Осъден иска да изчисти съдебното си минало

Снимка: www.bcpea.org

Осъденият на седем години лишаване от свобода за изнасилване и противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно момиче с цел въвличането му в проституция Васви Васви от Нови пазар e поискал от Шуменския окръжен съд да бъде съдебно реабилитиран. С присъдата, влязла в сила на 7 януари 2010 г., е бил уважен и граждански иск, който и до момента не е изплатен на пострадалото момиче. Васви изтърпявал ефективната си присъда във варненския затвор. Той е бил освободен предсрочно от затвора, като му оставали да изтърпи още две години, девет месеца и 22 дни. С определение на Варненския окръжен съд му бил определен изпитателен срок в размера на неизтърпяното наказание, както и пробационни мерки. Окръжната прокуратура в Шумен е определила молбата за съдебна реабилитация на Васви като неоснователна, тъй като вредите по гражданския иск не са възстановени. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изчистете организма си от цигарите

63-ма студенти, преподаватели и служители в Педагогическия факултет на Шуменския университет участваха днес в скринингова кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи. Кампанията е организирана от Регионалната здравна инспекция в Шумен в рамките на седмицата на..

публикувано на 23.11.17 в 16:22

Отиде си метеорологът Ради Пачев

Отиде си Ради Пачев - доайенът на шуменските метеоролози. Той бе лице и глас на Хидрометеорологичната обсерватория. „Загубихме човек, приятел, колега, загубихме духа на станцията“, сподели Лили Велева, началник на обсерваторията. Ради Пачев е бил част от екипа на метеоролозите 50 години, работил е в ХМО-Шумен от 1961 до 2011 година. Погребението му ще..

публикувано на 23.11.17 в 14:01

Шумен на десето място по средна заплата

875 лева е средната работна заплата в Шуменска област към края на септември. Това сочат данните на статистиката. По този показател регионът заема десето място в страната. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо намаление на заплащането, са „Професионални дейности и научни изследвания“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Образование“, а..

публикувано на 23.11.17 в 13:24

Няма опасност от преливане на язовири в Шуменско

"Към момента на територията на Шуменска област няма опасност от преливане на язовири, които да създадат риск от наводнения. Всички язовири се поддържат на едно водно ниво, достатъчно да събере допълнителни водни маси, които пристигат към язовира. Целта е да не прелее язовирната стена. На територията на област Шумен няма такъв, който да прелее през..

публикувано на 23.11.17 в 13:17

Как са дробовете ви, пушaчи?

Скринингова кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбокси-хемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи организира Регионалната здравна инспекция в Шумен. Кампанията се провежда в Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

публикувано на 23.11.17 в 11:48

Ще изследват безплатно за СПИН в Шумен

Безплатни и анонимни изследвания за СПИН ще се извършват в Регионалната здравна инспекция в Шумен от 27 ноември до 8 декември. Това съобщи д-р Ева Буклова от здравната инспекция. Във връзка със Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, от инспекцията и Общинският здравен център в Шумен организират конкурс за мото на информационната кампания, която ще се проведе..

публикувано на 23.11.17 в 11:33

Информационна среща за реакции при наводнение провеждат в Шумен

Шумен ще е домакин на обучително-информационна среща за изпълнение на Плана за управление на риска от наводнения. Басейнова дирекция „Черноморски район“ ще проведе обучително-информационната среща от 11:30 часа в хотел „Шумен“. Целта е да бъдат получени знания, информация и развиване на умения за реакция в случай на наводнение, като с приоритет ще бъдат..

публикувано на 23.11.17 в 11:15