Осъден иска да изчисти съдебното си минало

Снимка: www.bcpea.org

Осъденият на седем години лишаване от свобода за изнасилване и противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно момиче с цел въвличането му в проституция Васви Васви от Нови пазар e поискал от Шуменския окръжен съд да бъде съдебно реабилитиран. С присъдата, влязла в сила на 7 януари 2010 г., е бил уважен и граждански иск, който и до момента не е изплатен на пострадалото момиче. Васви изтърпявал ефективната си присъда във варненския затвор. Той е бил освободен предсрочно от затвора, като му оставали да изтърпи още две години, девет месеца и 22 дни. С определение на Варненския окръжен съд му бил определен изпитателен срок в размера на неизтърпяното наказание, както и пробационни мерки. Окръжната прокуратура в Шумен е определила молбата за съдебна реабилитация на Васви като неоснователна, тъй като вредите по гражданския иск не са възстановени. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Шумен без вода утре

Шумен ще е без вода утре заради отстраняване на аварии по главния водопровод. Това съобщиха за Радио Шумен от ВиК дружеството. Спирането ще е от 7 ч., а възстановянето на подаването ще започне в 21 ч. Освен Шумен, вода няма да има и в квартал "Дивдядово" и селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов.

публикувано на 24.04.18 в 13:18

Чешмичките бликват до 1 май

Всички обществени чешми в Шумен ще заработят до 1 май. Пускането на водата е започнало от вчера, уточни Златин Кайряков, управител на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“. До Деня на Шумен – 11 май, ще заработят и фонтаните в града. Очаква се да бъде пусната и каскадата към паметника „Създатели на българската държава“, въпреки че заради..

публикувано на 24.04.18 в 13:11

Рис и миещи мечки в зоокъта в Шумен

От 1 май се очаква да започнат ремонтните работи в шуменския зоокът. Това съобщи днес управителят на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ Златин Кайряков. Първоначално ще бъдат направени нови клетки и заграждения за настоящите обитатели. След това ще се подадат документи за лицензиране. „Когато получим положителен отговор, ще започнем..

публикувано на 24.04.18 в 13:03

Община Шумен брани награда

Не виждаме причини да връщаме наградата, която Община Шумен получи за „Най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм“ от Международно културно изложение във Велико Търново. Това заяви днес заместник-кметът Найден Косев. Коментара той направи след появилите се в медиите информации, че снимката, използвана в плаката за възстановката..

публикувано на 24.04.18 в 12:48

Нови пожарни срещу горски пожари

Две нови пожарни, оборудвани с помпи и шлангове, закупи ръководството на Североизточното държавно предприятие. Автомобилите са специализирани за гасене на горски пожари и побират 300 литра вода и пяна. С едната пожарна кола ще работят екипите на ДГС - Шумен, а с другата - дежурните от Държавното горско стопанство в Суворово. Утре горските ще преминат..

публикувано на 24.04.18 в 10:49

Блъснаха момче на "зебра" в Шумен

Ученик е блъснат от автомобил „Ауди“ тази сутрин   на улица „Съединение“ до Второ основно училище в Шумен. Инцидентът е станал на пешеходна пътека. Сигналът е подаден в 7:49 часа, информираха от полицията. Шофьорът е правоспособен, не е  употребил алкохол. Причина за инцидента според него е слънцето, което го е заслепило. Състоянието на детето е..

публикувано на 24.04.18 в 09:39

Международен исторически форум в Шумен

Шестото издание на историческата научна конференция „Пътуване към България“ ще се проведе от 24 до 26 април в Шумен. Тази година тя е с международно участие от Китай, Русия, Украйна и Полша. Научният форум ще бъде открит на 24 април в зала „Проф. Венета Вичева“ на община Шумен с доклад на акад. Дамян Дамянов. Основните участници ще се представят на..

публикувано на 24.04.18 в 09:16