Защо българите следят "Game of thrones" и какво откриват в сериала

Турнето на Трона от култовата продукция на НВО „Game of Thrones”.
БГНЕС

Защо българите харесват дракони и какво ги кара да будуват по нощите за да гледат сериала „Game of thrones”, да четат книгите от поредицата "Песен за огън и лед" на американския писател Джордж Р. Р. Мартин, по която са създадени телевизионни серии и компютърни игри, може да проследите анкета, записана с минувачи по централната улица на Шумен на 17.07.2017 г. Седмата поредица на "Game of thrones" ще бъде не от 10 епизода, а от 7, добрата вест за феновете на сериала е, че след тазгодишната седма, се планира да има и осма поредица.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Гранитски

Културните празници "Албена" гостуват в Шумен

За шестнадесети път тази година се провеждат празниците „Албена”, инициирани от издателя Иван Гранитски. Днес от 18:30 часа те гостуват в Шумен, в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров”. Своето творчество ще представят Панко Анчев, Стоян Райчевски, Любомир Котев, Боян Ангелов, Симеон Янев, Цанко Цанев. Каузата на културния форум коментира за Радио..

публикувано на 20.09.17 в 17:23

Десет художници ще участват в пленера по живопис „Шуменско плато"

Ясни са участниците в осмото издание на пленера по живопис „Шуменско плато“. Десет художници ще бъдат част от артистичното събитие от 2 до 8 октомври в Шумен. Сред тях са Антоанета Абаджиева - от Варна, Аршак Нерсисян и Надя Станчева от София, Румен Петков от Казанлък, Румен Райнов от Търговище. Участниците от Шуменско са Бехчет Данаджъ, Мая Райчева,..

публикувано на 20.09.17 в 15:28

Актьорите Моника Угренова, Димитър Караиванов, Милен Алексиев и Цветина Иванова след гастрола им в Шумен

Търговищкият куклен театър бе на гастрол в Шумен днес с постановката „Малката русалка”, по мотиви от едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен. На сцената куклите водиха, но и пяха, и танцуваха, актьорите Моника Угренова, Д имитър Караиванов, Милен Алексиев и Цветина Иванова. Две участия в театрални фестивали ще има кукленият театър на Търговище..

публикувано на 20.09.17 в 13:38

130 години печатно дело отбелязват в Тутракан

Изложба "130 години печатно дело в Тутракан", ще се бъде открита от 17:00 часа в Изложбената зала на Историческия музей в Тутракан. Експозицията проследява историята на периодичния печат в града. Началото се поставя на 6 септември 1887 г., когато излиза първият брой на в. "Бряг". До 1944 г. в Тутракан излизат общо седем вестника . След..

публикувано на 19.09.17 в 17:12

Новият театрален сезон в Шумен започва с комедията "Хористи"

С премиера на спектакъла „Хористи“ в сряда (20 септември) ще бъде открит новият творчески сезон на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. Според автора и режисьор Николай Гундеров пиесата осветява българското пространство от 80-те години на ХХ век, без претенцията за политическо усещане в текста и контекста. Комедията се поставя за първи..

публикувано на 18.09.17 в 16:22

Спектакълът "Женско царство" с вход свободен в Разград

Спектакълът "Женско царство" по драматургия на Ст. Л. Костов ще се играе от 18 ч. днес в къщата музей „Анани Явашов” в Разград. Той е продукция на Младежката формация за театър „Импулс” към Народното читалище "Развитие 1869". Входът за представлението е свободен. Режисьор и ръководител на трупата е актьорът и педагог Веселин Керемедчиев. В спектакъла..

обновено на 18.09.17 в 09:43

Силистренецът Любен Димитров с дебютна книга

Любен Димитров дебютира в литературата с книгата с разкази "Рибите не виждат бяло". Авторът е роден в Силистра в 1989 година, завършил е право в юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство. Работи като журналист в София. Част е от първия випуск на Творческата академия "Валери Петров". Книгата "Рибите не виждат бяло" е..

публикувано на 14.09.17 в 09:57