Румен Стоичков представя книгите си в Шумен

Днес в Шумен гостува Румен Стоичков, автор на книгите „Преди забравата”, „Из стръмнините на България”, „Някъде там”. Стоичков е журналист в Българското национално радио и дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт”. Главен редактор е на детското списание „Аз съм българче”, член е на Съюза на българските журналисти. Румен Стоичков е носител на приза „Пазител на традициите 2015” на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите. В книгите си той често се спира на места и истории, свързани с малките селища на страната. Срещата с Румен Стоичков е от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”. Входът е свободен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменският квартал "Макак" празнува днес

В шуменския квартал „Макак“ ще отбележат традиционния си празник днес. „На площада пред читалище „Просвета“ от 20 ч. ще има фолклорна програма с участието на деца-самодейци, танцовата група „Марги денс“ и кукерската група „Арапи“ от квартала", каза за Радио Шумен секретарят на читалище Александра Андонова. Гости ще бъдат самодейни колективи от Царев брод..

обновено на 19.08.17 в 10:12

Изложба на участниците в пленера "Човек и природа"

Изложба с картини и рисунки от участниците в тазгодишния пленер „Човек и природа“, проведен в село Ветрен, ще бъде открита в силистренската галерия днес от 17 часа. За 21-ви път десетина художници участваха в артистичния форум, встрани от светската суета, без покритие на мобилните телефони и с желание да претворят природната красота на дунавския регион..

публикувано на 18.08.17 в 12:48

Онлайн фотоконкурс

13 души се включиха в онлайн фотоконкурса на тема „Община Каспичан – атрактивна туристическа дестинация“. Това съобщи за Радио Шумен главният специалист „Образование, култура и спорт" в администрацията Искра Радева. Снимките са оценени от жури с председател фотографа Огнян Блъсков. Имената на победителите ще бъдат публикувани днес на сайта на Община..

публикувано на 18.08.17 в 09:56

Концерт на Жана и Добри в Шумен

Ще ви предложим да украсите лятната си вечер с музика. Днес от 18 часа   в къща-музей „Панчо Владигеров" в Шумен двама млади музиканти ще ви убедят, че музиката ще спаси света.  Жана Демирова е от Шумен и съвсем скоро е завършила пиано в Националната музикална академия ,,Проф.Панчо Владигеров”. Нейният колега Добромир Кисьов е от Пловдив и му предстои..

публикувано на 16.08.17 в 17:04

Професор Вера Бонева и Руско Русев с книга за регионалните музеи

"Регионалните музеи в културната инфраструктура на България" е озаглавена книгата, написана от професор Вера Бонева, в съавторство с Руско Русев. В изданието се проследява историята на института регионален музей, юридическата рамка, в която той функционира, мрежата от исторически и археологически обекти или резервати, изградена в страната, фондовете,..

публикувано на 16.08.17 в 11:18

Анонс за VIII Национален пленер по живопис "Шуменско плато"

Национален пленер по живопис "Шуменско плато" ще се проведе през октомври в Шумен, анонсира Александър Величков, председател на Дружеството на шуменските художници. Артистичното събитие ще продължи от 2.10 до 08.10, с участието на десет автори на различна възраст, които предстои да бъдат подбрани. След края на пленера е предвидена изложба в Арт салона на..

публикувано на 15.08.17 в 10:46

Лятна библиотека на открито, с акцент върху Европейския съюз

Информационният център "Европа директно Русе", съвместно с Регионалната библиотека "Любен Каравелов" предоставят днес данни и материали за Европейския съюз, в рамките на инициативата Лятна библиотека на открито. От 10 до 12 часа на площад „Александър Батенберг” в Русе посетителите на щандовете на читалнята на открито могат да се запознаят с..

публикувано на 15.08.17 в 06:00