Осъден иска да изчисти съдебното си минало

Снимка: www.bcpea.org

Осъденият на седем години лишаване от свобода за изнасилване и противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно момиче с цел въвличането му в проституция Васви Васви от Нови пазар e поискал от Шуменския окръжен съд да бъде съдебно реабилитиран. С присъдата, влязла в сила на 7 януари 2010 г., е бил уважен и граждански иск, който и до момента не е изплатен на пострадалото момиче. Васви изтърпявал ефективната си присъда във варненския затвор. Той е бил освободен предсрочно от затвора, като му оставали да изтърпи още две години, девет месеца и 22 дни. С определение на Варненския окръжен съд му бил определен изпитателен срок в размера на неизтърпяното наказание, както и пробационни мерки. Окръжната прокуратура в Шумен е определила молбата за съдебна реабилитация на Васви като неоснователна, тъй като вредите по гражданския иск не са възстановени. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменци даряват кръв за пострадал моторист

Петнадесет души са се отзовали да дарят кръв в Центъра по хематология в Шумен за Александър Димитров. Радио Шумен припомня, че момчето претърпя тежка катастрофа с мотора си в събота. Той е с черепно-мозъчна травма и има спешна нужда от кръвопреливане. В момента в Центъра по хематология чакат още десет кръводарители, а други са се обадили, че ще дарят кръв..

публикувано на 24.07.17 в 11:15

Излиза класирането в Шуменския медицински филиал

Първото класиране на кандидат-студентите в Шуменския филиал на Медицинския университет във Варна трябва да бъде обявено днес. Резултатите на явилите се на приемен изпит по биология са публикувани на сайта на университета. Радио Шумен припомня, че кандидатите да се обучават в специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ в Шумен са 44.

публикувано на 24.07.17 в 10:14

Кметският екип на Шумен с приемен ден

Кметът на Шумен Любомир Христов ще приема граждани от 14:00 часа. По същото време в кабинетите си с граждани ще се срещат и заместник-кметовете Татяна Костова, Боян Тодоров, Росица Антонова, Найден Косев, Светлана Маркова и секретарят на общината Диян Димитров. Желаещите могат да се запишат за приемния ден на място в стая 301. От 14 часа в стая 315 в..

публикувано на 24.07.17 в 09:16

Свободни места за осмокласниците в Шумен

В 26 училища на Шуменска област все още има свободни места след третото класиране на седмокласниците. Към края на миналата работна седмица, в училищата от региона са се записали общо 1 304 седмокласници. Освен осемте нулирани паралелки след втория етап на класирането, на третия етап няма закрити паралелки, информират от Регионалното управление на..

публикувано на 24.07.17 в 09:05

Слънце и дъжд ще се редуват през следващата седмица

В началото на новата седмица ще е предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб вятър от югоизток, във вторник в Дунавската равнина ще се ориентира от запад.  Максималните температури ще са между 33 и 36 градуса. В по-късните следобедни и вечерни часове ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места са възможни..

публикувано на 23.07.17 в 16:21

Търсят директори за четири детски градини в община Никола Козлево

Конкурс за директори на четири детски градини обявиха от Община Никола Козлево. Търсят се ръководители на заведенията в Каравелово, Ружица, Вълнари и Църквица. Кандидатите трябва да имат завършено висше образование и да са с минимум 5 години учителски стаж. Документи ще се приемат до 21 август, всеки работен ден, от 8,30 ч. до 16 ч. в сградата на..

публикувано на 23.07.17 в 16:12

Агропрогнозата за последната седмица на юли

И през следващата седмица времето ще се задържи горещо и сухо. Минималните температури ще са около 20 градуса, а максималните ще надвишават 30. Жътвената кампания е към края си, средните добиви в Североизточна България се движат между 400 и 600 кг от декар. Царевицата е в отлично състояние, с височина до 200-240 см, във фаза потъмняване на свилата...

публикувано на 23.07.17 в 08:20