Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училището в Подгорица се нуждае от ремонт

Да се реши проблемът с отоплението в Основното училище „Отец Паисий“ в търговищкото село Подгорица. Това искане постави директорът Женя Тодорова пред областния-управител на Търговищка област Митко Стайков. Днес той беше на работна среща в селото. От години училището се топли с акумулаторни печки, има нужда и от подмяна на дограмата на прозорците.  Учебното заведение се посещава от близо 100 деца, като тази година в него няма да има паралелка в 8 клас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Парад на песента

Юбилейното 20-то издание на конкурса „Парад на песента“ ще се проведе днес в Търговище. Организатор на музикалния форум е Общинският детски комплекс.  На сцената на Младежкия дом ще се представят над 100 изпълнители от различни възрастови групи.  В 17:30 ч. ще бъде обявен тазгодишният носител на титлата „Звезда на парада“. Той ще получи голямата..

публикувано на 28.03.24 в 08:55

За втори път кметска клетва

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева връчи символите на Омуртаг за втори път на кмета Ешреф Ешрефов. Това се случи днес по време на заседание на Общинския съвет в Омуртаг,   съобщават от областната администрация в Търговище. Радио Шумен припомня, че до повторно броене на гласовете в Омуртаг се стигна заради решение на..

публикувано на 27.03.24 в 14:15

Блъснаха жена на пешеходна пътека

Пешеходка е пострадала при пътен инцидент в Търговище, съобщават от местната полиция. Около 16:00 часа на 26 март на бул. "29 септември“ в града правоспособен 48-годишен водач с товарен автомобил на пешеходна пътека тип „Зебра“ при движение назад е блъснал пресичаща 58-годишна жена. Пешеходката е откарана за преглед в МБАЛ-Търговище с..

публикувано на 27.03.24 в 10:49

Полицай с признание „Достоен българин“

Полицейският служител, спасил със светкавична адекватна реакция малко момче от задушаване, бе отличен в националната кампания на в. „24 часа" "Достойните българи".  42-годишният инспектор Георги Гюрюшев получи днес наградата си. Това съобщават от търговищката полиция. Инспектор Георги Гюрюшев от сектор „Научно-техническа лаборатория“ към отдел..

публикувано на 26.03.24 в 15:22

Дарение за музея

В навечерието на 26 март - Деня на Тракия, в Регионалния исторически музей в Търговище бе направено ценно дарение от Нели Ташева - председател на Тракийско дружество "Стоян Мавродиев" в Търговище.  Тя подари на музея почетния знак и грамотата на патрона на дружеството Стоян Мавродиев, връчени му посмъртно от община Търговище при обявяването му..

публикувано на 26.03.24 в 12:33

Пожар изпепели кола

Лек автомобил е изгорял при пожар вчера, съобщават от търговищката полиция. Пожарникари от Търговище са реагирали на сигнал за възникнал пожар в двигателя на автомобил „Фолксваген Голф“ с варненска регистрация. В резултат на инцидента автомобилът, който е бил паркиран на улица в града, е унищожен. Вероятната причина за пламъците е техническа..

публикувано на 25.03.24 в 11:18

Спасиха смесена гора от огъня

Смесена гора и 3 сгради са спасени от огъня, благодарение на бързата реакция на два екипа пожарникари от Антоново. Това съобщават от търговищката полиция. Те се отзовали на сигнал за възникнал пожар в сухи треви и храсти в землището на с. Язовец, община Антоново – до стопанския двор.  Пожарът, вероятна причина за който е небрежност при боравене..

публикувано на 25.03.24 в 11:11