Парамедици започнаха работа след обучение по проект

Тринадесет младежи на възраст до 29 години успешно завършиха обучението си по професионална квалификация „Парамедик“ - трета степен. Те са назначени на трудов  договор в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград и неговите филиали в Цар Калоян, Лозница и Исперих, съобщи председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Разград Грациела Ранкова. Лектори бяха лекари-специалисти в съответната област на медицината от Разград и работещи в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград. Парамедиците усвоиха знания и умения за основните алгоритми при асистиране в спешната помощ, техники за оказване на първа помощ,  поставяне на превръзки, поставяне на шини и др. Едно от основните изисквания за включване в проекта беше и наличие на валидна шофьорска книжка, тъй като в работата ще им се наложи да управляват линейка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Крути мерки за биосигурност

Нови мерки за ограничаването на разпространението на болестта африканска чума по свинете бяха предприети на днешното заседание на Областната епизоотична комисия в Разград. Последните два регистрирани случая са в землищата на самуиловското село Пчелина и исперихското Белинци, каза директорът на Областната дирекция за безопасност по храните д-р Илиян..

публикувано на 13.11.19 в 15:31

Пиян по тъмно зад волана

Лек автомобил „Ауди 80“ е спрян в 00.30 ч. на 13 ноември на пътя на около 300 м от табелата за село Студенец, община Лозница. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. В хода на полицейската проверка е установено, че 43-годишният водач от село Раковски шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 2,18 промила...

публикувано на 13.11.19 в 10:48

Ново огнище на чума

Случай на болестта африканска чума по свинете при дива свиня на територията на ДГС “Сеслав“-Кубрат предизвика заседание на Областната епизоотична комисия в Разград. Участниците ще обсъдят заповед на директора на Регионалната дирекция по горите - Русе за създаване на организация за недопускане на разпространението на болестта. В цялата Разградска..

публикувано на 13.11.19 в 08:49
Денчо Бояджиев - кмет на Разград

Вдигат Общината на крака

„Ще ни бъде много трудно заради тежкото наследство, което ни е оставено“. Това заяви в интервю за Радио Шумен новоизбраният кмет на Разград Денчо Бояджиев, който след 4 годишно прекъсване се връща на кметския пост в Разград. "Над 2 милиона лева задължения. До този момент са платени 640 - 650 000 лева имуществен санкции. Имаме чукащи на..

публикувано на 12.11.19 в 13:38

Кражба на 20 000 лева

Сумата от 20 000 лв. е изчезнала от апартамент в Разград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Жилището, собственост на 46-годишен мъж, било отключено с подправен ключ в периода между 30 октомври и 10 ноември. Сигналът за липсата на парите е подаден на 11 ноември в РУ-Разград. По случая е започнато разследване за кражба.

публикувано на 12.11.19 в 10:55

Учредителна сесия в Разград

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри първото заседание на Общинския съвет в Разград мандат 2019-2023 г. За първи път на учредителна сесия химнът на Република България бе изпълнен акапела наживо от ученичка от Разград. Призьорката от много конкурси, Пламена Петрова е възпитаничка на двама общински съветници – вокален педагог й е..

публикувано на 11.11.19 в 16:33

Деца в полицията

Децата от Детското полицейско управление в ОУ „И.С.Тургенев” - Разград станаха съпричастни към професионалния празник на полицейските служители. Те гостуваха в Областна дирекция на МВР и имаха възможност да разгледат отблизо работата на разследващите полицаи, експертите от „Научно-криминалистическата лаборатория” и служителите в сектор „Български..

публикувано на 07.11.19 в 15:48