Продължават протестите на полицаите

Снимка: БГНЕС

Едно от исканията на протестиращите служители в системата на МВР ще бъде изпълнено незабавно. За целта ще бъдат отпуснати близо 30 милиона лева. Това стана ясно след като Народното събрание прие вчера на второ четене да се изплатят средствата за униформите, които не са изплащани за периода от 2011 до 2015 година. Доволни ли са протестиращите и склонни ли са да отложат изпълнението на част от останалите им искания? Чуйте какво каза пред Георги Софронов заместник-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Красимир Костов!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво ни казват сирените?

Не само по този повод, а заради изправност на известителните съоръжения от днес до 23 май в област Шумен по график започва провеждането на годишна профилактика на сиренната система. Възможно през тези 30 дни да чуете кратък звук на сирени с продължителност от 5 до 10 секунди, но знайте, че това е част от пробите, които ще се правят в различни дни по..

публикувано на 24.04.18 в 09:52

Българската памет на д-р Милен Врабевски

Д-р Милен Врабевски участва в предаването „Истории за историята” по Радио Шумен. Той е основател и председател на Фондацията „Българска памет“, която се занимава с проблемите на демографската криза, европейската реинтеграция на историческата ни диаспора и кариерно развитие на младите хора в България. Д-р Врабевски завършва Медицински университет в..

публикувано на 23.04.18 в 14:05

Валерий Пърликов – режисьорът монах

Нарекохме театралния режисьор Валерий Пърликов – монах, а причините за определението са много. И не само защото външният му вид е аскетичен, и не само защото е един от малцината, които спазват най-строгия пост, но и защото е избрал да бъде извън света на комерсиалния и традиционен театър. През април на шуменска сцена представиха премиерния му..

публикувано на 23.04.18 в 13:47

Един път скаут - скаут завинаги

,,Шуменските скаути почистват Шуменското плато”, ,,Скаутите от Шумен садят фиданки”, ,,Шуменските скаути ще възстановяват местата за отдих до пещера ,,Сулумара””. Това са много малка част от заглавията в медиите, свързани с дейността на скаутите от Шумен. Винаги енергични и дейни. Всичко, с което се захващат, се прави с мисъл, труд и всеотдайност...

публикувано на 23.04.18 в 11:43

Астор – един маг почти на 75

През 1981 година той е отличен със „Златен Оскар“ за илюзионно изкуство от Международното братство на маговете, носител е на наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България в категорията „Вариететно изкуство“, има орден „Кирил и Методий” – I степен и златен медал „Златен век” на Министерството на културата, има своя звезда в българската Алея на..

публикувано на 21.04.18 в 18:17

Как животните стават актьори

Невероятен интерес привлече днес лекцията на доцент Стоян Лазаров от Националния природонаучен музей – „Животни актьори“, която той изнесе в рамките на студентската научна конференция „Екология и околна среда“ в Шуменския университет. Доцент Лазаров работи като зоолог в Националния природонаучен музей. Животните винаги са били част от неговия..

публикувано на 21.04.18 в 14:00

Пътуваме с БДЖ по празниците само с резервация

Новата резервационна система на БДЖ създаде проблеми сред пътуващите. Причината е, че местата се издават автоматично от компютрите. За жалост обаче това става според свободните наличности, а не според това как и къде искат да пътуват хората. Още за предимствата, недостатъците и проблемите на нововъведението чуйте от интервюто на колегата Георги Софронов..

публикувано на 20.04.18 в 14:44