза на българските журналисти. Румен Стоичков е носител на приза „Пазител на традициите 2015” на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите. В книгите си той често се спира на места и истории, свързани с малките селища на страната. Срещата с Румен Стоичков е от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”. Входът е свободен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-новата книга на Иван Димитров ще представят в Разград

Последният излязъл роман на разградския автор Иван Димитров ще бъде представен пред публика в понеделник, 22.01 от 17:30 часа в Регионалната библиотека „Професор Боян Пенев”. Авторът е виден синдикалист, юрист, почетен гражданин на Разград. В литературата се изявява в областта на поезията и в тази на прозата. Автор е на стихосбирките „Преписвани..

публикувано на 19.01.18 в 15:53

Концерт на духовия оркестър в Шумен

Концерт с избрани оперни и оперетни арии и дуети ще изнесе днес Градският духов оркестър „Михаил Биков“ – Шумен. Солисти са Виктория Стефанова и Ива Георгиева – сопрано, и баритонът Роберт Чапликов. „За нас този концерт е предизвикателство, тъй като оркестърът ни е специализиран в изпълнението на хора и маршове“, каза за Радио Шумен диригентът Христо..

публикувано на 19.01.18 в 09:52

Представят балетния спектакъл "Лебедово езеро"

Балетът „Лебедово езеро“ ще бъде представен на сцената на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен днес. Постановката на Старозагорската опера е режисирана от Силвия Томова, която е и хореограф на спектакъла. Главната роля на Одета-Одилия се изпълнява от примата на балета в Стара Загора   Анелия Димитрова. В ролята на принц Зигфрид е солистът..

публикувано на 18.01.18 в 09:36

Млади виртуози на шуменска сцена

Поредният концерт от цикъла "Млади виртуози" ще бъде изнесен от 18,35 ч. днес в Шумен. С шуменската симфониета ще свирят цигуларката Зорница Иларионова и пианистът Хандол Ким от Корея. Той ще изпълни Първи концерт от Ференц Лист. Програмата включва още увертюра „Силата на съдбата“ от Джузепе Верди и Унгарски танц № 1 от Йоханес Брамс, а Зорница..

публикувано на 18.01.18 в 09:27

"Любов и гръмотевици" в Русе

Премиерата на комедията "Любов и гръмотевици" на русенския театър „Сава Огнянов” ще бъде представена довечера от 19 часа в Голямата зала на Доходно здание. „Спектакълът е пети успешен проект на трупата с популярния актьор Христо Гърбов”, каза за Радио Шумен режисьорът Орлин Дяков. Освен него в главните роли участват Петя Венелинова, Дайана Михайлова и..

публикувано на 18.01.18 в 09:18

Златина Станева коментира защо театърът в Силистра спира разработването на нови драматични заглавия

Драматично-кукленият театър в Силистра през настоящата 2018 година ще спре временно разработването на нови драматични заглавия. Включените в афиша постановки за деца и възрастни ще продължат да се играят на силистренска сцена и в други селища. Защо се налага тази мярка и на какво финансиране разчита театърът от Минстерството на културата и от Община..

публикувано на 16.01.18 в 17:41

Бестселъри в читалищна библиотека

60 от най-нашумелите заглавия на книги и бестселъри на книжния пазар, излезли през последните няколко месеца, вече са на разположение на читателите в библиотеката на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово. Един от приоритетите на читалищното настоятелство е постоянно да обновява и обогатява книжния фонд и да отговаря на потребностите на читателите от различните..

публикувано на 16.01.18 в 15:43