Лятна работилница за деца в Нови пазар

Лятна работилница под надслов „България, мой роден край - бит и култура“ стартира от днес в Градската библиотеката в Нови пазар. Това съобщи за Радио Шумен директорът Наталия Неделчева. В продължение на две седмици 42 деца, разделени в две групи, ще изработват битови съдове и дървени лъжици, ще шият гоблени и шевици, ще правят автентични кукерски маски. „В единия от дните в градинката пред НЧ „Христо Ботев“ децата ще изработват къщички за птици, които след това ще бъдат закачени по дърветата“, каза още Неделчева. Най-добрите изделия, направени по време на лятната работилница, ще участват в ежегодния благотворителен базар за книги, организиран от библиотеката в Нови пазар.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Разград започва Панаирът на киселото мляко

Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествени занаяти в Разград се провеждат от днес до 26 юли. Официалното откриване ще бъде на площад „Момина чешма“ с концерт „Вечер на Индия“. По традиция ще се проведат детска работилница „Първи стъпки в занаята“, конкурс за домашно приготвено кисело мляко и за традиционни ястия и десерти..

публикувано на 24.07.17 в 10:10

Стена с барелефи откриват в Двора на Кирилицата

Презентация по повод откриването на крепостта „Кирилица”, част от културно-историческия комплекс "Двор на Кирилицата" в Плиска ще се проведе от 10:00 часа днес. На презентацията ще бъдат представени забележителните над 500 кв. метра експонатни зали - "Създаване школа на Кирилицата в Плиска" с уникални дърворезби и "Българска слава" - представяща великите..

публикувано на 24.07.17 в 09:32
Регионалния исторически музей в Шумен

"Летен музей" започва в Шумен

Инициативата „Летен музей” започва в Регионалния исторически музей - Шумен. Тя ще се проведе в две части - първата от 24 до 28 юли, а втората ще бъде през август. Занятията ще бъдат всеки делничен ден от 10:00 до 12:00 часа. Те имат за цел да запознаят децата с далечното и по-близкото минало под формата на игри и забави. Предвиждат се разнообразни..

публикувано на 24.07.17 в 09:23

Търговищкият литературен сборник "Мисионис" събира текстове от 15 автори

Мисионис” e заглавието на тазгодишния литературен алманах, наситен с поезия, проза, анализи, статии, есета, импресии и преводи, издаден в Търговище. Той е дело на творческия клуб „Пенчо Славейков", издаден е с подкрепата на Образцово народно читалище "Напредък". Още за книгата, в която съжителстват текстове на 15 съавтори, може да чуете от разговора..

публикувано на 21.07.17 в 09:50

Хайдушка сватба с 4 000 гости край Петропавловския манастир

4 000 гости се очакват на три дневна автентична хайдушка сватба, която ще се проведе от днес до неделя на Арбанашките поляни край Петропавловския манастир. Събитието се организира от Сдружение „Лудогорие“, което през миналите години на подобни събития постави няколко регистрирани рекорда. Валентин Димов поясни, че целта им вече не е само да поставят..

публикувано на 21.07.17 в 09:20

Дарение от икони получи Тутракан

Три икони дари на Тутракан един от най-известните български онколози проф. Иван Гаврилов. На две от тях е изобразен Свети Георги Победоносец и по волята на ктитора са за експозицията "Тутраканска епопея" в Историческия музей и за православния храм в дунавския град. Третата икона - на Св. Николай, е за Етнографския музей на дунавския риболов и лодкостроене...

публикувано на 19.07.17 в 16:23

Рок вечер в Шумен

И тази година, в рамките на международния фестивал „Есенни шуменски вечери“, ще има рок вечер. Организаторите от Народното читалище „Добри Войников“ в Шумен ще наблегнат на чуждестранни участници от Испания, Румъния и Македония. Все още се обсъждат възможностите рок-музикантите да свирят два дни, тъй като желаещите да се включат в събитието са много...

публикувано на 17.07.17 в 17:09