Млади русенски фотографи с изложба

70 творби на 14 млади фотографи представиха днес членовете на фотоклуба към Младежкия дом в Русе. Във фоайето на Доходното здание те представиха под формата на изложба своите най-добри фотоси, направени до момента. Ръководителят на клуба - Севдалина Кинова отбеляза, че интересът към снимането се увеличава с всеки изминал ден и с напредването на технологиите. Произведенията на участниците могат да се видят до 23 юли включително в централното фоайе на Доходното здание.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кастинги в шуменския театър

Драматично-кукленият театър „Васил Друмев” в Шумен организира два кастинга. Поводът е проектът на проф. Пламен Марков, наречен „Началото на криворазбирането”. Той е посветен на 185 години от рождението и 140 години от смъртта на Добри Войников. Кастингите ще се проведат на 24 февруари от 10 часа в Шумен и на 26 февруари от 11 часа в столичния Театър на..

публикувано на 22.02.18 в 17:10
Момент от официалната премиера на филма

Нокаут или всичко, което тя написа

Днес режисьорът Ники Илиев и актьорът Орлин Павлов пристигат в Шумен за безплатна прожекция на новия им съвместен филм „Нокаут“. Тя ще се състои от 18.30 ч. в Младежкия дом. След прожекцията е предвидена творческа среща с Ники Илиев и Орлин Павлов. „Контактът със зрителите е много важен, той осмисля нашата работа. Ако филмът им е харесал, искам да го видя..

публикувано на 22.02.18 в 16:35

Областна комисия обсъди проекта за паметник, посветен на VII Преславски пехотен полк

Днес се състоя заседание на Областната комисия за военните паметници в Шумен. Две точки бяха в дневния й ред – актуализиране на областния регистър, на картотеката на военните паметници и дискусия за промяната на предложената визия за паметника – портал на VII Преславски пехотен полк. Срещата бе водена от заместник областния управител на Шумен Петко..

публикувано на 22.02.18 в 15:57

Връчват наградите от поетичен конкурс

Наградите от Националния конкурс за поезия "Любовта е пи янство или пиянство от любов" ще бъдат връчени днес в Силистра. Конкурсът е под егидата на кмета на Общината Юлиян Найденов. Той се провежда за 17-та поредна година. 131 творби са получени от участници от всички краища на страната, като най-много писма са постъпили от София, Пловдив, Варна и..

публикувано на 22.02.18 в 11:22

Петър Чухов е носител на Националната награда за лирика "Иван Пейчев", от СБП не са съгласни с избора

Журито, което присъжда Националната награда за лирика „Иван Пейчев“, заседава днес в Шумен. Отново Петър Чухов бе избран за носител на приза, както и в първото заседание на журито през декември миналата година, което Община Шумен реши да преповтори, по настояване на Съюза на българските писатели. Членовете на журито от квотата на Съюза отказаха да..

публикувано на 21.02.18 в 15:00

Над 650 музиканти в „Мартенски музикални дни“

Над 650 музиканти ще се включат в тазгодишното 58-о издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе. Предвидени са над 40 събития, сред които 12 световни и български премиери. Форумът започва на 16 март с концерт на Софийската филхармония и ще приключи на 1 април с изява на Русенския фестивален оркестър. И тази година наред с..

публикувано на 21.02.18 в 09:25

Премиери на книги в Разград

Регионалната библиотека ”Проф. Боян Пенев” в Разград ще бъде домакин на четворна премиера. От 18:00 ч. по инициатива на писателската общност в града, Община Разград и библиотеката ще бъдат представени Иван Гранитски с книгата му „Стрелата на времето”, Боян Ангелов с творбата „В сянката на хоругвите”, Симеон Янев с „Проза за прозата” и Панко Анчев с..

публикувано на 20.02.18 в 09:29