Изграждат иcтopичecки aтpaкциoнeн пapк зa 50 млн. eвpo

Снимка: Фейсбук

Млад българин започна изграждането иcтopичecки aтpaкциoнeн пapк зa 50 млн. eвpo. Съopъжeниeтo щe e нaй-гoлямoтo в Евpoпa, paзпoлoжeнo въpхy 130 декaра площ мeждy ceлaтa Вeтpинo и Нeoфит Рилcки. В него щe бъдaт пpecъздaдeни някoлкo вaжни иcтopичecки eпoхи. Комплексът трябва да бъде завършен до  2019 година. Георги Софронов попита Ивелин Михайлов как се е зародила идеята му.ВИЖТЕ ОЩЕ

2221 и половина вица

В русенския Клуб на дейците на културата журналистът Валентин Георгиев представи втората си книга „2221 и половина вица”. Авторът е подбрал от паметта си, а не от интернет цялото това богатство от стари и нови вицове с надеждата да не престават хората да се смеят. Милентин Койнов разговаря с Валентин Георгиев.

публикувано на 21.06.18 в 16:16

Да уловиш слънцето

Точно 7 минути след 13 ч.  на 21 юни започна астрономическото лято. В Северното полукълбо на планетата Земя настъпи лятното слънцестоене и продължава до есенното равноденствие на 23 септември. Астрономическата обсерватория на Шуменския университет организира днес празник с много любопитна информация за днешното небесно явление. Миглена Стефанова..

публикувано на 21.06.18 в 15:30

Професор Владимир Чуков за мигрантския натиск върху Европа

Професор Владимир Чуков, арабист, университетски преподавател и учен в областта на политиката на Близкия изток и исляма, коментира в интервю за Радио Шумен възможностите за нов мигрантски натиск върху Европейския съюз и Европа. Според него, през лятото мигрантският поток е по-интензивен по балканския маршрут, а не по линята между Либия и Италия. Какви..

публикувано на 21.06.18 в 14:30

За майките, оставките и думите

Протестите на майките продължават, оставките също…Бележка на Красимира Петкова. 

публикувано на 21.06.18 в 13:49

Очакват добра малинова реколта

Започна беритбата на ранните сортове малини. Стопаните се надяват да няма повече градушки, бури и вятър, за да си приберат продукцията. По информация на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните в региона към момента няма щети по малиновите насаждения, пораженията са предимно в Югозападната част на страната. Какви добиви очакват..

публикувано на 20.06.18 в 17:02

За бежанците, мечтите и надеждите

Тя е българка, която от години живее и работи в Германия. Казва се Диана Илиева и е от Девня. Преди няколко години заминава с надеждата да успее да се реализира в Германия. Жената признава, че като всяко начало и там не е било никак лесно. За разлика от България търсенето на работа там обаче не е толкова трудно. Броени дни след като пристига в..

публикувано на 20.06.18 в 16:49

Полицията пази децата на пътя

От началото на годината на територията на област Шумен едно дете е загинало като пътник, а 6 души са ранените като пешеходци. През 2017 година загиналите деца са 2, а 12 са ранените на пътя, съобщи инспектор Мирослав Миронов от Пътната полиция в Шумен. Чуйте репортаж на Георги Софронов за старта на акцията.

публикувано на 20.06.18 в 16:03