Около 100 млн. лв. са необходими за чиста вода в Шумен

„Проблемът с качеството на питейната вода не може да се реши само със силите на община Шумен или ВиК оператора, тъй като финансирането на трите компонента за чиста вода - изграждането на санитарно-охранителната зона на язовир „Тича“; изграждане на пречиствателна станция за питейни води, подмяна на главния довеждащ водопровод от язовир „Тича“ и възстановяване на кладенците е общо около 100 млн. лева и е непосилно за нас. Това се казва в разпространено изявление на областния управител на Шуменска област проф. Стефан Желев. "Основният въпрос, който касае шуменци е да имат чиста питейна вода. Този проблем не е решаван от години. За да се случи това трябва да има финансиране. Само в този програмен период можем да получим финансиране, в предишния нямаше нищо за питейни води. В следващия също няма да има. В общественото пространство в последно време усилено се коментира само и единствено за цената на водата на шуменци, а встрани от хората остава истинската същност на Бизнес плана за инвестиционната програма на ВиК оператора“, казва проф. Желев. На извънредно заседание на Асоциацията по ВиК в Шуменска област, насрочено за 31 юли от 10:00 часа ще бъде разгледан Бизнес плана на развитие на дейността на "ВиК - Шумен".


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменци даряват кръв за пострадал моторист

Петнадесет души са се отзовали да дарят кръв в Центъра по хематология в Шумен за Александър Димитров. Радио Шумен припомня, че момчето претърпя тежка катастрофа с мотора си в събота. Той е с черепно-мозъчна травма и има спешна нужда от кръвопреливане. В момента в Центъра по хематология чакат още десет кръводарители, а други са се обадили, че ще дарят кръв..

публикувано на 24.07.17 в 11:15

Излиза класирането в Шуменския медицински филиал

Първото класиране на кандидат-студентите в Шуменския филиал на Медицинския университет във Варна трябва да бъде обявено днес. Резултатите на явилите се на приемен изпит по биология са публикувани на сайта на университета. Радио Шумен припомня, че кандидатите да се обучават в специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ в Шумен са 44.

публикувано на 24.07.17 в 10:14

Кметският екип на Шумен с приемен ден

Кметът на Шумен Любомир Христов ще приема граждани от 14:00 часа. По същото време в кабинетите си с граждани ще се срещат и заместник-кметовете Татяна Костова, Боян Тодоров, Росица Антонова, Найден Косев, Светлана Маркова и секретарят на общината Диян Димитров. Желаещите могат да се запишат за приемния ден на място в стая 301. От 14 часа в стая 315 в..

публикувано на 24.07.17 в 09:16

Свободни места за осмокласниците в Шумен

В 26 училища на Шуменска област все още има свободни места след третото класиране на седмокласниците. Към края на миналата работна седмица, в училищата от региона са се записали общо 1 304 седмокласници. Освен осемте нулирани паралелки след втория етап на класирането, на третия етап няма закрити паралелки, информират от Регионалното управление на..

публикувано на 24.07.17 в 09:05

Слънце и дъжд ще се редуват през следващата седмица

В началото на новата седмица ще е предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб вятър от югоизток, във вторник в Дунавската равнина ще се ориентира от запад.  Максималните температури ще са между 33 и 36 градуса. В по-късните следобедни и вечерни часове ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места са възможни..

публикувано на 23.07.17 в 16:21

Търсят директори за четири детски градини в община Никола Козлево

Конкурс за директори на четири детски градини обявиха от Община Никола Козлево. Търсят се ръководители на заведенията в Каравелово, Ружица, Вълнари и Църквица. Кандидатите трябва да имат завършено висше образование и да са с минимум 5 години учителски стаж. Документи ще се приемат до 21 август, всеки работен ден, от 8,30 ч. до 16 ч. в сградата на..

публикувано на 23.07.17 в 16:12

Агропрогнозата за последната седмица на юли

И през следващата седмица времето ще се задържи горещо и сухо. Минималните температури ще са около 20 градуса, а максималните ще надвишават 30. Жътвената кампания е към края си, средните добиви в Североизточна България се движат между 400 и 600 кг от декар. Царевицата е в отлично състояние, с височина до 200-240 см, във фаза потъмняване на свилата...

публикувано на 23.07.17 в 08:20