Лятна работилница за деца в Нови пазар

Лятна работилница под надслов „България, мой роден край - бит и култура“ стартира от днес в Градската библиотеката в Нови пазар. Това съобщи за Радио Шумен директорът Наталия Неделчева. В продължение на две седмици 42 деца, разделени в две групи, ще изработват битови съдове и дървени лъжици, ще шият гоблени и шевици, ще правят автентични кукерски маски. „В единия от дните в градинката пред НЧ „Христо Ботев“ децата ще изработват къщички за птици, които след това ще бъдат закачени по дърветата“, каза още Неделчева. Най-добрите изделия, направени по време на лятната работилница, ще участват в ежегодния благотворителен базар за книги, организиран от библиотеката в Нови пазар.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Мариана Борисова Банкова, 6 години, Арт-школа “Чифлигарови”

Наградиха победителите от конкурса за коледни рисунки на Община Шумен

666 деца и ученици се включиха в обявения от Община Шумен конкурс за рисунка на тема „Коледа и Нова година”. Победител в първата възрастова група е шестгодишната Мариана Банкова, възпитаничка на Арт-школа „Чифлигарови”. С първа награда във втората възрастова група е отличена рисунката на третокласничката Николия Петрова от Трето ОУ „Димитър Благоев“...

публикувано на 23.11.17 в 16:28

Силистренска гимназия отбелязва патронния си празник с театрален спектакъл по Вазов

Патронният празник на Природоматематическата гимназия „Св. Климент Охридски“ в Силистра ще бъде отбелязан със спектакъла „Двубой“,  с участието на ученици от групата по театрално изкуство, с ръководител Станислав Георгиев. Представлението ще се състои на 27.11, понеделник, в залата на Драматичния театър в Силистра. Т ържеството започва в 17:30..

публикувано на 23.11.17 в 13:48

Професор Сава Сивриев представя нова книга, посветена на индивидуализма в лириката на XIX и XX век

Професор Сава Сивриев, преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, ще представи днес най-новата си книга със заглавие „Индивидуализмът в българската лирика от края на XIX и началото на XX век”. Изданието ще коментира доцент Страшимир Цанов. Срещата с професор Сивриев и най-новата му книга е от 17:30 часа в Художествена..

публикувано на 23.11.17 в 10:04

Честваме 184 години от рождението на Добри Войников

Регионалният исторически музей и къщата музей „Добри Войников“ отбелязват 184 години от рождението на бележития шуменец. Честването ще започне в 17:30 ч. В него ще участват Теодора Георгиева – първа цигулка, и Владимир Буриянов – виола, от Симфониетата в Шумен, както и младите актьори от Театралната студия при ДКТ „Васил Друмев“ с ръководител..

публикувано на 22.11.17 в 10:35

Пътешественик разказва в снимки за Америка

В читалнята на Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе днес ще гостува първият българин, прекосил успешно Тихоокеанския хребетен път, Петър Ванев. Той ще представи снимки от изминаването на дългия 4240 километра маршрут за период от пет месеца и един ден. Пътят преминава през пустинята Мохаве, Сиера Невада, Каскадите на Северна..

публикувано на 22.11.17 в 09:32

Организират фестивала „Светът е за всички”

Фестивалът „Светът е за всички“ ще се проведе за девети поред път в Русе. С едноминутно мълчание започна днешната техническа конференция на Сдружения за и на хора с увреждания от област Русе и Доставчици на социални услуги. Поводът за това беше нелепата смърт на девет незрящи от гр. Перник в катастрофата край с. Микре. Жертвите са сред заявилите участие..

публикувано на 21.11.17 в 17:07

Изложба „Структури и цвят” на Александър Величков и Свилен Земеделски

Изложба „Структури и цвят” ще бъде открита на 22.11.2017 г. в 17:30 часа в галерийното пространство на първия етаж на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Тя е дело на художниците Александър Величков и Свилен Земеделски. Експозицията се реализира с финансиране на Общински фонд „Култура” на Община Шумен. В нея са включени минималистични и..

публикувано на 21.11.17 в 16:52