Защо българите следят "Game of thrones" и какво откриват в сериала

Турнето на Трона от култовата продукция на НВО „Game of Thrones”.
Снимка: БГНЕС

Защо българите харесват дракони и какво ги кара да будуват по нощите за да гледат сериала „Game of thrones”, да четат книгите от поредицата "Песен за огън и лед" на американския писател Джордж Р. Р. Мартин, по която са създадени телевизионни серии и компютърни игри, може да проследите анкета, записана с минувачи по централната улица на Шумен на 17.07.2017 г. Седмата поредица на "Game of thrones" ще бъде не от 10 епизода, а от 7, добрата вест за феновете на сериала е, че след тазгодишната седма, се планира да има и осма поредица.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Силистренската библиотека с достъп до онлайн платформата ucha.se

Три компютърни станции в Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра ще предоставят на посетителите достъп до информационните ресурси на образователния сайт ucha.se. Услугата ще бъде безплатна за потребителите и ще бъде полезна в аспекта на обогатяване на познанията, предлагани във формалното образование в училище. В Световния ден на книгата..

публикувано на 23.04.18 в 14:56

В Божурово готвят фестивал "Божурите"

Седемнадесетото издание на фолклорния фестивал „Божурите“ ще се проведе на 28 април в местността "Равното било" край село Божурово. Това съобщи за Радио Шумен кметът на селото Рейхан Идризов. Тази година фестивалът ще е с международен характер и в него ще участват групи от Република Румъния и Република Турция, уточни секретарят на читалището в..

публикувано на 23.04.18 в 11:25

Представят книгата „Тая земя, оная земя“

Книгата „Тая земя, оная земя“ на Иванка Могилска ще бъде представена днес от 18.00 ч. в книжарница „Хеликон“ – Русе. Тя е сборник с 47 кратки разказа с най-обикновени герои, на които им се случват обикновени неща, които за тях са съвсем необикновени. От това несъответствие произтичат различни събития, които променят всичко. Редакторът на книгата Мария..

публикувано на 23.04.18 в 09:20

Обявиха програмата на Друмеви театрални празници

От 11 до 16 май Шумен ще бъде домакин на 28-то издание на фестивала  Друмеви театрални празници „Нова българска драма”. Тазгодишното издание е посветено на 185-годишнината от рождението и 140 години от смъртта на Добри Войников.  13 спектакъла ще се играят на трите сцени на Шуменския театър по време на фестивала. 9 представления са включени в..

публикувано на 20.04.18 в 16:34

"Вълшебни ритми" в Нови пазар

102 индивидуални изпълнители, 14 камерни гайдарски състава, седем гайдарски оркестъра и седем инструментални камерни състава ще се включат в Националния конкурс „Вълшебни ритми”, който започва днес в Нови пазар. Гайдари от цялата страна ще се състезават в различни категории с изпълнения на „джура” и „каба” гайда. Откриването е от 13 ч. в Народно..

публикувано на 20.04.18 в 10:04

И Шумен пее

Националната хорова инициатива „България пее” ще се проведе за трета поредна година от днес до 22 април в цялата страна.   Певческият форум е по инициатива на управителния съвет на Българския хоров съюз. В Шумен събитието ще започне днес от 18.30 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“. В него ще се представят 12 хорови колектива от общината. Тази година..

публикувано на 20.04.18 в 09:44

Книга на Калин Стоев

В силистренския музей  бе представена книгата на Калин Стоев "Да бъдеш римлянин в Мизия. Антропонимия и просопография на романизираното население в Горна и Долна Мизия (I-III век)". Авторът определя изданието като "една миниатюра на създаването и на изчезването на един свят в тези земи". Книгата е изследване за над 4 200 римски граждани, принадлежащи към..

публикувано на 19.04.18 в 19:10